Connect with us

Events

Πατρινό καρναβάλι: Το μεγάλο ραντεβού των μικρών

Δημοσιεύθηκε

στις

Όλα είναι έτοιμα για την κορύφωση του Καρναβαλιού των Μικρών, ενός από τα πιο ζωντανά, δημιουργικά, ποιοτικά και δημοφιλή κομμάτια του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ένα διήμερο με το Baby Rally και την Κεντρική Καρναβαλούπολη το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου από τις 10.00 στα Υψηλά Αλώνια να κλέβει τις καρδιές μικρών και μεγάλων με πλήθος δράσεων και με τη Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου να υπόσχεται ένα ιδανικό φινάλε για το Καρναβάλι των Μικρών.

Την Κυριακή στην αφετηρία της Παρέλασης θα βρεθούν πάνω από 15.000 μικροί καρναβαλιστές με συνοδούς κατανεμημένοι σε 95 ομάδες συμμετοχής, ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο συμμετοχής και θα πλημμυρίσουν τους κεντρικούς δρόμους της πόλης σκορπίζοντας παντού παιδικά χαμόγελα και ελπίδα.

Η Μεγάλη Παρέλαση των Μικρών θα ξεκινήσει στις 11.00 από την Πλατεία Ομονοίας και θα ακολουθήσει την πορεία: Γούναρη – Κορίνθου (κάτω μέρος πλ. Γεωργίου) – Κορίνθου με κατάληξη και έξοδο από Ερμού και Αγ. Νικολάου.

Θα συμμετάσχουν η Δημοτική Μουσική, τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών, στα οποία υπάρχουν τρία νέα που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά. Πρόκειται για τη «Σαρανταποδαρούσα» (ιδέα, κατασκευή: Νεκτάριος Σαρηγιάννης), το «Φεγγάρι» (ιδέα, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης) και το «Ιγκουάνα» (ιδέα, κατασκευή: Νίκος Λιβάνης), ενώ θα παρελάσουν και τα παλαιότερα «Καρναβαλάκος», «Μάγισσα», «Σκυλάκι» και τα δυο μουσικά άρματα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι ομάδες συμμετοχής σκορπίζοντας χρώματα, φαντασία, χιούμορ, και αστείρευτο κέφι και χαρά. Στην παρέλαση θα εμφανιστούν και δυο άρματα από τις ομάδες συμμετοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος στην παρέλαση συμμετέχουν 10 ομάδες εκτός Πατρών και συγκεκριμένα από Ιωάννινα, Χαλάνδρι Αττικής, Δύμη, Κάτω Αχαϊα, Φράγκα Αχαϊας, Κάτω Αλισσό, Βασιλικό, Λακκόπετρα. Συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, τοπικοί σύλλογοι, ΚΔΑΠ ΜΕΑ ελεύθερες συμμετοχές.

Στο τέλος της παρέλασης ο καθιερωμένος σοκολατοπόλεμος από τρία άρματα  θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους αφήνοντας τη δική του ιδιαίτερη πινελιά.

Το Καρναβάλι των Μικρών φτάνει στο μέγιστο της δημιουργικής του πορείας εμπλέκοντας και ξεσηκώνοντας μικρούς και μεγάλους σε ένα αστείρευτο ποτάμι καρναβαλικής διάθεσης που θα ξεχειλίσει στους δρόμους.

Λάβετε θέσεις! Η ανεπανάληπτη γιορτή των Μικρών είναι εδώ!


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Events11 ώρες πρν

The Comic Con vol.8 – Thessaloniki Comic Convention | Παρ 17 – Κυρ 19 Μαΐου 2024

Μουσική11 ώρες πρν

Οι Ελβετοί Act Comaniac μας παρουσιάζουν το “Desolation Manifest”

Μουσική11 ώρες πρν

Rotting Christ: Ακούστε το νέο single “Saoirse” από το αναμενόμενο alboum “Pro Xristoy”

Events12 ώρες πρν

4η Συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής | 6 & 7 Απριλίου 2024 @ Τεχνόπολις | Είσοδος ελεύθερη

Events13 ώρες πρν

Athens Music Week: Επιστρέφει για 6η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!

Μουσική13 ώρες πρν

The Vulcan Itch: Kυκλοφορεί το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο ”Rise of the Fallen”

Festival14 ώρες πρν

Helmos Mountain Festival vol2: Η προπώληση ξεκινάει 1 Απριλίου!!!

Festival19 ώρες πρν

Θεσσαλονίκη – Reworks 2024: Το 20ο reworks festival έρχεται στις 18 με 22 Σεπτεμβρίου 2024!

Συναυλίες19 ώρες πρν

Ο James Arthur για πρώτη φορά στην Ελλάδα | Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024 στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

News20 ώρες πρν

Online πρεμιέρα στο Onassis Channel στο YouTube: Όταν ο Παύλος Παυλίδης συνάντησε τον Γιάννη Μαρκόπουλο | 31 Μαρτίου 2024