Connect with us

Events

Δωρεάν εκδηλώσσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη 25 Σεπ – 1 Οκτ

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθήνα

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου | Έλενα Παπαρίζου | Άλσος Περιστερίου

Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2023 Δήμου Περιστερίου στο Άλσος Περιστερίου, με είσοδο ελεύθερη!
Ο Δήμος Περιστερίου διοργανώνει και φέτος τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις Πολιτιστικός Σεπτέμβρης 2023 στο ομορφότερο Άλσος της Αττικής, στο Άλσος Περιστερίου – Στάση Μετρό “Ανθούπολη”. Ώρα έναρξης 20:00, με είσοδο ελεύθερη!
Με τη σύμπραξη της Περιφέρειας Αττικής.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου | Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου | Θέατρο Κολωνού | 20:00

«Άκου βρε Στράτο»

Συναυλία – αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου

Ο Άγγελος, ο Στέλιος και ο Διαμαντής Διονυσίου τραγουδούν τις μεγαλύτερες επιτυχίες του πατέρα τους. Συμμετέχει η Αγνή Καλουμένου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Στρατηγός
Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κολωνού είναι ελεύθερη αποκλειστικά και μόνον με δελτία εισόδου. Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις στο θέατρο Γκράβας είναι με ελεύθερη είσοδο. Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου | Συναυλία με τον Γιώργο Γερολυμάτο | Θέατρο Γκράβας | 20:30

«Οι Μπουάτ της Πλάκας»

Συναυλία με τον Γιώργο Γερολυμάτο.
Ένα ταξίδι στις πιο αγαπημένες μπουάτ με τραγούδια και ευτράπελα γεγονότα που στιγμάτισαν το μουσικό μας πολιτισμό.
Συμμετέχουν: Πέρσα Σέργη, Δημήτρης Δημόπουλος, Τάκης Κωνσταντακόπουλος και 5μελής ορχήστρα. Μαέστρος: Δημήτρης Μαργαρίτης. Παρουσιάζει ο Κώστας Παπασπήλιος.
Η είσοδος στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Κολωνού είναι ελεύθερη αποκλειστικά και μόνον με δελτία εισόδου. Όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις στο θέατρο Γκράβας είναι με ελεύθερη είσοδο. Τα θέατρα Κολωνού και Γκράβας είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ.

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου | «Άλκηστις» του Ευριπίδη | Θέατρο Κολωνού |20:30

Θεατρική παράσταση σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Η «Άλκηστις» ανιχνεύει ένα οπτικοακουστικό σύμπαν για την κατάδυση της ψυχής στον Άδη και τη γιορτή της ζωής. Παίζουν: Έλενα Μαυρίδου και Δημήτρης Λάλος.

Τρίτη 26, Τετάρτη 27, Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου | Μυστήριο 60 MetamorphoSEA | Πλατεία Ελευθερίας Ελευσίνα | 19:00

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης παρουσιάζει στη Βλύχα από τις 26 έως τις 30 Σεπτεμβρίου το Μυστήριο 60 metamorphoSEA, σε σκηνοθεσία του Ολλανδού θεατρικού σκηνοθέτη Sjoerd Wagenaar. Μια site-specific περιπατητική παράσταση στο παράκτιο τοπίο της σύγχρονης πόλης της Ελευσίνας και μια πρόσκληση σε μία νέα Οδύσσεια. Οδηγός είναι το 14ο κεφάλαιο του «Οδυσσέα» του James Joyce που, αντλώντας έμπνευση από τη ραψωδία ‘μ’ της Οδύσσειας του Ομήρου, καταπιάνεται με την τρομερή ιστορία της σφαγής των ιερών Βοδιών του θεού Ήλιου στο νησί της Θρινακίας.

