Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Gala_M.Callas με R.Alagna & A.Kurzak

17 Ιουνίου 2023 @ 21:00

30€

Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

Σάββατο 17 Ιουνίου

21:00

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ

Roberto Alagna – Aleksandra Kurzak

Ÿ—Ÿ–Ÿ

Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων

Διεύθυνση Ορχήστρας Nayden Todorov

 

Με μια μεγάλη συναυλία ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» (Maria Callas Greek Society) θα τιμήσει την κορυφαία υψίφωνο για τα 100 χρόνια από γέννησή της, το Σάββατο 17 Ιουνίου με καλεσμένους τον διεθνούς φήμης τενόρο Roberto Alagna και την επίσης διάσημη σοπράνο Aleksandra Kurzak.

Ο Robero Alagna και η Alexandra Kurzak Θα παρουσιάσουν αποσπάσματα από όπερες που καθιέρωσαν τη Μαρία Κάλλας ως την σημαντικότερη υψίφωνο στην ιστορία της παγκόσμιας όπερας, με τη σύμπραξη της  Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Την ορχήστρα διευθύνει ο Nayden Todorov.

Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Συλλόγου Μαρία Κάλλας και έχει ιδιαίτερη σημασία λόγω της επίσημης έναρξης ένταξης του εορτασμού των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023.

Τα έσοδα της συναυλίας της συναυλίας θα διατεθούν για την αποπεράτωση του Μουσείου Μαρία Κάλλας που ανοίγει τις πύλες του το καλοκαίρι του 2023 σε ένα εμβληματικό νεοκλασικό κτήριο που ανήκει στον Δήμο Αθηναίων και βρίσκεται επί της οδού Μητροπόλεως 44, στην «καρδιά» της Αθήνας.

Ο «Ελληνικός Σύλλογος Μαρία Κάλλας» – “Maria Callas Greek Society”  ιδρύθηκε το 2012 από μια ομάδα μελετητών της ζωής και του έργου της μεγαλύτερης ντίβα του λυρικού θεάτρου του 20ου αιώνα, συλλεκτών, ή και απλών θαυμαστών της, στα πρότυπα των αντίστοιχων φορέων που υφίστανται στο εξωτερικό, εδώ και πολλά χρόνια. Ανάμεσα στους σκοπούς του Σωματείου είναι η προβολή της Ελληνικότητας της Μαρία Κάλλας, η διατήρηση ζωντανής της μνήμης της κορυφαίας Ελληνίδας σοπράνο, που θεωρείται αναμφισβήτητα η πλέον αναγνωρίσιμη παγκοσμίως καλλιτέχνης της όπερας, η λειτουργία και ο εμπλουτισμός του Μουσείου «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα, η δημιουργία συνθηκών συνεργασίας καλλιτεχνών για την παρουσίαση μουσικών εκδηλώσεων αφιερωμένων στη μνήμη της, η συγκέντρωση, συλλογή, καταγραφή και μελέτη στοιχείων που αφορούν στη ζωή και την καλλιτεχνική της πορεία, ως ελληνική πολιτισμική κληρονομιά, Η ενίσχυση του έργου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και συναφών φορέων που προβάλλουν την όπερα, η συνεργασία με αντίστοιχους φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, η θέσπιση και χορήγηση βραβείων και υποτροφιών στη μνήμη της. (Πληροφορίες για τον Σύλλογο και τους σκοπούς του: https://mariacallas.network/)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Σάββατο 17 Ιουνίου 2023

Ώρα έναρξης: 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΖΩΝΗ 280€  ◾ ΖΩΝΗ Α΄ 140€ ◾ ΖΩΝΗ Β΄ 100€

ΖΩΝΗ Γ΄ 80€ ◾ ΑΜΕΑ 30€

ΑΝΩ ΔΙΑΖΩΜΑ: ΖΩΝΗ Α’ 70€ ◾  ΖΩΝΗ Β’ 50€ ◾ ΖΩΝΗ Γ’ 30€

Μετάκληση – Οργάνωση: Στέλιος Κωνσταντινίδης

Η Συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών,  του Δήμου Αθηναίων, και του ΟΠΑΝΔΑ


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Ιουνίου 2023
Ώρα:
21:00
Κόστος:
30€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

Ωδείο Ηρώδου Αττικού-Ηρώδειο
Αθήνα Αττική Ελλάδα + Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]