Connect with us

Events

Γνωρίστε τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα σε όλη την Ελλάδα που αξίζει να επισκεφτούμε

Δημοσιεύθηκε

στις

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι τα χριστούγεννα είναι η πιο μαγική εποχή του χρόνου, και τα θεματικά πάρκα το αποδεικνύουν κάθε χρόνο.
Μια βόλτα στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα είναι σαν να περπατάς σε ένα παραμύθι ζωντανεύοντας μπροστά στα μάτια σου. Οι λαμπερές γιρλάντες, τα παγωμένα δέντρα και οι λαμπερές σφαίρες δημιουργούν ένα θερμό, φιλόξενο περιβάλλον που ζεσταίνει τις καρδιές μας.
Τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία να συναντήσουν τον Άγιο Βασίλη και να του μοιράσουν τις ευχές τους. Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και παραστάσεις προσφέρουν έναν κόσμο μαγείας όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να απολαύσουν την ατμόσφαιρα της εορταστικής περιόδου.
Οι χριστουγεννιάτικες αγορές με τα ξύλινα περίπτερα, τα αρωματικά κεριά και τις γευστικές λιχουδιές προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία αγορών. Και τι να πεις για τον παγωμένο χώρο που επιτρέπει σε μικρούς και μεγάλους να γλιστρούν υπό τα φώτα των χιονισμένων δέντρων;
Στα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα, η χαρά, η ανυπομονησία και η αγάπη για την εορταστική περίοδο είναι παντού.

Συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς για μια αξέχαστη και παραμυθένια εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Ο Μύλος Των Ξωτικών | Τρίκαλα | 24 Νοεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024

Η Ιστορία ξεκίνησε κάπως έτσι…
Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον «Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών.. μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε έναν κόσμο παραμυθένιο και μαγικό.
Μια φορά κι έναν καιρό σε έναν μικρό πλανήτη ενός απέραντου γαλαξία ζούσε ένας μικρός Πρίγκιπας ανάμεσα σε τριαντάφυλλα και ηφαίστεια. Καθώς πλησίαζαν τα Χριστούγεννα o μικρός Πρίγκιπας άρχισε να ονειρεύεται έναν κόσμο διαφορετικό!
Έτσι αποφάσισε να ταξιδέψει σε άλλους πλανήτες και να αναζητήσει την αλήθεια. Επισκέφθηκε 5 πλανήτες που στον καθένα υπήρχε μόνο ένας κάτοικος, ο μεγαλοπρεπής Βασιλιάς, ένα όμορφο και μοσχομυριστό Τριαντάφυλλο, ο πιστός Φανανάφτης και ο κομψός Αστρονόμος. Τελευταίος πλανήτης που επισκέφθηκε ήταν η γη και βρέθηκε στο Μύλο των Ξωτικών όπου συνάντησε τον Άη Βασίλη και τους αμέτρητους βοηθούς του.
Ετοιμαστείτε για ένα ταξίδι μαγικό και παραμυθένιο στον απέραντο γαλαξία, σταθείτε κάτω από τα αστέρια, κοιτάξτε προσεκτικά γύρω σας και αν σας πλησιάσει ένα μικρό και χαμογελαστό παιδί μην το αγνοήσετε θα είναι σίγουρα ένας μικρός Πρίγκιπας.


24 Νοεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024
Για ακόμη μια χρονιά, ο Μύλος των Ξωτικών και η πανέμορφη πόλη των Τρικάλων, ετοιμάζονται να υποδεχτούν εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες από ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Φροντίζουμε λοιπόν να σας παρέχουμε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την καλύτερη δυνατή εμπειρία σας κατά την επίσκεψη σας. Βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πάρκο, οργανώστε την εκδρομή του σχολείου ή του group σας, ανακαλύψτε τα καλύτερα εστιατόρια και ξενοδοχεία της περιοχής μας και γνωρίστε την πιο Χριστουγεννιάτικη πόλη της Ελλάδας.

Χρήσιμες πληροφορίες
Ημέρες και ώρες λειτουργίας
Ο Μύλος των Ξωτικών θα λειτουργεί καθημερινά από τις 24 Νοεμβρίου 2023 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2024, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 10:00 το βράδυ.
*Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, ο Μύλος θα ανοίξει τις πύλες του στις 6 το απόγευμα*
ΣυΜβουλες για τους Επισκεπτες
Μην ξεχάσετε… φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες και κινητά τηλέφωνα μπορούν να κρατήσουν ζωντανές για πάντα όλες τις μαγικές εικόνες του Χριστουγεννιάτικου Μύλου.
Ζεστά ρούχα και παπούτσια, γάντια, κασκόλ και σε έκτακτες περιπτώσεις μια ομπρέλα (αχρείαστη ελπίζουμε), σίγουρα θα είναι απαραίτητα αξεσουάρ για τις δροσερές νύχτες στην μεγάλη συντροφιά των Ξωτικών.
Ασφάλεια Επισκεπτών «ωχ Χάθηκα»
Οι Μικροί επισκέπτες θα κινούνται με άνεση και ασφάλεια στο Χριστουγεννιάτικο πάρκο. Οι γονείς όμως θα είναι ακόμη πιο σίγουροι αν φροντίσουν να παραλάβουν το δωρεάν αυτοκολλητάκι «Ωχ Χάθηκα», από το Info Kiosk, στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα, το επίθετο αλλά και το τηλέφωνο του ενήλικα συνοδού σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί.
Μετάβαση στον Μύλο από το κέντρο των Τρικάλων
• Τουριστικό τραίνο καθημερινά από 16.30-22.30, Σαββατοκύριακο και περίοδος εορτών 10.30-22.30, τιμή εισιτηρίου 2,00€
• Αστικά λεωφορεία καθημερινά από 17.00-22.30, Σαββατοκύριακο 12.00-22.30 και περίοδος εορτών , τιμή εισιτηρίου 1,00€
* Η αναχώρηση τραίνου και λεωφορείων θα πραγματοποιείται από την κεντρική πλατεία στις αφετηρίες δίπλα στο κατάστημα Σαράφης…
Οδηγίες Μετάβασης στον Μύλο
Με αυτοκινητο
• Από Αθήνα (325km)
Στην Λαμία έξοδος για Καρδίτσα-Τρίκαλα, ακολουθώ τον Ε65 με προορισμό Τρίκαλα. Στην περιφερειακή οδό Τρικάλων οδηγώ προς Πύλη, στον κυκλικό κόμβο για Πύλη στρίβω δεξιά προς Τρίκαλα. Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πριν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων.
• Από Θεσσαλονίκη (220km)
Οδηγώ με προορισμό την Λάρισα. Συνεχίζω στην 4η έξοδο για Λάρισα-Τρίκαλα-Καρδίτσα .Ακολουθώ την σήμανση. Στην περιφερειακή οδό Τρικάλων οδηγώ προς Πύλη, στον κόμβο για Πύλη στρίβω δεξιά προς Τρίκαλα.Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πριν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων
• Από Ιωάννινα (127km)
Οδηγώ προς Γρεβενά-Καλαμπάκα. Πριν εισέλθω στα Τρίκαλα στον κυκλικό κόμβο ακολουθώ την κατεύθυνση προς Πύλη .Στον επόμενο κόμβο της περιφερειακής οδού για Πύλη στρίβω αριστερά για Τρίκαλα. Σε 1,5km φτάνω στο Πάρκο Ματσόπουλου – Μύλος των Ξωτικών. 80μ πρίν το πάρκο στα δεξιά υπάρχει ελεύθερο parking 15 στρεμμάτων
• Από το κέντρο των Τρικάλων
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το αστικό λεωφορείο και το τρενάκι του Αστικού ΚΤΕΛ Τρικάλων που αναχωρεί καθημερινά από το Bus Terminal στην οδό Ερμού (πρώην Γερμανός) στο κεντρική πλατεία της πόλης. Πιο συγκεκριμένα τα δρομολόγια είναι τα εξής:
Καθημερινά – Από τις 17.00 μέχρι τις 10 το βράδυ (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 10 το βράδυ)
Σαββατοκύριακα – Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ (τελευταία αναχώρηση από Μύλο στις 10 το βράδυ).
Τιμές εισιτηρίων: Τρενάκι – 2€ / Λεωφορείο – 1€

Περισσότερες λεπτομέριες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

 

Ονειρούπολη – Το Χωριό του Αη Βασίλη | Δράμα | 2 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024

Ένα μοναδικό ταξίδι που ξεκίνησε πριν από δύο δεκαετίες και μαγεύει τις καρδιές μας με χριστουγεννιάτικη μαγεία.
Τα 20 χρόνια λειτουργίας είναι μια μεγάλη επίτευξη, γεμάτη αναμνήσεις, χαρά και αγάπη. Φέτος, η Ονειρούπολη Δράμας επανέρχεται δυναμικά, γιορτάζοντας την υπέροχη πορεία της με μια σειρά από εκπληκτικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες που θα αγγίξουν τις καρδιές όλων μας.
Ανυπομονούμε να ζήσουμε ξανά τις μαγικές στιγμές μαζί σας, να ανταλλάξουμε γέλια, να απολαύσουμε τις συναυλίες από αγαπημένους καλλιτέχνες, και να περιπλανηθούμε ανάμεσα στα σπιτάκια των δραστηριοτήτων.
Αυτή η επέτειος δεν είναι μόνο δική μας, αλλά δική σας επίσης!
Η υποστήριξή σας είναι η κινητήριος δύναμη πίσω από τον υπέροχο αυτό θεσμό. Είναι μια ευκαιρία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να στηρίξουμε την πόλη μας, και να δημιουργήσουμε μαζί μια αξέχαστη γιορτινή εμπειρία.
Ελάτε, λοιπόν, να γιορτάσουμε την ομορφιά των Χριστουγέννων, να δημιουργήσουμε ακόμα περισσότερες ανεξίτηλες αναμνήσεις και να δείξουμε πόσα πολλά σημαίνει η Ονειρούπολη για εμάς.
Σας περιμένουμε όλους με ανοιχτές αγκάλες και ανυπομονούμε να μοιραστούμε αυτή την υπέροχη εμπειρία μαζί σας!

Ωράριο λειτουργείας

Καθημερινές από τις 2 έως και τις 23 Δεκεμβρίου 10:00-14:00 & 17:00-21:00

Όλα τα Σαββατοκύριακα και από 24 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου 10:00-21:00

Η είσοδος στην Ονειρούπολη είναι ελεύθερη και η συμμετοχή στις δράσεις δωρεάν. Απαραίτητη προϋπόθεση για να εισέλθετε στη μεγαλύτερη, χριστουγεννιάτικη γιορτή, το λαμπερό σας χαμόγελο και η καλή σας διάθεση!

Ντυθείτε ζεστά, χειμώνα έχουμε! Γαντάκια, σκουφάκια και κασκολάκια είναι σίγουρο ότι θα σας ζεστάνουν στις δροσερές ημέρες και νύχτες στην Ονειρούπολη. Βέβαια θα πρέπει να ξέρετε ότι θα ζεσταθείτε ακόμη περισσότερο με τον χορό και το παιχνίδι!

Περισσότερες λεπτομέριες εδώ

 

Το Δέντρο των Ξωτικών | Πάτρα |24 Νοεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024

Το μεγαλύτερο & εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο της Δυτικής Ελλάδας, ανοίγει τις πύλες του και θα λειτουργήσει από τις 24 Νοεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου 2024. Σας περιμένουμε!

ΑΝΑΠΟΛΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ.

Τότε που όλα ήταν αυθεντικά.

Τότε που πιστεύαμε στο όνειρο, μικροί και μεγάλοι.

Τότε που οι ευχές δίνονταν από καρδιάς!

Και να, που αυτή η νοσταλγική ανάμνηση έγινε πραγματικότητα από ανθρώπους με μεράκι κι αγάπη για τη πόλη μας, αγάπη για τα παιδιά, μικρά και μεγάλα.
Ένα παιδικό όνειρο χτίστηκε γύρω από τις ρίζες του υπεραιωνόβιου δέντρου Ban Yan,στον πολυχώρο της 5Ε: Το Δέντρο των Ξωτικών!
Χιλιάδες λαμπιόνια, πολύχρωμα χριστουγεννιάτικα δέντρα, ξωτικά, τάρανδοι, πόνυ, ο Αι Βασίλης, ονειρεμένα λούνα πάρκ, ήρωες αγαπημένων παραμυθιών και μια μαγική Χριστουγεννιάτικη Αγορά με ονειρικά ξύλινα σπιτάκια συνθέτουν ένα μοναδικό εορταστικό σκηνικό, που έρχεται για να κάνει κάθε χρόνο τα Χριστούγεννά μας μαγικά!

 

Πολυχώρος  5ΕΨΙΛΟΝ, Πάτρα

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Η Μαγική Λιμνοπολιτεία της Καστοριάς | Από 10 Δεκεμμβρίου 2023

Τα Χριστούγεννα στην Καστοριά, μετατρέπονται σε παραμύθι. Η «Μαγική Λιμνοπολιτεία», πιο λαμπερή και γεμάτη θα ανοίξει τις πύλες της και για τα φετινά Χριστούγεννα.

Είναι σίγουρο πως θα αποτελέσει τον κορυφαίο προορισμό για μικρούς και μεγάλους, καθώς ο Δήμος Καστοριάς, ετοιμάζει μια… υπερπαραγωγή, με παιχνίδια, το σπίτι του Άγιου Βασίλη, ξωτικά, χιονάνθρωπους, καρουζέλ, αλμυρές – γλυκιές γεύσεις και πολλές άλλες εκπλήξεις!.

Πρόκειται για πολύ όμορφη εορταστική δράση με ένα υπέροχο χριστουγεννιάτικο σκηνικό με λούνα παρκ με πολλά παιχνίδια, μεταξύ των οποίων και το αγαπημένο μικρών και μεγάλων, παγοδρόμιο.

Την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, θα ανοίξει τις πύλες της η «Μαγική Λιμνοπολιτεία». Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 το απόγευμα με καλλιτεχνικά δρώμενα, ενώ η μεγάλη συναυλία με την Josephine, θα γίνει την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023.

Αστερόκοσμος | Θεσσαλονίκη | Από 9 Δεκεμβρίου μέχρι 7 Ιανουαρίου 2024

Το μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο Χριστουγεννιάτικο πάρκο,που περιλαμβάνει ένα μοναδικό Fun Park, με 15 παιχνίδια, και  παγοδρόμιo, δίνει, για άλλη μια χρονιά, τον παλμό των εορτών, στη Θεσσαλονίκη!

Το Χριστουγεννιάτικο, αυτό, υπερθέαμα, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του MagicPark, σας περιμένει, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από τις 09.12.23 – 07.01.24!

Με Μόλις 8€ Είσοδο, Έχετε Απεριόριστη Πρόσβαση*

  • Σε 15 παιχνίδια Λούνα Παρκ
  • Στo παγοδρόμιo
  • Σε καθημερινές παραστάσεις Mαγείας με τον γνωστό μάγο Grey Ampa
  • Σε καθημερινές παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Αγάπιο Αγαπίου
  • Σε παραστάσεις κουκλοθέατρου με τους ΤΙΚΝΙΚ
  • Σε πολυάριθμα άλλα δρώμενα και εκδηλώσεις, όπως συναυλίες, μουσικοκινητικές παραστάσεις, και πολλά άλλα happenings, αλλά και εκπλήξεις!

Επιπλέον παρέχεται Δωρεάν Parking, εντός του χώρου της Δ.Ε.Θ. (από την Πύλη Εμπορίου επί της οδού Εγνατία).

* Τα παρακάτω παιχνίδια έχουν έξτρα χρέωση

Tagada :  1€

Salta Monte  :   1€

Music Express :   1€

ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ:

  • Παιδιά έως 1 μέτρο ύψος
  • ΑΜΕΑ (σε αναπηρικό αμαξίδιο και ένας συνοδός)

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Σάββατο 9 &  Κυριακή 1011:00 – 23:00
Δευτέρα 11 εως Παρασκευή 1517:00 – 23:00
Σάββατο 16 & Κυριακή 1711:00 – 23:00
Δευτέρα 18 έως Παρασκευή 2217:00 – 23:00
Σάββατο 23/12  έως Κυριακή 7/111:00 – 23:00
Κυριακή 24/12 (παραμονή χριστουγέννων)11:00 – 22:00
Κυριακή 31/12 (παραμονή πρωτοχρονιάς)11:00 – 22:00

Διεύθυνση: Εγνατίας 154, ΤΚ 54636, ΔΕΘ HELEXPO

Τηλέφωνο:  2310476770-71

Περισσότερες πληροφορίες εδώ


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Μουσική2 ώρες πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες3 ώρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες20 ώρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events20 ώρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική22 ώρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival1 ημέρα πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival1 ημέρα πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Deep Purple θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο =1 στις 19 Ιουλίου