Connect with us

Featured

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

Στο τέλος της ημέρας, τίποτα στη ζωή δεν είναι πιο σημαντικό από την ευτυχία. Αν είστε ευτυχισμένοι, η ζωή σας είναι καλή. Η επίτευξη και η διατήρηση της ευτυχίας μπορεί επομένως να θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος στόχος στη ζωή κάποιου. Πολλές πτυχές αυτής της ευτυχίας εξαρτώνται ευτυχώς από εμάς τους ίδιους. Εξαρτώνται από τις δικές μας πράξεις και τις προσωπικές αποφάσεις που παίρνουμε για τη ζωή μας. Ωστόσο, δυστυχώς, υπάρχουν και παράγοντες που βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό μας και οι οποίοι καθορίζουν το επίπεδο ευτυχίας που νιώθουμε στη ζωή μας. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να ορίζονται από ξαφνικούς θανάτους αγαπημένων προσώπων, προβλήματα υγείας ή γενικά προβλήματα που μας επιβάλλονται από εξωτερικές δυνάμεις ή ανθρώπους.

Ένας συχνά υποτιμημένος παράγοντας της ευτυχίας είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Όχι μόνο το στενότερο περιβάλλον μας, αλλά ευρύτερα η χώρα στην οποία ζούμε. Οι χώρες μπορεί να διαφέρουν πολύ ως προς τη συνολική ποιότητα ζωής που παρέχουν στους πολίτες τους. Και η ποιότητα ζωής είναι προφανώς ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία κάποιου. Όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες κατά τη διάρκεια των ετών, ορισμένες πτυχές του τι προσφέρει (ή δεν προσφέρει) μια χώρα στους κατοίκους της συσχετίζονται σημαντικά με το μέσο επίπεδο ευτυχίας που αισθάνονται και βιώνουν οι πολίτες αυτοί.

Η παρακάτω κατάταξη περιλαμβάνει τις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Βασίζεται στην Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας, η οποία με τη σειρά της βασίζεται στους ακόλουθους 6 παράγοντες κατάταξης: Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το επίπεδο κοινωνικής υποστήριξης, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η ελευθερία επιλογής της ζωής, η γενναιοδωρία και η αντίληψη της διαφθοράς. Οι παράγοντες αυτοί μετρώνται για (σχεδόν) κάθε χώρα στον κόσμο και συγκρίνονται με ένα σημείο αναφοράς των χαμηλότερων εθνικών μέσων όρων για κάθε παράγοντα. Σε αυτή τη βάση, υπολογίζεται μια βαθμολογία στην οποία βασίζεται η κατάταξη.

Όσο υψηλότερα κατατάσσεται μια χώρα στην κατάταξη, τόσο πιο ευτυχισμένος αναμένεται να είναι ο μέσος κάτοικος της εν λόγω χώρας. Μια προειδοποίηση: Μια ήπειρος, και ειδικότερα μια συγκεκριμένη περιοχή εντός αυτής της ηπείρου, κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την κατάταξη των 10 πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο…..

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

1. Finland

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Helsinki

Population: 5.5 million

2. Denmark

Happiness index score: 7,620

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Copenhagen

Population: 5.8 million

3. Switzerland

Happiness index score: 7,571

Continent: Europe
Region: Central Europe
Capital: Bern

Population: 8.6 million

4. Iceland

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Reykjavik

Population: 360,000

5. Netherlands

Happiness index score: 7,464

Continent: Europe
Region: Western Europe
Capital: Amsterdam

Population: 17.3 million

6. Norway

Happiness index score: 7,392

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Oslo

Population: 5.4 million

7. Sweden

Happiness index score: 7,363

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Stockholm

Population: 10.3 million

8. Luxembourg

Happiness index score: 7,324

Continent: Europe
Region: Western Europe
Capital: Luxembourg City

Population: 610,000

9. New Zealand

Happiness index score: 7,277

Continent/Region: Oceania
Capital: Wellington

Population: 5.0 million

10. Austria

Happiness index score: 7,268

Continent: Europe
Region: Central Europe
Capital: Vienna

Population: 8.9 million

Featured

MIKA Σάββατο 1η Ιουλίου 2023 Rock Wave Festival

Παιχνιδιάρικη διάθεση, χορευτικά beats και βροχή από χρώματα μαζί με σκληρό ρομαντισμό χαρακτηρίζουν το μουσικό κόσμο του ΜΙΚΑ. Η συμβολή του στην εξέλιξη της ευρωπαϊκής pop στα late ’00s ήταν σημαντική και δίκαια θεωρείται παγκόσμιο pop ikon.

Γεννημένος το 1983 ως Michael Holbrook Penniman Jr. στη Βηρυτό, ο MIKA και η οικογένειά του μετακόμισαν στο Παρίσι πριν εγκατασταθούν στο Λονδίνο, και ήδη σε πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε μαθήματα όπερας και πιάνου. Αποδείχθηκε πως είχε απίστευτες φωνητικές δυνατότητες και γρήγορα έγινε ένας νεαρός βιρτουόζος του πιάνου και της σύνθεσης.

