Connect with us

Συναυλίες

Πρόγραμμα Συναυλιών 87ης ΔΕΘ | 10 – 17 Σεπτεμβρίου 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Το stage της Δ.Ε.Θ. κάτω από το Τόξο της Χ.ΑΝ.Θ., που έχει φιλοξενήσει τρανταχτά ονόματα καλλιτεχνών τα προηγούμενα χρόνια, κατά τη φετινή διοργάνωση θα υποδέχεται κάθε βράδυ, από την Κυριακή 10 έως και την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023, το κοινό όλων των ηλικιών και τους επισκέπτες της Δ.Ε.Θ. χαρίζοντάς τους αξέχαστες μουσικές αναμνήσεις.

Δείτε το πρόγραμμα

Κυριακή 10/09 | 21:30
Στέλιος Ρόκκος & Onirama

Ο Στέλιος Ρόκκος, o διαχρονικά σύγχρονος τραγουδιστής και τραγουδοποιός, έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να χαρίζει στο κοινό συναρπαστικές στιγμές σε κάθε του live.

Με τις μεγάλες και διαχρονικές επιτυχίες του, τη ροκ διάθεσή και τις δυνατές ερμηνείες του, παρουσιάζει ένα ξεχωριστό πρόγραμμα, με πλούσια γκάμα ρεπερτορίου και ιδιαίτερη καλλιτεχνική ματιά που πάντα ξεχωρίζει.

Εξωστρεφής και διαχρονικός ο Στέλιος Ρόκκος μας έχει χαρίσει μερικές από τις καλύτερες μπαλάντες της ελληνικής μουσικής σκηνής αλλά και επιτυχημένα τραγούδια που ανεβάζουν το κέφι από τις πρώτες κιόλας νότες τους.

Οι Onirama, το πιο δυναμικό συγκρότημα, με τις δεκάδες διαχρονικές επιτυχίες, επιστρέφουν στην 87η ΔΕΘ γεμάτοι κέφι και ενέργεια!

Έχοντας πραγματοποιήσει πάνω από 4.000 εμφανίσεις συνολικά στην καριέρα τους, οι Onirama είναι αναμφισβήτητα η μπάντα με τα περισσότερα live σε Ελλάδα και Κύπρο!

Το Never Ending Tour των Onirama έρχεται στη φετινή ΔΕΘ 2023 με αποσκευές τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, τα πιο αγαπημένα τραγούδια τους και την καλύτερη διάθεσή τους.

Στο ταξίδι αυτό τους συντροφεύει μια playlist που αντανακλά την “mixin-up” ψυχή της μπάντας: από τον «Δύσκολο Καιρό για Πρίγκιπες» μέχρι το «Ανθολόγιο για Μικρούς και Μεγάλους».

Από το «Να την Προσέχεις» μέχρι την ξεσηκωτική εκδοχή του «Ξημερώνει και Βραδιάζει» του Βασίλη Τσιτσάνη που παρουσίασαν πρώτη φορά στα live τους την περασμένη χρονιά.

Και από την «Κλεψύδρα» μέχρι την πρόσφατη επιτυχία τους «Μετανιώνω», όλα τα τραγούδια που αγαπήθηκαν από το κοινό, «ανακατεμένα» με τον τρόπο που μόνο οι Onirama γνωρίζουν, για να μας παρασύρουν σε έναν ατελείωτο χορό!

Το καινούριο τραγούδι των Onirama με τίτλο «8 λεπτά» που κυκλοφόρησε πρόσφατα, θα μας κάνει όλους να χορέψουμε ρυθμικά και να τραγουδήσουμε δυνατά… «παρα ρα ραμ» στην 87η ΔΕΘ.

 

Δευτέρα 11/09 | 21:30
Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Η δημιουργική ανησυχία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη μας υπόσχεται όπως πάντα κάτι ξεχωριστό και στην 87η ΔΕΘ, ένα πρόγραμμα που περιέχει σημαντικές στιγμές της Ελληνικής δισκογραφίας με τραγούδια που αγαπήσαμε από το λαμπερό ηχόχρωμα της φωνής της, και όχι μόνο!

