Connect with us

Events

Ηρώδειο: Αναλυτικό πρόγραμμα για το φθινόπωρο 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Δευτέρα, 28 & 30 Αυγούστου 2023 | 21:00

«Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελίνι

Η μεγάλη διεθνής υπερπαραγωγή, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας, ξεκινάει την ευρωπαϊκή της περιοδεία πραγματοποιώντας πρεμιέρα στην Αθήνα, στις 28 και 30 Αυγούστου, με 110 ερμηνευτές και καλλιτέχνες ζωντανά στη σκηνή του Ηρωδείου.

Προπώληση εισιτηρίων

Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 | 21:00

Βατράχια, του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία Έφης Μπίρμπα

Περισσότεροι από 17.500 θεατές κατέκλυσαν το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου το διήμερο 28 και 29 Ιουλίου (συγκεκριμένα η παράσταση του Σαββάτου ήταν sold out σημειώνοντας ρεκόρ δεκαετίας από άποψη προσέλευσης), αποθεώνοντας την πρώτη κοινή Επιδαύριο κάθοδο της Έφης Μπίρμπα και του Άρη Σερβετάλη με την παράσταση «Βατράχια».

Προπώληση εισιτηρίων

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Σοφοκλή, Οιδίπους επί Κολωνώ

Μετά τη sold out πρεμιέρα στον φορτισμένο χώρο των Δελφών και την ιστορική παρουσίαση της παράστασης στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, με το κοινό να χειροκροτεί όρθιο έναν συγκλονιστικό Δημήτρη Καταλειφό στον ρόλο της ζωής του, ο “Οιδίπους επί Κολωνώ”, σε σκηνοθεσία Γιώργου Σκεύα, έρχεται για μια και μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο στις 2 Σεπτεμβρίου.

Προπώληση εισιτηρίων

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Σταύρος Ξαρχάκος – «Ρεμπέτικο» 40 χρόνια μετά

Οι μουσικές και τα τραγούδια που σφράγισαν την ταινία-σταθμό στην ιστορία του ελληνικού κινηματογράφου, παρουσιάζονται για πρώτη φορά σαράντα (40) χρόνια μετά.

Προπώληση εισιτηρίων

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Χατζηνάσιος – Κορκολής “Πάλι Μαζί”

Στο Ηρώδειο, στις 5/9 θα απολαύσουμε το μουσικό γεγονός του καλοκαιριού! Η συνύπαρξη Γιώργου Χατζηνάσιου και Στέφανου Κορκολή«Πάλι Μαζί», προμηνύει μια ανεπανάληπτη βραδιά γεμάτη συναισθήματα. Οι κορυφαίοι συνθέτες και πιανίστες μαζί στη σκηνή με την «ιστορία» τους να γράφεται ξανά μετά από πολλά χρόνια…

Προπώληση εισιτηρίων

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Άννα Βίσση

Η ‘Αννα Βίσση έρχεται για ακόμα μία συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, μέσα από την οποία θα ενισχυθούν τα Γενναία Παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ, μετά το sold out της πρώτης της συναυλίας σε χρόνο – ρεκόρ 4 ωρών.

Προπώληση εισιτηρίων

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Μαρία Φαραντούρη και Zülfü Livaneli

Δύο μεγάλοι κι αναγνωρισμένοι διεθνώς καλλιτέχνες, δυο εμβληματικές προσωπικότητες ενώνουν τις φωνές τους στους πρόποδες της Ακρόπολης και τραγουδούν για την αλληλεγγύη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών. Η Ελληνίδα ερμηνεύτρια και ο Τούρκος συνθέτης δίνουν μία και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο με τραγούδια από το κοινό τους ρεπερτόριο, καθώς και από έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Προπώληση εισιτηρίων

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

«Βάκχες», σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου

Η θεατρική εταιρεία Νέα Εποχή θα παρουσιάσει το καλοκαίρι του 2023 σε επιλεγμένες πόλεις την τραγωδία  του Ευριπίδη «Βάκχες», σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Δυο σημαντικοί ηθοποιοί μοιράζονται τους κύριους ρόλους της τραγωδίας. Στο ρόλο του Διόνυσου ο Δημήτρης Λάλος και στο ρόλο του Πενθέα ο Γιώργος Χριστοδούλου.

Προπώληση εισιτηρίων

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Woody Allen and his New Orleans Jazz Band

Ο ζωντανός θρύλος του Μανχάταν και της Νέας Υόρκης, ο μυθικός Γούντι Άλεν,  στην τελευταία του περιοδεία στην Ευρώπη έρχεται  στο Ηρώδειο, για μια μοναδική συναυλία με την οποία αποχαιρετά το ελληνικό κοινό που τόσο τον λάτρεψε.

Ο μεγάλος σκηνοθέτης, ηθοποιός, συγγραφέας και μουσικός σ’ αυτή την τελευταία περιοδεία της καριέρας του θα συνοδεύεται από τη διάσημη «New Orleans  Jazz Band» με  Μαέστρο τον Conal Fowkes.

Προπώληση εισιτηρίων

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Bill Burr Live at the Acropolis

Ο υποψήφιος για Emmy και Grammy κωμικός, Bill Burr, θεωρείται μια από τις σημαντικότερες κωμικές «φωνές» της γενιάς του, με επιτυχίες στην τηλεόραση, το διαδίκτυο και το θέατρο. Στην Αθήνα, για μια μοναδική εμφάνιση, στον εμβληματικό χώρο του Ηρωδείου.

Προπώληση εισιτηρίων

Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

ΜΕΛΙSSES

Οι MEΛΙSSES στηρίζουν τα παιδιά της Ένωσης «Μαζί για το παιδί» με μία μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, αφιερωμένη στις «παρέες που γράφουν ιστορία», την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21.00.

Προπώληση εισιτηρίων

Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Ο Αντώνης Ρέμος υποδεχεται τον Michael Bolton «Κάτω από την Ακρόπολη»

Ο Michael Bolton με την βαθιά αισθαντική φωνή του, τις διαχρονικές του επιτυχίες και τα νέα του τραγούδια έρχεται στην Αθήνα για να συναντήσει τον Αντώνη Ρέμο στην σκιά της Ακρόπολης σε μία μοναδική συναυλία, γεμάτη μοναδικές ερμηνείες, αποδεικνύοντας ότι η μουσική δεν έχει σύνορα.

Προπώληση εισιτηρίων

Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Οι Gregorian στο Ηρώδειο

Οι GREGORIAN έρχονται μετά από χρόνια για άλλη μια φορά στην Ελλάδα στις 14 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο και κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης θα παρουσιάσουν μια συναυλία μαγική, ένα φαντασμαγορικό σκηνικό υπερθέαμα με όλες τις μεγάλες επιτυχίες τους!

Προπώληση εισιτηρίων

Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:30

«Η Κάλλας στο Ηρώδειο»

Το επετειακό πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τη συμπλήρωση των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρία Κάλλας κορυφώνεται με ένα μεγάλο Γκαλά Όπερας με τίτλο Η Κάλλας στο Ηρώδειο στις 16 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού. Τέσσερις διακεκριμένες υψίφωνοι με διεθνή καταξίωση, οι ‘Aννα Πιρότσι, Κάθριν Φόστερ, Βασιλική Καραγιάννη και Νίνα Μινασιάν, θα ερμηνεύσουν τις άριες εκείνες που η Κάλλας σημάδεψε με την ερμηνεία της στις ιστορικές εμφανίσεις της στο Ηρώδειο το 1944 και το 1957. Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Φιλίπ Ωγκέν. Χορηγός του προγράμματος της ΕΛΣ για τη Μαρία Κάλλας είναι η ΔΕΗ. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) [www.SNF.org] για την ενίσχυση της καλλιτεχνικής εξωστρέφειας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Προπώληση εισιτηρίων

Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023 |  21:00

“Μητέρα Γη Συγνώμη” – Πασχάλης Τόνιος

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός παρουσιάζει μια μεγάλη συναυλία για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή, στο Ηρώδειο, με το έργο του συνθέτη Πασχάλη Τόνιου «Μητέρα Γη Συγνώμη». Η ποίηση μεγάλων ποιητών μεταφέρει τον προβληματισμό για την Φύση και τη σχέση της με τον άνθρωπο σε μια εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Προπώληση εισιτηρίων

Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Ευανθία Ρεμπούτσικα – «Γυναίκες της Μεσογείου»

Το interactive κι απρόσμενο αυτό project,  που τιτλοφορείται «Γυναίκες της Μεσογείου»,  φέρει πλατιά την υπογραφή της οικοδέσποινας και δημιουργού της παράστασης, ΕυανθίαςΡεμπούτσικα! Οι προσφιλείς ήχοι και μελωδίες της Ευανθίας, δεν περιορίζονται μόνο στο Αιγαίο, τον Πόντο  και την Μικρά Ασία, αλλά ξανοίγονται σε όλη την Μεσόγειο!

Προπώληση εισιτηρίων

Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Ηλέκτρα του Σοφοκλή

Την τραγωδία του Σοφοκλή «Ηλέκτρα», το όψιμο αριστούργημα του μεγάλου τραγικού ποιητή, παρουσιάζουν το καλοκαίρι του 2023 η Εταιρεία Τέχνης Ars Aeterna σε συνεργασία με το Θέατρο του Νέου Κόσμου. Η
παράσταση, ανεβαίνει σε σκηνοθεσία ΛΙΛΛΥΣ ΜΕΛΕΜΕ και θα παρουσιαστεί πανελλαδική περιοδεία.

Προπώληση εισιτηρίων

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Wardruna

Οι Wardruna ζωντανά στο Ηρώδειο! Το  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ -φαινόμενο που έγινε  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΟ από την πολύ επιτυχημένη σειρά “Vikings”, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο εμβληματικό Ωδείο ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ στις 21 Σεπτεμβριου για μια από τις σπάνιες συναυλίες του!

Προπώληση εισιτηρίων

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Fuego – Antonio Gades

Οι Wardruna ζωντανά στο Ηρώδειο! Το  ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΗΜΑ -φαινόμενο που έγινε  ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΓΝΩΣΤΟ από την πολύ επιτυχημένη σειρά “Vikings”, θα βρεθεί για πρώτη φορά στο εμβληματικό Ωδείο ΗΡΩΔΟΥ ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ στις 21 Σεπτεμβριου για μια από τις σπάνιες συναυλίες του!

Προπώληση εισιτηρίων

Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

Αφιέρωμα στον Ρούντολφ Νουρέγιεφ

Οι πρώτοι χορευτές της Όπερας των Παρισίων, έρχονται το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, για να μας χαρίσουν μία μοναδική βραδιά αφιέρωμα στη μνήμη του θρυλικού χορευτή και χορογράφου του 20ου αιώνα, Ρούντολφ Νουρέγιεφ.

Προπώληση εισιτηρίων

Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:30

Amadeus Mozart «Requiem» – To Τραγικό και το Θείο

Πρόκειται για μια μεγαλειώδη συμφωνική συναυλία που παρουσιάζει κορυφαία αριστουργήματα του μουσικού Κλασικισμού, τα πλέον εμβληματικά έργα του πιο ιδιοφυή συνθέτη όλων των εποχών, του Wolfgang Amadeus Mozart.

Προπώληση εισιτηρίων

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:00

Il Volo Live

Το 2009 τρεις νέοι καλλιτέχνες εμφανίζονται μεμονωμένα στο Talent Show “Ti lascio una canzone”, του Ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού RAI 1. Τα ονόματα τους ήταν τα Piero Barone, Ignazio Boschetto και Gianluca Ginoble. Αμέσως εντοπίζονται από τον Michele Torpedine, τον μάνατζερ που ξεκίνησε τη σταδιοδρομία των Andrea Bocelli, Zucchero, Giorgia και Biagio Antonacci, ο οποίος αποφασίζει να συνεργαστεί μαζί τους σε παγκόσμιες καλλιτεχνικές περιοδείες. Το εξαιρετικό φωνητικό τους ταλέντο τόσο ατομικά όσο και ως τρίο, τους έκανε σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνουν οι πρώτοι Ιταλοί καλλιτέχνες στην ιστορία, που υπέγραψαν συμβόλαιο με μια μεγάλη αμερικανική δισκογραφική εταιρεία, την Geffen Records.

Προπώληση εισιτηρίων

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:30

Χρήστος Λεοντής “60 χρόνια μαζί”

Συμμετέχουν οι χορωδίες AMBITUS (διδασκαλία Κατερίνα Βασιλικού) και των Δήμων Κηφισιάς & Βύρωνα (διδασκαλία Θανάσης Αρβανίτης).

Ηχοληψία: Γιάννης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Μανώλης Μπράτσης
Παραγωγή: Cricos

Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στο «ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ» για την ενίσχυση των σκοπών του.

Συμμετέχουν οι μουσικοί

Νεοκλής Νεοφυτίδης, πιάνο
Μανόλης Ανδρουλιδάκης, κιθάρα
Αντώνης Παπαγγελής, κιθάρα
Γιάννης Σινάνης, μπουζούκι
Βαγγέλης Ζαρμπούτης, μπουζούκι
Νίκος Παπαναστασίου, ακορντεόν
Μάνος Αβαράκης, φυσαρμόνικα
Θύμιος Παπαδόπουλος, πνευστά
Βασίλης Ραψανιώτης, βιολί
Μιχάλης Πορφύρης, βιολοντσέλο
Μίμης Ντούτσουλης, μπάσο
Τάκης Βασιλείου, ντραμς

Προπώληση εισιτηρίων

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου2023 | 21:00

Μίνως Μάτσας – «Η μουσική αθέατη μέσα μας»

Ο βραβευμένος συνθέτης Μίνως Μάτσας για μία συναυλία βασισμένη στα έργα του  – ορχηστρικές συνθέσεις του και τραγούδια από τον κινηματογράφο, τη τηλεόραση και το θέατρο. Τραγουδούν οι Γιώργος Νταλάρας, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Κώστας Τριανταφυλλίδης και Μυρτώ Βασιλείου. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ και μια εξαμελής ομάδα μουσικών.

