Connect with us

Events

Ταινίες, μουσική, εικαστικά, φύση, STEAM και θεατρικό παιχνίδι τον Φεβρουάριο στη Βαμβακού Λακωνίας!

Δημοσιεύθηκε

στις

Τι κι αν ο χειμώνας ακόμα καλά κρατεί, το πανέμορφο δάσος του Πάρνωνα και η ηρεμία της φύσης μάς δίνουν έμπνευση να απολαύσουμε όλες τις εποχές του χρόνου. Όσο η φύση ξεκουράζεται, εμείς γεμίζουμε τον τελευταίο μήνα του χειμώνα με δραστηριότητες που θα σας συντροφεύσουν στην επόμενη εξόρμησή σας στο βουνό. Ο Φεβρουάριος συνδυάζει μουσική, ταινίες για παιδιά κι εφήβους, εικαστικά εργαστήρια, δραστηριότητες STEAM, περιβαλλοντικά προγράμματα και πολύ ελεύθερο παιχνίδι που υλοποιούνται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Αναβίωσης της Βαμβακούς από τη Vamvakou Revival, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εικαστικά & περιβαλλοντικά εργαστήρια για παιδιά & οικογένειες.
Για εμάς στη Βαμβακού, η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και πολιτισμικής κουλτούρας είναι διαρκής στόχος. Η επαφή των επισκεπτών με τη φύση, αλλά και ο συνδυασμός με τον πολιτισμό στην ύπαιθρο είναι βασικός μας σκοπός. Ο Φεβρουάριος, λοιπόν, ξεκινά με τους μικρούς μαέστρους εν δράσει (03/02), παίζοντας μουσική και μπαίνοντας σε κόσμους μαγικούς μέσα από μελωδίες και ήχους, ζωγραφίζουμε σε καμβά με νερομπογιές και ακρυλικά χρώματα και εξοικειωνόμαστε με την τεχνική του ντεκουπάζ (04/02). Δημιουργούμε μικρές ιστορίες εμπνευσμένες από την ποικιλομορφία της φύσης και τις αποτυπώνουμε, ζωγραφίζοντας το δικό μας βιβλίο της φύσης (17/02), ενώ μαθαίνουμε μέσα από βιωματικές δραστηριότητες για τις ιδιότητες των βότανων και των αρωματικών φυτών και το σπιτικό φαρμακείο (18/02). Με αφορμή το παραμύθι «Συλλέκτης λέξεων» του συγγραφέα Peter Reynolds, θα φτιάξουμε τις δικές μας ιστορίες και θα ανακαλύψουμε τη δύναμη που κρύβουν οι λέξεις και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν, όταν τις μοιραζόμαστε με τον κόσμο (24/02). Από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το ελεύθερο παιχνίδι και το messy play, οπότε σας καλούμε σε ένα σχολείο…αλλιώς να γίνουμε όλοι παιδιά (25/02).

Σάββατα μουσικά αλλά και… κινηματογραφικά.
Cine Vamvakou, για να θυμούνται οι «παλιοί» και να μαθαίνουν οι «νεότεροι» ότι ο κινηματογράφος δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για το χωριό, μιας και η πρώτη κινηματογραφική μηχανή έφτασε εδώ πριν 94 χρόνια, προσφέροντας στους κατοίκους να έρθουν σε επαφή με την 7η Τέχνη. Τα Σάββατα του Φεβρουαρίου (03,10, 17, 24/02), η δραστηριότητα αυτή συνεχίζεται σε συνεργασία με το Παιδικό & Εφηβικό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, με ταινίες για παιδιά και εφήβους που μιλούν για σύγχρονα κοινωνικά θέματα και ανησυχίες των νέων. Και αυτόν τον μήνα, η βραδινή διασκέδαση συναντά την γαστρονομική απόλαυση σε δύο μουσικές βραδιές στο Βουρέικο (10 & 17/02) με το αγαπημένο μουσικό σχήμα «Γραμμές».

To STEAM πήρε τα βουνά, στο… V.Lab (Vamvakou Technology Lab fully powered by SNF)
Ρομποτική ή STEAM challenge; Ό,τι κι αν επιλέξετε θα το βρείτε το δεύτερο Σαββατοκύριακο του μήνα (10  & 11/02) στη Βαμβακού! Σε ένα εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά ηλικίας άνω των 5 ετών, οι συμμετέχοντες μέσα από δραστηριότητες παιχνιδιού, απλές και πιο σύνθετες προκλήσεις θα ανακαλύψουν τα Μαθηματικά, τη Φυσική, τη Μηχανική, την Τέχνη και τον Προγραμματισμό. Μία τεχνολογική σκυταλοδρομία στήνεται στο σχολείο της Βαμβακούς, όπου κάθε ομάδα θα κληθεί να φτιάξει κατασκευές και να ολοκληρώσει δοκιμασίες σε ένα μοναδικό και διασκεδαστικό STEAM challenge για παιδιά.

Η εικονική πραγματικότητα και το gaming, φυσικά, δεν λείπουν ποτέ από τα Σαββατοκύριακά μας στο σχολείο της Βαμβακούς.

Βόλτες στη φύση, πεζοπορικές και ποδηλατικές διαδρομές, παραδοσιακές γεύσεις και αυθεντική ελληνική φιλοξενία συμπληρώνουν την επίσκεψή σας στη Βαμβακού και σας προσφέρουν μια μοναδική Βαμβακίτικη εμπειρία στο βουνό! Εσείς ακόμα να οργανώσετε την επόμενη εξόρμησή σας; Η Βαμβακού είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς, την παρέα και την οικογένειά σας!

Βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του μήνα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.vamvakourevival.org/events

Λίγα λόγια για τη Βαμβακού και τη Vamvakou Revival
H Vamvakou Revival ιδρύθηκε το 2018, με σκοπό την πλήρη αναζωογόνηση του χωριού της Βαμβακούς Λακωνίας, από μια ομάδα νέων με καταγωγή και ισχυρούς δεσμούς με το χωριό, έχοντας την ηθική και οικονομική υποστήριξη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Οι δύο οργανισμοί μοιράζονται τα τελευταία χρόνια το κοινό όραμα της Αναβίωσης της Βαμβακούς, με εφόδια την ιστορία, το ανθρώπινο κεφάλαιο και τον φυσικό πλούτο της περιοχής. Όραμα είναι η δημιουργία ενός χωριού-πρότυπου, βασισμένου στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου, με πρωτεύοντα στόχο την επιστροφή μόνιμων κατοίκων. Βασικό όχημα αποτελούν η δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και η εξασφάλιση σύγχρονων συνθηκών διαβίωσης, ώστε σε μερικά χρόνια η Βαμβακού να σφύζει και πάλι από ζωή με οικογένειες, παιδιά – και το πρώτο κουδούνι του σχολείου να χτυπήσει ξανά. Οι βασικοί πυλώνες της πρωτοβουλίας είναι ο τουρισμός, η καινοτομία, ο πολιτισμός, η αγροδιατροφή και η επιχειρηματικότητα. Πρόθεση είναι η Βαμβακού να χαράξει τον δρόμο της αναβίωσης, φιλοδοξώντας να λειτουργήσει ως μοντέλο, ώστε να ακολουθήσουν πολλά ακόμη χωριά στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.

Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα