Connect with us
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Zanias (AU) w/ Marva Von Theo (GR) live

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, 2023 @ 20:30

Οι Zanias είναι το solo project της ανήσυχης Αυστραλέζας δημιουργού Alison Lewis, μίας καλλιτέχνη με ένα sophisticated μουσικό και εξωμουσικό background και μουσικές δραστηριότητες που της έχουν φέρει ένα δυναμικό core-following, από τους Linea Aspera που σχημάτισε με τον Ryan Ambridge στα early 10’s και τους Keluar, project της με τον Sid Lamar των Schwefelgelb, μέχρι την δημιουργία της Βερολινέζικης καλλιτεχνικής κολεκτίβας -και μετέπειτα δισκογραφικής εταιρείας- Fleisch, μαζί με τους Phase Fatale, Agency, Halv Drøm, LGHTWGHT και Primary, στην οποία και οφείλεται η EBM αναβίωση των τελευταίων ετών αλλά και μέσω της οποίας κυκλοφόρησαν τις δουλειές τους -μεταξύ άλλων- οι Forces, Kontravoid, Imperial Black Unit, Reka και Fractions.

Ήταν το έτος 2014 όταν οι ψυχεδελικές επαναστάσεις του εύθραυστου της ύπαρξης, οδήγησαν την Alison να αφοσιωθεί στην μουσική full-time αλλά και να δημιουργήσει τους Zanias. Το ντεμπούτο EP “To The Core” του 2016 κυκλοφόρησε σε συμπαραγωγή με τον μέντορά της και στενό της φίλη Alex Akers των Forces και αποτέλεσε τον πυρήνα του ήχου των Zanias: EBM κρουστά, πολυδιάστατα αιθέρια φωνητικά και μία βαριά ατμοσφαιρική προσέγγιση στην παραγωγή και την ερμηνεία.

Το full length album “Into The All” του 2018 αποτελεί ένα ethnic fusion αιθέριας EBM και darkwave, ενώ οι μετέπειτα αναζητήσεις της δια μέσω συνεργασιών όπως εκείνη με τους Black Rain εισχώρησαν μέχρι και στα techno κατατόπια, οδηγώντας σε ακόμη περισσότερες συνεργασίες, όπως εκείνη με τον Regis αλλά και καλλιτέχνες της Monnom Black Records, στα compilation tapes της οποίας, συμμετείχε στα έτη που ακολούθησαν.

Τα EPs “Extinction” και “Harmaline” του 2020, σε παραγωγή της ιδίας, είχαν την ατυχία να συμπέσουν με την παγκόσμια πανδημία, που όμως της έδωσε το κίνητρο να δουλέψει ακόμη σκληρότερα και πιο αφοσιωμένα, με αποτέλεσμα την κυκλοφορία του “Unearthed” full album to 2021, αλλά και σωρείας μουσικών videos που συνόδευσαν το ηχογράφημα. Οι δουλειές των Zanias πάντα χαρακτηρίζονταν από την αναζήτηση για ένα ανώτερη νόημα, την εξερεύνηση των ανθρώπινων συναισθημάτων και του πως αυτές οι περίπλοκες εμπειρίες του συνειδητού επηρεάζουν την εξελικτική μας ιστορία ως είδος. Η συγγραφή και η ερμηνεία δια μέσω του ήχου είναι ο τρόπος της να διερευνά τα ψυχολογικά της ενδιαφέροντα και τελικά να απολαμβάνει το δέος της εγγενούς συνδεσιμότητας της μουσικής.

Την συναυλία ανοίγουν οι Marva Von Theo. Σκοτεινοί και ρυθμικοί, ταυτόχρονα όμως εσωστρεφείς, ονειρικοί και συναισθηματικοί, βρίσκουν τον δρόμο τους μέσα από το σκοτάδι της darksynth μουσικής προς την λαμπερή electro-pop. Έχουν κυκλοφορήσει δύο δίσκους που ξεχώρισαν για την ιδιαίτερη αισθητική τους, τις πολυδιάστατες, ευρηματικές συνθέσεις τους, τα εκφραστικά, καθηλωτικά φωνητικά και τους ιδιαίτερα μελαγχολικούς στίχους πάνω σε άκρως χορευτικά beats.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Share This Event

1711828
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου, 2023
Ώρα:
20:30
Κόστος:
18€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]