Connect with us

Συναυλίες

Malia & Band: 23 – 26 Φεβρουαρίου 2024 στο Half Note Jazz Club

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Malia, μια σπουδαία κυρία της μουσικής αλλά και της ζωής, έχει την ευκαιρία να πρωτοπαρουσιάσει στην Ελλάδα, το Half Note Jazz Club.  Αυτό που χαρακτηρίζει την εκπληκτική φωνή και την πορεία της αισθαντικής Malia, είναι ότι μπορεί να υπερβαίνει τα διακριτά όρια των διαφορετικών μουσικών στυλ από την jazz στην soul κι από το blues στην neojazz ενώ  ταυτόχρονα περνάει τις πολύ δύσκολες καταστάσεις της ζωής της, μέσα στην τέχνη της.

Η γεννημένη στην Ανατολική Αφρική – με μητέρα από το Malawi και  Βρετανό πατέρα – Malia, ξεκίνησε από μικρή να ενδιαφέρεται για το τραγούδι και να έλκεται απ’ την σκηνή, κυρίως δε αφ΄ότου ήρθε να εγκατασταθεί στο Λονδίνο. Τα είδωλά της ήταν η Billie Holiday, η Sarah Vaughan  και η Nina Simone και το στυλ τραγουδιού με το οποίο φλέρταρε ήταν αυτό των δεκαετιών του 60’ και του 70’! Ενώ δούλευε σαν σερβιτόρα, έφτιαξε την δική της μπάντα για να τραγουδά στα clubs του Λονδίνου. Η μεγάλη αλλαγή μέσα της όμως έγινε όταν επισκέφθηκε την Νέα Υόρκη κι άκουσε την περίφημη Γαλλίδα τραγουδίστρια, ηθοποιό και παρουσιάστρια Liane Foly,  να ερμηνεύει ένα pop-jazz κομμάτι σε παραγωγή του σπουδαίου μουσικού André Manoukian.   Αμέσως επεδίωξε επαφή μαζί του και του ζήτησε να την βοηθήσει  να κάνει το πρώτο της album, κάτι που έγινε το 2002 και είχε τίτλο “Yellow Daffodils”.  Αν και με Αγγλικό στίχο το πρώτο της album έγινε μεγάλη επιτυχία στην Γαλλία και την Γερμανία για να εξαπλωθεί μετά στην υπόλοιπη Ευρώπη.  Οι επόμενες ηχογραφήσεις της, θα την καθιερώσουν ανάμεσα στους φίλους της jazz στην Ευρώπη και σ’ όλο τον κόσμο, ως μία μοναδική φωνή.

Το 2013 για το album της “Black Orchid” που ήταν αφιερωμένο στην μεγάλη αγάπη της,  τη Nina Simone, θα της εξασφαλίσει το βραβείο  Echo Jazz ως η “International Female Vocalist of the Year”!  To 2016 και με το υπέροχο album της “Malawi Blues/Njira” αναζήτησε τις καταβολές και τις ρίζες της στην Αφρική, ενώ με τον τελευταίο εξαιρετικό της δίσκο to 2020 με τίτλο “Garden of Eve”,  θα κάνει ένα αφιέρωμα στο blues που υπεραγαπά.

Οι δυσκολίες της ζωής και οι περιπέτειες με την υγεία της,  μετέτρεψαν την Malia – αυτό το πολυτάλαντο πλάσμα – σε μία πολυσχιδή καλλιτεχνική προσωπικότητα.  Την μοναδική εμπειρία να γνωρίσουμε την υπέροχη Malia, θα έχουμε σ’ αυτές τις πρώτες εμφανίσεις της στην Ελλάδα και το Half Note από 23 έως 26 Φλεβάρη. Συνοδευόμενη από τον παλιό της συνεργάτη πιανίστα Alexandre Saada και με τον μπασίστα Gerd Bauder, η Malia θα μας ταξιδεύσει με τα υπέροχα original κομμάτια της αλλά και θα προσεγγίσει τους ήχους της Billie, της Nina αλλά και του blues, με τρόπους απρόσμενους αλλά συναρπαστικούς. Εκεί σε απόσταση …αγγίγματος!

 

Malia  – vocals

Alexandre Saada – piano

Gerd Bauder –  double bass


INFO

MALIA & Band
“Α sensational Jazz vocalist, who gives …Soul to Blues”

23-26  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Half Note Jazz Club

Προπώληση more.com


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Μουσική12 ώρες πρν

Οι Rock N’ Road Κυκλοφορούν Το Video Για Το Νέο Τους Single “The Stranger”

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events2 ημέρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική2 ημέρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival2 ημέρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival3 ημέρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024