Connect with us

Events

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο τέλος της ημέρας, τίποτα στη ζωή δεν είναι πιο σημαντικό από την ευτυχία. Αν είστε ευτυχισμένοι, η ζωή σας είναι καλή. Η επίτευξη και η διατήρηση της ευτυχίας μπορεί επομένως να θεωρηθεί ως ο μεγαλύτερος στόχος στη ζωή κάποιου. Πολλές πτυχές αυτής της ευτυχίας εξαρτώνται ευτυχώς από εμάς τους ίδιους. Εξαρτώνται από τις δικές μας πράξεις και τις προσωπικές αποφάσεις που παίρνουμε για τη ζωή μας. Ωστόσο, δυστυχώς, υπάρχουν και παράγοντες που βρίσκονται πέρα από τον έλεγχό μας και οι οποίοι καθορίζουν το επίπεδο ευτυχίας που νιώθουμε στη ζωή μας. Αυτοί οι παράγοντες μπορεί να ορίζονται από ξαφνικούς θανάτους αγαπημένων προσώπων, προβλήματα υγείας ή γενικά προβλήματα που μας επιβάλλονται από εξωτερικές δυνάμεις ή ανθρώπους.

Ένας συχνά υποτιμημένος παράγοντας της ευτυχίας είναι το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Όχι μόνο το στενότερο περιβάλλον μας, αλλά ευρύτερα η χώρα στην οποία ζούμε. Οι χώρες μπορεί να διαφέρουν πολύ ως προς τη συνολική ποιότητα ζωής που παρέχουν στους πολίτες τους. Και η ποιότητα ζωής είναι προφανώς ένας σημαντικός παράγοντας για την ευτυχία κάποιου. Όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες κατά τη διάρκεια των ετών, ορισμένες πτυχές του τι προσφέρει (ή δεν προσφέρει) μια χώρα στους κατοίκους της συσχετίζονται σημαντικά με το μέσο επίπεδο ευτυχίας που αισθάνονται και βιώνουν οι πολίτες αυτοί.

Η παρακάτω κατάταξη περιλαμβάνει τις 10 πιο ευτυχισμένες χώρες του κόσμου. Βασίζεται στην Παγκόσμια Έκθεση Ευτυχίας, η οποία με τη σειρά της βασίζεται στους ακόλουθους 6 παράγοντες κατάταξης: Το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, το επίπεδο κοινωνικής υποστήριξης, το προσδόκιμο υγιούς ζωής, η ελευθερία επιλογής της ζωής, η γενναιοδωρία και η αντίληψη της διαφθοράς. Οι παράγοντες αυτοί μετρώνται για (σχεδόν) κάθε χώρα στον κόσμο και συγκρίνονται με ένα σημείο αναφοράς των χαμηλότερων εθνικών μέσων όρων για κάθε παράγοντα. Σε αυτή τη βάση, υπολογίζεται μια βαθμολογία στην οποία βασίζεται η κατάταξη.

Όσο υψηλότερα κατατάσσεται μια χώρα στην κατάταξη, τόσο πιο ευτυχισμένος αναμένεται να είναι ο μέσος κάτοικος της εν λόγω χώρας. Μια προειδοποίηση: Μια ήπειρος, και ειδικότερα μια συγκεκριμένη περιοχή εντός αυτής της ηπείρου, κυριαρχεί σε μεγάλο βαθμό σε αυτή την κατάταξη των 10 πιο ευτυχισμένων χωρών στον κόσμο…..

Οι 10 πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο

1. Finland

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Helsinki

Population: 5.5 million

2. Denmark

Happiness index score: 7,620

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Copenhagen

Population: 5.8 million

3. Switzerland

Happiness index score: 7,571

Continent: Europe
Region: Central Europe
Capital: Bern

Population: 8.6 million

4. Iceland

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Reykjavik

Population: 360,000

5. Netherlands

Happiness index score: 7,464

Continent: Europe
Region: Western Europe
Capital: Amsterdam

Population: 17.3 million

6. Norway

Happiness index score: 7,392

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Oslo

Population: 5.4 million

7. Sweden

Happiness index score: 7,363

Continent: Europe
Region: Scandinavia
Capital: Stockholm

Population: 10.3 million

8. Luxembourg

Happiness index score: 7,324

Continent: Europe
Region: Western Europe
Capital: Luxembourg City

Population: 610,000

9. New Zealand

Happiness index score: 7,277

Continent/Region: Oceania
Capital: Wellington

Population: 5.0 million

10. Austria

Happiness index score: 7,268

Continent: Europe
Region: Central Europe
Capital: Vienna

Population: 8.9 million


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα