Connect with us

News

Ο Randy Meisner, ιδρυτικό μέλος των Eagles, πέθανε σε ηλικία 77 ετών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο μπασίστας και τραγουδιστής, που τραγούδησε την επιτυχία Take It to the Limit, πέθανε από επιπλοκές χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας.

Την είδηση του θανάτου ανακοίνωσαν επίσημα οι επίσημοι λογαριασμοί των Eagles στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δείτε την  ανακοίνωση:

Οι Eagles με θλίψη ανακοινώνουν ότι το ιδρυτικό μέλος, μπασίστας και τραγουδιστής, Randy Meisner, απεβίωσε χθες το βράδυ (26 Ιουλίου) στο Λος Άντζελες σε ηλικία 77 ετών, λόγω επιπλοκών από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ).
Ως ο αρχικός μπασίστας του πρωτοποριακού country-rock συγκροτήματος, Poco, ο Randy ήταν στην πρώτη γραμμή της μουσικής επανάστασης που ξεκίνησε στο Λος Άντζελες, στα τέλη της δεκαετίας του 1960. 
Το 1971, ο Randy, μαζί με τους Glenn Frey, Don Henley και Bernie Leadon, σχημάτισε τους Eagles και συνέβαλε στα άλμπουμ του συγκροτήματος, Eagles, Desperado, On The Border, One of These Nights και Hotel California. Εισήχθη μαζί με τους Eagles στο Rock and Roll Hall of Fame το 1998.
"Ο Randy ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Eagles και συνέβαλε καθοριστικά στην πρώιμη επιτυχία του συγκροτήματος. Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως φαίνεται στην χαρακτηριστική μπαλάντα του, "Take It to the Limit"", δήλωσαν οι Eagles.
Πριν από τους Poco, ήταν μπασίστας και τραγουδιστής της Stone Canyon Band του Rick Nelson.
Ο Randy γεννήθηκε στις 8 Μαρτίου 1946 στο Scottsbluff της Νεμπράσκα.
Οι λεπτομέρειες της κηδείας εκκρεμούν.

 

Ο Meisner πέθανε το βράδυ της Τετάρτης στο Λος Άντζελες από επιπλοκές της χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Eagles.
Ο μπασίστας, που αποκαλέστηκε “ο πιο γλυκός άνθρωπος στη μουσική βιομηχανία” από τον πρώην συμπαίκτη του Don Felder, πρόσθεσε υψηλές αρμονίες σε αγαπημένα τραγούδια όπως το Take It Easy και το The Best of My Love και βγήκε μπροστά για την μπαλάντα Take It to the Limit, η οποία ήταν σε ρυθμό βαλς.

Ο Meisner είχε περάσει πολλές ασθένειες τα τελευταία χρόνια και μια προσωπική τραγωδία το 2016, όταν η σύζυγός του, Lana Rae Meisner, αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και πέθανε.
Ο Meisner ενώθηκε με τον Don Henley, τον Glenn Frey και τον Bernie Leadon στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για να σχηματίσουν μια εμβληματική μπάντα του Λος Άντζελες και ένα από τα πιο δημοφιλή συγκροτήματα στην ιστορία.

“Ο Randy ήταν αναπόσπαστο κομμάτι των Eagles και συνέβαλε καθοριστικά στην πρώιμη επιτυχία του συγκροτήματος”, ανέφερε η ανακοίνωση των Eagles. “Το φωνητικό του εύρος ήταν εκπληκτικό, όπως φαίνεται στην χαρακτηριστική μπαλάντα του, Take It to the Limit”.

Εξελισσόμενοι από το country rock στο hard rock, οι Eagles έβγαλαν μια σειρά από επιτυχημένα singles και άλμπουμ κατά την επόμενη δεκαετία, ξεκινώντας με το Take It Easy και συνεχίζοντας με τα Desperado, Hotel California και Life in the Fast Lane. μεταξύ άλλων. Αν και κατακρίθηκαν από πολλούς κριτικούς ως επιτήδειοι και επιφανειακοί, οι Eagles κυκλοφόρησαν δύο από τα πιο δημοφιλή άλμπουμ όλων των εποχών, το Hotel California και το Their Greatest Hits (1971-1975).

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες20 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική20 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival22 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική22 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο1 ημέρα πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική1 ημέρα πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο1 ημέρα πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival1 ημέρα πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News2 ημέρες πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024