Connect with us

Μουσική

Νέο τραγούδι: Τα “Μυστικά” του Δημήτρη Γαλίτη!

Δημοσιεύθηκε

στις

Δημήτρης Γαλίτης – Μυστικά (Αγάπησέ με)

Στίχοι: Χρίστος Γ. Παπαδόπουλος

Μουσική: Δημήτρης Γαλίτης

 Ο συνθέτης, ερμηνευτής και μουσικός Δημήτρης Γαλίτης μας παρουσιάζει το νέο του τραγούδι με τίτλο «Μυστικά» (Αγάπησέ με). Πρόκειται για μία λαϊκή, ρυθμική, ερωτική μπαλάντα σε μουσική του ίδιου και στίχους του Χρίστου Γ. Παπαδόπουλου. Η ατμόσφαιρα του τραγουδιού μας παραπέμπει στις πιο δημιουργικές φάσεις του έντεχνου τραγουδιού με μελωδικά στοιχεία που αναδεικνύονται από τα φυσικά όργανα που χρησιμοποιήθηκαν!

Έπαιξαν οι μουσικοί του «Μουσικού Κουτιού» υπό τις ενορχηστρωτικές οδηγίες του Γιάννη Δίσκου, ο οποίος έπαιξε και κλαρίνο. Πιο αναλυτικά έπαιξαν οι μουσικοί Δημήτρης Καζάνης στο βιολί, Στέλιος Φραγκούς στο πιάνο, Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα, Βύρωνας Τσουράπης στο ηλεκτρικό μπάσο, Θανάσης Τσακιράκης στα τύμπανα και ο ίδιος ο ερμηνευτής ακουστική κιθάρα. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν από τον Νίκο Κόλλια (Studio Antart) ενώ το mastering έγινε από τον Ανέστη Ψαραδάκο (Athens Mastering Studio).

Την σκηνοθεσία του video clip υπογράφουν από κοινού οι Θάνος Λυμπερόπουλος και Κίρκη Λιατοπούλου.

 

Ακούστε το τραγούδι και δείτε το video clip στο YouTubeΕΔΩ

 

Το τραγούδι «Μυστικά» διανέμεται σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μέσω της Digital minds (Spotify: https://spoti.fi/3IImeTb, iTunes/Apple Music: https://apple.co/3VaWcPw, Deezer: https://bit.ly/3T1EDPh)

Λίγα λόγια για τον Δημήτρη Γαλίτη

Ο Δημήτρης Γαλίτης γεννημένος και μεγαλωμένος στην Αθήνα, με μακρινές ρίζες από την Μικρά Ασία, ανακάλυψε από πολύ νωρίς την παραδοσιακή μουσική, το ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι.

Συνεχώς μέσα στο σπίτι του παιζόντουσαν δίσκοι πολλών μεγάλων Ελλήνων αλλά και ξένων συνθετών και έτσι από πολύ μικρός είχε ερεθίσματα από πολλά είδη μουσικής.

Στην πρώτη του δισκογραφική δουλειά ως δημιουργός και ερμηνευτής, που κυκλοφόρησε υπό τον τίτλο «Της Νύχτας τα Ευαγγέλια», είχε την τιμή να συμμετάσχουν πολλοί σπουδαίοι ερμηνευτές όπως οι Μανώλης Μητσιάς, Μπάμπης Τσέρτος, Λένα Αλκαίου, Μαρία Σουλτάτου, Μόρφω Τσαϊρέλη καθώς και οι νεότερες Μαρία Αναματερού και Σαββέρια Μαργιολά. Τους στίχους υπογράφουν οι Μαρία Παπαδάκη και Αναστασία Βαφειάδου και την ενορχήστρωση ο ίδιος ο σύνθετης. Ο δίσκος κυκλοφόρησε από το Ogdoo Music Group.

Με την ιδιότητα του μουσικού και του ερμηνευτή το τελευταίο διάστημα συνεργάζεται με τους Γ. Μαργαρίτη, Θ. Πολυκανδριώτη και Γρ. Μπιθικώτση, ενώ στο ενεργητικό του έχει βρεθεί επί σκηνής και έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως οι Μ. Πλέσσας, Στ. Κραουνάκης, Αντ. Μιτζέλος, Μ. Μητσιάς, Π. Παπαδοπούλου, Μπ. Τσέρτος, Γ. Νέγκα, Μπ. Στόκας, Σ. Παπάζογλου, Τζώρτζια, Στελ. Διονυσίου, Χ. Βαρθακούρης, Αρ. Καπαρού, Αν. Ρεπάνη, Λ. Χαλκιά, Γ. Ανδρεάτος,Λ. Αλκαίου, Μ. Σουλτάτου, Μ. Τσαϊρέλη, Σ. Βόσσου, Σ. Μαργιολά, Μ. Πένσου, Μ. Αναματερού, Αρ. Κετιμέ, Αγνή, Γ. Θωμόπουλος, το μουσικό σύνολο «Οι επόμενοι», το φωνητικό σύνολο «Εν φωναίς» και πολλούς άλλους.

Φοίτησε στο Πειραματικό Μουσικό Σχολείο Παλλήνης. Στις σπουδές του περιλαμβάνονται πτυχίο κλασικής κιθάρας με την Ελένη Σκάρκου, πτυχία ανώτερων θεωρητικών (Ωδικής, Ειδικού Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης πνευστών Οργάνων και Φούγκας) και δίπλωμα Σύνθεσης με τον Αλέξανδρο Στουπάκη.

Επίσης, ασχολήθηκε με το μπουζούκι παίρνοντας κάποια μαθήματα δίπλα στον δεξιοτέχνη Μανώλη Καραντίνη, αλλά και τον Βαγγέλη Τρίγκα.

Παράλληλα μελέτησε και άλλα έγχορδα όπως ηλεκτρική, ακουστική και λαϊκή κιθάρα, τζουρά και μπαγλαμά, ηλεκτρικό μπάσο.

Ακόμη, έχει σπουδάσει Ηχοληψία (δίπλωμα), Μουσική με Τεχνολογία (δίπλωμα), Ηλεκτρονικός υπολογιστικών συστημάτων και δικτύων (πτυχίο) και Ηλεκτρονικός συσκευών-εγκαταστάσεων και υπολογιστικών συστημάτων (πτυχίο).

Παράλληλα με την καλλιτεχνική του δραστηριότητα, εργάζεται ως καθηγητής μουσικής από το 2011 σε ωδεία και μουσικές σχολές.

Ακολουθήστε τον Δημήτρη Γαλίτη στα Social Media

Facebook:   / galitisd  

Instagram:   / dimitris_galitis  

YouTube:    / dgalitis  

Tik Tok:  Είσοδος | Tik Tok

Spotify: Dimitris Galitis | Spotify


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Μουσική6 ώρες πρν

Οι Rock N’ Road Κυκλοφορούν Το Video Για Το Νέο Τους Single “The Stranger”

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events2 ημέρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική2 ημέρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival2 ημέρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival2 ημέρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024