Το ντεμπούτο του, Life In Cartoon Motion, κυκλοφόρησε το 2007, πέτυχε πάνω από 10 εκατομμύρια πωλήσεις και κατάφερε να γίνει χρυσό και πλατινένιο σε 32 χώρες. Αυτό το άλμπουμ περιλαμβάνει τα δύο πρώτα mega hit του Mika, Relax Take it easy και Grace Kelly που βρέθηκε για πέντε εβδομάδες στο Νο1 στο UK Singles Chart. Το άλμπουμ κατάφερε να ανέβει στην κορυφή της ψηφοφορίας του BBC, Sound of 2007, και ο ΜΙΚΑ να κερδίσει Brit Award ως ο πιο πρωτοποριακός Βρετανός καλλιτέχνης – Best British Breakthrough act – του 2008 αλλά και να πετύχει μία υποψηφιότητα στα Grammy.

O Mika έχει κυκλοφορήσει τρία επίσης  άλμπουμ που έγιναν πλατινένια: The Boy Who Knew Too MuchThe Origin of Love και No Place In Heaven.

Η διαρκής αναζήτηση της καταγωγής του και του πραγματικού του ονόματος, Michael Penniman Holbrook Junior, οδήγησε τον ΜΙΚΑ στην κυκλοφορία του πέμπτου του άλμπουμ, My Name Is Michael Holbrook. Ένα άλμπουμ το οποίο αποτέλεσε πρόκληση για εκείνον στην προσπάθειά του να ανακαλύψει την ταυτότητά του πριν την επιτυχία, πριν το «Grace Kelly». Και αυτό του προσέφερε μια βαθύτατη αίσθηση ικανοποίησης και απελευθέρωσης ταυτόχρονα.

Ο ορμητικός, feelgood MIKA έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα για να προκαλέσει «ποπ έκρηξη» στο Rockwave Festival την 1 Ιουλίου.

Ακολουθήστε τον MIKA:
https://www.yomika.com/
facebook | Instagram | Twitter | Youtube | Spotify

Continue Reading

Featured

O Bruce Dickinson τράβηξε από τα μαλλιά οπαδό και τον έδιωξε από τη σκηνή

Οι Iron Maiden περιοδεύουν αυτή την εποχή στην Αμερική και κατά τη διάρκεια της εμφάνισης τους στο Anaheim ο Bruce Dickinson αναγκάστηκε εκτός από το τραγούδι να αναλάβει και την ασφάλεια, που ήταν εξαφανισμένη.

Ένας τύπος κατάφερε να ανέβει ανενόχλητος στη σκηνή, άρχισε τα καραγκιοζιλίκια και δεν έδειξε να πτοείται όταν ο Bruce Dickinson ενώ τραγουδούσε του έκανε νοήματα να φύγει. Έτσι, ο τραγουδιστής των Maiden ανέλαβε δράση και αφού ακόμα δεν είχε εμφανιστεί κανένας άνθρωπος της ασφάλειας, έπιασε τον οπαδό από τα μαλλιά και τον έσυρε στο πίσω μέρος.

Επέστρεψε αμέσως χωρίς να σταματήσει καθόλου την εμφάνιση του συγκροτήματος, ίσως γιατί έπαιζαν το Aces High που έριχνε και την αυλαία. Δεν χρειάζεται να θυμίσουμε ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε ο Bruce εκνευρίστηκε πολύ περισσότερο στην εμφάνιση τους στη χώρα μας με τα καπνογόνα και έχασε το μισό Number of the Beast.

Continue Reading

Featured

Οι Metallica ανακοίνωσαν την φιλανθρωπική συναυλία Helping Hands στο Los Angeles

Οι Metallica και «ειδικοί προσκεκλημένοι» του θα ανέβουν στη σκηνή στο Microsoft Theatre, στο Λος Άντζελες στις 16 Δεκεμβρίου για να τραγουδήσουν και θα πραγματοποιηθεί δημοπρασία αντικειμένων και εμπειριών.

Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην οργάνωση του συγκροτήματος «All Within My Hands» που έχει αποστολή «τη δημιουργία βιώσιμων κοινοτήτων» μέσω της εκπαίδευσης του εργατικού δυναμικού, της αντιμετώπισης της πείνας και της παροχής άλλων «σημαντικών υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο»

Η πρώτη συναυλία «Helping Hands» πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο του 2018 στο Σαν Φρανσίσκο. Τον Νοέμβριο του 2020 οι Metallica διοργάνωσαν αντίστοιχη συναυλία απομακρυσμένα, η οποία μεταδόθηκε μέσω streaming.

Continue Reading

Trending