Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

M.A.T.E. Festival

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023 @ 20:00

10€
M.A.T.E. Festival

«M.A.T.E.» ( Music Art Technology Education): Ένα φεστιβάλ για την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση!

Από την Πορτογαλία και την Ισπανία…ως την Ελλάδα!

Με αφορμή την ανάγκη για καλλιτεχνική κινητικότητα, για διάδραση σε ποιοτικά μονοπάτια, για ανταλλαγή εκπαιδευτικών μεθόδων, για συναντήσεις που ξεφεύγουν από σύνορα και υπερβαίνουν τις κουλτούρες… το Μ.Α.Τ.Ε. Festival έρχεται στη Θεσσαλονίκη από τις 5 έως τις 7 Οκτωβρίου, για να καλλιεργήσει ακριβώς αυτό το έδαφος. Με άξονες την μουσική, την τέχνη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση, αυτή η διεθνής συνάντηση θα έχει φεστιβαλικό χαρακτήρα και στόχο να φέρει κοντά τους νέους ανθρώπους της πόλης, να τους δώσει βήμα και κίνητρο για να καταπιαστούν με νέες ιδέες. Άλλωστε αυτή η διοργάνωση είναι πλασμένη από ανθρώπους που οραματίζονται, δημιουργούν και καταπιάνονται με τα φεστιβάλ.

Στους χώρους του «Μύλου», όπου και θα πραγματοποιηθεί το Μ.Α.Τ.Ε. Festival, μια σειρά από δράσεις θα διεξαχθούν. Συναυλίες σχημάτων, show cases νέων καλλιτεχνών, workshops με ενδιαφέρουσα θεματολογία από αρχαία μουσικά όργανα μέχρι σύγχρονη τεχνολογία, ομιλίες και παρουσιάσεις με κύριο αντικείμενο τον πολιτισμό, προβολές μουσικών ντοκιμαντέρ, συζητήσεις σε «στρογγυλά τραπέζια» μεταξύ παραγωγών. Και κάπως έτσι το ανήσυχο γρανάζι των νέων ζυμώσεων θα κινήσει με έναν ξεκάθαρο προορισμό: να επιλεγούν καλλιτέχνες που θα συνδιαλλαγούν με άλλους σε επόμενες διοργανώσεις.

Σχετικά με το Φεστιβάλ…

To M.A.T.E. είναι μια διεθνής συνάντηση διοργανωτών φεστιβάλ, που έχει σαν περιεχόμενο αυτό που υποδηλώνουν τα αρχικά που σχηματίζουν το όνομα «Music-Art-Technology-Education». Την πρωτοβουλία αυτή στήριξε η ένωση των Δήμων Coimbra μέσω προγράμματος της Creative Europe. To M.A.T.E. έχει την αντίστοιχη διοργάνωση στην Βραζιλία, με προοπτική να ενοποιηθεί με την Ευρωπαϊκή στο επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβάνοντας και χώρες της Αφρικής.

Σε αυτή την πρώτη φάση τρεις διοργανωτές «M.A.T.E festival» (Coimbra /Portugal), «Mare festival» (San Diago de Compostela/Spain), «Gaia Festival» Thessaloniki/Greece, ξεκίνησαν ένα μακρύ ταξίδι, ώστε να «ενώσουν» τις ακτές του Ατλαντικού με αυτές της Μεσογείου και να συμβάλλουν στην κινητικότητα μεταξύ των καλλιτεχνών και του δημιουργικού τους έργου. Σε κάθε χώρα αρχίζουν αντίστοιχα τριήμερες εκδηλώσεις, ενώ θεματικά γεγονότα θα συμβαίνουν και κατά την διάρκεια του 2024.

Που και πότε;

Η τριήμερη διοργάνωση στην Θεσσαλονίκη θα γίνει στους τρεις κλειστούς συναυλιακούς χώρους του «Μύλου» και στους υπαίθριους χώρους του την Πέμπτη 5, την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Οκτωβρίου. Μάλιστα, στον εξωτερικό χώρο dj’s, street food και εξωτικά ποτά θα μας προετοιμάζουν για τις μουσικές του κόσμου -κυρίως της χώρας μας- που θα παρουσιαστούν με live streaming στις συνεργαζόμενες πόλεις Coimbra και Sandiago de Compostelα.

Πρόγραμμα M.A.T.E. Festival

Πέμπτη 5 Οκτωβρίου
MIMIS NIKOLOPOULOS BAND + DJ PANKO (OJOS DE BRUJO) + STELLA PAPALAMBROU
DINOS SADIKIS & FRIENDS
BABIS PAPADOPOULOS DUO
GEORGE KARRAS & BAND
SEAHORSE
SOUNDS OF THE LEVANT (Sefradita)

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου
PAGAN
CAYETANO & BAND
PANIK AT THE OPERA
PAUSIS
MUSIC OF THE SOUTHERN AEGEAN (N. Tzanis & P. Agistriotis)
THAN ACES (One Man Band)
STELLA PAPALAMBROU Solo

Σάββατο 7 Οκτωβρίου
TELENOVA (Australia)
LOXANDRA Ensemble
GEORGE XYLOURIS Solo
DANCE WITH INVISIBLE PARTNERS
PSYCHEDELIC TRIPS TO DEATH
KIRIS KAISARAS
DJ PANKO (Ojos De Brujo)
PARANAUE

Προπώληση εισιτηρίων more.com

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου, 2023
Ώρα:
20:00
Κόστος:
10€
Κατηγορίες Εκδήλωση:
,
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,

Χώρος Διεξαγωγής

Principal Mylos Complex
Ανδρέα Γεωργίου 56
Θεσσαλονίκη, Θεσσαλονίκης Ελλάδα
+ Χάρτης Google


Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]