Connect with us

News

Δωρεάν εκδηλώσεις: Προτάσεις για το Σαββατοκύριακο 4 – 6/8 εντός και εκτός Αθηνών

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθήνα

”Tango Greco – Τα ωραιότερα ελληνικά τανγκό”


Ένα νοσταλγικό αφιέρωμα στο ελληνικό τανγκό παρουσιάζει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής με τη Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα “Διονύσιος Λαυράγκας” υπό τον Απόλλωνα Κουσκουμβεκάκη και εκλεκτούς συντελεστές, που θα ταξιδέψουν το κοινό στη ρομαντική εποχή της παλιάς Αθήνας.

Ερμηνεύουν: Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος και Χρήστος Αμβράζης και αναβιώνουν υπέροχες μελωδίες, με τον ερωτικό στίχο μεγάλων συνθετών και στιχουργών του Μεσοπολέμου. Ζευγάρια χορευτών της σχολής Academia del Tango ζωντανεύουν επί σκηνής την ατμόσφαιρα της εποχής.

Θα ακουστούν, μεταξύ άλλων, τα τραγούδια ”Θα ξανάρθεις”, ”Σπιτάκι μου παλιό” (Γιαννίδης), ”Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες”, ”Ζητάτε να σας πω” (Αττίκ), ”Θυμήσου κάποτε πόσο αγαπιόμαστε” (Γούναρης), ”Θα σε πάρω να φύγουμε” (Σπάρτακος), ”Άσε τον παλιόκοσμο να λέει”, ”Ας ερχόσουν για λίγο” (Σουγιούλ), ”Το τανγκό της Αθήνας”, ”Ένας φίλος ήρθε απόψε” (Μουζάκης), αλλά και τα της Χαρούλας Αλεξίου ”Το τανγκό της Νεφέλης” και ”Για ένα τανγκό”.

Τραγούδι:
Ερμηνεύουν: Άννα Ματσούκα, Μπάμπης Τσέρτος, Κωνσταντίνος Τζέμος και Χρήστος Αμβράζης
Δημοτική Αθηναϊκή Μαντολινάτα Εστουδιαντίνα “Διονύσιος Λαυράγκας”
Ενορχήστρωση- μουσική διεύθυνση: Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

Yπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων

4 Αυγούστου 2023: Πάρκο “Μίκης Θεοδωράκης” (Ιερά Οδός και Πειραιώς)

Park your Cinema- /Jurassic Park


Το Park your Cinema, η ενότητα υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), συνεχίζεται τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης επιλέγει αγαπημένες ταινίες επιστημονικής -και όχι μόνο- φαντασίας.

Την Παρασκευή 04/08 στις 21:00 στο Ξέφωτο θα παρουσιαστεί το Jurassic Park. Με απίστευτα ειδικά εφέ και μια ιστορία γεμάτη δράση, το Jurassic Park μας μεταφέρει σε ένα απομακρυσμένο νησί, όπου ένα καταπληκτικό θεματικό πάρκο με ζωντανούς δεινόσαυρους γίνεται ξαφνικά επικίνδυνο. Πέντε άνθρωποι πρέπει να παλέψουν για να επιβιώσουν ανάμεσα στα προϊστορικά αρπακτικά. Μια συναρπαστική περιπέτεια που έγραψε ιστορία στα 90s, κατακτώντας την -τότε- κορυφή στη λίστα με τις πιο κερδοφόρες ταινίες όλων των εποχών.
Η προβολή είναι ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να είναι προσβάσιμη σε άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα αισθητηριακής επεξεργασίας.

 

 

Θεσσαλονίκη

‘Εκθεση φωτογραφίας “Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης”
Στο MOMus-Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης (Αποθήκη Α’, Προβλήτα Α’, λιμάνι Θεσσαλονίκης) παρουσιάζεται η έκθεση φωτογραφίας “Eyewitness / Γιάννης Μπεχράκης” από 15 Ιουνίου – 08 Οκτωβρίου 2023.

“Καθήκον μου είναι να φροντίσω κανένας να μην μπορεί να πει ότι δεν γνώριζε”. Σε αυτά τα λόγια περικλείεται το πάθος για τη φωτοδημοσιογραφία και συγχρόνως το ήθος του κορυφαίου φωτοδημοσιογράφου Γιάννη Μπεχράκη για το ρεπορτάζ και την είδηση. Τα ίδια λόγια αποτελούν τον βασικό άξονα αποτύπωσης γεγονότων κατά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες σε χώρες όπως η Τσετσενία, το Αφγανιστάν, το Κόσοβο, η Σομαλία, το Ιράκ, η Σιέρα Λεόνε, η Λιβύη, η Ελλάδα, η Βοσνία και το Ιράν, όπου ο ίδιος βρέθηκε ως αυτόπτης μάρτυρας. Ως ανταποκριτής πολέμου του πρακτορείου Reuters, ο Γιάννης Μπεχράκης βρέθηκε στις πιο ταραχώδεις στιγμές της σύγχρονης, παγκόσμιας ιστορίας, τιμήθηκε με τις υψηλότερες σε παγκόσμιο επίπεδο διακρίσεις για το έργο του και ενέπνευσε μια νεότερη γενιά Ελλήνων φωτοδημοσιογράφων.

Η έκθεση φιλοξενεί τις φωτογραφίες που πρωτοπαρουσιάστηκαν στην έκθεση για τον Γιάννη Μπεχράκη στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο πλαίσιο του Athens Photo World 2019, πλαισιωμένες από προβολές, πρώιμο υλικό, περιοδικά και τεχνικό εξοπλισμό από το αρχείο του ίδιου, με την ευγενική άδεια της οικογένειάς του.

Ο χάρτης με όλα τα σημεία που βρέθηκε και κάλυψε εμπόλεμες συρράξεις και κρίσεις ο Γιάννης Μπεχράκης, μαζί με τα τεχνικά μέσα που αποτυπώνουν το πέρασμα της φωτογραφίας από την αναλογική στην ψηφιακή εποχή, video με συνεντεύξεις και παρουσιάσεις του ίδιου, κείμενα που αναπλαισιώνουν τις φωτογραφικές του λήψεις, όλα αυτά επιδιώκουν να συνθέσουν και να εκφράσουν αυτό που χαρακτήριζε την εργασία του διαχρονικά: τη λιτότητα της σύνθεσης, την εκφραστική αμεσότητα, την επιλογή της στιγμής, τον σεβασμό στην ακεραιότητα του γεγονότος.

Επιμέλεια:
Ηρώ Κατσαρίδου, διευθύντρια MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Ηρακλής Παπαϊωάννου, επιμελητής MOMus-Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Λευτέρης Πιταράκης, φωτοδημοσιογράφος / Associated Press

Ναύπακτος

Lepanto Rock Festival 2023 | Κυριακή 6 Αυγούστου στην πλαζ Ναυπάκτου

Το Lepanto Rock Festival είναι και πάλι γεγονός με τις αγαπημένες ναυπάκτιες μπάντες! Ο Δήμος Ναυπακτίας και ο Δημήτρης Κοργιαλάς με την μπάντα του (Rider Κοργιαλάς), οι Vibes, ο Yorgos Gekas με τους Sunshine Drivers και οι The Bad Habits, μας προσκαλούν όλους στην παραλία Ψανής (Πλαζ Ναυπάκτου) αυτή την Κυριακή, 6 Αυγούστου και ώρα 21:00’ σε μία αξέχαστη συναυλία! Μη λείψει κανείς!
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΡΓΙΑΛΑΣ
Ο Δημήτρης Κοργιαλάς είναι Έλληνας elecro pop/rock συνθέτης και τραγουδιστής. Υπογράφει στιχουργικά τα περισσότερα από τα τραγούδια του. Έχει συνεργαστεί με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες, όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, η Ευρυδίκη, η Άννα Βίσση και ο Σάκης Ρουβάς. Γεννήθηκε στην Ναύπακτο, όπου ζει τα τελευταία χρόνια. Με τη μουσική άρχισε να ασχολείται στα 15 του, οπότε και δημιούργησε το πρώτο του συγκρότημα, τους Media Vox και έπαιζαν New Wave. Επαγγελματικά με τη μουσική άρχισε να ασχολείται έπειτα από τη γνωριμία του με τον Νίκο Ζιώγαλα. Το 1997 είναι η χρονιά που υπογράφει συμβόλαιο για την πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Η τελευταία κυκλοφορεί ένα χρόνο αργότερα, το 1998, με τον γενικό τίτλο «Προς τα Έξω». Τον Δεκέμβριο του 2000 με την ιδιότητα του τραγουδιστή και του συνθέτη κυκλοφόρησε και τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, με τίτλο «Πέτα ψυχή μου». Ο Δημήτρης είναι ένας καλλιτέχνης που μας έχει συνηθίσει σε ατμοσφαιρικές ροκ εμφανίσεις και έρχεται με την μπάντα του στο Lepanto Rock Festival και με την καλύτερη διάθεση για ένα δυναμικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει εκτός από τις δικές του επιτυχίες, μοναδικές διασκευές από την ελληνική και ξένη pop/rock σκηνή.
VIBES
Οι VIBES είναι ένα μουσικό σχήμα που κινείται σε Funk, Soul, Smooth Jazz, Latin ιδιώματα με ανεβαστική και χορευτική διάθεση, το ρεπερτόριό του αποτελείται από κορυφαία και δημοφιλέστατα κομμάτια της παγκόσμιας δισκογραφίας σε αυθεντικές και διασκευασμένες εκτελέσεις. Φτιάχτηκαν στη Ναύπακτο τον χειμώνα του 2021 σαν ακουστικό σχήμα αρχικά, από τους Φανή Τσαϊλάκη (φωνή), Αντώνη Ανδρεόπουλο (κιθάρες), Γιώργο Κατσίκα (μπάσα), την άνοιξη του 2022 στο όχημα ανέβηκε και ο Γρηγόρης Μηλιώνης (τύμπανα-κρουστά) απογειώνοντάς το ρυθμικά και φέρνοντάς το στην παρούσα ηλεκτρική του μορφή. Το φθινόπωρο του 2022 οι VIBES υποδέχτηκαν ένα έκτακτο μέλος, τον μακεδόνα τρομπετίστα Περικλή Αλιώπη επεκτείνοντας ακόμα περισσσότερο τους μουσικούς ορίζοντές τους προς τον χώρο του ελληνόφωνου Swing και Balkan φτιάχνοντας ταυτόχρονα και τους VIBES & PERIKLIS ALIOPIS. Δύο μουσικά σχήματα παράλληλα, αλληλένδετα και συγχρόνως ανεξάρτητα παικτικά όσο και ενορχηστρωτικά
SUNSHINE DRIVERS
Οι SUNSHINE DRIVERS δημιουργήθηκαν το 2018 στην Ναύπακτο από τον Γιώργο Γκέκα στα φωνητικά και το ηλεκτρικό μπάσο, τον Γιώργο Δούρο στην ηλεκτρική κιθάρα και τον Νίκο Κατσάμπα στα τύμπανα. Ένα χρόνο αργότερα το μπάσο ανέλαβε ο Θωμάς Νικολάου, και ο Γιώργος ανέλαβε, πέρα από τον ρόλο του φρόντμαν και το ρόλο της δεύτερης κιθάρας και των κρουστών. Φέτος το καλοκαίρι στην σύνθεση του γκρουπ προστέθηκε η ξεχωριστή φωνή της Δανάης Κριαρά. Η μπάντα έχει εμμονές με συγκεκριμένα γκρουπ και ήχους των 60s, φλερτάροντας συχνά και με νεότερες συνθέσεις. Οι Sunshines έχουν πραγματοποιήσει πλήθος μικρών λάιβ και συμμετοχών σε φεστιβάλ.
BAD HABITS
Οι BAD HABITS είναι ένα ακουστικό σχήμα από την Ναύπακτο που παίζει country, folk, bluegrass & rock’n’roll, τιμώντας αγαπημένους καλλιτέχνες από Johnny Cash & Social Distortion μέχρι Rolling Stones, Bruce Springsteen κ.ά., παίζοντας συνάμα και δικές τους συνθέσεις στα ίδια ηχητικά μονοπάτια. Φτιάχτηκαν το 2018 από τους Τζίμη Τσουκαλά (Φωνή/Ακουστική κιθάρα), Χρήστο Κανέλλο (Φυσαρμόνικα/Banjo/Φωνή), Γιώργο Σύψα (Ακουστικό μπάσο/Φωνή) και Γιάννη Σταυρογιαννόπουλο (Κρουστά), ενώ από το 2023 αναλαμβάνει χρέη ηλεκτρικού κιθαρίστα ο Γιώργος Δούρος.

Ζάκυνθος

Μουσική Παράσταση “BEartH” στο Μουσείο Ζακύνθου


Στα πλαίσια του προγράμματος «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», παρουσιάζεται η παράσταση BEartH, η οποία αποτελεί ένα πολύτεχνο πρωτότυπης μεικτής μουσικής για κόντρα τενόρο, βαθύφωνο, κλαρινέτο, μπάσο κλαρινέτο, βιολοντσέλο και πιάνο, προ-ηχογραφημένα μέρη ηλεκτροακουστικής μουσικής και χορό. Όπως διαφαίνεται και από τον τίτλο του, το έργο διαπερνάται από τέσσερις άξονες: Γέννηση, Ύπαρξη, Γη, Δημιουργία. Συνδετικοί κρίκοι, η δύναμη της δημιουργίας, η αναγκαιότητα εναρμόνισης του ανθρώπου με το φυσικό περιβάλλον, υπαρξιακοί προβληματισμοί αλλά και η αντιπαράσταση αντίθετων παραπληρωματικών εννοιών. Αποσπάσματα από τα πρωτότυπα κείμενα θα ακουστούν μέσω μελοποιημένης ποίησης αλλά και αφήγησης. Σύνθεση: Διαμαντίνα Βραχλιώτη. Ερμηνεύουν: Νίκος Σπανάτης, Γιάννης Σελητσανιώτης. Για τις προκρατήσεις δελτίων εισόδου στα ελληνικά πατήστε εδώ.
4/8, 21:00
Μουσείο Ζακύνθου, (αίθουσα Η)


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

News11 ώρες πρν

Είδαμε και ακούσαμε τον ΤΕΜΠΕΛΗ ΔΡΑΚΟ στο Μέγαρο Μουσικής!

Θέατρο13 ώρες πρν

12ο Φεστιβάλ Νέων Καλλιτεχνών «Τα 12 Κουπέ»​ 19 Μαΐου – 2 Ιουνίου 2024​ Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

News1 ημέρα πρν

Η Μουσική Τεχνόπολη επιστρέφει με περισσότερες από 50 συναυλίες!

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Οι Apocalyptica στις 16 Σεπτεμβρίου έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να ερμηνεύσουν ζωντανά το “Plays Metallica Vol.2”

Festival2 ημέρες πρν

Sani Festival 2024: 6 Ιουλίου – 10 Αυγούστου @ Sani Hill – Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη

News2 ημέρες πρν

Το θεατρικό έργο STEREOPHONIC σε συμπαραγωγή της ελληνικής Faliro House Productions υποψήφιο για 13 Tony Awards!

Μουσική2 ημέρες πρν

Φτηνά τσιγάρα the musical: Ακούστε τα τραγούδια Γ@μιέστε & Στον Μάκη Δεν Αρέσει το Καράτε

Festival3 ημέρες πρν

Plastiras Lake Festival! 11-12-13-14 Ιουλίου 2024

News3 ημέρες πρν

18 Μαϊου Διεθνής ημέρα μουσείων με ελεύθερη είσοδο και ξεναγήσεις

Συναυλίες4 ημέρες πρν

Οι In Flames έρχονται στο Floyd live venue! | Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2024