Connect with us

Events

Δωρεάν εκδηλώσεις: Προτάσεις για την εβδομάδα 21 – 27/8 εντός και εκτός Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθήνα

Πέμπτη 24 Αυγούστου

Monika Live στον Πολυχώρο Λιπασμάτων
Μετά το δυναμικό comeback της, με τα μεγάλα live της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που συνεπήραν το κοινό, η Monika έρχεται την Πέμπτη 24 Αυγούστου στο Φεστιβάλ στη Θάλασσα, στον Πολυχώρο Λιπασμάτων, για ένα συναρπαστικό cinematic pop μουσικό ταξίδι με αφετηρία το “Avatar” και σταθμούς σε πολλά τραγούδια από τον νέο της δίσκο “Proud” και τα τρία ακόμα αγγλόφωνα άλμπουμ της.

Οκτώ χρόνια από την τελευταία αγγλόφωνη κυκλοφορία της και με περισσότερη όρεξη και ενέργεια από ποτέ, η Monika επιστρέφει δυναμικά και στα live αυτό το καλοκαίρι και μας προσκαλεί για πρώτη φορά στη Δραπετσώνα, δίπλα στη θάλασσα, σε ένα κινηματογραφικό σκηνικό, με τη χαρακτηριστικά ψηλή καμινάδα να υψώνεται πίσω από τη σκηνή. Με διάθεση να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, να δηλώσουμε “Proud”,να χορέψουμε, να συνδεθούμε μαζί της ξανά, σε μια ηλεκτρισμένη βραδιά γεμάτη αγάπη, συγκίνηση, δυνατό ήχο και πολύ ρυθμό.

Μαζί της οι μουσικοί:
Γιώργος Καπής – κιθάρα
Δημήτρης Τόλης – τύμπανα
Κωνσταντίνος Σπηλιωτόπουλος – μπάσο
Θοδωρής Πιστιόλας – πλήκτρα, τσέλο, ακορντεόν
Άρης Ζέρβας – τσέλο
Λητώ Αμπατζή – φωνητικά
Κατερίνα Σούσουλα – φωνητικά

Στο πλαίσιο του ”Φεστιβάλ στη Θάλασσα”

Σάββατο 26 Αυγούστου

Sonic Bliss Festival 2023
Το Sonic Bliss Festival 2023 έρχεται για πρώτη φορά στον πολυχώρο Λιπασμάτων στην Δραπετσώνα, το Σάββατο 26 Αυγούστου! Πρόκειται για ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στην ανεξάρτητη σκηνή που σκοπό έχει να φιλοξενήσει μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα συγκροτήματα και καλλιτέχνες της εγχώριας σκηνής.

Οι Royal Arch, οι XOAN, οι commuter, The Man & His Failures και ο Tony Bluebird θα φέρουν στην περιοχή του Πειραιά τον ιδιαίτερο τους ήχο που έχει ξεχωρίσει, δίνοντας ένα δυναμικό καλοκαιρινό show.

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

Μαρία Φαραντούρη & Μανώλης Μητσιάς στον Αρχαιολογικό Χώρο Ελευσίνας | Αισχύλεια 2023
Μαρία Φαραντούρη & Μανώλης Μητσιάς
Αρχαιολογικός Χώρος Ελευσίνας
Opening act: Αιμίλιος Μπάρτζης & Μαργαρίτα Κολάση -ΜΥΣΤΗΡΙΟ 154
«Κοιμήσου Περσεφόνη στην αγκαλιά της γης…», «στην Ελευσίνα μια φορά», για μία και μοναδική συναυλία, η Μαρία Φαραντούρη και ο Μανώλης Μητσιάς ενώνουν τις φωνές τους, στις 27 Αυγούστου, και μας θυμίζουν μερικά από τα αριστουργήματα του έντεχνου και του λαϊκού ελληνικού τραγουδιού των μεγάλων συνθετών και των μεγάλων ποιητών: των Θεοδωράκη, Χατζιδάκι, Μικρούτσικου, Σεφέρη, Ελύτη, Ρίτσου, Γκάτσου, Αναγνωστάκη και άλλων. Δύο σπουδαίοι καλλιτέχνες, σταθεροί και συνεπείς στο ποιοτικό τραγούδι, εμφανίζονται σε έναν από τους σπουδαιότερους αρχαιολογικούς χώρους και ερμηνεύουν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια πλαισιωμένοι από εξαίρετους μουσικούς.


ΜΥΣΤΗΡΙΟ 154 LIVE MUSIC ACTS – Συναυλία Μουσικής Δωματίου για Βιολί και Πιάνο
Ρεσιτάλ με βιολί και πιάνο του νέου Ελευσίνιου καλλιτέχνη Αιμίλιου Μπάρτζη (βιολί) και της βραβευμένης σολίστ πιάνου Μαργαρίτας Κολάση σε έργα κλασικού ρεπερτορίου.

 

Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 21 Αυγούστου

Ο Δημήτρης Σταρόβας στα Διαβατά
α «Σίνδια 2023» δίνουν την σκυτάλη στον Δημήτρη Σταρόβα και τους 1550 στα Διαβατά την Δευτέρα (21/8)


Info
Σίνδεια 2023
Δημήτρης Σταρόβας και 1550
Δευτέρα 21 Αυγούστου στις 21:00
γήπεδο ποδοσφαίρου του Ιωνικού Διαβατών.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

 

Σάββατο 26 Αυγούστου

Γαλλόφωνη μουσική στο ηλιοβασίλεμα στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη
Το Σάββατο 26 Αυγούστου, από την ώρα του ηλιοβασιλέματος μέχρι αργά το βράδυ, θα γίνει ένα πρωτότυπο DJ set που εξερευνά την ανεξάρτητη γαλλόφωνη μουσική.
Στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη στο Γιαννακοχώρι Νάουσας, μέσα στο γοητευτικό περιβάλλον των αμπελιών και τη θέα στις πλαγιές του όρους Βέρμιο, ο μουσικός Κώστας Ανδρέου θα παρουσιάσει το DJ set Γαλλόφωνη μουσική στο ηλιοβασίλεμα, με επιλεγμένα κομμάτια από τις playlists της δράσης MIF (Musique Indépendante Francophone – Ανεξάρτητη Γαλλόφωνη Μουσική) που έχουν δημοσιευτεί μέχρι τώρα.
Όπως και σε όλα τα προηγούμενα DJ sets, κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν και ηχογραφήσεις-εκπλήξεις από γαλλόφωνους μουσικούς, συγκροτήματα και ανεξάρτητες εταιρείες.
Η πρωτότυπη παραγωγή MIF του Κώστα Ανδρέου έχει αγαπηθεί ιδιαίτερα από το κοινό, εδώ και 2 χρόνια. Εκτός από τις μηνιαίες διαδικτυακές παρουσιάσεις, προσφέρεται και με τη μορφή ενός φροντισμένου μουσικού event.
Μια πλατφόρμα αφιερωμένη σε ανεξάρτητη μουσική
Η παραγωγή MIF είναι μια φρέσκια πρόταση γνωριμίας με την ανεξάρτητη γαλλόφωνη μουσική και είναι διαθέσιμη μέσα από την πλατφόρμα www.musique.gr. Κάθε μήνα, μια νέα playlist παρουσιάζει μια μουσική επιλογή από ανεξάρτητους δημιουργούς, σχήματα και εταιρείες από τη Γαλλία, καθώς και γαλλόφωνες κυκλοφορίες από άλλες χώρες.
Ο Κώστας Ανδρέου κάνει τη μουσική επιμέλεια, εξερευνώντας με κάθε playlist διάφορα είδη μουσικής. Κάθε playlist είναι οργανωμένη έτσι ώστε να μπορεί ο ακροατής να ερευνήσει περισσότερο τις κυκλοφορίες που τον ενδιαφέρουν.
Από το διαδίκτυο σε ένα χώρο με θέα
Παράλληλα με τις σταθερές διαδικτυακές παρουσιάσεις, ο μουσικός Κώστας Ανδρέου μεταφέρει το υλικό από τον ψηφιακό κόσμο σε ένα όμορφο χώρο. Το κοινό έχει τη δυνατότητα να ακούσει ένα DJ set γαλλόφωνης μουσικής με ποικιλία και προσεγμένο ήχο, να απολαύσει τη θέα και τον νυχτερινό ουρανό.
Πληροφορίες για τον μουσικό
Ο Κώστας Ανδρέου είναι ένας ανεξάρτητος μουσικός και συνθέτης που επεξεργάζεται σε πραγματικό χρόνο τους ήχους του άταστου ηλεκτρικού μπάσου, δημιουργώντας πολυεπίπεδα ηχοχρωματικά τοπία.
Έχει γράψει και παίξει ζωντανά τη μουσική και έχει κάνει τον ηχητικό σχεδιασμό για θεατρικές παραστάσεις και άλλες καλλιτεχνικές παραγωγές. Η μουσική του έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε διάφορα δίκτυα και διαδικτυακές πλατφόρμες.

Info
Ημερομηνία: Σάββατο 26 Αυγούστου 2023
Ώρα έναρξης: 8 μ.μ. (μέχρι αργά το βράδυ)
Χώρος: Κτήμα Κυρ-Γιάννη (Γιαννακοχώρι, Νάουσα 59200)
Είσοδος: ελεύθερη
Κρατήσεις: 2332051100
DJ set, μουσική επιμέλεια: Κώστας Ανδρέου

Αίγιο

Δευτέρα 21 Αυγούστου

Έλενα Λεώνη: Συναυλία με ελεύθερη είσοδο στο Αίγιο 21/8

Στο πλαίσιο των Οινοξενείων 2023 (Συμπόσιο Οινοξένεια Πολιτεία ΙΙ: Γιορτή Γνώσης και Ψυχαγωγίας) θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Έλενα Λεώνη, που λίγο πριν την κυκλοφορία του πρώτου της single, θα μας παρουσιάσει το νέο της μουσικό project. Με τη φωνή και την άρπα της, και φυσικά έχοντας στο πλευρό της μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών, μας ξανασυστήνει γνωστά τραγούδια του ελληνικού ρεπερτορίου με μια πιο σύγχρονη ματιά! Από τη Σωτηρία Μπέλου στον Φοίβο Δεληβοριά και από τον Ορφέα Περίδη στα δικά της πρωτότυπα τραγούδια, η Έλενα Λεώνη παντρεύει τη λυρικότητα της έντεχνης ελληνικής μουσικής με τον πιο σύγχρονο ποπ ήχο.