Προπώληση εισιτηρίων

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00 

Classic Rock 7

Για έξι συνεχείς χρονιές οι συναυλίες του Classic Rock γίνονται sold out! Πάνω από 32.000 άτομα μέχρι τώρα είδαν το ροκ… αλλιώς! Το ραντεβού καθιερώθηκε. Το Classic Rock 7 επιστρέφει στο Ηρώδειο με δυνατούς guest πρεσβευτές του αυθεντικού Rock ήχου, μια δυνατή ορχήστρα και τις πιο μεγάλες ροκ επιτυχίες, σε ένα εντελώς νέο εκρηκτικό playlist!

Προπώληση εισιτηρίων

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023 | 21:00

The Philip Glass Ensemble

Koyaniskaatsi: Στις 30 Σεπτεμβρίου 2023 ένα πολυθέαμα με διαχρονικό και πανανθρώπινο μήνυμα παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Το εμβληματικό έργο Koyaanisqatsi: Life out of Balance συμπληρώνει  40 χρόνια από την πρώτη του παρουσίαση και θα παιχτεί στην ολότητα του.

Μία ταινία προφητική σε παραγωγή του Francis Ford Coppola, μουσική του μινιμαλιστή συνθέτη Philip Glass και σκηνοθεσία Godfrey Reggio.

Προπώληση εισιτηρίων

Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 | 20:30

“Σε Βυζαντινά Ίχνη” – Βασίλης Σκουλάς, Δημήτρης Μπάσης, Σοφία Μάνου

Μια ιδιαίτερη  συναυλία  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή  1η Οκτωβρίου 2023, στο Ωδείο Ηρώου Αττικούπου θα επιχειρήσει να συνδέσει την παράδοση της βυζαντινής μουσικής, το «βυζαντινό μέλος», με την σύγχρονη ελληνική δημιουργία, με επίκεντρο το έργο του Μίκη Θεοδωράκη. Ο τίτλος της συναυλίας «Σε Βυζαντινά Ιχνη-Δυο Χιλιετίες Ελληνικής Μουσικής, από το Βυζάντιο στο Μουσικό Σύμπαν του Μίκη Θεοδωράκη» επικεντρώνεται στον Έλληνα συνθέτη που αντλεί έμπνευση και πνευματική δύναμη σε μέγιστο  βαθμό από την Βυζαντινή Μουσική Παράδοση.

Προπώληση εισιτηρίων

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023 | 21:00

Δον Κιχώτης

Μια μεγαλειώδης παράσταση κλασικού μπαλέτου έρχεται στο Ηρώδειο. Το μπαλέτο και η ορχήστρα της Εθνικής Όπερας της Οδησσού, σε πλήρη σύνθεση, με 150 συντελεστές, στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής του περιοδείας, έρχεται και στην Αθήνα για να μας παρουσιάσει το αριστούργημα του Λούντβιχ Μίνκους «Δον Κιχώτης».

Προπώληση εισιτηρίων

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023 | 21:00

Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην αξεπέραστη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση επιστρέφει ο Μελωδία 99.2 μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Προπώληση εισιτηρίων

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 | 21:00

Γιάννης Μαρκόπουλος Ηρώδειο

Αστέρια της Όπερας τραγουδούν ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ στα Αρχαία Ελληνικά
«Η Λειτουργία του Ορφέα» & «Ερωτική Συμφωνία»
Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023
Συμμετέχουν: Boris Prygl, Karoline Podolak

Με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και χορωδία της ΕΡΤ Διεύθυνση ορχήστρας: Ζωή Tσόκανου

Με δύο πολύ σημαντικά έργα διεθνούς ακτινοβολίας του μεγάλου Έλληνα συνθέτη θα συναντηθεί το κοινό στη σκιά της Ακρόπολης, λίγους μόλις μήνες μετά από τη βαριά απώλεια για τον ελληνικό πολιτισμό.

Προπώληση εισιτηρίων

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023 | 20:30

Σταμάτης Σπανουδάκης «Για τον Αλέξανδρο»

Στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023, στις 8:30 μ.μ., ο Σταμάτης Σπανουδάκης θα πραγματοποιήσει μια μεγάλη συναυλία αφιερωμένη στον Αλέξανδρο τον Μακεδόνα. 28 χρόνια μετά, ο αγαπημένος συνθέτης συναντά ξανά επί σκηνής τον μοναδικό Βασίλη Σαλέα!

Προπώληση εισιτηρίων

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.