Connect with us

Events

Παραστάσεις & Συναυλίες στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου | Δεκέμβριος 2023 με είσοδο 2€

Δημοσιεύθηκε

στις

«Βαγγέλης Παπαθανασίου»

«Ο Έλληνας που ξεπέρασε τα όρια του πλανήτη και έγινε άστρο»

Μία μοναδική παράσταση αφιερωμένη στον παγκόσμιο συνθέτη και το έργο του.

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
18.30 & 21.00
(δυο παραστάσεις)

Μετά από 15 ολόκληρα χρόνια το Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» ανοίγει τις πόρτες του για κοινό και καλλιτέχνες. Η επαναλειτουργία του πλήρως ανακαινισμένου Θεάτρου πραγματοποιείται με παράσταση αφιερωμένη στο έργο του μεγάλου καλλιτέχνη Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Συντελεστές:

  • Καλλιτεχνική Διεύθυνση, σενάριο, σκηνοθεσία, παρουσίαση: Δημήτρης Πιατάς (Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου)
  • Καλλιτεχνική Διεύθυνση και επιμέλεια μουσικού προγράμματος: Ανδρέας Μιμαίος (Καλλιτεχνικός Διευθυντής Τμήματος Μουσικής)
  • Σκηνοθεσία, Μοντάζ και επεξεργασία εικόνας: Νίκος Σούλης
  • Διεύθυνση Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου: Ιωακείμ Μπαλτσαβιάς
  • Στην εκδήλωση συμμετέχει ζωντανά ο Θανάσης Λάλας
  • Ενορχήστρωση – προγραμματισμός συνθετικών ήχων για τα Pulstar / Alpha και ψηφιοποίηση μουσικού υλικού: Απόστολος Τσιάρκας
  • Ενορχήστρωση (Pulstar / Alpha ): Θοδωρής Λεμπέσης
  • Επιμέλεια Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού: Βαγγέλης Βογιατζής
  • Συντονισμός Χορωδιών: Βάγια Παπαγιαννοπούλου

Συμμετέχουν τα Χορωδιακά Σύνολα (με αλφαβητική σειρά):

  • Μικτή Χορωδία Αγριάς (Διδασκαλία/Διεύθυνση: Νίκος Αδρασκέλας),
  • Βολιώτικη Χορωδία (Διδασκαλία/Διεύθυνση: Κατερίνα Αποστολοπούλου – Μακρή),
  • Μέλη των τμημάτων Μονωδίας, Σύγχρονου τραγουδιού και Χορωδίας Ενηλίκων του Δημοτικού Ωδείου Βόλου (Διδασκαλία/Διεύθυνση: Βάγια Παπαγιαννοπούλου),
  • Xορωδία των Εκπαιδευτικών Ν. Μαγνησίας (Διδασκαλία/Διεύθυνση: Νίκος Στ. Ευθυμιάδης),
  • Σύνολο Ευρωπαϊκής Χορωδίας του Μουσικού Σχολείου Βόλου (Διδασκαλία/ Διεύθυνση: Φιλαρέτη Φροξυλιά),
  • Synola – Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
    (Διδασκαλία/Διεύθυνση: Μαρία Θωίδου, μέλος ΕΕΠ),
  • «Χορτωδία» – Χορωδία κατοίκων Νοτίου Πηλίου (Διδασκαλία/Διεύθυνση: Νίκος Αδρασκέλας).

Χρησιμοποιήθηκαν ενορχηστρώσεις του πρωτότυπου έργου του Βαγγέλη Παθανασίου των: Blake Neely, Nic Raine, J.P. Beintus & Morizet.

 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ
ΑΛΚΗΣΤΙΣ ΠΡΩΤΟΨΑΛΤΗ

Πεμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

Συνεχίζοντας τις συναντήσεις της με το κοινό της, η διαχρονική Άλκηστις, μας υπόσχεται μια ακόμη αξέχαστη συναυλία!

Μαζί της θα γιορτάσουμε τον ερχομό των Χριστουγέννων με τα αγαπημένα μας τραγούδια
στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου “Βαγγέλης Παπαθανασίου”.

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια θα φέρει
το παρελθόν και το παρόν
σε μία μουσική ισορροπία
προκειμένου να ικανοποιήσει το κοινό της ,
που αποδεδειγμένα πλέον ανήκει
σε τρεις διαφορετικές γενιές!

Το ρεπερτόριό της, η συγκλονιστική φωνή της και η αξεπέραστη ενέργειά της πάνω στη σκηνή,
είναι τα χαρακτηριστικά που κάνουν την

Άλκηστη Πρωτοψάλτη ξεχωριστή!

Μαζί της μια πεντάδα σπουδαίων μουσικών σε ενορχηστρώσεις
του Θωμά Κοντογεώργη.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

«Το μαγικό ρουμπίνι»

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023 | 20.30

Χορευτικό παραμύθι κλασικού χορού από τη Δημοτική Σχολή Χορού

«….όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους τον μαγικό σπόρο της τέχνης και  όταν τον αφήσουν να ανθίσει μόνο τότε  μπορούν να γίνουν πραγματικά ευτυχισμένοι!»

Το παραμύθι «Το μαγικό ρουμπίνι» είναι ένα remake του πρωτότυπου χορευτικού παραμυθιού της Διευθύντριας Σπουδών της Δημοτικής Σχολής Χορού Άντζελας Καλαντζή που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2008.  Ήταν η τελευταία παράσταση που δόθηκε από τη σχολή στο Δημοτικό θέατρο και είναι συγκινητική η συγκυρία του ότι θα παρουσιαστεί το ίδιο παραμύθι, σε βελτιωμένη εκδοχή 15 χρόνια, μετά για την επανέναρξη της λειτουργίας του θεάτρου. Από εκείνη την παράσταση ξεπήδησαν 3 μαθητές της σχολής που αργότερα έγιναν επαγγελματίες χορευτές ο Στέφανος Δημουλάς, η Ασημένια Άνθη και η Αγγελική Κουτή.

Με όχημα τον κλασσικό χορό τα επιλεγμένα παιδιά από το μεγάλο δυναμικό της σχολής θα ζωντανέψουν με κίνηση, μουσική και λόγο μια ιστορία γεμάτη συναισθήματα, σασπένς και ενίοτε δόσεις χιούμορ! Τι είναι το Μαγικό ρουμπίνι και γιατί δεν πρέπει να χαθεί? Ποια είναι τα βασίλεια των τεχνών και γιατί δημιουργήθηκαν? Θα θέλαμε να ζούμε στο βασίλειο του Γκρι?

Τα παιδιά της δημοτικής σχολής χορεύοντας θα διηγηθούν μια ιστορία που το μόνο που θέλει είναι να μην ξεχνάμε ότι: «….όλοι οι άνθρωποι κρύβουν μέσα τους τον μαγικό σπόρο της τέχνης και  όταν τον αφήσουν να ανθίσει μόνο τότε  μπορούν να γίνουν πραγματικά ευτυχισμένοι!»

 

Συντελεστές:
Συγγραφή παραμυθιού – σκηνοθεσία – χορογραφίες – μουσική επιμέλεια: Άντζελα Καλαντζή
Χορογραφίες: Αλίκη Κασσάνδρα, Άννα Μεγαλοοικονόμου, Χρύσα Βλάχου.

Συμμετέχουν  εκτός από τους μαθητές του κλασικού χορού, το εφηβικό τμήμα Latin και  παιδιά του τμήματος  Creative dance  τα οποία μόλις φέτος ήρθαν στον μαγικό κόσμο του χορού.

Σκηνικά – θεατρικές κατασκευές: Λευτέρης Πλαβός  και Σταυρούλα Μαστρογιάννη. Κοστούμια: Ελένη Ψύρρα.

Η Δημοτική Σχολή Χορού στα 34 και πλέον  χρόνια λειτουργίας της και με πάνω από 38 παραγωγές και πολλές άλλες συμμετοχές όλα αυτά τα χρόνια σε πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, με ευαισθησία και μεγάλο σεβασμό στην ίδια την τέχνη αλλά πρωτίστως στις παιδικές ψυχές και σώματα, καλεί όλους τους φίλους του χορού  σε αυτό το παραμύθι μπαλέτου που χορεύεται από παιδιά για παιδιά και όχι μόνο, για να γιορτάσουμε την επαναλειτουργία του Δημοτικού θεάτρου της πόλης μαζί, μέσω   αυτής της Τέχνης που με την παγκόσμια «γλώσσα» της ενώνει τους ανθρώπους.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

«ΜελΩδικά… Μίλησέ μου»
Συναυλία του Μουσικού Σχολείου Βόλου
με το σύνολο της Ευρωπαϊκής Χορωδίας
και την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής «Νίκος Ξυλούρης»

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 | 20.00

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης το σύνολο της Ευρωπαϊκής Χορωδίας θα ερμηνεύσει ξένο ευρωπαϊκό ρεπερτόριο: Γκόσπελ, σπιρίτσουαλ, ποπ κομμάτια.

Πιανιστική συνοδεία: Μπαλανίκας Παναγιώτης.

Διδασκαλία – Διεύθυνση Χορωδίας: Φροξυλιά Φιλαρέτη.

Στο δεύτερο μέρος το σύνολο της Ευρωπαϊκής Χορωδίας θα ερμηνεύσει ελληνικό ρεπερτόριο : Μουσικό αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση, σε συνεργασία με το Σύνολο της Ορχήστρας Ποικίλης Μουσικής «Ν. Ξυλούρης» του σχολείου.

Διδασκαλία – Διεύθυνση Ορχήστρας: Χατζηκοτέλης Μιχάλης.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου
«Τα Χριστούγεννα του Πινόκιο»

Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023 | 20.00

Ένα χριστουγεννιάτικο θέαμα ζωντανεύει στη σκηνή με όχημα το πολύ γνωστό παραμύθι «Πινόκιο». Ένα ταξίδι στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων με οδηγό γνωστές χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ελληνικές και ξένες που όλοι γνωρίζουμε μέσα από τα παραμύθια, τις ταινίες και τα μιούζικαλ των Χριστουγέννων. Ενορχηστρωτής των μουσικών έργων και διευθυντής ορχήστρας ο Θοδωρής Λεμπέσης. Συνταξιδιώτες σ’ αυτό το ταξίδι η γνωστή τραγουδίστρια Ανδριάνα Μπάμπαλη και η ηθοποιός Θεοδώρα Σιάρκου στο ρόλο της αφηγήτριας , με τη συνοδεία ορχήστρας δωματίου 10 μουσικών. Επιμέλεια κειμένου Λευτέρης Ντρούβας.

Λίγα λόγια για το παραμύθι «Πινόκιο»
Ο μάστρο Τζεπέτο πελεκάει ένα κομμάτι ξύλο και φτιάχνει μια μαριονέτα. Μα δεν είναι αυτό που είχε στο μυαλό του, καθώς με έκπληξη τη βλέπει να ζωντανεύει, να χοροπηδάει και να κάνει χίλιες τρέλες. Ο Πινόκιο, γιατί αυτό είναι το όνομα της μαριονέτας, θα βάλει σε μπελάδες τον μπαμπά Τζεπέτο, μα σε μεγαλύτερους μπελάδες θα μπλέξει τον ίδιο του τον εαυτό, καθώς το παιδικό μυαλό του είναι πάντα στο παιχνίδι, τη σκανταλιά και την καλοπέραση. Μα οι σκανταλιές και η αδιαφορία δεν είναι καλοί σύμβουλοι, ακόμα και για ένα παιδί. Τα παθήματα έρχονται το ένα μετά το άλλο, και κάθε φορά ο Πινόκιο υπόσχεται να διορθωθεί και να γίνει καλός και υπάκουος, μέχρι που… Μέσα από την ιστορία της μαριονέτας ξεδιπλώνεται ένας μαγικός κόσμος που θα συναρπάσει και θα συγκινήσει και ίσως μας δείξει τον τρόπο να γίνουμε πάλι παιδιά χρησιμοποιώντας θετικά τις εμπειρίες της ζωής.

Γιώργος Κατσαρός & Κώστας Χατζής

Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 | 21.00

Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, δύο συνθέτες που μας έχουν χαρίσει δεκάδες αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, ο Γιώργος Κατσαρός και ο Κώστας Χατζής συναντιούνται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια…

Με μια δυνατή φιλία να τούς συνδέει, η οποία οικοδομήθηκε πάνω στην αμοιβαία εκτίμηση που τρέφει ο ένας για τον άλλο, επιθυμούσαν εδώ και χρόνια να συνεργαστούν. Και ήρθε πλέον το πλήρωμα του χρόνου.

Ένα πρόγραμμα γεμάτο από τραγούδια – διαμάντια μεταξύ των οποίων και τα «Κάθε λιμάνι και καημός», «Σύνορα η αγάπη δεν γνωρίζει», «Πάμε για ύπνο Κατερίνα», «Σπουδαίοι άνθρωποι αλλά», «Άσπρα θα φορέσω», «ΑπΆ τΆ αεροπλάνο», «Αυγερινός», « Αν σΆ αρνηθώ αγάπη μου», «Κυρά Γιώργαινα» κ.α.

Θα παρουσιάσουν όμως και τραγούδια από το ελληνικό και το ξένο ρεπερτόριο, που δεν είναι μεν δικά τους, τα αγαπούν όμως πολύ.

Μαζί τους θα είναι οι τραγουδίστριες Χριστίνα Ράλλη και Δανιέλα Χατζή.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου

«Το Μαύρο Κύμα» του Σάκη Σερέφα

ΠΡΕΜΙΕΡΑ
21 Δεκεμβρίου 2023 | 21.00

Παρασκευή 22/12/2023
Σάββατο 23/12/2023
Πέμπτη 28/12/2023
Παρασκευή 29/12/2023
Σάββατο 30/12/2023

Το έργο του Σάκη Σερέφα είναι ειδικά γραμμένο για την πόλη του Βόλου, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ο συγγραφέας, έπειτα από προσωπική έρευνα, συνθέτει, με το χαρακτηριστικό του ύφος, ένα πολυσυλλεκτικό κείμενο, που μοιράζεται μαζί μας μαρτυρίες από την άφιξη των προσφύγων, βιώματα διαχρονικά και μνήμες συνυφασμένες με την ανθρώπινη φύση.
Μία παράσταση αφιερωμένη στη συλλογική μνήμη και στη σύγχρονη ιστορία των κατοίκων της πόλης και όχι μόνο.

«…Πότε αρχίζει κανείς να είναι πρόσφυγας; Το να είσαι πρόσφυγας είναι μια ιδιότητα ή μια ψυχολογική κατάσταση; Όταν μαζεύεις μέσα στο σπίτι σου τα πράγματά σου για να το εγκαταλείψεις, είσαι ήδη πρόσφυγας; Ή μήπως είσαι πρόσφυγας προσεχώς;…»

Συντελεστές:
Κείμενο: Σάκης Σερέφας
Σκηνοθεσία: Ευάγγελος Βογιατζής
Σκηνικά: Άννυ Γαλανού
Κοστούμια: Ασπασία Μπότα
Σχεδιασμός Φωτισμών: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Επιμέλεια Κίνησης: Άντζελα Καλαντζή
Μουσική Επιμέλεια: Ηλίας Χατζόγλου
Video Art: Φοίβος Ζώτης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μαρία Καραζάνου
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Δημήτρης Πιατάς

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Βλάσης Ζώτης, Νιόβη Κωστοπούλου, Απόστολος Τσιρώνης, Ευτυχία Φαναριώτη, Σελήνη Φιλιππιτζή, Στέλιος Χλιαράς.

Στην παράσταση συμμετέχει η Θεατρική Ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Τρίτος Όροφος».

Μια παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου 2023 – 2024

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα