Connect with us

Συναυλίες

Οι Social Waste στα Γιάννενα | Κυριακή 27 Αυγούστου 2023 Τριεθνές Δωδώνη

Δημοσιεύθηκε

στις

Social Waste
Οι Social Waste δημιουργήθηκαν το 1999 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Δεκαεφτάχρονοι τότε, μαθητές ακόμα, τράβηξαν αμέσως την προσοχή των Active Member, οι οποίοι τους πρότειναν να συνεργαστούν στα πλαίσια της ομάδας παραγωγής τους. Έτσι με την ομάδα της Freestyle Productions εμφανίστηκαν ζωντανά σε πολλές μουσικές σκηνές της Ελλάδας μέχρι το 2006 όπου και αποφάσισαν να κάνουν μια παύση ώστε να ψάξουν μέσα τους, να ανασυγκροτήσουν τις δυνάμεις τους και να ακονίσουν τις αιχμές τους. Έτσι το 2013 εμφανίζονται ξανά με την προσθήκη 2 νέων μελών, του Χρήστου (μέλος κι αυτός της παρέας της freestyle production) και του Γιώργη Νίκα (Αντίποινα) οι οποίοι εμφυσήσανε νέα πνοή στη μπάντα.

Σήμερα, κοντά στα σαράντα, συνεχίζουν να κάνουν αυτό που έμαθαν μικροί, προσπαθώντας όπως λένε να το πάνε «λίγο πιο πέρα» από µκει που το παρέλαβαν, πριν το παραδώσουν και οι ίδιοι στην επόμενη γενιά. Οργώνοντας την Ελλάδα και παίζοντας σε πολλές μουσικές σκηνές, συναυλιακούς χώρους, φεστιβάλ και στηρίζοντας πάντα αυτοοργανωμένους πολιτικούς χώρους και κινήματα κατάφεραν να κερδίζουν έδαφος και να χτίσουν το κοινό τους χωρίς την βοήθεια εταιρειών managment με μόνο τους όπλο τη μελωδίες και τους στίχους τους.

Η καινοτομία της μπάντας είναι ότι εισήγαγαν παραδοσιακά ελληνικά αλλά και όργανα του ευρύτερου μεσογειακού πολιτισμού χωρίς να αναπαράγουν «μουσειακά» παραδοσιακά μοτίβα, αλλά να συνθέτουν δικές τους μελωδίες και ρυθμούς συνδυάζοντάς τους με τον ξεχωριστό κοινωνικοπολιτικό στίχο και το δυναμισμό του χιπ-χοπ. Ρίμες-μαχαίρι και δυναμική σκηνική παρουσία, υπό τους ήχους λαούτου, γκάιντας, αρχαίας λύρας, μπαγλαμά και άλλων οργάνων της Μεσογείου, ενώ στα deck ο dj σκρατσάρει ακατάπαυστα. Οι στίχοι τους βρίθουν από αναφορές στους ποιητές και τους λογοτέχνες του κόσμου, καθώς και στην κοινωνικοπολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και τον κόσμο ολόκληρο. Στα τραγούδια των Social Waste o Μανόλης Αναγνωστάκης συνυπάρχει με τον Ζαν Κλοντ Ιζό, και ο Χρόνης Μίσσιος με τον Subcomandante Marcos των Ζαπατίστας σε ένα εκρηκτικό μείγμα.

Πλέον έχουν εμφανιστεί σε πάρα πολλές μουσικές σκηνές, φεστιβάλ, και αυτοοργανωμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα, καθώς και στο εξωτερικό (Γερμανία, Νορβηγία, Μεξικό). Επίσης έχουν έντονη ακτιβιστική δράση ενώ συχνά δίνουν ομιλίες σε αυτοοργανωμένους χώρους αλλά και πανεπιστήμια σχετικά με την κοινωνικοπολιτική διάσταση του χιπ χοπ.

Δισκογραφία
… ήταν ταξίδι (ανεξάρτητη παραγωγή 2002)
Στη γιορτή της ουτοπίας (ανεξάρτητη παραγωγή 2013)
Με μια πειρατική γαλέρα (ανεξάρτητη παραγωγή 2015)
Το χιπ χοπ της Μεσογείου (ανεξάρτητη παραγωγή 2017)
Σύνορα (ανεξάρτητη παραγωγή 2020)

Opening Act
Νικόλας Μπότινας Άρτεμις Αγαθοπούλου
The Loop Project

Ο Νικόλας δραστηριοποιείται μουσικά στον χώρο της ανεξάρτητης σκηνής των Ιωαννίνων από μικρό παιδί ως τραγουδοποιός και ερμηνευτής των κομματιών του.

Χρόνια περαστικός από διάφορα μουσικά σχήματα πειραματιζόμενος και παίζοντας διάφορα μουσικά όργανα δισκογραφεί το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ το 2015 την “Ανώμαλη Προσγείωση”με την μπάντα του τότε, το Κοντομάνικο Μπλουζ που διαλύθηκε ύστερα από δύο χρόνια.

Το 2018 αυτοεκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή “Η Βία της Χαράς” ενώ την ίδια χρονιά επιστρέφει μουσικά με την πρώτη του σόλο δουλειά μέσα από την οποία λουπάροντας διάφορα μουσικά όργανα ζωντανά καταφέρνει να δημιουργεί μουσικά ηχοτοπία μέσα στα οποία λειτουργεί ο λόγος.

Διαπραγματεύεται από τότε με αυτό τον τρόπο το υλικό του, σε μια αναφορά σε όλες τις δημιουργικές του φάσεις.

Την Άνοιξη του 23 κυκλοφορεί το πρώτο του loop project ep με τίτλο “Αστείος και Γυμνός” ενώ την ίδια περίοδο ξεκινάει σαν να υπήρχε από πάντα μια δημιουργική καλλιτεχνική σύμπραξη με την performer ηθοποιό ποιήτρια εικαστικό  τραγουδοποιό και αχώριστη φίλη του Άρτεμις  Αγαθοπούλου, με κοινό τόπο συνάντησης το ποιητικό της έργο από τις συλλογές της “Αμαζώντας Απλά” και “Άχνα” τις κοφτερές της ερμηνείες και την μουσική της από τις προσωπικές τις στιγμές, μέχρι την σύμπραξη της με τον Παναγιώτη Μήτση στους Άχνα.

Από την άνοιξη του 23 λοιπόν μοιράζονται το σανίδι σε διάφορες μουσικές σκηνές ανά την Ελλάδα ή παίζοντας στον δρόμο και στην Φύση, την μόνη τους πατρίδα σε μια πορεία που από παράλληλη έγινε πλέον κοινή.

Μπροστά στους  ίδιους  ορίζοντες που πάντα προτιμούν να κοιτούν το φως κατάματα και τις αλήθειες γυμνές….

Προπώληση ticketservices.gr

ΔΩΔΩΝΗ
ΤΟ ΤΡΙΕΘΝΕΣ
Θέση Σκαλοπούλα – Δωδώνη
(χάρτης)

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 21:00
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ Early bird (sold out)
12€
 Προπώληση
15€ στο ταμείο


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα