Connect with us

News

Επιστολή διαμαρτυρίας του Δήμου Καλλιθέας για τις συναυλίες στην Πλατεία Νερού

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα παράπονα των τοπικών φορέων για τις συναυλίες που διοργανώνονται κάθε καλοκαίρι στην Πλατεία Νερού συνεχίζονται.

Αυτή τη φορά, ο δήμαρχος Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης, συνέταξε επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων του Νότιου Τομέα Αθηνών με σκοπό την ενημέρωσή τους για τις θέσεις, τις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες του Δήμου για την αποτροπή μετατροπής της Πλατείας Νερού σε συναυλιακό χώρο.


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΚΩΣΤΑ ΑΣΚΟΥΝΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΣΥΝΑΥΛΙΑΚΟ ΧΩΡΟ

Αξιότιμε κύριε Βουλευτή,

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ενημερώσω για το διαγωνισμό μακροχρόνιας εκμίσθωσης 40 ετών που προκήρυξε η Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), τμήματος της Ζώνης ΙΙΙ του Ολυμπιακού Πόλου Φαλήρου που περιλαμβάνει το Κλειστό Γήπεδο Tae Kwon Do, την Πλ. Νερού, το Γυάλινο Κτίριο, τη χρήση Αιγιαλού και του Θαλάσσιου χώρου, ο οποίος έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της Καλλιθέας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, με ψήφισμά του σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 07.11.2023, εκφράζει την έντονη διαφωνία του στο γεγονός, ότι ο προαναφερόμενος διαγωνισμός περιλαμβάνει την εκμίσθωση σε ιδιώτη επενδυτή και τη δημιουργία Συναυλιακού Χώρου στην Πλατεία Νερού, η οποία σήμερα εντάσσεται στις λειτουργίες της πόλης και αποτελεί χώρο ζωτικής σημασίας για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Η Πλατεία Νερού είναι ένας από τους τελευταίους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ και αποτελεί διέξοδο των κατοίκων της Καλλιθέας, και όχι μόνο, προς τη θάλασσα και χώρο εκτόνωσης των πολιτών ενός εξαιρετικά πυκνοκατοικημένου Δήμου. Ο χώρος έχει όλες τις προδιαγραφές πλατείας, καθώς είναι ένας ανοικτός χώρος, ιδανικός για στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας και ήδη υπάρχει δεντροφύτευση.

Τα τελευταία χρόνια οι συναυλίες που πραγματοποιούνται στο χώρο της Πλατείας Νερού, έχουν προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στους κατοίκους, από την έντονη ηχορύπανση, το κυκλοφοριακό χάος, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας από τους χιλιάδες επισκέπτες, τα προβλήματα καθαριότητας του χώρου κ.ά., ενώ πριν και κατά τη διάρκεια των συναυλιών, παρεμποδίζεται η πρόσβαση των κατοίκων στο χώρο της Πλατείας και την Παραλία, με περιφράξεις από συρματοπλέγματα και παραπετάσματα τόσο της ΕΣΠΛΑΝΑΔΑΣ όσο και της Πλατείας Νερού, με αποτέλεσμα την αδυναμία πρόσβασης στο Παραλιακό Μέτωπο.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την κινητοποίηση των κατοίκων της Καλλιθέας και του Παλαιού Φαλήρου, οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να συστήσουν ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, αντιδρώντας στις αποφάσεις της ΕΤ.Α.Δ.

Παρά τα έντονα προβλήματα και τις καταγγελίες των κατοίκων, η ΕΤ.Α.Δ. έχει προγραμματίσει και για το εφετινό καλοκαίρι μια σειρά συναυλιών, αγνοώντας τις διαμαρτυρίες τους.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 17/1/2024 της Δημοτικής Αρχής και των Επικεφαλής όλων των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Καλλιθέας με τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΕΤ.Α.Δ., κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου, εκφράσαμε την πλήρη διαφωνία μας στην απόφαση της Εταιρίας, να μετατρέψει την Πλατεία Νερού σε συναυλιακό χώρο.

Άλλωστε σε πρόσφατη εγκύκλιο (υπ’ αρ. 10/2023) του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, κρίνεται παράνομη η παρεμπόδιση «της απρόσκοπτης πρόσβασης στις παραλίες», ενώ σε άλλη εγκύκλιό του (υπ’ αρ. 14/2023) επισημαίνονται τα προβλήματα που δημιουργεί στη ζωή των πολιτών η ηχορύπανση, υπογραμμίζοντας ότι «ρύποι από ήχους και θορύβους αποτελούν προσβολή του δικαιώματος της ησυχίας και ηρεμίας των πολιτών».

Κύριε Βουλευτή,

Είναι προφανές ότι η αξιοποίηση του Κλειστού Γηπέδου Tae Kwon Do, δεν μπορεί να συνδυάζεται με την κατάργηση του τελευταίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΧΩΡΟΥ αναψυχής για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Δήμου μας. Επισημαίνουμε δε, ότι ο Δήμος Καλλιθέας διεκδικεί δυναμικά κάθε χώρο ζωτικής σημασίας για την «πόλη του αύριο», που οφείλουμε να δώσουμε στους πολίτες.

Για όλους αυτούς τους λόγους, παρακαλούμε θερμά για την έμπρακτη συμπαράστασή σας στο εύλογο και δίκαιο αίτημά μας, που είναι, η αποτροπή, με κάθε τρόπο, μετατροπής της Πλατείας Νερού σε Συναυλιακό χώρο, που ήδη υποβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Με εκτίμηση

Κώστας Ασκουνης

Δήμαρχος Καλλιθέας


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
News22 ώρες πρν

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Δείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου 2024

Events22 ώρες πρν

Brazilian Party: Ένα μοναδικό πάρτι την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

News1 ημέρα πρν

Νατάσα Θεοδωρίδου: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μαζί με τον Γιώργο Κακοσαίο και τους Αlcatrash στην Ακτή Πειραιώς

News2 ημέρες πρν

To πάρτυ της ζωής μου: Νέες ημερομηνίες μετα τα συνεχόμενα sold out

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - SUMMER TOUR 2024
News2 ημέρες πρν

Νατάσα Θεοδωρίδου & Αναστασία: Περιοδεία – καλοκαίρι 2024 | Πρόγραμμα εμφανίσεων

Festival2 ημέρες πρν

Το πρώτο Death Disco Indoor Festival είναι γεγονός: 30/11 & 1/12 2024 @ Fuzz Club

Festival2 ημέρες πρν

Νεστόριο: 44o River Party 2 – 4 Αυγούστου 2024 | Ξεκίνησε η προπώληση

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Release Athens 2024: Οι Tramhaus έρχονται στην Πλατεία Νερού | Πέμπτη 20 Ιουνίου

Μουσική2 ημέρες πρν

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου επιστρέφει δισκογραφικά με το τραγούδι «Περιμένω»!

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Οι Pavlov’s Dog έρχονται στην Ελλάδα για μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα 10/9 & Θεσσαλονίκη 11/9