Connect with us

Μουσική

Οι U2 κυκλοφορούν το νέο single ‘Atomic City’

Οι U2 επιστρέφουν με το πρώτο τους νέο τραγούδι μετά από δύο χρόνια – ακούστε το “Atomic City” και δείτε το συνοδευτικό μουσικό βίντεο παρακάτω.

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ιρλανδική μπάντα επέστρεψε στο post-punk με ένα συγκλονιστικό κιθαριστικό hook που θυμίζει την επιτυχία τους “Sunday Bloody Sunday” του 1983 και ένα ρεφρέν που παραπέμπει στους Blondie.

Ο τραγουδιστής Bono τραγουδάει για την ελευθερία (“I’m free/ I see what’s in front of me/ And your freedom is contagious/ What you’ve got I wanna be”) και κάνει νεύματα στο “Atomic City” ή αλλιώς Λας Βέγκας, την πόλη στην οποία διαδραματίζεται το συνοδευτικό μουσικό βίντεο, ως τόπο για να τη βρει κανείς.

Δεν είναι γνωστό αν το τραγούδι, το οποίο είναι το πρώτο των U2 από το 2021, όταν κυκλοφόρησαν το “Your Song Saved My Life” για το soundtrack του Sing 2, θα περιλαμβάνεται σε ένα άλμπουμ που δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Η μπάντα έχει προϊδεάσει για έναν δίσκο που δίνει προτεραιότητα σε έναν ήχο “κιθαριστικής μουσικής”.

Η παραγωγή του νέου single έγινε από τους Jacknife Lee και Steve Lillywhite και ηχογραφήθηκε στο Sound City στο Λος Άντζελες. Μια δήλωση σχετικά με το τραγούδι το περιγράφει ως “φόρο τιμής στο μαγνητικό πνεύμα του post punk των ’70s με ένα νεύμα στους Blondie, των οποίων η πρωτοποριακή δουλειά με τον Giorgio Moroder ενέπνευσε και επηρέασε το συγκρότημα”.

Το τελευταίο άλμπουμ των U2 με εξ ολοκλήρου πρωτότυπο υλικό ήταν το “Songs Of Experience” του 2017. Νωρίτερα φέτος κυκλοφόρησαν το ‘Songs Of Surrender’, μια επανεκτέλεση 40 τραγουδιών από τον παλιό τους κατάλογο.

Εν τω μεταξύ, το ‘Atomic City’ έφτασε την ίδια μέρα (29 Σεπτεμβρίου) που οι U2 ξεκινούν την παραμονή τους στο νέο χώρο MSG Sphere του Λας Βέγκας.

Η σειρά των συναυλιών, που είναι οι πρώτες που θα πραγματοποιηθούν στο νέο χώρο, θα τους δει να παίζουν ολόκληρο το άλμπουμ τους “Achtung Baby” του 1991.

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.