Connect with us
Φόρτωση Εκδηλώσεις

Dancing (fancy)

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 21:00

Πτυχές σχετικά με το ικανό και το ανάπηρο, το νέο, ή το ηλικιωμένο σώμα,  το σώμα εκείνο που δεν είναι απαραίτητα αποδεκτό να παρουσιαστεί στην σκηνή διερευνά η παράσταση Dancing (fancy).

Βασικός άξονάς της χορογραφίας, που ξεκίνησε την πορεία της από το πανεπιστήμιο Folkwang στο Έσσεν και συνέχισε στην Κολωνία με την υποτροφία  Tanzrecherche NRW, αποτελεί το ερώτημα του Gilles Deleuze: «Τι μπορεί ένα σώμα».

Η Μαρία Κολιοπούλου συνδέει την έρευνά της για το σώμα, με την αναπνοή, τη φωνή και την κίνηση, ενώ δημιουργεί ένα κοινό πεδίο συνύπαρξης της ομάδας που μετασχηματίζεται κάθε φορά στο εδώ και τώρα της κάθε παράστασης.

Η σύνθεση του έργου επαναπροσδιορίζει διαρκώς το ένα σώμα μέσα από το άλλο, αναζητώντας με χιούμορ την απλότητα στην κίνηση, μέσα σε ένα παραμυθένιο σύμπαν.

Η παράσταση δανείζεται τον τίτλο της από το φωτογραφικό έργο του E. J. Muybridge, «Dancing fancy» από το βιβλίο του 1887 Human Locomotion.

Το έργο επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η ερευνητική διαδικασία του υποστηρίζεται από το NRW KULTURsekretariat –  με την υποστήριξη του Υπουργείο Πολιτισμού και Γνώσης του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας https://www.nrwkultur.de/en/programmes/danceresearchnrw/projects/danceresearchnrw-46

Το πρόγραμμα Culture Moves Europe χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Ινστιτούτο Γκαίτε. Το παρόν έργο εκπονήθηκε με την οικονομική υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι απόψεις που εκφράζονται στο παρόν δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να θεωρηθούν ότι αντικατοπτρίζουν την επίσημη γνώμη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

iJuLa – intersektionale JugendLabore im Veedel“ “iJuLa – διατομεακά εργαστήρια νεολαίας στο Veedel” είναι ένα project των ROOTS & ROUTES Cologne e. V. (RRCGN) και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο του ομοσπονδιακού προγράμματος “Demokratie leben!” του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων, Γυναικών και Νεολαίας- πρόσθετη χρηματοδότηση προέρχεται από το Σχέδιο Προώθησης Παιδιών και Νέων του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Συντελεστές

Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου

Ερμηνεύουν: Κατερίνα Αβραμοπούλου, Κατερίνα Γεβετζή, Λουκιανή Παπαδάκη

Σύμβουλος δραματουργίας: Μπετίνα Παναγιωτάρα

Φωνητική προετοιμασία – Φωνητική δραματουργία: Άννα Παγκάλου

Καλλιτεχνική συνεργασία: Μαρίζα Βινιεράτου

Σχεδιασμός ήχου: Γιάννης Ισιδώρου

Σχεδιασμός φωτισμών: Θωμάς Οικονομάκος

Κοστούμια: Ελευθερία Αράπογλου – digitaria

Φωτογραφίες: Ελπίδα Τέμπου

Ακουστική Περιγραφή: Εμμανουέλλα Πατηνιωτάκη

Οργάνωση παραγωγής: cultopia

Παραγωγή: Ομάδα Σύγχρονου Χορού Πρόσχημα

Προπώληση εισιτηρίων more.com


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Share This Event

597658
DD
days
HH
hours
MM
min
SS
sec

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου, 2023
Ώρα:
21:00
Κόστος:
10€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Χώρος Διεξαγωγής

BIOS
Πειραιώς 84
Αθήνα,Αττική10435Ελλάδα
+ Χάρτης Google

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]