Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr


Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Τειρεσίας

Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2024 @ 21:15

10€

Mια κωμική τραγωδία ή Mμια τραγική κωμωδία | από την ομάδα ΠΡACTORS

Ο Τειρεσίας ήταν γνωστός για  3 πράγματα: την μακροζωία του, ότι ήταν τυφλός, καθώς και το πως αποτελεί το πρώτο μυθολογικό πρόσωπο που υπέστη δύο αλλαγές φύλου.

Η σοφία του ήταν κι αυτό που τον έκανε τόσο διάσημο ,ώστε να συρρέει κόσμος από όλη την Ελλάδα στο οιωνοσκοπείο  του για να τον συμβουλευτεί.

Με την τέχνη του και την ικανότητα του να εξηγεί τα σημάδια και τα μελλούμενα εμφανίζεται συχνά σε αρχαιοελληνικούς μύθους, αρχαίες τραγωδίες, αλλά και ομηρικά έπη.

Τρεις ηθοποιοί /performers/ μίμοι, θα αφηγηθούν την συμβολή του Τειρεσία σε τρεις αρχαίες τραγωδίες.

Η μουσική θα αναμιχθεί με την σωματική κωμωδία,την ποίηση, και την αρχαία τραγωδία.

Ένα μουσικοθεατρικό performance, γίνεται η αφορμή για ένα ντελίριο πάρτυ που θα τιμήσει την ύπαρξη του Τειρεσία .

Μία ύπαρξη στην οποία ο άνθρωπος δεν διακρίνεται από τα χαρακτηριστικά του,το φύλο του, την ηλικία του, αλλά από κάτι που πηγάζει από μέσα του βαθιά.

Γιατί η ψυχή δεν έχει ημερομηνία λήξης.

 

Σημείωμα του σκηνοθέτη:

Είμαστε στην εποχή όπου η πνευματικότητα θεωρείται κάτι παλιομοδίτικο, κακόγουστο,και τις περισσότερες φορές κατακριτέο.

Ο σύγχρονος άνθρωπος γνωρίζει με λεπτομέρεια όλα τα applications που θα του διευκολύνουν τη ζωή, γνωρίζει πώς μπορεί να καταστρέψει κάτι, ποια είναι τα πυρηνικά όπλα, πώς μπορεί να αφανίσει και να ταπεινώσει. Επίσης φροντίζει σε απόλυτο βαθμό και την εικόνα του προς τα έξω. Την ‘’περσόνα’’ που προβάλλει στα social.

Όμως απομακρύνεται ολοένα και περισσότερο από την ενσυναίσθηση, από την προσευχή, και την πνευματικότητα. Η γιορτή για τον Τειρεσία, αφορά κάθε άνθρωπο που έχει διωχθεί, απομονωθεί, έχει υποστεί κάθε είδους αδικία και χλεύη με βάση την ηλικία του, το φύλο του, την ταυτότητα του. Τα περιστατικά γυναικοκτονιών, τρανσφοβικών επιθέσεων, κοινωνικών αποκλεισμών σε άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, ολοένα και πληθαίνουν .

Ο Τειρεσίας όντας ένα σύμβολο πνευματικότητας, που συμπεριλαμβάνει όλες τις παραπάνω κατηγορίες, κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει κάθε άνθρωπος.

Να ζει τη ζωή του όπως τη θέλει.

Συντελεστές:

Σύλληψη/σκηνοθεσία/σκηνική σύνθεση:  Αποστόλης Ψαρρός

Βοηθός σκηνοθέτη: Λιάνα Γαβριήλ

Μουσική: Νάσος Κρέτσης

Φωτογραφίες/αφίσα: Πάνος Πασχάλης

Παραγωγή: HGW std.

Πρωταγωνιστούν : Ιωάννα Ανεμογιάννη, Νάσος Κρέτσης, Ερμής Κρούσκος

Διάρκεια: 70’


Κάθε Πέμπτη στις 21:15 από 22/2 στο κέντρο τεχνών HGW std.,  Μαυρομιχάλη 138, Αθήνα

Προπώληση more.com


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Details

Date:
Πέμπτη, 4 Απριλίου, 2024
Time:
21:15
Cost:
10€
Event Category:

Venue

HGW
Μαυρομιχάλη 138
Αθήνα, 114 72 Ελλάδα
+ Google Map

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο info@stagenews.gr