Connect with us

Events

Μουσικές τάσεις ανά δεκαετία 1950 – 2020

Δημοσιεύθηκε

στις

Ακολουθεί μια επισκόπηση των δημοφιλών μουσικών τάσεων ανά δεκαετία:

1950s: καλλιτέχνες όπως ο Έλβις Πρίσλεϊ, ο Τσακ Μπέρι και ο Λιτλ Ρίτσαρντ έγιναν γνωστά ονόματα. Άλλα δημοφιλή είδη ήταν το doo-wop, το rhythm and blues και η country.

1960s: Η δεκαετία του 1960 σημαδεύτηκε από τη βρετανική εισβολή, με συγκροτήματα όπως οι Beatles και οι Rolling Stones να κυριαρχούν στα charts. Το ψυχεδελικό ροκ, το φολκ ροκ και η σόουλ Motown ήταν επίσης δημοφιλή είδη κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

1970s: Η δεκαετία του 1970 γνώρισε την άνοδο της ντίσκο, με καλλιτέχνες όπως οι Bee Gees, η Donna Summer και οι KC and the Sunshine Band να βρίσκονται στην κορυφή των charts. Άλλα δημοφιλή είδη ήταν το κλασικό ροκ, το φανκ και το πανκ.

1980s: Η δεκαετία του 1980 σημαδεύτηκε από την εμφάνιση του new wave και της synthpop, με συγκροτήματα όπως οι Duran Duran, οι Depeche Mode και οι A-ha να γίνονται δημοφιλή. Το χιπ-χοπ και η ραπ άρχισαν επίσης να αποκτούν mainstream δημοτικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της δεκαετίας.

1990s: Η δεκαετία του 1990 σημαδεύτηκε από την άνοδο του grunge, με συγκροτήματα όπως οι Nirvana, Pearl Jam και Soundgarden να γίνονται δημοφιλή. Άλλα δημοφιλή είδη ήταν το εναλλακτικό ροκ, η R&B και το χιπ-χοπ.

2000s: Η δεκαετία του 2000 σημαδεύτηκε από την άνοδο του pop punk και του emo, με συγκροτήματα όπως οι Green Day, Blink-182 και My Chemical Romance να γίνονται δημοφιλή. Άλλα δημοφιλή είδη ήταν το χιπ-χοπ, η ποπ και το indie rock.

2010s: Η δεκαετία του 2010 σημαδεύτηκε από την άνοδο της EDM, με καλλιτέχνες όπως ο Calvin Harris, ο Avicii και ο David Guetta να γίνονται δημοφιλείς. Άλλα δημοφιλή είδη περιλάμβαναν την ποπ, το χιπ-χοπ και το indie rock.

2020s: Από την ημερομηνία αποκοπής των γνώσεών μου το 2021, η δεκαετία του 2020 είδε τη συνεχιζόμενη κυριαρχία του χιπ-χοπ και της ποπ, με καλλιτέχνες όπως ο Drake, η Ariana Grande και ο Post Malone να παραμένουν στην πρώτη γραμμή των charts. Άλλα δημοφιλή είδη περιλαμβάνουν την EDM, την R&B και την indie pop.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα