Connect with us

News

Νέο τραγούδι των Beatles ‘Now and Then’: John Lennon”: Το “τελευταίο” κομμάτι των Beatles με τον John Lennon!!!

Το τελευταίο τραγούδι των Beatles: Ο Ringo Starr επιβεβαιώνει ότι θα είναι το “τελευταίο κομμάτι” που θα κυκλοφορήσουν ποτέ

Δημοσιεύθηκε

στις

Το 1995, οι εναπομείναντες Beatles επανενώθηκαν για τη σειρά άλμπουμ Anthology. Στο πλαίσιο αυτού του πρότζεκτ, το συγκρότημα κυκλοφόρησε δύο ολοκαίνουργια τραγούδια, αλλά οι οπαδοί πάντα επιθυμούσαν περισσότερα.

Σε συνεργασία με τον παραγωγό Jeff Lynne, οι Beatles – Paul McCartney, George Harrison και Ringo Starr – χρησιμοποίησαν demo ηχογραφήσεις της φωνής του αείμνηστου John Lennon για να δημιουργήσουν δύο νέα κομμάτια: “Free as a Bird” και “Real Love”.

Και τελικά, στις 26 Οκτωβρίου 2023, ανακοινώθηκε ότι το τραγούδι θα κυκλοφορήσει τελικά. Εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το κομμάτι:

Ποιος έγραψε και ηχογράφησε το ‘Now and Then’;
Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο John Lennon συνέθεσε το ‘Now and Then’.

Έκανε μια demo ηχογράφηση του ημιτελούς τραγουδιού στο σπίτι του στο Dakota Building, στη Νέα Υόρκη, το 1979.

Το τραγούδι αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα του είδους των ερωτικών τραγουδιών που έγραψε ο Lennon στο τελευταίο μέρος της καριέρας του, όπου εξέφραζε τη λύπη και τη συγγνώμη του.

Οι στίχοι ήταν ως επί το πλείστον έτοιμοι, αλλά υπήρχαν ακόμα κάποιες γραμμές που ο Lennon δεν συμπλήρωσε στην εκτέλεση της demo tape.

Πότε οι Beatles εργάστηκαν πάνω σε αυτό;
Η Yoko Ono, η χήρα του John Lennon, έδωσε στον Paul, τον George και τον Ringo μερικά από τα ημιτελή τραγούδια του για να τα επεξεργαστούν και να τα μετατρέψουν σε “νέα” κομμάτια των Beatles για το project Anthology στα μέσα της δεκαετίας του 1990.

Ολοκλήρωσαν δύο από αυτά – το “Free as a Bird” και το “Real Love” – και αποτέλεσαν τα πρώτα κομμάτια στους δύο πρώτους τόμους των συλλογών αρχείου Anthology των Beatles.

Υπήρχαν επίσης τα τραγούδια ‘Grow Old with Me’ και ‘Now and Then’. Το ‘Grow Old with Me’ είχε ήδη κυκλοφορήσει το 1984 στο μεταθανάτιο άλμπουμ Milk and Honey, οπότε οι Beatles επικεντρώθηκαν στο ‘Now and Then’.

Τον Μάρτιο του 1995, οι τρεις επιζώντες Beatles άρχισαν να δουλεύουν πάνω στο ‘Now and Then’ φτιάχνοντας ένα πρόχειρο backing track που θα χρησιμοποιούσαν ως overdub.

Όμως σταμάτησαν να δουλεύουν πάνω στο τραγούδι μετά από μόλις δύο ημέρες ηχογράφησης και εγκατέλειψαν την ιδέα ενός τρίτου single επανένωσης.

Γιατί απορρίφθηκε το “Now and Then”;

Ο παραγωγός Jeff Lynne είπε ότι οι συναντήσεις για το “Now and Then” ήταν μόνο “μια μέρα – ένα απόγευμα, πραγματικά – παίζοντας με αυτό. Το τραγούδι είχε ρεφρέν αλλά του έλειπαν σχεδόν εντελώς οι στίχοι. Κάναμε το backing track, μια πρόχειρη προσπάθεια που πραγματικά δεν τελειώσαμε”.

Ένα άλλο πρόβλημα με το τραγούδι ήταν ένα τεχνικό ελάττωμα στην αρχική ηχογράφηση. Όπως και στο “Real Love”, υπήρχε ένα βουητό 60 hz του δικτύου σε όλη τη διάρκεια της demo ηχογράφησης του Lennon. Αλλά ήταν πολύ πιο δυνατό στο ‘Now and Then’, γεγονός που έκανε πολύ πιο δύσκολη την αφαίρεσή του.

Το εγχείρημα εγκαταλείφθηκε ως επί το πλείστον επειδή το τραγούδι δεν άρεσε στον George Harrison.

