Connect with us

Festival

#Skglive Music Fest: Ένα 4ημερο (15, 16, 17, 18 Απριλίου) φεστιβάλ μουσικής στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνει για πρώτη φορά, ένα νέο θεσμό, το #SKGLIVE! MUSIC FEST. Πρόκειται για ένα 4ημερο (15, 16, 17, 18 Απριλίου) φεστιβάλ μουσικής στον εμβληματικό ιστορικό χώρο του Ολύμπιον, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σκοπός η ανάδειξη και προώθηση της μουσικής δημιουργίας στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Παράλληλα, στόχος είναι η στήριξη του συγχρόνου πολιτισμού, η αξιοποίηση του καλλιτεχνικού δυναμικού της περιοχής και τέλος η παρουσίαση επιλεγμένων ήχων, με την φρεσκάδα και την δυναμική του πρώτου ακούσματος.

Την Τρίτη 06/02 συνεδρίασε, σε ένα εξαιρετικό κλίμα, η Επιτροπή. Έγινε ανταλλαγή απόψεων και δρομολογήθηκαν όλες οι λεπτομέρειες που αφορούν τον νέο θεσμό.

Τα μέλη της Επιτροπής (αλφαβητικά) είναι:
 Γιώργος Ανδρέου, Μουσικοσυνθέτης – Συγγραφέας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗΠΕΘΕ Σερρών
• Μαίρη Δούτση, Τραγουδίστρια – Γενική Γραμματέας του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος,
• Δημήτρης Ζερβουδάκης, Τραγουδοποιός, Πρόεδρος του Σύλλογος Μουσικών Βορείου Ελλάδος (χωρίς ψήφο),
• Γιώργος Καζαντζής, Συνθέτης,
• Αθανάσιος Κολαλάς, Εικαστικός – Σκηνοθέτης – Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΠΤΑΠΥΡΓΙΟΥ
• Νίκος Μοσχόπουλος, Ραδιοφωνικός παραγωγός – εκπαιδευτικός,
• Άννα Μυκωνίου, Διδάκτωρ Συγκριτικής Λογοτεχνίας, Πρόεδρος – Καλλιτεχνική Διευθύντρια Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
• Κώστας Πραντσίδης, Διοργάνωση συναυλιών-Δισκογραφικές Παραγωγές,
• Σπύρος Ρασσιάς, Μουσικός- Ενορχηστρωτής,
• Αλέξανδρος Σαλαμές, Επιχειρηματίας -Δημοσιογράφος – Μέλος του Πανελληνίου Συνδέσμου διοργανωτών Πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Η προθεσμία κατάθεσης προτάσεων λήγει το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2024.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου, στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ και θα σταλούν απαντητικά email σε όλους όσους έχουν στείλει προτάσεις.

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Μουσικών Βορείου Ελλάδος. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Κάθε μέρα θα παρουσιάζονται 2-5 σχήματα, μέχρι 7 άτομα το κάθε σχήμα και με διάρκεια προγράμματος από 30’ μέχρι 45’, για το κάθε σχήμα. Πρόβα και sound check  θα πραγματοποιούνται την ημέρα της συναυλίας
  • Από 10/01/2024 μέχρι 10/2/2024 στο παρακάτω email kepothe@otenet.gr     με θέμα #SKGLIVE! ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής τους, όπου θα υπάρχει αναλυτικά

α/η πρόταση τους που θα πρέπει να αποτελεί πρωτότυπη δημιουργία σε θέμα σύνθεσης ή στίχων, είτε να φέρει στοιχεία πρωτοτυπίας σε θέμα προσέγγισης, ενορχήστρωσης και απόδοσης γνωστού ρεπερτορίου.

β/βιογραφικό σημείωμα του μουσικού σχήματος και

σύντομα βιογραφικά σημειώματα των συντελεστών του σχήματος. Τα βιογραφικά σημειώματα θα πρέπει να είναι σε μορφή Microsoft word ή PDF και έως 200 λέξεις.

γ/ στοιχεία επικοινωνίας του εκπροσώπου του σχήματος: όνομα και επίθετο, τηλέφωνο, ηλεκτρονική διεύθυνση.

δ/μια ενδεικτική λίστα τραγουδιών και demo ή youTube links στην περίπτωση που υπάρχουν,

ε/καθώς και οι τεχνικές απαιτήσεις του κάθε σχήματος.

  • Μία Επιτροπή, που θα απαρτίζεται από ανθρώπους του πολιτισμού αλλά και από  μερικούς από τους πιο καταξιωμένους μουσικούς της πόλης μας, θα αξιολογήσει τις προτάσεις, θα επιλέξει ποιες θα προκριθούν και θα στήσει τις τέσσερις βραδιές ανά μουσικό είδος. (η επιτροπή θα ανακοινωθεί σύντομα στην σελίδα του Κέντρου πολιτισμού Περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας). Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο τέλος Φεβρουαρίου, στη σελίδα του Κέντρου Πολιτισμού ΠΚΜ και θα σταλούν απαντητικά email σε όλους όσους έχουν στείλει προτάσεις.

Στη συνέχεια, αρχές Απριλίου,  θα αποσταλούν  σαφείς οδηγίες στους υπευθύνους των σχημάτων  που θα προκριθούν, για τις μέρες και ώρες της κάθε παρουσίασης.

Για ερωτήσεις μπορείτε να απευθύνεστε ηλεκτρονικά στο kepothe@otenet.gr     με  θέμα  #SKGLIVE! ΕΡΩΤΗΣΗ

Πως θα λειτουργήσει το ΦΕΣΤΙΒΑΛ

  • Το Κέντρο πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα αναλάβει τις οικονομικές απαιτήσεις του χώρου, την ηχητική και φωτιστική κάλυψη, τα πνευματικά δικαιώματα που αφορούν το Φεστιβάλ,  τη διαφήμιση, καθώς και την συμβολική αμοιβή των 100 ευρώ (καθαρά πλέον  των ασφαλιστικών εισφορών) για κάθε συμμετέχοντα καλλιτέχνη.
  • Το Κέντρο πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  θα μεριμνήσει ώστε να δοθεί η αρμόζουσα δημοσιότητα στο σημαντικό αυτό καλλιτεχνικό γεγονός της πόλης μας. Θα διοργανώσει Συνέντευξη τύπου και θα προσκαλέσει δημοσιογράφους και εντεταλμένους πολιτισμού από όλη την Βόρεια Ελλάδα να παρακολουθήσουν τα live.
  • Οι Βραδιές θα βιντεοσκοπηθούν πολυκάμερα και θα ηχογραφηθούν πολυκάναλα ώστε, εν τέλει,  το κάθε σχήμα να πάρει την παρουσίαση του σε ηλεκτρονική μορφή και υψηλή ποιότητα, για την αρχειακή ή προσωπική του χρήση.

Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα