Connect with us

News

Open House Athens 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Η αρχιτεκτονική εκδήλωση που έγινε θεσμός κλείνει φέτος τα 10 χρόνια παρουσίας, στην πόλη της Αθήνας.  Το OPEN HOUSE Athens, επανέρχεται το Σάββατο 13 & την Κυριακή 14 Απριλίου, με 70+ κτίρια καθώς και πλήθος παραλλήλων δράσεων που θα ξεκινήσουν μια εβδομάδα νωρίτερα!

Δεκάδες κτίρια ανοίγουν τις πόρτες τους, 2 διαδρομές εκτυλίσσονται στην πόλη και 500 εθελοντές ετοιμάζονται να μας ξεναγήσουν στην αρχιτεκτονική της Αθήνας!
Το Open House είναι ένα διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, που απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και έχει ως στόχο να γνωρίσουμε την αρχιτεκτονική και την Αθήνα λίγο καλύτερα. Μια αφορμή να ξεχυθούμε στην πόλη, να κοιτάξουμε ψηλά στους δρόμους απ’ όπου περνάμε καθημερινά, να δούμε τα κτίρια με μια άλλη ματιά…

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης θα αναδείξει 2 καίρια ζητήματα, τα οποία αποτελούν πτυχές του σχεδιασμού που επηρεάζουν τη ζωή των ανθρώπων, την προσβασιμότητα και τη συμπερίληψη.

Πρόγραμμα:

Η εκδήλωση περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε κτίρια δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, θέατρα, κατοικίες, εργασιακούς χώρους, αλλά και σε διαδρομές αρχιτεκτονικού ενδιαφέροντος:

– Open tours | 13 & 14 Απριλίου
Το καθιερωμένο διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων που ανοίγει κτίρια και χώρους της πόλης με αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον (χωρίς κράτηση, με τήρηση προτεραιότητας, και δημιουργία QR code επισκέπτη).

Στο πλαίσιο των OPEN TOURS, το Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία, που φέτος γιορτάζει τα 150 χρόνια λειτουργίας του, διοργανώνει Special Tours το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Απριλίου. Ο σύνδεσμος για τις κρατήσεις θα ανοίξει την Τετάρτη 10 Απριλίου, στις 14:00.

– Open walks | 6 & 7 Απριλίου
Δύο θεματικές διαδρομές στην πόλη μας ξεναγούν στην Κυψέλη μέσα από την οδό Φωκίωνος Νέγρη, και στα αρχοντικά της Κηφισιάς.

Στο πλαίσιο του OPEN HOUSE Athens 2024 πέρα από τις ξεναγήσεις στα κτίρια, και τις οργανωμένες διαδρομές, προγραμματίζονται, λίγες μέρες νωρίτερα,  ξεναγήσεις σε μαθητικά και άλλα εκπαιδευτικά γκρουπ (OPEN SCHOOL),  σε χώρους παραγωγής και δημιουργίας (MADE IN Athens), μαγνητοσκοπημένες συνεντεύξεις – ξεναγήσεις σε 3 αρχιτεκτονικά γραφεία που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα (OPEN OFFICE).

Το πρόγραμμα των δράσεων θα πλαισιωθεί και από μια σειρά διαγωνισμών:
OPEN PHOTO, OPEN VOTE (βραβείο κοινού – ψηφοφορία για την ανάδειξη της καλύτερης ξενάγησης), OPEN your map,  OPEN YOUR PORTFOLIO, OPEN CALL FOR VISUAL STORIES, και OPEN TRAVEL contest.

Προκειμένου να παρακολουθήσετε τις ξεναγήσεις, Απαιτείται η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής ταυτότητας (QR code) για κάθε επισκέπτη. Η ηλεκτρονική ταυτότητα δεν αντιστοιχεί σε κράτηση ή σειρά προτεραιότητας, απλά διευκολύνει τη διαδικασία καταγραφής των επισκεπτών.

Στις 14 Απριλίου θα υπάρχει το Πάρτυ λήξης (Time to Close Party).


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα