Connect with us

Festival

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2023: 9-11 Aθήνα | Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στις 9 & 10 Ιουνίου!

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Φεστιβάλ Αναιρέσεις μάς καλεί στον χώρο της Γεωπονικής Σχολής, 9 με 11 Ιουνίου, με κεντρικό σύνθημα «Να ηχήσουν οι δρόμοι τραγούδια νέων εξεγέρσεων!», ανοίγοντας το καλοκαίρι με ενδιαφέρουσες πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, αναζητήσεις, συζητήσεις, δυνατή μουσική και ανατρεπτικό πολιτισμό.

Ένα τριήμερο, δύο ταυτόχρονες μουσικές σκηνές και μια προσπάθεια να μην μείνει κανείς παραπονεμένος. Το φεστιβάλ ανοίγει τις πόρτες του την Παρασκευή 9/6 με μια διαφορετική σκηνή για φέτος, που ξεπερνά το καθιερωμένο hip hop.

Δύο αγαπημένες και πολλά υποσχόμενες γυναικείες φωνές της ελληνικής hip hop σκηνής, ΕΧΡΕ και Χαρά, θα ξεκινήσουν τη βραδιά. Θα ακολουθήσει η φωνή της επαναστατημένης Χιλής, η φωνή ενάντια στην έμφυλη βία, Ana Tijoux, που θα βρεθεί μαζί μας για να χορέψουμε σε λάτιν ρυθμούς και να μας προετοιμάζει για το κλείσιμο με ξεσηκωτικά beats, άγριο φλόου, φεμ μπάρες και πάρτι με την Dolly Vara, που θα μας υπενθυμίσει πως η «ματσίλα» δεν χωράει πουθενά.

Στη δεύτερη σκηνή, τον κόσμο θα αναλάβουν να διασκεδάσουν οι εκπληκτικές κωμικοί Χρύσα Κατσαρίνη, Ήρα Κατσούδα, Δήμητρα Νικητέα και ο Αριστοτέλης Ρήγας, όπως αυτοί ξέρουν. Στη συνέχεια, ο τύπος που σκηνοθετεί με τους πιο ευφάνταστους τρόπος τα μουσικά του βίντεο, αλλά που κυρίως έχει γράψει και τραγουδήσει πολλά μικρά «διαμάντια», Σπύρος Γραμμένος, θα μας διασκεδάσει και θα προετοιμάσει το έδαφος για ένα ταξίδι στο Αιγαίο με νησιώτικη μουσική, με βιολί και με λαούτο και γλέντι μέχρι το πρωί με τους Νίκο Οικονομίδη και Κυριακή Σπανού.

Η δεύτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου 10/6, προορίζεται για δυνατούς χορευτές και χορεύτριες. Από τη μία πλευρά, η παράδοση της χώρας και το λαϊκό τραγούδι και από την άλλη σύγχρονοι ηλεκτρονικοί ήχοι για να συμπληρώσουν το παζλ. Στην πίσω σκηνή, η τρομερή αισθητική θα συναντήσει ένα μείγμα από alternative pop μελωδίες, ενισχυμένες από post κιθάρες αλλά και ηλεκτρονικά στοιχεία, και οι Sworr είναι έτοιμοι να τα δώσουν όλα. Θα συνεχίσει ο ΦΩΝόΠΤΙΚΟΝ εμπνευσμένος από sci-fi, retro και noir κίνηση και εικόνα που θα μας ταξιδεύει στον Λαβύρινθό του. Οι μοναδικοί Lip Forensics θα μετουσιώσουν την εμπειρία τους από την indie εναλλακτική σκηνή της Αθήνας σε κάτι πολύ πολύ φρέσκο, ποιοτικό και φλεγόμενο. Τη σκυτάλη θα πάρουν οι Tendts για να μας ξεκουνήσουν σε ψυχεδέλειες αμερικανικές και αφρικάνικους ήχους σε ηλεκτρονική μορφή και η Μαρία Παπιδάκη σε πιο electronic dance και techno ήχους.


Τριάντα χρόνια μετά, η ομορφιά του συλλογικού ανατρεπτικού πολιτισμού παραμένει!


Ταυτόχρονα, η μουσική παράδοση και το λαϊκό τραγούδι θα έχουν την τιμητική τους. Αρχικά, οι Αναφανδόν με τον Άρη Μάθεση θα δώσουν το σύνθημα έναρξης της βραδιάς. Στη συνέχεια θα έχουμε την τιμή και χαρά να φιλοξενήσουμε τη μοναδική Φωτεινή Βελεσιώτου με ανανεωμένο πρόγραμμα και νέες μουσικές αναζητήσεις, αλλά και έναν από τους πλέον ταλαντούχους και ελπιδοφόρους ερμηνευτές της γενιάς του, τον Γιάννη Διονυσίου, που ξεχωρίζει για το χρώμα και τη μεγάλη έκταση της φωνής του. Σε ένα τεράστιο πανηγύρι, που θα ολοκληρωθεί με μια βόλτα και από την ελληνική παράδοση, με ένα γλέντι με τα Κιντέρια.

Κυριακή ή αλλιώς τρίτη μέρα και φαρμακερή. Στην πίσω σκηνή, οι Deaf Radio δηλώνουν έτοιμοι να ξεσηκώσουν το κοινό των Αναιρέσεων, έχοντας στις αποσκευές τους τρεις δίσκους –με τον τελευταίο τους Arsenal of Hope να έχει κυκλοφορήσει πριν μερικούς μήνες– με rock, stoner και ψυχεδελικούς ήχους, συνθέτοντας μια εκρηκτική σκηνική παρουσία που θα «ηλεκτρίσει» την ατμόσφαιρα του φετινού φεστιβάλ. Το κοινό θα έχει ήδη προθερμαθεί από τα stoner, heavy rock και alternative metal ακούσματα των Void Droid και Playgrounded.

Την ίδια στιγμή, την Κυριακή 11/6, στα γρασίδια της Γεωπονικής οι Αναιρέσεις παρουσιάζουν το αφιέρωμα στον Τάσο Λειβαδίτη για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του, Ακόμα και η ζωή μου αποκτά σημασία όταν τη διηγούμαι σε κάποιον άλλον, όπου ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές θα αφηγηθούν τη ζωή του, θα απαγγείλουν ποιήματά του, θα χορέψουν και θα παίξουν μουσική σε στίχους του ποιητή. Η Λένα Πλάτωνος, η Σαβίνα Γιαννάτου με τον Γιάννη Παλαμίδα και ο Στέργιο Τσιρλιάγκος θα μας παρασύρουν στον υπέροχο μουσικό κόσμο τους και η βραδιά θα κλείσει με την εκρηκτική μπάντα The Callas, σε ένα live performance που θα απογειώσει ένα τριήμερο χαράς και διασκέδασης. Πλούσιο θα είναι και το πρόγραμμα των πολιτικών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστεί αναλυτικά σε επόμενο φύλλο του Πριν! Δίνουμε ραντεβού στη Γεωπονική 9-10-11 Ιουνίου, με πλούσιο πρόγραμμα, σημείο συνάντησης ποικίλων καλλιτεχνικών ειδών.


Φεστιβάλ Αναιρέσεις στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στις 9 & 10 Ιουνίου!


Στις 9 και 10 Ιουνίου Θεσσαλονίκη και Πάτρα ετοιμάζονται για ένα διήμερο Φεστιβάλ Αναιρέσεις που θα ξεσηκώσει τον λαό και τη νεολαία. Από τα γρασίδια της Φιλοσοφικής στο ΑΠΘ μέχρι το Νότιο Πάρκο της Πάτρας, οι Αναιρέσεις, συλλογικά και «από τα κάτω», δίνουν ηχηρή απάντηση σε όλους αυτούς που «μαυρίζουν» το παρόν και το μέλλον μας, ξεκαθαρίζοντας ότι θα ανατρέψουμε την επίθεση στις ζωές μας. Από τις διοργανώσεις των φεστιβάλ δεν θα λείψει η διασκέδαση, οι συναυλίες και τα γλέντια.

Στη Θεσσαλονίκη, η παράδοση των Βαλκανίων με τα γνωστά χάλκινα κρουστά δίνει τον τόνο της βραδιάς, καθώς οι Βουκολική Διαταραχή και οι Ρουμπαγιάτ θα «ζεστάνουν» το κοινό με τα παραδοσιακά ακούσματα της εγχώριας σκηνής. Η δεύτερη μέρα προβλέπεται να γεμίσει τα γρασίδια της Φιλοσοφικής με νεολαία, που βρίσκει τρόπο έκφρασης στα hip hop ακούσματα. Χαρά και Κάτοχος θα ανοίξουν τη βραδιά, ως δύο ανερχόμενοι καλλιτέχνες που το κοινό λατρεύει. Ο Ταφ Λάθος θα συνεχίσει με τις επιτυχίες του, ένας από τους πλέον πρωτοποριακούς εκπροσώπους της ελληνικής hip hop σκηνής και θα μάς δώσει «…τέχνη που είναι κόντρα στον καιρό».

Στη δυτική πλευρά της χώρας, στο Νότιο Πάρκο της Πάτρας δεν θα λείψει το κέφι. Ρίτα Αντωνοπούλου και Ρεβάνς ετοιμάζονται να παρουσιάσουν στο κοινό μία παράσταση που λέει την αλήθεια. Μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει, χαρίζοντας μοναδικές στιγμές. Συνταγή επιτυχίας το παραδοσιακό γλέντι που θα ακολουθήσει, κλείνοντας την πρώτη βραδιά. Στη συνέχεια, το Σάββατο 10/6 ο Βέβηλος θα ξεσηκώσει το πατρινό κοινό, όπως κανένας άλλος. Θα ανοίξουν τη βραδιά ο Omega Ape και ο Jako, που φαίνεται να έχει συνεπάρει τη νεολαία τον τελευταίο καιρό. Το διήμερο θα κλείσει με πάρτι μέχρι την ανατολή του ηλίου με dj set.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες2 ώρες πρν

Ο Μάριος Φραγκούλης και η Γιώτα Νέγκα στον Λυκαβηττό | Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024

Μουσική3 ώρες πρν

Sense of Fear: νέο single “Conflict οf Interest” από το επερχόμενο άλμπουμ τους

Events17 ώρες πρν

Helmos Mountain Festival 2024: Παράλληλες εκδηλώσεις | Styx Trail Race 2024 – 15Km

Festival17 ώρες πρν

12 + 2 Φεστιβάλ Πόζαρ 2024: Αναλυτικό πρόγραμμα & προπώληση | 19-20 -21 Ιουλίου 2024

Μουσική17 ώρες πρν

Wormholedeath: Δείτε τα νέα video | Distorta – “Tomorrow People” & Floodfall – “Unbroken”

News17 ώρες πρν

Λεωνίδας Μπαλάφας: Νέες ημερομηνίες Παρασκεύες 5 & 12 Απριλίου @ Σταυρός του Νότου Club

Συναυλίες19 ώρες πρν

Φοίβος Δεληβοριάς: Νέα & τελευταία παράταση εμφανίσεων @ Κύττταρο | 20-21 & 27-28 Απριλίου 2024

Συναυλίες20 ώρες πρν

Σωκράτης Μάλαμας: Καλοκαίρι 2024 | 17 Ιουνίου Θέατρο Γης, Θεσσαλονίκη | 1 Ιουλίου Κατράκειο Θέατρο Νίκαιας, Αθήνα | Τραγούδι: Ιουλία Καραπατάκη

News1 ημέρα πρν

Ανοιξιάτικες δραστηριότητες τον Απρίλιο στη Βαμβακού Λακωνίας!

Events1 ημέρα πρν

Vinyl Market | 26 – 28 Απριλίου 2024 | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων