Connect with us

Festival

Έτοιμος ο βασικός κορμός του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας 2023

Δημοσιεύθηκε

στις

Το πρόγραμμα του Διεθνούς Φεστιβάλ  εξακολουθεί  να εμπλουτίζεται. Η προσπάθεια που ξεκίνησε τα προηγούμενα χρόνια  συνεχίζεται και φέτος με την ένταξη νέων ενοτήτων.

*Στο πλαίσιο αυτό φέτος δημιουργείται η νέα ενότητα  με «Λογοτεχνικά αφιερώματα» η οποία θα ξεκινήσει στις 3 Μαΐου με την παρουσίαση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του βιβλίου της Μαρίας Παπαγιάννη – Μοκρούτσικου «Τα χρυσά κουπιά». Τα αφιερώματα θα συνεχιστούν και θα αφορούν στο έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα «Τα λόγια της πλώρης» ενώ η ενότητα περιλαμβάνει επίσης αφιέρωμα στον Ντίνο Θεοτόκη και την Άλκη Ζέη. Να σημειωθεί ότι το 2023 έχει ανακηρυχθεί από το ΥΠ.ΠΟ. ως έτος Άλκης Ζέη.

Επίσης, στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί 5ήμερη έκθεση βιβλίου σε συνεργασία με τον σύλλογο βιβλιοπωλών.

Το διήμερο αντάμωμα Χορωδιών που θα πραγματοποιηθεί στις 24 και 25 Ιουνίου είναι φέτος αφιερωμένο στη μελοποιημένη ποίηση.

*Η πραγματοποίηση καλλιτεχνικών συμποσίων γίνεται πλέον θεσμός. Φέτος στο πλαίσιο του Διεθνούς φεστιβάλ Πάτρας , μετά την εξαιρετική επιτυχία που είχε πέρυσι το Συμπόσιο Γλυπτικής, θα πραγματοποιηθεί «Συμπόσιο Ζωγραφικής»  το οποίο  είναι αφιερωμένο στην Άλκη Ζέη. Το συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της «Ιχθυόσκαλας» στο Νότιο Πάρκο και έχει τίτλο «Ένας μεγάλος περίπατος μνήμης & ονείρου στην Πάτρα 2023». Το θέμα είναι εμπνευσμένο από το βιβλίο της Άλκης Ζέη «Ο μεγάλος περίπατος του Πέτρου».

*Η ενότητα jazz & more και φέτος θα αποτελέσει έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς στη διαδρομή του Φεστιβάλ. Η ενότητα θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 26, 27, 28 και 29 Μαΐου στο αίθριο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, με διεθνείς συμμετοχές.

Στην ενότητα θα συμμετάσχουν σημαντικοί δημιουργοί όπως οι Γεώργιος Τσόλης, Jorge Vistel ( Cuba ), Josh Ginsburg ( U.S.A ),              Klemens Marktl ( Austria ), το μουσικό Σχήμα “STEPS” με τους Bασίλη Κώστα (Λαούτο) & Layth Sidiq (Βιολί) και το Γιώργος Φακανάς group.

*Ξεχωριστής σημασία είναι η ενότητα των αφιερωμάτων σε κορυφαίους καλλιτέχνες  και σχήματα όπως αυτά στη Μαρία Κάλλας και στη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων από το Μακαο της Κίνας. Πρόκειται για μία παραγωγή του Διεθνούς φεστιβάλ η οποία είναι αφιερωμένη στον διεθνή και ελληνικό κινηματογράφο που θα πραγματοποιηθεί στο κάστρο του Ρίου και στην Αχάϊα Κλάους.

*Οι θεατρικές παραστάσεις και οι συναυλίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι και στο φετινό πρόγραμμα. Ήδη στο «Δημοτικό Θερινό Θέατρο» της οδού Ρίτσου έχουν προγραμματιστεί και θα φιλοξενηθούν σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις και μουσικά σχήματα.

*Οι ενότητες «Το Φεστιβάλ στις Γειτονιές», του «Ερασιτεχνικού Θεάτρου» του «Δημοτικού Κινηματογράφου» διευρύνονται, μετατρέποντας και φέτος τις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας σε κύτταρο πολιτισμού.

Το πλήρες πρόγραμμα του Διεθνικούς φεστιβάλ Πάτρας θα παρουσιαστεί το αμέσως επόμενο διάστημα.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Μουσική2 ώρες πρν

Trilobeat: Ακούστε το “Look back / The Black” (feat. Adam Holzman, Michal Šelep) από το άλμπουμ “Extinction Horizon”

Events2 ώρες πρν

Red Bull Dance Your Style: Ο πιο δυνατός ελληνικός street dance διαγωνισμός επιστρέφει!

Μουσική3 ώρες πρν

Νέο single από τους KAPTEN “I hate it” Ι Ακούστε το τραγούδι

Μουσική4 ώρες πρν

Νέο album: «Τρίτη Νύχτα» από τον Χρήστο Μπότση

Συναυλίες4 ώρες πρν

Tο Queen Symphonic έρχεται ξανά στην Αθήνα στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024

Events16 ώρες πρν

The Comic Con vol.8 – Thessaloniki Comic Convention | Παρ 17 – Κυρ 19 Μαΐου 2024

Μουσική16 ώρες πρν

Οι Ελβετοί Act Comaniac μας παρουσιάζουν το “Desolation Manifest”

Μουσική17 ώρες πρν

Rotting Christ: Ακούστε το νέο single “Saoirse” από το αναμενόμενο alboum “Pro Xristoy”

Events17 ώρες πρν

4η Συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής | 6 & 7 Απριλίου 2024 @ Τεχνόπολις | Είσοδος ελεύθερη

Events19 ώρες πρν

Athens Music Week: Επιστρέφει για 6η χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων!