Connect with us

Events

Η Google ενδέχεται να διαγράψει το λογαριασμό σας αν δεν έχετε συνδεθεί για δύο χρόνια

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Google ενημέρωσε την πολιτική της για τους ανενεργούς λογαριασμούς.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog της Ruth Kricheli, product manager της Google, οι λογαριασμοί που ήταν ανενεργοί για τουλάχιστον δύο χρόνια θα μπορούν πλέον να διαγραφούν εντελώς. Η νέα πολιτική δεν θα τεθεί σε ισχύ πριν από τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους το νωρίτερο ενώ η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι οι διαγραμμένες διευθύνσεις Gmail δεν θα είναι διαθέσιμες για επαναχρησιμοποίηση.

Η δραστηριότητα του λογαριασμού μετράται με βάση ενέργειες σε έστω μία από τις υπηρεσίες της Google. Τέτοιες ενέργειες είναι η ανάγνωση ή η αποστολή ενός email, η χρήση του Google Drive, η παρακολούθηση ενός βίντεο στο YouTube, η λήψη μιας εφαρμογής στο Google Play Store, η χρήση της αναζήτησης Google ή η χρήση του Sign in with Google για να συνδεθείτε σε μια εφαρμογή ή υπηρεσία τρίτου κατασκευαστή. Ωστόσο, δεν είναι σαφές αν θα επηρεαστούν οι λογαριασμοί που χρησιμοποιούνται για κοινούς σκοπούς, όπως η δημιουργία ψευδώνυμων προώθησης email (alias). Η διατήρηση μιας συνδρομής σε μια υπηρεσία όπως το Google One είναι ένας σίγουρος τρόπος πάντως για τη διατήρηση της δραστηριότητας.

Όταν ξεκινήσει η εφαρμογή της νέας πολιτικής, η Google θα ξεκινήσει με λογαριασμούς που δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν καθόλου. Η εταιρεία θα στείλει επίσης πολλαπλές ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των μηνών που προηγούνται της διαγραφής στη διεύθυνση και σε οποιοδήποτε email στέλνει στον χρήστη στην περίπτωση που αυτός προσπαθεί να κάνει ανάκτηση κωδικού.

Συνοψίζοντας, αν έχετε παλιούς λογαριασμούς Google που δεν έχετε χρησιμοποιήσει εδώ και καιρό, ίσως είναι καλή ιδέα να συνδέεστε και να ρίχνετε μια ματιά μία φορά κάθε 24 μήνες περίπου για να αποφύγετε τη διαγραφή τους.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα