Connect with us

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]


Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

35 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ – Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

17 Μαΐου 2023 @ 21:00

12€

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

«35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής»

Στέφανος Κορκολής – Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Μαζί τους: Γιώτα Νέγκα, Σοφία Μανουσάκη

Σολίστ: Θανάσης Πολυκανδριώτης

 

Τετάρτη 17 Μαΐου 2023 / ΜΜΘ

Μετά την τεράστια επιτυχία στην Αθήνα με δύο sold out συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και δύο στο Θέατρο Παλλάς, η συναυλία του Στέφανου Κορκολή για τα 35 του χρόνια στη μουσική συνεχίζεται στις 17 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη σε μια σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκη που διευθύνει ο μαέστρος Αναστάσιος ΣυμεωνίδηςΣτη σκηνή μαζί τους η Γιώτα Νέγκα, η Σοφία Μανουσάκη και σολίστ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.  

Μια λαμπρή πορεία τριανταπέντε ολόκληρων χρόνων γεμάτη επιτυχίες και συναισθήματα ξεδιπλώνετε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, τους μουσικούς που συνοδεύουν το Στέφανο Κορκολή και τους αγαπημένους ερμηνευτές, δημιουργώντας νέα ακούσματα πάνω στις πολυάριθμες και διαχρονικές επιτυχίες του και αποδεικνύοντας την πολυσχιδή του δημιουργία στην μουσική σκηνή.

Ο συνθέτης, μεταξύ άλλων, θα παρουσιάσει το κονσέρτο για μπουζούκι – πιάνο και ορχήστρα που είχε γράψει το 1987 με σολίστ τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας με τις αξεπέραστες επιτυχίες, που έχει γράψει για σημαντικούς  Έλληνες ερμηνευτές (Δημήτρης Μητροπάνος, Νάνα Μούσχουρη , Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Βίκυ Λέανδρος, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Μάριος Φραγκούλης, Γιώτα Νέγκα, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Σοφία Μανουσάκη) αλλά και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής όπως Dulce Pontes, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Luca Carboni, Jose Carreras, Teresa  BerganzaVargas ή έχει ο ίδιος τραγουδήσει, έρχεται για μία μαγική μουσική παράσταση την Τετάρτη 17 Μαΐου 2023, και ώρα 21.00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (Αιθ. Φίλων Μουσικής – Μ1), στην οποία θα παρουσιάσει και συμφωνικά του έργα.

Είναι η πρώτη φορά που ο Στέφανος Κορκολής συμπράττει με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης ενώ οι συναυλίες του για τα 35 Χρόνια καριέρας αποτελούν τη δεύτερη επί σκηνής συνεργασία του καλλιτέχνη με την Γιώτα Νέγκα, μετά τη συναυλία τους Ηρώδειο το 2018 για να τιμήσουν τον Δημήτρη Μητροπάνο ενώ την ίδια χρονιά ο συνθέτης της είχε γράψει το τραγούδι «Ήταν μαζί σου».

Αν η τέχνη είναι ένας δημιουργικός λαβύρινθος, ο Στέφανος Κορκολής είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας καλλιτέχνης που περπάτησε σε όλους τους διαδρόμους της αφήνοντας σε κάθε έναν το δικό του δημιουργικό στίγμα.

 

Διοργάνωση:     Διεύθυνση Πολιτισμού Τουρισμού Δήμου Θεσσαλονίκης

Παραγωγή:         Πολιτιστικός Οργανισμός ΛΥΚΟΦΩΣ & ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
17 Μαΐου 2023
Ώρα:
21:00
Κόστος:
12€
Κατηγορία Εκδήλωση:

Οι πληροφορίες που παρέχονται μέσω της ιστοσελίδας μας είναι από έγκυρες πηγές παρόλα αυτά ενδέχεται να υπάρξουν αλλαγές ημερομηνιών ή ακυρώσεις για τις οποίες δεν έχουμε ενημερωθεί.

Αποστολή δελτίων τύπου στο [email protected]