Διακοπτό

Τρίτη 22 Αυγούστου

Beach Party στην παραλία Διακοπτού (πλησίον Αγ. Νικολάου), διοργανώνει η ΔΗΚΕΠΑ την Τρίτη 22 Αυγούστου στις 7μ.μ.
Χορέψτε στους ρυθμούς των dj’s: Rania Kostaki, Stamatis Vakrinos, Giannis Jovolos, Triangles, Vasilis Chorozakis, Losew και Gogo, σε ένα ξέφρενο Beach Party!!!
Είσοδος ελεύθερη.

Ναύπακτος

Παρασκευή 25 Αυγούστου
Οι Locomondo στην Ναύπακτο στις 25 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη
Ο Δήμος Ναυπακτίας σας προσκαλεί την Παρασκευή, 25 Αυγούστου και ώρα 21:00’ στην παραλία Ψανής, στο μεγαλύτερο πάρτυ με τους Locomondo που γιορτάζουν! Είσοδος Ελευθερη.
Οι Locomondo γιορτάζουν είκοσι χρόνια μαζί στη σκηνή, είκοσι χρόνια συναυλιών -χειμώνα ή καλοκαίρι- στην Ελλάδα και το εξωτερικό!
Η μεγάλη μουσική παρέα των reggae, ska και latin ρυθμών έχει κερδίσει -πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων– εδώ και χρόνια παντού, αφού «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», στίχος που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε το κοινό στις συναυλίες στην Ευρώπη!


Oι Locomondo, ένα από τα πιο γνωστά, νεανικά και αγαπητά συγκροτήματα στην Ελλάδα, έρχεται στη σκηνή σας, για να χαρίσει ένα αξέχαστο συναυλιακό πάρτι.
Με μια μίξη από reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, οι Locomondo καταφέρνουν να ξεσηκώνουν τα κοινά όλων των ηλικιών και να μας ενώνουν όλους σε μια μεγάλη παρέα ατελείωτου χορού.
Έχοντας διανύσει πολλά χιλιόμετρα σε σκηνές, και έχοντας πραγματοποιήσει αμέτρητες live εμφανίσεις, ξέρουν πολύ καλά πώς να δίνουν τον παλμό και να ξεσηκώνουν το κοινό με τους “ανεβαστικούς” ρυθμούς και με τα αγαπημένα τραγούδια τους, όπως “Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα”, “Μαγικό χαλί”, ”80’s” και “ rap, ska, reggae, hip-hop, dub, ska, reggae, onedrop”.
Οι Locomondo ιδρύθηκαν το 2003 στην Αθήνα από τον Μάρκο Κούμαρη και τον Γιάννη Βαρνάβα. Από το ξεκίνημά τους τα τραγούδια τους έχουν μπει στο playlist διάφορων ευρωπαϊκών σταθμών. Το 2005 ταξιδεύουν στην Τζαμάικα και ηχογραφούν με τον θρυλικό τρομπονίστα VinGordon-είναι η πρώτη φορά που ελληνικό συγκρότημα ηχογραφεί στην Τζαμάικα. Δύο χρόνια μετά ανοίγουν τη συναυλία του ManuChao στην Μαλακάσα.
Έκτοτε σημειώνουν μια συνεχώς ανοδική πορεία. Έχουν ηχογραφήσει πάνω από εννέα άλμπουμ κι έχουν παίξει σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία κ.α.
Οι Locomondo είναι οι:
Μάρκος Κούμαρης – Φωνή, κιθάρα
Γιάννης Βαρνάβας – Κιθάρα, φωνή
Σταμάτης Γούλας – Πλήκτρα, sampler, φωνή
Σπύρος Μπεσδέκης – Μπάσο
Στρατής – Άγγελος Σούντρης- Τύμπανα
Χρήστος Καλαιτζόπουλος-Ακορντεόν , τραγούδι
Τα πνευστά των Locomondo είναι οι:
Χρήστος Σπηλιόπουλος – Τρομπόνι , φωνή
Νίκος “Tattoo” Βλάχος – Τρομπέτα , φωνή
Ηχολήπτες: Θανάσης Ταμπάκης, Γιώργος Φραγκέλης
Φωτιστής: Κώστας Μαργκάς
Guest:
Αθανάσιος Τσακιλτζίδης – Σαξόφωνο
Παναγιώτης Καπετανάκης – Τρομπέτα


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες11 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική11 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival13 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική13 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες15 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο16 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική16 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο17 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival17 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News1 ημέρα πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024