Connect with us

Συναυλίες

Rachel Z – Sensual Tour Trio: Στο Half Note Jazz Club, από το Σάββατο 4 έως και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου!

Η βιρτουόζος πιανίστρια και keyboardist από την Ν.Υόρκη, που συνεργάστηκε με τον Peter Gabriel, τους Steps Ahead, τον Wayne Shorter κα. έρχεται για πρώτη φορά σαν leader στην Ελλάδα.

Δημοσιεύθηκε

στις

RACHEL Z- SENSUAL TOUR TRIO | Feat. MINO CINELU & JON TOSCANO |  “THE JAZZ / ROCK QUEEN & THE MASTER PERCUSSIONIST”

Η καρδιά κι ο παλμός της κορυφαίας Νέοϋορκέζικης  jazz κι όχι μόνο σκηνής, χτυπά και πάλι στο Half Note Jazz Club, από το Σάββατο 4 έως και την Τρίτη 7 Νοεμβρίου!

H Rachel Z είναι μια παγκόσμια προσωπικότητα της μουσικής και μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες performer!  Η βιρτουόζος πιανίστρια και keyboardist από την Ν.Υόρκη, που συνεργάστηκε με τον Peter Gabriel, τους Steps Ahead, τον Wayne Shorter κα. έρχεται για πρώτη φορά σαν leader στην Ελλάδα.

Μαζί της o άνθρωπος όλων των ρυθμών, ο εμβληματικός περκασσιονίστας – που ανακάλυψε κι ανέδειξε ο Miles Davis κι αποθέωσε ο Sting και οι Weather Report – ο Mino Cinelu!  Τους πλαισιώνει ο παλιός συνεργάτης της Rachel Z και του συζύγου της Omar Hakim, o μοναδικός Jon Toscano στο μπάσο.

Αυθεντικό παιδί της Ν. Υόρκης από μητέρα τραγουδίστρια της όπερας, η Rachel Carmel Nicolazzo (!) μπήκε από τα 2 μόλις χρόνια της στη μουσική με μαθήματα τραγουδιού κι αργότερα στα 7 με μαθήματα πιάνου. Την τζαζ την ανακάλυψε όμως πραγματικά πολύ αργότερα, όταν βρέθηκε σε καλοκαιρινό πρόγραμμα του Berklee School of Music, ακούγοντας τον δίσκο «Miles Smiles» του Miles Davis!  Αμέσως μετά γυρίζει στην Ν. Υόρκη και φτιάχνει το πρώτο της κουϊντέτο με το όνομα Nardis ενώ θα συνεργαστεί με τον Miroslav Vitous και τον Bob Moses. To 1988 με τον συμφοιτητή της σαξοφωνίστα Najee θα συνθέσει το δίσκο “Tokyo Blue” που έγινε χρυσός και πήρε Grammy! Πολύ σύντομα θα κληθεί να γίνει μέλος της fusion μπάντας των Steps Ahead του Mike Maineri, που θα είναι κι αυτός που θα την πείσει να αλλάξει το καλλιτεχνικό όνομά της σε Rachel Z!   Σύντομα ξεκινά τις πρώτες προσωπικές δισκογραφικές της δουλειές με το άλμπουμ “Trust the universe”. H πολυτάλαντη Rachel – που πλέον εξελίσσεται σε μορφή των πλήκτρων & του αυτοσχεδιασμού – δεν θα αφήσει ασυγκίνητο ούτε τον θρύλο Wayne Shorter που το 94’ θα της αναθέσει τις ενορχηστρώσεις στις συνθέσεις του. Μάλιστα με την συμμετοχή της Rachel στον δίσκο “High Life”, ο Shorter θα αποσπάσει και Grammy ως καλύτερο άλμπουμ σύγχρονης τζαζ.

Πλέον η …Ζ έχει καθιερωθεί στο ανώτατο επίπεδο και είναι πλέον περιζήτητη απ’ όλο τα φάσμα της μουσικής. Θα συμμετάσχει στο σχήμα Vertu με τον Stanley Clarke & τον Lenny White. Την απαράμιλλη τεχνική της, την παρομοιάζουν με αυτήν του Herbie και κυρίως αυτή του McCoy Tyner. To 2002, ο μεγάλος Peter Gabriel θα την επιλέξει να συμπορευτεί μαζί του για περίπου 3 χρόνια και στις περιοδείες ανά τον κόσμο στις περιοδείες “Growing Up” tours, διευρύνοντας πολύ το πεδίο των εμπειριών της.  Από το 2010 μαζί με το συζυγό της και star ντράμερ Omar Hakim, θα φτιάξουν το περίφημο τρίο “The Trio of OZ” με το οποίο περιόδευσαν σε όλο τον κόσμο, ένα σχήμα που τα πρόσφατα χρόνια μετονομάστηκε με την προσθήκη του Kurt Rosenwinkel στην κιθάρα σε “Ozmosys” μέχρι τις μέρες μας.

Μετά από 13 προσωπικά άλμπουμ η Rachel Z  αποφασίζει να κάνει την δική της Sensual Tour έχοντας πλάϊ της,  τον παλιό συνεργάτη της από την εποχή της συνεργασίας της με τους Weather Report και του Pino Daniele, τον Mino Cinelu!  Ο master περκασιονίστας, για τον οποίο ο Miles είπε το περίφημο «with Mino, every music Swings», πιθανότατα θα έχει συμμετάσχει ή ακουστεί σε κάποιο κομμάτι που ακούει κανείς στο ραδιόφωνο μια τυχαία ημέρα, αφού έχει συνεργαστεί με τους πάντες. Από τον Sting και την Kate Bush, μέχρι τον Herbie Hancock και τον Stevie Wonder ή από τον Lou Reed και τον Springsteen μέχρι τον Aznavour και τον Elton John!

Rachel Z και ο Mino Cinelu συνοδευόμενοι από τον υπέροχο Jon Toscano στο μπάσο, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μ’ ένα εκπληκτικό πρόγραμμα με δικές τους συνθέσεις κι ενσωματώνουν σ’ αυτό ένα  μίνι αφιέρωμα στον θρύλο Wayne Shorter!  Από Σάββατο 4 Νοεμβρίου έως Τρίτη 7 Νοεμβρίου, η μεγάλη τζαζ γιορτάζει ακόμη μια φορά στο Half Note Jazz Club.

RACHEL Z  –    Piano, Keyboards

MINO CINELU –  Percussion / vocals

 JONATHAN TOSCANO –  Doublebass

www.rachelz.com

www.minocinelumusic.com


Info

RACHEL  Z – SENSUAL TOUR TRIO
feat. MINO CINELU & JON TOSCANO

“THE JAZZ / ROCK QUEEN & THE MASTER PERCUSSIONIST”        

Έναρξη  Σάββατο 22:30

Κυριακή, Δευτέρα & Τρίτη 21:30

Half Note Jazz Club

Τριβωνιανού 17, Μετς | 210 9213310

Τιμές εισιτηρίων: 

Α Ζώνη 30€ (*θέση σε τραπέζι)

Β Ζώνη 25€ (*θέση σε τραπέζι)

Β Ζώνη Εξώστη 25€ (*θέση σε τραπέζι)

Bar Όρθιών 20€

*Τα τραπέζια είναι τεσσάρων ατόμων. Οι θεατές μπορούν να κάνουν κράτηση σε κάθε τραπέζι όσες θέσεις επιθυμούν λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους, ότι αν δεν αγοράσουν ολόκληρο το τραπέζι (4 εισιτήρια) θα κάθονται μαζί με άλλους.

*Στην τιμή του εισιτηρίου δεν περιλαμβάνεται ποτό ούτε είναι υποχρεωτική η κατανάλωση.

*Με την αγορά του εισιτηρίου δεν εξασφαλίζετε συγκεκριμένο τραπέζι αλλά μόνο τη ζώνη που έχετε επιλέξει.

Πληροφορίες: 210 9213310

Tickets:  more.com     &   halfnote.g


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες14 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική14 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival16 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική16 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες18 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο19 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική19 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο19 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival19 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News2 ημέρες πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024