Με όχημα αυτήν την ιστορία της ύβρεως που διαπράττεται από τους συντρόφους του Οδυσσέα, στη metamorphoSEA αναζητάται μια σύγχρονη κάθαρση αυτής της αρχαίας ιεροσυλίας. Εδώ, σήμερα, στη σύγχρονη Ελευσίνα, το κοινό καλείται να αναμετρηθεί με τις νέες Σειρήνες, καθώς διασχίζει τον βιομηχανικό χώρο του ΤΙΤΑΝΑ. Στην τοποθεσία «βραχάκια» θα ακουστούν οι φωνές μιας Ελευσίνας που δεν υπάρχει πια, καθώς και το κέλευσμα ΚΟΓΞ ΟΜ ΠΑΞ του αρχαίου Ιεροφάντη των Ελευσίνιων Μυστηρίων. Αμέσως μετά, περνώντας από τη σημερινή Σκύλλα και Χάρυβδη, οι θεατές θα βρεθούν στo συμβολικά φορτισμένα παραλιακό μέτωπο του όρμου της Βλύχας.

Σαν θεατές σε αρχαία Τιτανομαχία, τα μισοβυθισμένα και παροπλισμένα καράβια, δεξαμενόπλοια, μαούνες και επιβατηγά πλοία κείτονται μάρτυρες μιας άλλου είδους ύβρεως που έχει εκεί διαπραχθεί και που αφορά στον αφανισμό της ξακουστής –υμνημένης από την αρχαιότητα– φύσης του παραλιακού μετώπου της Ελευσίνας. Στη metamorphoSEA αναζητούμε όποια ομορφιά μπορεί ακόμη να κρύβεται μέσα στην καταστροφή. Μια νέα γλώσσα θα αναδυθεί, ικανή να μας μιλήσει για την απαραίτητη σύγχρονη μεταμόρφωση μέσα σε όλους εμάς, τους σύγχρονους συντρόφους του Οδυσσέα.

Λίγα λόγια για τη δράση Μυστήριο 60 metamorphoSEA
Το Μυστήριο 60 metamorphoSEA υλοποιείται στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας Ulysses European Odyssey, που συγχρηματοδοτείται από το Creative Europe. Αφορά στη διασύνδεση 18 ευρωπαϊκών πόλεων, εστιάζοντας στην κινητοποίηση των τοπικών κοινοτήτων για την αντιμετώπιση περιβαλλοντικών ζητημάτων μέσα από πολιτιστικές πρακτικές. Αποτελεί μια συνεργατική και καλλιτεχνική μορφή συμμετοχικής δράσης μέσω της οποίας τοπικές κοινότητες, καλλιτέχνες, περιβαλλοντολόγοι και εμπειρογνώμονες οι οποίοι κατέχουν καίριες θέσεις στην Ελευσίνα μπορούν να φανταστούν από κοινού ένα καλύτερο μέλλον. Η site specific καλλιτεχνική παρέμβαση του Ολλανδού θεατρικού σκηνοθέτη Sjoerd Wagenaar με πηγή έμπνευσης την ακτή της Ελευσίνας και συγκεκριμένα την περιοχή της Βλύχας, πραγματοποιείται σε αυτό ακριβώς το πλαίσιο. Ξεκινά με ένα άνοιγμα προς την κοινωνία, διερευνώντας το πάθος των κατοίκων της Ελευσίνας για τη θάλασσα και την επιθυμία τους για επανένωση με την ακτογραμμή της. Για την εκτέλεση της περφόρμανς συνεργάζονται Έλληνες και Ολλανδοί καλλιτέχνες, ξεκινώντας μια διεθνή ανταλλαγή δεξιοτήτων, πρακτικών και εμπειριών.

Σκηνοθέτης: Sjoerd Wagenaar (NL)

Βοηθός σκηνοθέτη: Σέτα Αστραίου Καρύδη (GR)

Συγγραφέας/Δραματουργός: Μανώλης Τσίπος (GR)

Σχεδιάστρια φωτισμών: Βαλεντίνα Ταμιωλάκη (GR)

Σχεδιαστής ήχου: Dennis van Tilburg (NL)

Σκηνικά-κοστούμια: Διδώ Γκόγκου (GR)

Σχεδιαστής προβολής βίντεο: Jurjen Jellema (NL)

Βοηθός παραγωγής: Γιώργος Παλιός

Ερμηνευτές (GR): Σπύρος Δέτσικας, Ιωάννα Καρατέγου, Ηρώ Καρρά, Ισαβέλλα Κασιμάτη, Θοδωρής Βράχας

Ερμηνευτές (NL): Jolanda Bazzi, Laila el Bazi

Διοργάνωση & διαχείριση: CHORUS (GR)

Σύλληψη και παραγωγή: CHORUS (GR) & Brave New World Producties (NL)

Συγχρηματοδοτότηση: Creative Europe & 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης

Μυστήριο 60

MetamorphoSEA

Σύνθετη Δράση Τέχνης

Σκηνοθεσία: Sjoerd Wagenaar

Μια site specific καλλιτεχνική παρέμβαση του Ολλανδού θεατρικού σκηνοθέτη, εμπνευσμένη από την ακτή της Ελευσίνας

Τρίτη 26, Τετάρτη 27, Παρασκευή 29 & Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

Χώρος: Δημόσιος Χώρος – Όρμος Βλύχας

Ώρα: 19:00

Διάρκεια: 120 λεπτά

Σημείο συνάντησης: Πλ. Ελευθερίας, 19200, Ελευσίνα

Ελεύθερη είσοδος με προκράτηση θέσης https://form.jotform.com/232615447748363

Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου | Στην απέναντι όχθη | θέατρο Ρεματιάς | 21:00

H μουσικοθεατρική παράσταση “Στην απέναντι όχθη” επανέρχεται για δύο ξεχωριστές παραστάσεις στην Αθήνα, την Κυριακή 24/9 στο Πάρκο Τρίτση και την Πέμπτη 28/9 στο θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι.

Μια γυναίκα πρόσφυγας απ’ τη Μικρασία ξετυλίγει το νήμα της ζωής της. Η αφήγηση της ξεκινά την ώρα που 14χρονών κοριτσάκι μπαίνει σε μια βάρκα να περάσει στην απέναντι ασφαλή όχθη, στον τόπο που έμελλε να γίνει πατρίδα της, να ριζώσει και να στήσει τη ζωή της. Στο ταξίδι της αυτό σε μνήμες και εποχές δύσκολες, επίπονες και ματωμένες, αλλά και γεμάτες δύναμη και αισιοδοξία για το αύριο – που μόνο καλύτερο μπορεί να γίνει – τη συντροφεύουν τα τραγούδια κι οι μελωδίες της πατρίδας που άφησε πίσω και μια αφηγήτρια που παρεμβαίνει, σχολιάζει και εν τέλει συμπληρώνει το παζλ της μεγάλης αφήγησης: της ιστορίας αποκατάστασης και προσαρμογής των Μικρασιατών προσφύγων στην Ελλάδα.

Ο αφηγηματικός κορμός της παράστασης βασίζεται σε αληθινές μαρτυρίες προσφύγων πρώτης γενιάς και συμπληρώνεται με άρθρα εφημερίδων, δημοσιεύματα και ντοκουμέντα της εποχής.

Ταυτότητα παράστασης:
Σύνθεση κειμένων-δραματουργική επεξεργασία: Aγγελική Κοντού, Μίνα Χειμώνα

Σκην.επιμέλεια: Αγγελική Κοντού

Παίζουν: Mίνα Χειμώνα, Αγγελική Κοντού

Μουσικοί επί σκηνής: Ιωσήφ Τοπαλιάν, Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Παραγωγή: Altera Pars

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου | 7η γιορτή τσίπουρου | Πλατεία Παλιννοστούντων Ίλιο | 20:30

Η Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου και ο Δήμος Ιλίου σας προσκαλούν στην 7η γιορτή τσίπουρου. Θα μας διασκεδάσουν: Δόκιμος Χαραλάμπους: κλαρίνο, Ιωάννα Χαραλάμπους: κλαρίνο, Αντώνης Κυρίτσης: τραγούδι, Ελευθερία Χαραλάμπους: τραγούδι.

Συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα της Ένωσής μας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια-διδασκαλία: Έφη Ρούτη-Βασίλης Τσούνης.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Κυριακή 1 Οκτωβρίου | Κώστας Μακεδόνας | Νέα Χαλκηδόνα – Παρκο Γεώργιος Αποστολάκης | 20:00

Κώστας Μακεδόνας
Ο σπουδαίος ερμηνευτής έχοντας στο ενεργητικό του συνεργασίες με κορυφαίους δημιουργούς και διαχρονικές επιτυχίες παρουσιάζει ένα πρόγραμμα από μεγάλες λαϊκές επιτυχίες και τραγούδια που έχουν γράψει ιστορία στην Ελληνική μουσική, από κορυφαίους δημιουργούς!

Μαζί του η Χριστιάνα Γαλιάτσου και εξαμελής ορχήστρα μουσικών.

Η συναυλία θα γίνει μετά την λήξη του Αγώνα Δρόμου «Γεώργιος Αποστολάκης»

Θεσσαλονίκη

Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου | Ανοιχτή Βραδιά Αργεντίνικου Tango | ΠΑΡΑΛΙΑ, (ΑΓΑΛΜΑ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ) | 20:00

Οι TanGo goes to Thessaloniki αυτή την εβδομάδα μας δίνουν ραντεβού στο άγαλμα Μ Αλεξάνδρου για μια ακόμα υπαίθρια εκδήλωση Αργεντίνικου TanGo.

Θα προηγηθεί ελεύθερη practica & εισαγωγικό μάθημα σε όποιους δηλώσουν ενδιαφέρον. (χωρίς κάποιο κόστος συμμετοχής)

Η εκδήλωση είναι μια προσφορά της σελίδας TanGo goes to Thessaloniki.

Πέμπτη 28 & Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου | Thessaloniki Buskers Festival 2023 | ΝΕΑ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΟΜΠΡΕΛΕΣ ΤΟΥ ΖΟΓΓΟΛΟΠΟΥΛΟΥ | 19:30

Το Thessaloniki Buskers Festival Park Edition, το νέο σημείο συνάντησης για πλανόδιους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχεται από τις 28 έως τις 29 Σεπτεμβρίου στη Νέα παραλία Θεσσαλονίκης.

Στο πρότυπο μεγάλων πολιτιστικών γεγονότων, όπως της Βαρκελώνης, του Εδιμβούργου και της Νέας Υόρκης, street artists από την Ελλάδα και το εξωτερικό έρχονται στη Νέα παραλία για να παρασύρουν τους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης σε μια μοναδική πολυσυλλεκτική εμπειρία. Μουσική, θέατρο, χορός αλλά και μουσικοχορευτικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο, μαριονέτες, θέατρο σκιών, παντομίμα, stand up comedy, σύγχρονο τσίρκο, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας, θα αποτελέσουν το μέσο αφήγησης των πιο όμορφων καλοκαιρινών ιστοριών, στην καρδιά της πόλης.

Η παραλία της Θεσσαλονίκης, εξωστρεφής όσο ποτέ, γίνεται πόλος έλξης καλλιτεχνών του δρόμου οι οποίοι μοιράζονται την αγάπη τους για τις τέχνες, μετατρέποντας το παραλιακό μέτωπο της πόλης σε έναν πολιτιστικό χάρτη μέσα στον οποίο θα στηθεί η πιο μεγάλη γιορτή των παραστατικών τεχνών.
Ακολουθώντας μια “πολιτιστική διαδρομή”, οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν τα διάφορα σημεία-stages του χάρτη, στο καθένα από τα οποία θα τους περιμένει κάθε μέρα και ώρα κάτι διαφορετικό…!

Στο πλαίσιο του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού.

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου & Κυριακή 1 Οκτωβρίου | Kapani Project 2023 | ΑΓΟΡΑ ΒΛΑΛΗ – ΚΑΠΑΝΙ | 17:00

Το Kapani Project μετά από 5 απόλυτα επιτυχημένες διοργανώσεις επιστρέφει! Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στο πιο κομβικό της σημείο, εκτυλίσσεται για άλλη μια χρονιά μια ρετρό και ζωντανή ιστορία της πόλης μέσα από τον ήχο και τον παλμό ενός από τα πιο δημιουργικά projects.

Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 1 Οκτωβρίου τα σοκάκια της Σπανδώνης και Βλάβης υποδέχονται το Kapani Project 2023. Μια διοργάνωση που από το 2016, άνοιξε τον δρόμο για τη νέα πορεία της ιστορικής Αγοράς Καπάνι, με φιλότεχνες δράσεις που έφεραν μια φρέσκια πνοή εδραιώνοντας έναν νέο χαρακτήρα σ’ αυτή.

Σεβόμενοι τη λειτουργεία και την κουλτούρα της αγοράς και στοχεύοντας, παράλληλα, στην ανασύστασή της μέσα από την τέχνη, το Kapani Project στην 6η του διοργάνωση εξακολουθεί να δημιουργεί βιωματικές εμπειρίες και να προτείνει καινοτόμες δράσεις, συμβάλλοντας σημαντικά στη διαμόρφωση της νέας ταυτότητας της αγοράς.

Καλλιτέχνες συμπράττουν με τους επαγγελματίες, τους θαμώνες και τους περίοικους της Αγοράς Καπάνι σε μια διήμερη γιορτή με φόντο τους πάγκους, τα προϊόντα, την κίνηση και τον παλμό της καθημερινότητας. Όλα αυτά μέσα από ένα εκρηκτικό πρόγραμμα που αναδεικνύει το νέο πρόσωπο της αγοράς και αποτελείται από ιδιαίτερα live και dj sets, performances, street food και παράλληλες δραστηριότητες, που έρχονται να συστήσουν σε κάθε επισκέπτη μία νέα βιωματική εμπειρία ψυχαγωγίας μέσα από την τέχνη και τον πολιτισμό.

Εκεί όπου η νοσταλγική ατμόσφαιρα συναντά τις εξωστρεφείς σκέψεις, το Kapani Project έρχεται να δώσει και πάλι το στίγμα του! Μείνετε συντονισμένοι για την ανακοίνωση του φετινού line up!

Το φετινό Kapani Project τελείται υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ιστορικού Κέντρου.

Πρόγραμμα:
Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου
Live Stage
18:00 – 19:00 | Vivienne
19:15 – 20:30 | Foreplay
20:45 – 21:45 | Argalios
22:00 – 23:30 | Κούπες
23:30 – 00:30 | Mr. Gore
00:30 – Closing | Tikis b2b Jose Amba

Alternative Stage
17:00 – 18:00 | Στέφανος Τσιτσόπουλος
18:00 – 19:00 | Amano
19.00 – 20:30 | Chef Gee
20:30 – 22:00 | Anna Maria Papagianni
22.00 – 23:30 | Dennis Liber
23:30 – 01:00 | Love Issues (Simeon & The Dreamer)
01:00 – Closing | Arthur K. & Irine

Performance
17:00 – 21:00 | Μαρία Λάππα – “Re-think your food character”
Μask Performance Master Class

Κυριακή 1 Οκτωβρίου
Live Stage
18:00 – 19:00 | Mr. Collage
19:15 – 20:15 | HAAL
20:30 – 22:00 | Γιαγκίνιδες
22:15 – 23:15 | Coslee
23:30 – 01:00 | Kapten

Alternative Stage
17:00 – 18:00 | Srek
18:00 – 19:00 | Tengu Ni Naru (Live)
19:00 – 20:30 | Stefy
20:30 – 22.00 | Bakerman
22:00 – 23.30 | Pekkuliar
23:30 – Closing | Bengoa

Performance
20:00-21:00 | Sasori aka Μαρία Ζούρου – Dinner, Diatribes and Λove talks.

 

 

 

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες11 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική12 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival14 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική14 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες16 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο16 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική17 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο17 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival17 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News1 ημέρα πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024