Connect with us

Συναυλίες

Η θρυλική Patti Smith προσγειώνεται στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση | 14 & 15 Μαρτίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θρυλική ποιήτρια Patti Smith προσγειώνεται στη Στέγη για να συμμετάσχει στα ηχοτοπία της Soundwalk Collective, σε ένα διήμερο γεμάτο εικόνες και ήχους από τη σύγχρονη πραγματικότητα.

Το “Correspondences” είναι ένα διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ που προκύπτει από τη συνεργασία ανάμεσα στη Soundwalk Collective και την Πάτι Σμιθ. Έχοντας ήδη διανύσει περισσότερα από 10 χρόνια, διατρέχει μια πληθώρα γεωγραφιών και του φυσικού τους περιβάλλοντος, όπου οι καλλιτέχνες έχουν αποκαλύψει ηχητικά χνάρια που άφησαν εκεί ποιητές, κινηματογραφιστές και επαναστάτες, καθώς και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Ο ιδρυτής της Soundwalk Collective, Stephan Crasneanscki, έχει εξερευνήσει, καταγράψει και συλλέξει τα πιο απομακρυσμένα μέρη του κόσμου σε ήχο, για να αφυπνίσει μια ηχητική μνήμη εντός του τοπίου, αποκαλύπτοντας ίχνη του παρελθόντος και τρέχουσες ιστορίες του κόσμου στον οποίο ζούμε. Οι συνθέσεις που έχουν προκύψει αποτελούνται από ήχους οι οποίοι εκφράζουν τη σχέση μας με αυτό τον κόσμο, το περιβάλλον, την ψυχή της ύπαρξής μας και τη δημιουργική διαδικασία του καλλιτέχνη.

Ο Στέφαν έφερε αυτές τις ηχογραφήσεις, που αρχικά συντέθηκαν ως μακρινά ταξιδιωτικά πλάνα, σάουντρακ μιας αόρατης ταινίας, στην Πάτι Σμιθ, δίνοντάς της νέα τοπία για να διοχετεύσει το ποιητικό της όραμα. Αυτός ο διαρκής συντονισμός μεταξύ των καλλιτεχνών –που ξεκίνησε μετά από μια τυχαία συνάντησή τους σε αεροπλάνο– σχηματοποιήθηκε μέσω των ανταποκρίσεών τους, όπως υπονοεί και ο τίτλος του πρότζεκτ: συνεχιζόμενες συζητήσεις με σκοπό τον προβληματισμό για τη ζωή και τη φύση.

Τα κομμάτια που παρουσιάζουν γίνονται οπτικοακουστικά ταξίδια πρόκλησης για σκέψη και περιλαμβάνουν από μια συνεργασία με το TBA21–Academy, που εξερευνά την καταστροφική επίδραση των σεισμικών αεροβόλων και, γενικότερα, των ανθρώπινων παρεμβάσεων στους ωκεανούς, έως την ανθεκτικότητα της φύσης μετά την καταστροφή στο Τσέρνομπιλ, τις αποκεντρωμένες κοινωνίες που οραματίστηκε ο Πιοτρ Κροπότκιν και τις ερημιές της τελευταίας νύχτας του Pasolini.

Το «Correspondences», που περιλαμβάνει ζωντανές ταινίες και director’s cuts, ερμηνεύουν ο Στέφαν Κρασνεάντσκι και ο Simone Merli της Soundwalk Collective, η Πάτι Σμιθ και special guests. Τα visuals της παράστασης είναι από τον Pedro Maia.

Η Soundwalk Collective είναι η πλατφόρμα σύγχρονης ηχητικής τέχνης του ιδρυτή της και καλλιτέχνη Στέφαν Κρασνεάντσκι και του παραγωγού Σιμόνε Μέρλι. Συνεργαζόμενοι με έναν εναλλασσόμενο αστερισμό καλλιτεχνών και μουσικών, αναπτύσσουν ηχητικά έργα για συγκεκριμένα μέρη και πλαίσια, μέσω των οποίων διερευνούν εννοιολογικά, λογοτεχνικά ή καλλιτεχνικά θέματα. Εξελισσόμενη μέσα από μια διεπιστημονική προσέγγιση, η Soundwalk Collective έχει καλλιεργήσει μακρόχρονες δημιουργικές συνεργασίες, μεταξύ άλλων, με τη μουσικό Patti Smith, τον αείμνηστο σκηνοθέτη Jean-Luc Godard, τη φωτογράφο Nan Goldin, τη χορογράφο Sasha Waltz και την ηθοποιό και τραγουδίστρια Charlotte Gainsbourg. Η Soundwalk Collective έχει παρουσιάσει ζωντανά και εκθέσει σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών και μουσικών οργανισμών ανά τον κόσμο, όπως είναι το Berghain, το Centre Pompidou, το CTM Festival, η documenta, το KW Institute for Contemporary Art, το Μουσείο του Λούβρου στο Άμπου Ντάμπι, η Manifesta, το Mobile Art Pavilion της Zaha Hadid και το New Museum.

Τον Απρίλιο του 2019, η Patti Smith συνεργάστηκε για μια ακόμη φορά με το Ίδρυμα Ωνάση. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ του Onassis USA με τίτλο “Democracy is Coming” και σε συνεργασία με το Public Theater της Νέας Υόρκης, «ενώθηκε» με τον Stewart Copeland των θρυλικών Police, τους Choir! Choir! Choir! και το κοινό που σχημάτισε μια ζωντανή χορωδία. Όλοι μαζί ερμήνευσαν μια συγκλονιστική εκτέλεση του “People Have the Power”, του τραγουδιού-συμβόλου της δημοκρατίας.

Ένα διαρκώς εξελισσόμενο πρότζεκτ ανάμεσα στη Soundwalk Collective και την Patti Smith, μια ηχητική μνήμη που αποκαλύπτει ίχνη του παρελθόντος, τρέχουσες ιστορίες του κόσμου στον οποίο ζούμε αλλά και τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.


Έναρξη προπώλησης Φίλων Στέγης: 15 Φεβρουαρίου 2024, 17:00

Έναρξη προπώλησης Γενικού Κοινού: 22 Φεβρουαρίου 2024, 17:00

Τα εισιτήρια που διατέθηκαν για την πρώτη φάση της προπώλησης, που αφορά αποκλειστικά τους Φίλους, εξαντλήθηκαν.

Την Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου, στις 17:00 ανοίγει η επόμενη φάση της προπώλησης για όλους.

Προπώληση εδώ

Κανονικό 50 € | Περιορισμένης Ορατότητας 25 €
Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα 40 € | Περιορισμένης Ορατότητας 20 €
Παρέα 10+ άτομα 36 € | Περιορισμένης Ορατότητας 18 €
Κάτοικος Γειτονιάς* 7 €
Ανεργίας, ΑμεΑ 5 €
Συνοδός ΑμεΑ 10 €

*Η αγορά των εισιτηρίων Κατοίκων Γειτονιάς πραγματοποιείται αποκλειστικά από τα εκδοτήρια της Στέγης, Τετάρτη έως Παρασκευή και ώρες 12.00-18.00. Πρόσβαση από την “Eίσοδο καλλιτεχνών” επί της οδού Γαλαξία.


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Μουσική10 ώρες πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες11 ώρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events1 ημέρα πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική1 ημέρα πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival1 ημέρα πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival1 ημέρα πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Deep Purple θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο =1 στις 19 Ιουλίου