Connect with us

News

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Φλωρινιώτης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο γνωστός τραγουδιστής κατέληξε σήμερα σε ηλικία 76 ετών, στο νοσοκομείο “Σωτηρία”.

Πέθανε την Τρίτη 6 Ιουνίου ο Γιάννης Φλωρινιώτης σε ηλικία 76 ετών. Ο τραγουδιστής νοσηλευόταν με πνευμονικό οίδημα στο νοσοκομείο “Σωτηρία”. Την είδηση του θανάτου έκανε γνωστή η τραγουδίστρια Εύη Κρανιδέλη, στο Facebook.

Ο Φλωρινιώτης, κατά κόσμον Γιάννης Αποστολίδης, γεννήθηκε στις 15 Φεβρουαρίου του 1947 στη Φλώρινα. Η πορεία στο τραγούδι του ξεκίνησε σε ηλικία 14 ετών, με το ψευδώνυμο “μικρός Γιαννάκης”. Αργότερα βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου τραγούδησε δίπλα σε μεγάλους ρεμπέτες, όπως Μάρκος Βαμβακάρης, Γιάννης Παπαϊωάννου, Γιώργος Λαύκας, Πρόδρομος Τσαουσάκης, Θεόδωρος Πολυκανδριώτης και με τη Ρίτα Σακελλαρίου.

Το 1970-71, έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα. Δουλεύει σε διάφορα κέντρα, τραγουδώντας χορεύοντας και ντυμένος εκκεντρικά. Όπου εμφανίζεται έχει μεγάλη επιτυχία, αλλά δέχεται και σκληρή κριτική. Στη δισκογραφία, κάνει την πρώτη του εμφάνιση με το άλμπουμ “Τώρα Θέλω Τώρα”, που γίνεται αμέσως χρυσό. Η πιο μεγάλη και γνωστή, καλτ επιτυχία με την οποία συνδέθηκε ήταν το τραγούδι “Πειράζει που είμαι φίρμα”. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Γιάννη Φλωρινιώτη ήταν το εκκεντρικό ντύσιμο, με πολύχρωμα και πλουμιστά  ρούχα, και η σκηνική παρουσία.

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα