Connect with us

Events

Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL Class: 6 -14 Μαϊου στην Πάτρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μια λαμπρή τελετή έναρξης στον ιστορικό χώρο του Φρουρίου στο Ρίον της Πάτρας, ξεκίνησε το Σάββατο 6/5 το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Ολυμπιακή Κατηγορία IQFOiL το οποίο θα ολοκληρωθεί Την Κυριακή  14 Μάϊου.

Πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς διεξάγεται έναν χρόνο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες και επί της ουσίας θα αποτελέσει κριτήριο για το ποιοι θα κερδίσουν τα εισιτήρια για να «ταξιδεύσουν» στο Παρίσι. Επιπλέον, η συγκεκριμένη Κατηγορία θα εμφανιστεί για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι OPEN, με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 250 σε άνδρες και γυναίκες από 42 χώρες ολόκληρου του κόσμου, και το διοργανώνει ο Ιστιοπλοϊκός Ομιλος Πατρών, με συνδιοργανωτές την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, την κλάση IQFOiL και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενώ τελείται υπό αιγίδα του Δήμου Πατρέων και με την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού.

Οι διοργανωτές εκφράζουν ειδικές ευχαριστίες και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας και προσωπικά στη διευθύντριά της Δρ. Αναστασία Κουμούση για την ευγενική παραχώρηση του πανέμορφου χώρου στο Φρούριο του Ρίου για την τελετή έναρξης.  

Η μεγάλη γιορτή ξεκίνησε με την παρέλαση όλων των αποστολών κι έναν σύντομο χαιρετισμό από τους εκπροσώπων των ομάδων μέσα σε πανηγυρικό κλίμα, ενώ το καλωσόρισμα έκανε ο οικοδεσπότης πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος. «Με μεγάλη μας χαρά καλωσορίζουμε όλους τους αθλητές στην Πάτρα, έναν τόπο με μεγάλη ιστορία, που διοργανώνει έναν αγώνα σε μια κατηγορία ιστιοπλοΐας που κοιτάζει στο μέλλον», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΙΟΠ.

Ακολούθησαν οι εξής χαιρετισμοί:

Γιώργος Παπαστεφάνου (αντιπρόεδρος ΕΙΟ): «Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Πατρών μπορεί να διοργανώσει τέλειους αγώνες. Η Ομοσπονδία είναι πάντα κοντά σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. ΚΕυχόμαστε να έχουμε σύμμαχο τον καιρό. Τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις τιμούν και την Πάτρα και την Ελλάδα μας». 

Ronnie Meir (πρόεδρος IQFOiL Class): «Ευχαριστούμε τους οικοδεσπότες μας, την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Πατρών. Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε εδώ. Ελπίζουμε σε ένα μεγάλο γεγονός και δυνατούς ανέμους».

Ανδρέας Κατσανιώτης (υφυπουργός Εξωτερικών, εκπρόσωπος ελληνικής κυβέρνησης): «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για την Αχαΐα, να υποδεχόμαστε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και στην πόλη μας, το πρώτο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα IQFOiL. Η πόλη μας, με την προνομιακή της θέση, αποτέλεσε από την ίδρυσή της ένα φιλόξενο λιμάνι, έναν χώρο εμπορίου και ανταλλαγής πολιτισμού. Η Πάτρα κοιτάζει μπροστά, ανοίγει τα πανιά της και αποδεικνύει για άλλη μία φορά περίτρανα ότι η εξωστρέφεια είναι το μέλλον της». 

Παναγιώτης Παπαδόπουλος (Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού, Διοίκησης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, εκπρόσωπος Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας): «Καλωσορίζουμε στην Αχαΐα και στην Πάτρα τα νιάτα της Ευρωπαϊκής ιστιοπλοΐας. Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αισθανόμαστε υποχρέωση και το κάνουμε με πολύ μεγάλη μας χαρά, να συνδράμουμε με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε στη διεξαγωγή και τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων στην περιοχή μας».

Τάκης Πετρόπουλος (Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού, εκπρόσωπος Δημάρχου Πατρέων): «Ο μοναδικός θαλάσσιος στίβος που διαθέτει η πόλη μας εγγυάται, με τη βοήθεια και του καιρού, συναρπαστικούς αγώνες. Η τεχνογνωσία και η μεγάλη οργανωτική εμπειρία τόσο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας όσο και του πρωτοπόρου στην ελληνική ιστιοπλοΐα, Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών, εγγυώνται την επιτυχία των αγώνων».

Ακολούθησε ο όρκος των αθλητών από τον Ελληνα Ολυμπιονίκη Βύρωνα Κοκκαλάνη και τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Ολλανδό Κίραν Μπάντλοου και η κήρυξη των αγώνων από τον γενικό διευθυντή της κλάσης IQFOiL Γκονζάλο Κόστα Χαβέλ.

Ο κυρίως αγώνας ξεκινάει τη Δευτέρα 8/5, καθώς οι εγγραφές ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο. Το πρόγραμμα του πρωταθλήματος έχει αναλυτικά ως εξής:

Δευτέρα 8/5: Practice Race (15:00)

Τρίτη 9/5: Ιστιοδρομίες (12:00)

Τετάρτη 10/5: Ιστιοδρομίες (12:00)

Πέμπτη 11/5: Ιστιοδρομίες (12:00)

Παρασκευή 12/5: Ιστιοδρομίες (12:00)

Σάββατο 13/5: Ιστιοδρομίες (12:00)

Κυριακή 14/5: Ιστιοδρομίες (12:00), απονομές (18:00)

Τη σπουδαίοι διοργάνωση υποστηρίζουν οι εξής χορηγοί:

SUPER CARGO, ΛΟΥΞ, MEDIA STROM, ΤΡΙΑΙΝΑ Α.Ε., OΛΠΑ, DIMITRIOGLOU SPORTS WEAR, PELCO, WOS, ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας, DOLPHINS, Copytron, & CHRYSANTHOPOULOS. 

Οι φίλοι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος OPEN στην Κατηγορία IQFOiL μπορούν να παρακολουθήσουν τους αγώνες μέσω live streaming  από το κανάλι της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στον εξής σύνδεσμο: https://www.youtube.com/@HELLENICSAILINGFEDERATION 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Events3 ώρες πρν

Athens Pre Pride Party: Σάββατο 20 Απρ 23:00 @ Pireos 260

News20 ώρες πρν

Ξεκίνησε η προπώληση για τις εμφανίσεις των James σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Συναυλίες22 ώρες πρν

Εθισμός: Παρουσίαση δίσκου Millennials | Γήπεδο Ριζούπολης – Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Events22 ώρες πρν

Bolivar Beach Club: Opening το Σάββατο 27 Απριλίου με guests το δημοφιλές δίδυμο Fideles

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Νατάσσα Μποφίλιου καλοκαίρι 2024: Κάτι καίγεται – Θέατρο Γής Θεσσαλονίκη | Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Μουσική1 ημέρα πρν

Φτηνά τσιγάρα The Musical: Ακούστε τα τραγούδια Άνθρωποι ρε Θανάση & Το Δάκρυ Ι Δείτε τα music video

News1 ημέρα πρν

5ο Φεστιβάλ Θέατρου 2510: Ανοιχτό κάλεσμα σε καλλιτέχνες

Μουσική1 ημέρα πρν

30 Χρόνια Υπόγεια Ρεύματα: «Σε Περιμένω» σε μια νέα εκδοχή απο την Μαρία Παπαγεωργίου

News2 ημέρες πρν

Cash Savage & The Last Drinks για πρώτη φορά στην Ελλάδα | Pre Rock Stage Festival

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Scream Inc: Η καλύτερη Metallica Tribute Band έρχεται στην Ελλάδα !!