Connect with us

Μουσική

Τελευταίο παραλήρημα του Roger Waters: Δεν “ενδιαφέρεται” για τον Eddie Van Halen ή τους AC/DC

Δημοσιεύθηκε

στις

Το βρετανικό είδωλο της ροκ Roger Waters έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση τον τελευταίο καιρό με αμφιλεγόμενα σχόλια για μια σειρά από κοινωνικοπολιτικά θέματα.

Μεταξύ αυτών, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τα “ψέματα” περί ρωσικών εγκλημάτων πολέμου, η εμπλοκή των Ηνωμένων Πολιτειών που βοηθούν την Ουκρανία στη σύγκρουση, αλλά και η απόδοση ευθυνών στους Αμερικανούς και Βρετανούς Εβραίους για τις ενέργειες του Ισραήλ, όπως προκύπτει από την τελευταία εκρηκτική συνέντευξη του ιδρυτικού μέλους των Pink Floyd στο Rolling Stone στις 4 Οκτωβρίου.

Τα σχόλια του Waters ήταν τόσο εμπρηστικά που ακυρώθηκε μια σειρά από σόλο συναυλίες του This Is Not A Drill στην Πολωνία για τον Απρίλιο του 2023 και το Variety ανέφερε ότι οι αντιδράσεις έθεσαν σε κίνδυνο την προοπτική πώλησης του μουσικού καταλόγου των Pink Floyd (για περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια).

Αν και όχι τόσο επιζήμια όσο τα σχόλια για την παγκόσμια σχέση του, οι τελευταίες απόψεις του Waters μπορεί να χτυπήσουν μια χορδή με τους οπαδούς της μουσικής. Σε μια νέα τρίωρη συνέντευξη στο “The Joe Rogan Experience”, ο μουσικός μοιράστηκε ότι δεν είναι οπαδός του “δυνατού” rock ‘n’ roll ή των θρύλων Eddie Van Halen ή AC/DC.

“[Δεν] ενδιαφέρομαι πραγματικά για το δυνατό rock ‘n’ roll – το οποίο κάποιοι άνθρωποι είναι και το λατρεύουν, αλλά δεν θα μπορούσα να ασχοληθώ καθόλου με τους AC/DC ή τον Eddie Van Halen ή οτιδήποτε από αυτά τα πράγματα. Είναι απλά, ποιος; Δεν ρωτάω, “Ποιος;” γιατί προφανώς ξέρω το όνομα. Και είμαι σίγουρος ότι ο Eddie είναι λαμπρός και σπουδαίος κιθαρίστας και υπέροχος. Απλά δεν με ενδιαφέρει”.

Ο Waters παραδέχτηκε επίσης ότι “δεν είναι πολύ ενημερωμένος για την ιστορία της ροκ”, προσθέτοντας: “Δεν με ενδιαφέρει πολύ η δημοφιλέστερη μουσική. Θέλω να πω, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι των οποίων είμαι μεγάλος θαυμαστής, κυρίως οι συγγραφείς, οι τραγουδοποιοί, ξέρετε. Έτσι, ο [Bob] Dylan και ο Neil Young. Αλλά δεν θα ξεκινήσω έναν μακρύ κατάλογο, γιατί μάλλον θα μπορούσα, αλλά είναι αυτό το άκρο του φάσματος που με ενδιαφέρει περισσότερο”.

Ο μουσικός αποκάλυψε επίσης στον Rogan ότι δουλεύει πάνω σε ένα βιβλίο με αποκαλύψεις για τους Pink Floyd, χαρακτηρίζοντας το υλικό “δύσκολα πράγματα για να γράψεις”. Δεδομένης της τελευταίας του λεκτικής έκρηξης, είμαστε σίγουροι ότι δεν θα κρατηθεί.

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.