Ο Paul McCartney είπε αργότερα ότι ο George αποκάλεσε την demo ηχογράφηση του Lennon “f***ing rubbish”.

Θα κυκλοφορήσει τελικά το 2023;

Σε ένα ντοκιμαντέρ του Jeff Lynne που προβλήθηκε στο BBC Four το 2012, ο Paul McCartney είπε για το τραγούδι: “Και υπήρχε ένα άλλο που αρχίσαμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό, αλλά ο George το παράτησε… αυτό το τραγούδι εξακολουθεί να πλανάται, οπότε θα μπω με τον Jeff και θα το κάνω. Να το τελειώσω, μια από αυτές τις μέρες”.

Ο McCartney δήλωσε τον Οκτώβριο του 2021 ότι εξακολουθούσε να ελπίζει να τελειώσει το κομμάτι.

Όταν οι Beatles απέτισαν φόρο τιμής στον “μεσσία” τους με μια διασκευή του Elvis Presley
Το αγαπημένο τραγούδι του Έλτον Τζον από τους Beatles είναι μια απίθανη επιλογή
Το 2023, δήλωσε στο Today ότι “μόλις είχε τελειώσει” να εργάζεται για να πάρει τη φωνή του Lennon από ένα παλιό demo του για να ολοκληρώσει το τραγούδι, χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη.

Αποκάλεσε το έργο “τον τελευταίο δίσκο των Beatles”, αλλά δεν είπε ποιο ήταν το τραγούδι- ωστόσο, το BBC News ανέφερε ότι πιθανότατα ήταν το “Now and Then”.

Και τον Οκτώβριο του 2023, ανακοινώθηκε τελικά!

Θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο στις 14:00 ώρα Ελλάδας την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου Το single διπλής όψης Α συνδυάζει το τελευταίο τραγούδι των Beatles με το πρώτο: το ντεμπούτο single του συγκροτήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο το 1962, το “Love Me Do”.

Το νέο μουσικό βίντεο για το “Now And Then” θα κάνει στη συνέχεια το ντεμπούτο του την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου.

Ένα 12λεπτο ντοκιμαντέρ Now And Then – The Last Beatles Song, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Oliver Murray, θα κάνει πρεμιέρα την 1η Νοεμβρίου. Η παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας θα φιλοξενηθεί στο κανάλι των Beatles στο YouTube στις 7.30μμ GMT.

Η συγκλονιστική ταινία μικρού μήκους αφηγείται την ιστορία πίσω από το τελευταίο τραγούδι των Beatles, με πλάνα και σχόλια από τον Paul, τον Ringo, τον George, τον Sean Ono Lennon και τον Peter Jackson.

Οι οπαδοί μπορούν να προπαραγγείλουν το διπλό single ‘Now And Then’/’Love Me Do’ εδώ. Θα είναι διαθέσιμο ως download, σε streaming, και ως 7ιντσο μαύρο και έγχρωμο βινύλιο, και 12ιντσο μαύρο βινύλιο. Θα υπάρξει επίσης μια περιορισμένη έκδοση κασέτας και ένα 7ιντσο μπλε και λευκό μαρμάρινο βινύλιο.

Εν τω μεταξύ, στις 10 Νοεμβρίου θα κυκλοφορήσουν οι συλλογές των Beatles 1962-1966 (“The Red Album”) και 1967-1970 (“The Blue Album”) σε συσκευασίες 2023 Edition.

Τα tracklists και των δύο άλμπουμ έχουν διευρυνθεί, με όλα τα τραγούδια να έχουν μιξαριστεί σε πραγματικό στερεοφωνικό και Dolby Atmos. Οι νέες συλλογές βινυλίου 4CD και 6LP 180 γραμμαρίων συνδυάζουν το Red και το Blue σε slipcased σετ.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

News18 ώρες πρν

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής!

Θέατρο20 ώρες πρν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»​ 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024​ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

News2 ημέρες πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival3 ημέρες πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη

News3 ημέρες πρν

Το θεατρικό έργο STEREOPHONIC σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions υποψήφιο για 13 Tony Awards!

Μουσική3 ημέρες πρν

Φτηνά τσιγάρα the musical: Ακούστε τα τραγούδια Γ@μιέστε & Στον Μάκη Δεν Αρέσει το Καράτε

Festival3 ημέρες πρν

Plastiras Lake Festival! 11-12-13-14 Ιουλίου 2024

News4 ημέρες πρν

18 Μαϊου Διεθνής ημέρα μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ξεναγήσεις

Συναυλίες4 ημέρες πρν

Οι In Flames έρχονται στο Floyd live venue! | Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024