Από το τόσο πλούσιο ρεπερτόριό της, η σημαντική ερμηνεύτρια ξεχώρισε αγαπημένα τραγούδια δίνοντάς τους αυτή την φορά άλλη διάσταση με τις ενορχηστρώσεις του σπουδαίου μουσικού Θωμά Κοντογεώργη.

Το μοναδικό αυτό πρόγραμμα που μας ετοίμασε μαζί με τους 5 διακεκριμένους μουσικούς της, θα είναι εμπλουτισμένο και με κλασσικά τραγούδια του Ελληνικού ρεπερτορίου.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μας καλεί να τραγουδήσουμε, να ξεχαστούμε, να αναπολήσουμε, να ονειρευτούμε…..

Μουσικοί:

  • Θωμάς Κοντογεώργης πιάνο
  • Ανδρέας Λάσσος : κιθάρες
  • Πέτρος Βαρθακούρης: μπάσσο
  • Κώστας Μυλωνάς: drums/κρουστά
  • Κώστας Καρακατσάνης : βιολί, φυσαρμόνικα, κιθάρες
  • Ενορχηστρώσεις : Θωμάς Κοντογεώργης
  • Ηχοληψία : Zαχαρίας Σταμούλος, Στέφανος Χατζόπουλος
  • Φωτισμοί : Δημήτρης Λάιος
  • Οργάνωση παραγωγής: Τώνια Δραγούνη Ζαμβακελλη
Τρίτη 12/09 | 21:30
Θοδωρής Φέρρης & Josephine
Τετάρτη 13/09 | 21:30
Αφιέρωμα στην Τίνα Τέρνερ
Μια βραδιά αφιερωμένη στην θρυλική Tina Turner, την απόλυτη Βασίλισσα της ροκ!
Ένα μοναδικό Tribute show κατευθείαν από το West End του Λονδίνου.

Μια καλλιτέχνις που χάραξε μια μεγαλειώδη καριέρα μέσα από πολλές διακυμάνσεις και κατάφερε να αποτελέσει ίνδαλμα για όλες τις τραγουδίστριες που ακολούθησαν.

Το βραβευμένο tribute show «One Night Of Tina» που έχει ταξιδέψει σε 26 χώρες και έχει μαγέψει χιλιάδες θεατές, έρχεται από το Λονδίνο και στην Ελλάδα, για ένα μοναδικό αφιέρωμα στην υπέροχη Tina Turner.

Η παράσταση με το αυθεντικό cast του West End, περιλαμβάνει τα σπουδαία τραγούδια της καριέρας της, προβολές και τη μοναδική ατμόσφαιρα των εμφανίσεών της και έρχεται να μας συγκινήσει, να μας κάνει να τραγουδήσουμε τις μεγάλες επιτυχίες της και να μας υπενθυμίσει ότι τα όνειρα μπορούν να βγουν αληθινά, αν τα κυνηγήσεις.

Ένα μοναδικό αφιέρωμα στην 60χρονη πορεία της Tina Turner από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70, την εποχή της κακοποίησης που έζησε από τον πρώτο της σύζυγο Ike Turner αλλά και την θριαμβευτική πορεία της δεκαετίας του ’80 που την καθιέρωσε σε όλο τον πλανήτη!

Τα αξέχαστα τραγούδια πολλά και αγαπημένα και θα ακουστούν όλα στο stage της 87ης Δ.Ε.Θ.: “Simply the best”, “Private Dancer”, “What’s Love Got To Do With It”, “We Don’t Need Another Hero” “Proud Mary “, “River Deep Mountain High” και τόσα άλλα.

Η χαρακτηριστική βραχνάδα στη φωνή της, τα υπέροχα πόδια της και τα ατίθασα, λεονταρίσια μαλλιά της, καθιέρωσαν την Tina Turner ως ένα μοναδικό σύμβολο!

 

Πέμπτη 14/09 | 21:30
Γλυκερία & Μελίνα Ασλανίδου

Δύο σπουδαίες και χαρισματικές ερμηνεύτριες η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, σε μία κορυφαία μουσική συνάντηση επί σκηνής 87ης ΔΕΘ!

Παρουσιάζουν σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, ένα ξεχωριστό, αυθεντικό, και ιδιαίτερα ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους, αλλά και αγαπημένα τραγούδια – σταθμούς σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Η Γλυκερία, η τόσο σημαντική αυτή ερμηνεύτρια με αξιοσημείωτη πορεία και εκτός συνόρων, θεωρείται από πολλούς η πιο γνήσια λαϊκή τραγουδίστρια της γενιάς της και έχει κερδίσει επάξια σε Ελλάδα και εξωτερικό τον χαρακτηρισμό “η φωνή της Ελλάδας”.

Παραμένει για περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή, σφραγίζοντας με τις αψεγάδιαστες ερμηνείες της πολλά και απαιτητικά είδη του ελληνικού τραγουδιού.

Στις ζωντανές της εμφανίσεις ξεσηκώνει και ενθουσιάζει το κοινό με τα τραγούδια της και δίνει μοναδικό παλμό με τις επιτυχίες της.

Η Μελίνα Ασλανίδου είναι μια από τις πιο γνωστές και αγαπημένες ερμηνεύτριες του λαϊκού και έντεχνου τραγουδιού.

Η μοναδική χροιά της φωνής της μαγεύει το κοινό και τα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν αγαπηθεί και τραγουδηθεί από τον κόσμο, ενώ τα περισσότερα από αυτά αποτελούν πραγματικά διαχρονικά διαμάντια του σύγχρονου ρεπερτορίου.

Έχει ξεχωρίσει για τις έξοχες συνεργασίες της ενώ οι συναυλίες της είναι πάντα πόλος έλξης του κοινού εντός και εκτός Ελλάδος. Η σκηνική της παρουσία είναι δυναμική και η επικοινωνία της με τον κόσμο μοναδική.

Η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, ενώνουν τις φωνές τους στην 87η ΔΕΘ για να χαρίσουν στο κοινό της μια ανεπανάληπτη βραδιά διασκέδασης, πλαισιωμένες από τον ταλαντούχο τραγουδιστή Χάρη Μακρή και πολυμελή ορχήστρα, αποτελούμενη από εξαίρετους μουσικούς!

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Στέλιος Φωτιάδης

Παρασκευή 15/09 | 21:30
Κώστας Μακεδόνας & Ελένη Τσαλιγοπούλου

Ο Κώστας Μακεδόνας στην 87η ΔΕΘ:

Είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους ερμηνευτές της γενιάς του, έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς και διαχρονικές επιτυχίες.

Στα 33 χρόνια της μουσικής του διαδρομής, έχει συνεργαστεί με τα πιο γνωστά ονόματα Ελλήνων καλλιτεχνών, πάντα με ήθος, συνέπεια και με γνώμονα την αγάπη του για το καλό τραγούδι, κουβαλώντας στις αποσκευές του δεκάδες επιτυχίες.

Μετά την πολύ επιτυχημένη περιοδεία του το περσινό καλοκαίρι και τη συμμετοχή του στην παράσταση «Το έκτο πάτωμα» για την οποία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές, παρουσιάζει στην 87η ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη ένα πρόγραμμα από μεγάλες λαϊκές επιτυχίες και τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία στην Ελληνική μουσική, από κορυφαίους δημιουργούς!

Μαζί του η Χριστιάννα Γαλιάτσου και εξαμελής ορχήστρα μουσικών με μαέστρο τον Κωνσταντίνο Βελλιάδη.

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου στην 87η ΔΕΘ:

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία πορεία που μετρά πια 30 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, επέλεξε φέτος να παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια έχει κινηθεί σχεδόν σε όλο το φάσμα της μουσικής δημιουργίας, καταγράφοντας πολύ μεγάλες προσωπικές επιτυχίες, τραγούδια που αγαπήθηκαν από όλους, αλλά και αλησμόνητες συναυλιακές στιγμές.

Η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται αριστοτεχνικά με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό της παρόν και τις σύγχρονες διασκευές των τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της Ελένης Τσαλιγοπούλου, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο συνθέτη.

Φυσικά δεν θα λείψουν και τα εμβληματικά τραγούδια που αγαπήσαμε από τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση.

Η τέχνη, η γνώση, το ταλέντο και το πάθος της Ελένης Τσαλιγοπούλου ως ερμηνεύτριας, καθώς και η ευρηματικότητα και η δεξιοτεχνία των εξαιρετικών μουσικών που τη συνοδεύουν και συν-δημιουργούν μαζί της επί σκηνής, υπόσχονται μία μοναδική συναυλία, γεμάτη αγαπημένα τραγούδια που άντεξαν και αντέχουν στο χρόνο.

Ένα σύγχρονο διονυσιακό πανηγύρι, με εξωστρέφεια, αισθητική και υπέροχες ερμηνείες, που υπόσχεται μια ξεχωριστή βραδιά στην 87η ΔΕΘ!

Συντελεστές:

  • Ελένη Τσαλιγοπούλου: φωνή
  • Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου: κιθάρες
  • Απόστολος Τσαρδάκας: κανονάκι
  • Γιάννης Πούλιος: βιολί
  • Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι, μπουζούκι
  • Άγης Παπαπαναγιώτου: μπάσο
  • Βασίλης Γιασλακιώτης: τύμπανα
  • Τάκης Σπυρόπουλος: ηχοληψία
  • Μαρία Αθανασοπούλου: φωτισμοί
  • Πάνος Γιαννακόπουλος: φωτογραφίες
  • Κωνσταντίνος Γεωργαντάς: artwork

 

Σάββατο 16/09 | 21:30
Μιχάλης Χατζηγιάννης
Μια μοναδική βραδιά ετοιμάζει για το αγαπημένο του κοινό ο Μιχάλης Χατζηγιάννης μαζί με την μπάντα του το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023, μια μέρα πριν πέσει η αυλαία της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, παιδί προσφύγων από την Κυρήνεια μεγαλώνοντας σε ένα οικογενειακό περιβάλλον γεμάτο μουσική, απέκτησε πτυχίο πιάνου, κιθάρας και ανωτάτων θεωρητικών σπουδών στη Μουσική Ακαδημία του Λονδίνου.

Έκτοτε, μέσα σε 24 περίπου χρόνια παρουσίασε έναν μοναδικό και καινούριο τρόπο μουσικής γραφής και ερμηνείας εκπέμποντας ένα στίγμα ανεμελιάς, νεανικής φρεσκάδας αλλά και έντονης ευαισθησίας.

Καθιέρωσε έτσι ένα δικό του χαρακτηριστικό προσωπικό δρόμο. Έναν δρόμο, που ανοίχτηκε για να τον ακολουθήσουν κι άλλοι… Κάθε του τραγούδι και κάθε ζωντανή εμφάνιση, μια μεγάλη γιορτή για όλο τον κόσμο.

Καλεσμένος το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 στην 87η Διεθνή έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης και οι ταλαντούχοι μουσικοί του θα δώσουν το παρόν τους με μια σημαντική μουσική πρόταση!

Θα ακουστούν επιλεγμένα, αγαπημένα τραγούδια, από τα πιο παλιά « Μόνο στα Όνειρα», «Χωρίς Αναπνοή» αλλά και το «Δεν φεύγω» μέχρι και τα νεότερα όπως «Σαϊτιά» και « Εσύ είσαι πάνω απ’ όλα».

Είναι βέβαιο πως οι παλαιότεροι θα ξαναθυμηθούν και νεότεροι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν την «απόλυτη συναυλιακή εμπειρία» του Μιχάλη Χατζηγιάννη!

Μαζί του, οι αγαπημένοι, πιστοί του φίλοι και καταξιωμένοι μουσικοί:

  • Σόλωνας Αποστολάκης στα πλήκτρα και την ενορχήστρωση
  • Σπύρος Μάζης στο μπάσο
  • Δημήτρης Τσόλης στα τύμπανα
  • Κωστής Πυρένης στην ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα
  • Κυριάκος Πέτρου στο βιολί
  • Νικόλας Πλάτων στην τρομπέτα
  • Την ομάδα εμπλουτίζει ένα όμορφο δίδυμο, η Εστέλλα Κοπάνου στα φωνητικά και φλάουτο και ο Γιώργος Παντέλογλου στα φωνητικά και Άλτο σαξόφωνο!
  • Υπεύθυνος ήχου, ο Σταύρος Συκιανάκης με την υποστήριξη του Βαγγέλη Παπαδόπουλου

 

Κυριακή 17/09 | 21:30
Πέτρος Ιακωβίδης & Ήβη Αδάμου

Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες2 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική2 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival4 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική4 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες7 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο7 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική7 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο8 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival8 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News1 ημέρα πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024