Connect with us

Festival

Resistance Festival 2023 | 16 Σεπτεμβρίου | Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Στις 16 Σεπτεμβρίου, στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα πραγματοποιηθεί το Resistance Festival 2023. Η πολιτική αναζήτηση συναντιέται με τον πολιτισμό, ο διάλογος και η ανταλλαγή εμπειριών με τη διασκέδαση, αποτέλεσμα μια συλλογικής προσπάθειας να φτιάξουμε τους χώρους εκείνους που θα επιτρέψουν να συναντηθούν οι ανησυχίες, οι αγωνίες των πολλών, με τις ιδέες, την κίνηση, τις προσπάθειες να αλλάξει αυτός ο κόσμος, να γίνει πιο ελεύθερος και ανθρώπινος.

Σήμερα σε έναν κόσμο παγκόσμιων ανακατατάξεων, πολεμικής προετοιμασίας και ευρείας κλίμακας συστημικών πειραματισμών για τη διαχείριση της συνεχιζόμενης κρίσης, που αλλάζουν άρδην την πλανητική πραγματικότητα, αναζητούμε δρόμους αντίστασης και νέας συνείδησης, ικανούς να βάλουν φραγμούς στα σχέδια των ελίτ, να καθυποτάξουν λαούς και κοινωνίες, τον ίδιο τον άνθρωπο ως υπόσταση. Γνωρίζουμε πως παρά τις πιέσεις για προσαρμογή σε αυτή την «κανονικότητα», παρά το τεράστιο κενό ενός κοινού βηματισμού των αγωνιζόμενων κινημάτων, λαών, εθνών, παρά την απουσία μια σύγχρονης πολιτικής που να συναρθρώνει τις όποιες χειραφετητικές προσπάθειες, παρά τους κινδύνους αυτές να ενσωματωθούν, διαστραφούν, ή συνθλιβούν στις συμπληγάδες των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των πολεμικών αξόνων που στήνονται, οι λαοί είναι παρόντες. Με πολλές φορές αντιφατικό, τρόπο η ίδια η κίνηση των λαών είναι ικανή να αλλάξει τους συσχετισμούς, να τροποποιήσει ή και να ανατρέψει σχεδιασμούς. Το βλέπουμε τώρα στην πολύπαθη Αφρική, με την ανατροπή μιας σειράς μετααποικιακών καθεστώτων, σε ένα ακόμη επεισόδιο όξυνσης των γεωπολιτικών ανταγωνισμών, με την υποχώρηση της δύσης στην πλανητική σκακιέρα. Το βλέπουμε στις «λαϊκίστικές» εξεγέρσεις και κινήματα, που κατά κύματα, ξεσπούν με διάφορες αφορμές, στις δυτικές μητροπόλεις, για να υπερασπιστούν τον τόπο, τη ζωή, τη γη και την ελευθερία.

Εδώ και 17 χρόνια, η Διεθνής Συνάντηση Κινημάτων του Resistance Festival προσπαθεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης και διαλόγου, ανήσυχων φωνών, από κινήματα, διανοούμενους, πολιτικές κινήσεις, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Με την ματιά στραμμένη στην πραγματική κίνηση του κόσμου, των λαών που αγωνίζονται ενάντια στην σε κρίση παγκοσμιοποίηση.

Περισσότερες πληροφορίες, για τους διεθνείς καλεσμένους μας, αλλά και για το πρόγραμμα συζητήσεων του φετινού Resistance Festival, θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Στη σκηνή του Resistance θα συναντηθούν η Μάρθα Φριντζήλα και ο Δημήτρης Μητσοτάκης«Δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες μαζί, στη σκηνή, σε ένα πρόγραμμα βασισμένο τόσο στην συνεργασία τους όσο και στην προσωπική πορεία του καθένα. Τραγούδια σταθμοί στην ελληνική δισκογραφία (Υστερόγραφο, Ρώτα, Εμμονή κ.ά.) από μια μουσική αλλά και φιλική σχέση που μετράει ήδη 15 χρόνια. Η αδιαπραγμάτευτη και ασυμβίβαστη καλλιτεχνική τους πορεία σε ένα ακόμα ταξίδι που τους φέρνει στη σκηνή για μια συναυλία-γιορτή. Δύο από τους πλέον σημαντικούς παραγωγικούς και ακέραιους εκφραστές της σύγχρονης μουσικής σκηνής».

Μαζί τους και οι «Φυστικί Σαλόνι», με τους: Άγγελο Πίσχινα (λαούτο, φωνή), Γιώργο Χατζηγεωργίου (βιολί, φωνή), Αλέξανδρο Καρλή (κοντραμπάσο, φωνή), Αθηνά Συσκάκη (βιολί, φωνή), που όπως αυτοσυστήνονται χαρακτηριστικά «παίζουν “μουσική της θάλασσας, της στεριάς, του αέρα και της φωτιάς”. Ενώνουν τις δυνάμεις των στοιχείων της φύσης, ταξιδεύουν σε όλη την Ελλάδα, από τον Βορρά ως τον Νότο, συλλέγοντας νότες, μελωδίες, στίχους και ιδιώματα δημιουργώντας ένα κράμα παραδοσιακής μουσικής σε κάθε συναυλία τους».


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Festival16 ώρες πρν

KRAMA Festival 2024 | 2 ημέρες – 3 σκηνές – 25+ καλλιτέχνες 22 και 23 Ιουνίου 2024 στο ΠΛΥΦΑ

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Ο Σπύρος Γραμμένος στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι – Τρίτη 2 Ιουλίου

Events1 ημέρα πρν

King Garcia, Moonmoth και Vicky Steiri – Live στο Αστεροσκοπείο Αθηνών

Events1 ημέρα πρν

Αυτές είναι οι συμμετοχές για το φετινό Merch (Of The Bands) Bazaar – Athens “Hip Hop & Rock Edition” | 25 & 26 Μαϊου 2024

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Η γιορτή για τον Παύλο Σιδηρόπουλο και τα Μωρά στη Φωτιά το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 στο Θέατρο Βράχων

Θέατρο2 ημέρες πρν

When life gives you garbage ή Σκουπίδια

Συναυλίες4 ημέρες πρν

Nightstalker – Naxatras: Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Συναυλίες4 ημέρες πρν

José Carreras & Plácido Domingo: Μια ιστορική βραδιά στο Καλλιμάρμαρο Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

News4 ημέρες πρν

13α Θεατρικά Βραβεία Θεσσαλονίκης: Οι υποψηφιότητες

Festival5 ημέρες πρν

Waterboom Festival 2024: Σάββατο 22 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