Connect with us

Μουσική

POLYDRAMA: Tο πρώτο album των ody icons κυκλοφόρησε!!!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι ody icons παρουσιάζουν επίσημα την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά, το POLYDRAMA, που από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες.

Στο POLYDRAMA οι ody icons αποκαλύπτουν τα υλικά από τα οποία φτιάχνονται τα δάκρυα και ανάβουν τα φώτα στα μυστικά δωμάτια των πιο δικών μας εξομολογήσεων, μια συλλογή τραγουδιών – σημείων μέσα στα τελευταία χρόνια που επιτελούν την παραδοχή της δίψας για δράμα αλλά και μεθόδους εκτόνωσής του μέσα στις κουλτούρες που διαμόρφωσαν την προσωπικότητα τους στην Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και το Παρίσι. 

Ακούστε τον δίσκο:

“Αυτό είναι ένα μουσικό αποτύπωμα από το ταξίδι μου στα διάφορα δωμάτια της μέχρι τώρα ανθρώπινης εμπειρίας μου. Είναι έντονο, είναι συντριπτικό, είναι θλιμμένο και παιχνιδιάρικο, πολιτικό και συναισθηματικό. Είναι μια ποικιλία στοιχείων που αποτελούν την ευθραυστότητα μου, την ουσία μου, τη δύναμή μου. Είμαι αυτό το ταξίδι. αυτό το ταξίδι είναι εγώ. Είναι πολύ, είναι πολλαπλό, είναι πληθυντικό, είναι μέγιστο. Πέρασα μέσα από σκοτεινά δωμάτια και φωτεινές στέγες για να επιστρέψω και να βάλω τις νότες στο πιάνο μου με ειλικρίνεια. Παρακαλώ επισκεφθείτε το POLYDRAMA με τον ίδιο τρόπο που θα επισκεπτόσασταν την ψυχή σας: απαλά αλλά διεξοδικά, με φροντίδα και γενναιότητα.” ody icon

Τoυς στίχους και τις συνθέσεις του δίσκου υπογράφει ο ody icon και την μουσική παραγωγή τους, ο Fotis ingie Papatheodorou με τον οποίο συνεργάζονται τα τελευταία χρόνια (EP “drama” & “We cry at night”).

Η φωτογραφία των εξύφυλλου του POLYDRAMA είναι της Μαίρης Λεονάρδου και το artwork του Μάρκου Ζουριδάκη. 

Με αφορμή την σημερινή κυκλοφορία, μοιράζεται και ένα ακόμη video – clip, για το όγδοο από τα δεκατρία τραγούδια του POLYDRAMA, το Kind Reminder

To kind reminder γράφτηκε γιατί στ’ αλήθεια την περίοδο που γράφονταν τα υπόλοιπα τραγούδια, οι φίλοι και οι φίλες μου ήταν μια ευγενική υπενθύμιση πως η ομορφιά δεν είναι μακριά μου φτάνει να της αφοσιωθώ. Είναι από τις φωτεινές στιγμές στον δίσκο που επιλέξαμε να την οπτικογραφήσουμε σαν ένα αποχαιρετηστήριο στην περίοδο που γέννησε το POLYDRAMA. Γιατί το φως είναι που αποκαλύπτει τα σκοτάδια, τα υπογραμμίζει αλλά και τα αναιρεί – για όσο διαρκέσει. ody icon

Η ιδέα – σύλληψη για το video-clip είναι του ody icon, σε σκηνοθεσία και μοντάζ της Έλενας Παλιγιάννη.

 

Έχουν προγηθεί τα single και video clip Sόse και Cosmos Island.

Σύντομο βιογραφικό:

Ο ody icon είναι ένας νέος πολυεπιστημονικός μουσικός καλλιτέχνης από την ανατολική Μεσόγειο. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο, σπούδασε υποκριτική στην Αθήνα και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι στη σκηνοθεσία θεάτρου και στη δραματουργία. Εντάχθηκε από πολύ μικρός στις χορωδίες της Πολιτιστικής Κίνησης «Επιλογή», σπούδασε πιάνο με την Τάνια Οικονόμου και μελέτησε  κλασικό, μοντέρνο και παραδοσιακό τραγούδι δίπλα σε διαφορετικούς δασκάλους. Έχει σκηνοθετήσει, παίξει και συμμετάσχει σε παραστάσεις και performances σε Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία και Αγγλία.

Το 2017, παρουσιάστηκε στο κοινό ως ody icons με τη διασκευή του τραγουδιού “Supermelancholic”, ενώ τον Δεκέμβριο του 2020 κυκλοφόρησε το δικό του ντεμπούτο κομμάτι – μανιφέστο, “Working Out My Little Muscles” σε συνεργασία με τη liminal. Έκτοτε διατηρούν μια σταθερή συνεργασία καθιστώντας όλα τα μουσικά βίντεο του προσβάσιμα σε κωφά άτομα μέσω διερμηνείας και υποτιτλισμού. Τον Απρίλιο του 2022 κυκλοφόρησε το EP album “drama“ σε παραγωγή του Φώτη ingie Παπαθεοδώρου και το ομώνυμο δεκάλεπτο φιλμ “drama“, σε σκηνοθεσία του χορογράφου Χάρη Κούσιου, που συνόδευσε τα τρία τραγούδια του δίσκου. Το drama στη συνέχεια κυκλοφόρησε προσβάσιμο και σε τυφλά άτομα καθιστώντας το το πρώτο καθολικά προσβάσιμο μουσικό βίντεο στην Ελλαδα. To 2023 και ως προπομποί του άλμπουμ POLYDRAMA, κυκλοφόρησαν τα single, Sόse και Cosmos Island. Το POLYDRAMA είναι διαθέσιμο σε όλες τις διαδικτυακές πλατφόρμες από τις 13 Οκτωβρίου 2023.

ody icons – SoME

Bandcamp

Spotify

Youtube

Instagram 

Facebook


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα