Connect with us

Μουσική

“Γιαρέμ Γιαρέμ” από το φωνητικό σύνολο En-Chor!

Δημοσιεύθηκε

στις

Φωνητικό Σύνολο EnChor

«Γιαρέμ Γιαρέμ»

Στιχουργός: Νίκος Γκάτσος

Συνθέτης: Γιώργος Χατζηνάσιος

Διασκευή: Σάββας Ρακιντζάκης

Tο φωνητικό σύνολο En-Chor (προφέρεται «Ανκόρ») παρουσιάζει το «Γιαρέμ Γιαρέμ», ένα αγαπημένο και διαχρονικό τραγούδι σε στίχους του Νίκου Γκάτσου και μουσική του Γιώργου Χατζηνάσιου, διασκευασμένο από τον Σάββα Ρακιντζάκη.

Ένα από τα ομορφότερα μουσικά διαμάντια των τελευταίων σαράντα ετών έρχεται στα αυτιά μας μέσα από τις φωνητικές ακροβασίες του οκταμελούς φωνητικού συνόλου του En-Chor.

Μέσα από την διασκευή του «Γιαρέμ γιαρέμ» το φωνητικό σύνολο En-Chor φιλοδοξεί να κάνει την διαφορά, δίνοντας μια νέα πνοή και ελευθερία στον τρόπο και στην αντίληψη της μουσικότητας και του τρόπου ερμηνείας του τραγουδιού.

Tο φωνητικό σύνολο En-Chor αποτελείται από τους Βαλσαμία Αθανασιά, Σωτηρία Γεωργίου, Κωσταντή Δεσπότη, Σοφία Κουνέλα, Κάσση Λάζαρη, Στεφανία Μοροζίνη, Βαγγέλη Νικολιδάκη και Γιούλη Φιλιππίδου. Τις διασκευές και την μουσική επιμέλεια υπογράφει ο Σάββας Ρακιντζάκης, ενώ την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η Καλή Βανδώρου.

Δείτε και ακούστε το τραγούδι στο YouTubeΕΔΩ

Λίγα λόγια για το EnChor

Το Φωνητικό Σύνολο En-Chor δημιουργήθηκε από τον μαέστρο, πιανίστα και μουσικολόγο Σάββα Ρακιντζάκη και την υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης εκδηλώσεων Καλή Βανδώρου. Αποτελείται από μικρό αριθμό μελών, προσαρμοζόμενο στην εκάστοτε παραγωγή. Τον τελευταίο χρόνο πραγματοποίησε έξι εμφανίσεις σε διαφορετικούς χώρους (Μουσική σκηνή «Ίλιον Plus», Μουσική Βιβλιοθήκη Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Φεστιβάλ «Λυρικός Νότος», Ανοιχτό θέατρο «Μαίρη Αρώνη» στον Άλιμο, Θέατρο Παραμυθίας και Αστεροσκοπείο Αθηνών).

Φλερτάρει με όλα σχεδόν τα είδη μουσικής και τολμά να αλλάζει ηχοχρώματα και ρυθμό σε γνωστά και αγαπημένα τραγούδια που αντέχουν στο χρόνο. Ένα απαιτητικό ρεπερτόριο που «παντρεύει» ακούσματα pop, rock, gospel, jazz, spirituals, παραδοσιακά κ.α., σε εναρμονίσεις του μαέστρου Σάββα Ρακιντζάκη, αποκλειστικά για το σύνολο. Όλα τα μέλη μπορούν να τραγουδούν με την ίδια ευχέρεια τόσο σολιστικά όσο και χορωδιακά, αναλαμβάνοντας πολλές φορές και την “ενορχήστρωση” ενός τραγουδιού με τις φωνές τους.

Σάββας Ρακιντζάκης | Σύντομο βιογραφικό
Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διπλωματούχος πιάνου από το Εθνικό Ωδείο, πτυχιούχος του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών (M.Mus.) στην ειδίκευση «Διεύθυνση παιδικής και σχολικής χορωδίας» από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου.
Από το 1997 ασχολείται συστηματικά με τη διεύθυνση, τη διδασκαλία και την πιανιστική συνοδεία χορωδιακών συνόλων. Έχει συμπράξει με τη Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Αθηνών, τη Χορωδία Αθηνών (Μετάλλιο Ακαδημίας Αθηνών), την Παιδική Χορωδία «Μανώλης Καλομοίρης», την Παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων (Χρυσό Μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Χορωδιών το 2008) και την Παιδική και Νεανική Χορωδία Rosarte. Από το 2004 μέχρι και σήμερα διδάσκει και διευθύνει τις μαθητικές χορωδίες των Νέων Εκπαιδευτηρίων Γ. Μαλλιάρα. Έχει επίσης διδάξει το μάθημα της Χορωδίας στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών,
καθώς και σε σχολές και εργαστήρια παραστατικών τεχνών (musical).
Από το 2003 ασχολείται με τη χορωδιακή επεξεργασία τραγουδιών για τα χορωδιακά σύνολα με τα οποία συνεργάζεται. Εναρμονίσεις και μελοποιήσεις του έχουν συμπεριληφθεί στην έκδοση του Πανεπιστημίου Αθηνών «Ες γην εναλίαν Κύπρον» (2015) και έχουν παρουσιαστεί σε συναυλίες χορωδιακής μουσικής σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Από το 2017 συνεργάζεται με τον Στέφανο Κορκολή ως μουσικός (πιάνο και keyboards), MIDI programmer και επιμελητής μουσικού υλικού, ενώ από το 2019 έχει συνεργαστεί ως μουσικός και ενορχηστρωτής με τραγουδιστές και ερμηνευτές όπως η Μαρία Σουλτάτου, η Ζωή Παπαδοπούλου, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, η Σοφία Μανουσάκη κ.α.
Το 2017, σε συνεργασία με την υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης εκδηλώσεων Καλή Βανδώρου, δημιούργησε το φωνητικό σύνολο «En-Chor» -το οποίο, μετά από παύση πέντε ετών επαναλειτούργησε το 2022- αναλαμβάνοντας τη διδασκαλία και διεύθυνσή του συνόλου, καθώς και τις διασκευές – εναρμονίσεις των τραγουδιών ειδικά για το σύνολο.

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Μουσική12 ώρες πρν

Οι Rock N’ Road Κυκλοφορούν Το Video Για Το Νέο Τους Single “The Stranger”

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events2 ημέρες πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική2 ημέρες πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival2 ημέρες πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival2 ημέρες πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες3 ημέρες πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024