Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

HERBIE HANCOCK

11 Ιουλίου 2023 @ 21:00

42€

1.07.2023
Ωδείο Ηρώδου του Αττικού

HERBIE HANCOCK
Ο τεράστιος Herbie Hancock στο Ηρώδειο! Ο κορυφαίος των κορυφαίων της jazz θα δώσει μια μοναδική συναυλία στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού στις 11 Ιουλίου.

O Herbie Hancock είναι ένα τοτεμ της σύγχρονης μουσικής που ξεπερνα τα είδη και τις εκάστοτε μόδες. Στην εντυπωσιακή καριέρα του που εκτείνεται σε πέντε δεκαετίες, έχει κερδίσει αμέτρητες βραβεύσεις, ανέμεσα στις οποίες και 14(!) βραβεία Grammy και ένα βραβείο Oscar.

Γεννημένος στο Σικάγο το 1940, ο Herbie υπήρξε παιδί θαύμα που έδωσε κοντσέρτο πιάνου με την Συμφωνική Ορχήστρα του Σικάγου σε ηλικία μόλις 11 ετών. Η πρώτη του εμφάνιση στην τζαζ σκηνή υπήρξε η συνεργασία σου με το Donald Byrd το 1960, ενώ δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε ως σόλο καλλιτέχνης στην περίφημη δισκογραφική Blue Note. Το 1963 ξεκινησε την πενταετή συνεργασία του με τον περίφημο Miles Davis, κατά την οποία ηχογράφησαν πολλά κλασσικά άλμπουμς, συμπεριλαμβανομένων των «ESP», «Nefertiti» και «Sorcerer». Αργότερα συνεργάστηκαν και στο πρωτοποριακό “In A Silent Way”.

Η σόλο καριέρα του Herbie άνθισε στην Blue Note, με κλασικά άλμπουμ, όπως τα «Maiden Voyage», «Empyrean Isles» και «Speak Like a Child». Το 1966 συνέθεσε τη μουσική για την ταινία του Αντονιόνι “Blow Up”, η επιτυχία της οποίας του άνοιξε τον δρομο για μια σημαντική καριέρα στον κινημτογράφο και την τηλεόραση.

Κατά τη δεκαταεία του 1970, ο Hancock έφτασε το απόγειο της δόξας του με το συγκρότημά του Head Hunters , παίζοντας σε στάδια ανά τον πλανήτη και έχοντας 11 άλμπουμς στα pop charts, ενώ συνεργάστηκε με ονόματα όπως ο Chick Corea και ο Oscar Peterson.

Τη δεκαετία του 1980 παρουσίασε στο ευρύ κοινό τον Wynton Marsalis, ενώ η πειραματική συνεργασία ου με τον Bill Laswell απέφερε το πλατινένιο “Future Shock”. Τη δεκαετία του 1990 μετακόμισε στη δισκογραφική Verve, όπου κυκλοφόρησε το έξοχο “The New Standard”. Τo 2007 κέρδισε 3 βραβεία Grammy για το “River: The Joni Letters”, έναν δίσκο για την Joni Mitchell, στο οποίο συνεργάστηκε με τους Norah Jones, Tina Turner, Leonard Cohen κλπ.

Είναι πρεσβευτής της UNESCO και έχει βραβευθεί με πολλά και σημαντικά βραβεία για την προσφορά του στην κοινωνία.

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Διακεκριμένη Ζώνη Α: 125€
Διακεκριμένη Ζώνη B: 105€
Ζώνη Α: 78€
Ζώνη Β: 62€
Ζώνη Γ: 57€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Δ): 48€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Ε): 47€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ ΣΤ): 46€
Άνω Διάζωμα (ΖΩΝΗ Ζ): 42€
ΑΜΕΑ: 35€


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
11 Ιουλίου 2023
Ώρα:
21:00
Κόστος:
42€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο
Αθήνα Αττική Ελλάδα + Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]