Connect with us

Μουσική

Οι Γάλλοι Prog Metal Maestros, Caeli Concept, συνεργάζονται με τους Wormholedeath για την κυκλοφορία του άλμπουμ “Lunaison”

Δημοσιεύθηκε

στις

Είμαστε ενθουσιασμένοι που αποκαλύπτουμε μια συναρπαστική συνεργασία μεταξύ του καινοτόμου γαλλικού prog metal συνόλου, Caeli Concept, και των Wormholedeath, με αποκορύφωμα την επικείμενη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου άλμπουμ τους, “Lunaison”, που είναι προγραμματισμένο για τις 19 Απριλίου 2024.

Εμφανιζόμενοι στη σκηνή το 2019, οι Caeli Concept σχεδιάστηκαν από τους πρωτεργάτες Benoit Serret (μπάσο) και Clément Réviriego (κιθάρα και παραγωγή). Η ηχητική εξέλιξη της μπάντας απογειώθηκε με την προσθήκη του Clément Denys στα τύμπανα και του Flavien Morel στα πλήκτρα και τις ενορχηστρώσεις. Το πρώτο τους άλμπουμ, “The Dark Playground”, καθήλωσε το κοινό κατά την κυκλοφορία του στις 19 Απριλίου 2021.

Στις αρχές του 2022, το συγκρότημα άρχισε να δουλεύει πάνω στο νέο άλμπουμ “Lunaison” με τον Thomas Hilaire (ντραμς) και αποφάσισε να συμπεριλάβει αρκετούς καλεσμένους μουσικούς. Συμμετείχαν και πάλι τα πνευστά που ήταν ήδη παρόντα στο πρώτο άλμπουμ (Emilie Klipfel στο σαξόφωνο, Olivier Viseux στο τρομπόνι και Nicolas Renard στην τρομπέτα), καθώς και ένας μακρύς κατάλογος τραγουδιστών (ο Yann Ligner από την Klone, για να αναφέρουμε μόνο έναν), καθώς και ο σαξοφωνίστας Cyril Prevost. Ηχογραφημένο εξ ολοκλήρου στο στούντιο Wolf Abbey και αριστοτεχνικά επεξεργασμένο από τον Acle Kahney, το “Lunaison” υπόσχεται να απογειώσει τους ακροατές σε κόσμους ουράνιου θαύματος.

Οι Caeli Concept είναι ένα ενδιαφέρον μουσικό πρότζεκτ που αψηφά τις συμβάσεις. Αντλώντας από ένα ευρύ φάσμα επιρροών, αναμειγνύουν άψογα τη ρευστότητα του progressive rock με το σκοτάδι του progressive metal και επιχειρούν ακόμη και να εισέλθουν σε περιοχές funk και jazz-rock. Η άρνησή τους να περιοριστούν από τα όρια είναι εμφανής, με αποτέλεσμα έναν σαγηνευτικό και δυναμικό ήχο.

Το ντεμπούτο άλμπουμ τους, The Dark Playground, παρέσυρε τους ακροατές σε ένα αντισυμβατικό ταξίδι, που ξεχειλίζει από ενέργεια, περίπλοκες συνθέσεις, δεξιοτεχνία και απροσδόκητες υφές. Τώρα, με την τελευταία τους κυκλοφορία, Lunaison, οι Caeli Concept έχουν ακονίσει ακόμα περισσότερο την ταυτότητά τους. Εξερευνώντας χωρίς φόβο αχαρτογράφητα νερά, παραμένουν αφοσιωμένοι στο να υπηρετούν την ουσία της μουσικής.

Το Lunaison αποπνέει μια μοναδική αλχημεία. Φανταστείτε ατμοσφαιρικά περάσματα που διαπλέκονται με ένα στιβαρό rhythm section, καυτά χάλκινα πνευστά και ένα απροσδόκητο φωνητικό οπλοστάσιο. Καθώς ακούτε, θα βρεθείτε να ωθείτε στην καρδιά του ουράνιου θόλου, με την ένταση του μουσικού ταξιδιού να είναι εγγυημένη. Είναι ένα άλμπουμ κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σας για ζωντανές εμφανίσεις, προσκαλώντας το κοινό να βυθιστεί πλήρως στο κοσμικό ηχοτοπίο του.

Είτε είστε έμπειρος λάτρης του prog είτε περίεργος νεοεισερχόμενος, η συγχώνευση των ειδών των Caeli Concept υπόσχεται μια αξέχαστη εμπειρία.

Track list
1 – These Cold Woods
2 – The Time Of A Sigh
3 – Буря
4 – Dearest Wind
5 – Incorporel
6 – Silver Tree
7 – Limpia Tus Ventanas
8 – Vocifère


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Events17 ώρες πρν

Bolivar Beach Club – Ο Μάης ξεκινά γεμάτος χορό με Oliver Huntemann & Nick Warren!

Festival19 ώρες πρν

1ο Amvrakia Music Festival: Αμφιλοχία στις 16 & 17 Αυγούστου

Μουσική2 ημέρες πρν

Οι Rock N’ Road Κυκλοφορούν Το Video Για Το Νέο Τους Single “The Stranger”

Μουσική3 ημέρες πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events3 ημέρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική4 ημέρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival4 ημέρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες4 ημέρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!