Connect with us

News

Δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών | Τριτη 12 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθήνα

Έλλη Πασπαλά Live στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης | 21:00

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης “Δημήτρης Κιντής” η Έλλη Πασπαλά παρουσιάζει την παράσταση “Εlly loves jazz – Vol.2”, αφιερωμένη στην τεράστια μουσική παράδοση της jazz και στα θρυλικά τραγούδια που σφράγισαν ανεξίτηλα την ιστορία της παγκόσμιας μουσικής, με συν-δημιουργούς επί σκηνής τους σπουδαίους μουσικούς που τη συνοδεύουν.

Η Έλλη Πασπαλά αποδίδει ξανά κορυφαία jazz standards που σφράγισαν με την ερμηνεία τους φωνές μυθικές, από τη Μπίλι Χολιντέι, την Έλλα Φιτζέραλντ και τη Νίνα Σιμόν, μέχρι τον Νατ Κινγκ Κόουλ και τον Φρανκ Σινάτρα. Τραγούδια όπως το “Cry me river”, το “The man I love” και το “My funny Valentine” θα συνδυαστούν με αγαπημένα τραγούδια που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως το “Fly me to the moon” και το “You don’t know what love is”.

Μαζί της οι μουσικοί:
• Χρυσόστομος Καραντωνίου στις κιθάρες και τις ενορχηστρώσεις
• Χρήστος Κυριαζής στα πνευστά
• Πάνος Γεωργακόπουλος στα κρουστά
• Παύλος Μπατσικούρας στο βιολί
• Θοδωρής Στούγιος στο μπουζούκι
• Θανάσης Γιαννίτσας στο μπάσο
• Μανώλης Κουταλίδης στην επιμέλεια ήχου

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ηλιουπόλεως 2023.

“O συλλέκτης” του Τζων Φώουλς στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού | 20:30

Το μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, “Ο συλλέκτης” στη διασκευή του Μαρκ Χήλυ σε μια παράσταση μ’ έντονο το στοιχείο του ψυχολογικού θρίλερ.

“O συλλέκτης” (1963), το πρώτο μυθιστόρημα του Τζων Φώουλς, τον καθιέρωσε δικαίως στην παγκόσμια λογοτεχνία ως έναν από τους σημαντικότερους πεζογράφους. Η ένταση και το σασπένς που δημιουργεί παραπέμπουν ξεκάθαρα σ’ ένα κορυφαίο θρίλερ, όπου ο θεατής οδηγείται σε μια ύπουλη ταύτιση με τον Κακό και τον Καλό ταυτόχρονα.

Το έργο παρακολουθεί τον Κλεγκ, έναν ανήσυχο και φιλόδοξο νεαρό ταπεινής καταγωγής, που έχασε τους γονείς του μικρός, μεγάλωσε με μια θεία του και την ανάπηρη κόρη της και δεν κατάφερε ποτέ να ενταχθεί κοινωνικά. Μοναδική του διέξοδος η συλλογή πεταλούδων. Όταν θα κερδίσει ένα λαχείο, θ’ απαγάγει και θα φυλακίσει για έναν μήνα τη Μιράντα, μια νεαρή φοιτήτρια Καλών Τεχνών, με την οποία τον χωρίζουν έντονες κοινωνικές διαφορές.
Τα αισθήματα του θεατή εναλλάσσονται, ενώ κανονικά θα έπρεπε να είναι σταθερά· εκείνη είναι το θύμα κι εκείνος ο θύτης.

Μετάφραση-σκηνοθεσία: Αλέξανδρος Κοέν
Σκηνικά-κοστούμια: Γιάννης Αρβανίτης
Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου
Βοηθός σκηνοθέτη: Δανάη Σταματοπούλου
Βοηθός σκηνογράφου: Αναστασία Δημουλάκη

Ερμηνεύουν: Αργύρης Αγγέλου, Ιωάννα Πηλιχού

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κολωνού.

Ο Χρήστος Θηβαίος στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη | 21:00

Ο Χρήστος Θηβαίος σε μια συναυλιακή βραδυά στο θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη, με αγαπημένα τραγούδια.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Βριλησσίων 2023.

Θεσσαλονίκη

Η Ευανθία Ρεμπούτσικα στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης | 21:00

Την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 στο Ανοιχτό Θέατρο Νεάπολης και ώρα 9 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Η διεθνής και πολυβραβευμένη συνθέτρια, Ευανθία Ρεμπούτσικα θα μας συνεπάρει με τις υπέροχες μελωδίες της σε μια ονειρική συνάντηση με άρωμα Ανατολής και Δύσης. Μέσα από τους προσωπικούς της δίσκους και τις κινηματογραφικές και θεατρικές της και όχι μόνο συνθέσεις και τη μοναδική σκηνική παρουσία της παρέα με το μαγικό βιολί της, μας προσκαλεί σ’ ένα ατμοσφαιρικό και πολύχρωμο μουσικό ταξίδι.

Μαζί της ο τραγουδιστής Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο οποίος έγινε γνωστός από τη διασκευή του τραγουδιού “Όνειρο Απατηλό”.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βαλκανική Πλατεία 2023.

Anopolis World Music Festival 2023 | 21:00

Η σύγχρονη μουσική έκφραση συναντά μουσικές παραδόσεις του κόσμου στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Το Anopolis World Music Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά, από την Τρίτη 12 έως την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, και μας προσκαλεί σε ένα μουσικό τριήμερο συνύπαρξης στο δημόσιο χώρο, σε πλατείες, κρυμμένες γωνιές και μνημεία της Άνω Πόλης!

Αντλώντας έμπνευση από μουσικές παραδόσεις του κόσμου, από μουσικές της Μεσογείου, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής και της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας, σόλο, ντουέτο και τρίο μουσικά σχήματα, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, θα παρουσιάσουν πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές παραδοσιακών συνθέσεων, μέσα από πειραματισμό, αυτοσχεδιασμό, διαφορετικές γλώσσες και στυλ.

Μέσω της ανάδειξης αυτών των νέων, σύγχρονων δημιουργικών προσεγγίσεων, και σε συνδυασμό με τον εξωστρεφή, ανοιχτό για όλους/ες, χαρακτήρα του φεστιβάλ, που προτάσσει τη μουσική επιτέλεση και ακρόαση στο δημόσιο χώρο, γενικότερος σκοπός είναι η άμεση αλληλεπίδραση των μουσικών με το κοινό, η καλλιέργεια της μουσικότητας των επισκεπτών/τριών, καθώς και η επαφή των νέων με την τέχνη της μουσικής, σε ένα οικείο, φιλικό περιβάλλον, όπως αυτό της γειτονιάς.

Δέκα συναυλίες σε εννέα διαφορετικές τοποθεσίες στην Άνω Πόλη, κι ένας περίπατος στα γραφικά σοκάκια της με τη συνοδεία χάλκινων οργάνων, σε ένα τριήμερο γεμάτο μουσική!

Όραμα του Anopolis World Music Festival είναι να καταστεί θεσμός στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της πόλης και να αποτελέσει έναν ζωντανό οργανισμό που περικλείει μέσα του την κοινωνική πραγματικότητα, ζυμώνεται, διαμορφώνεται και εξελίσσεται σύμφωνα με τις ανάγκες της εποχής.

Πάτρα

Έκθεση “Ανακαλύπτοντας το Γαλλικό αυτοκίνητο μέσα από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου αυτοκινήτου της Mulhouse στη Γαλλία” | Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας | 9:00 – 14:00

Περιοδική έκθεση με τίτλο “Ανακαλύπτοντας το Γαλλικό αυτοκίνητο μέσα από τις συλλογές του Εθνικού Μουσείου αυτοκινήτου της Mulhouse στη Γαλλία” διοργανώνεται από το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας ΠΠ και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας στην Πάτρα.

Η έκθεση βασίζεται σε υλικό που έχει παραχωρήσει το Εθνικό Μουσείο αυτοκινήτου της Mulhouse. Μέσα από 15 αφίσες παρουσιάζει την ιστορία του Γαλλικού αυτοκινήτου, ξεδιπλώνει τα μυστικά εξέλιξής του και τις σημαντικές στιγμές του και μας ενημερώνει για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, το πως το αυτοκίνητο σχετίζεται με την εποχή του, τι επηρεάζει τον σχεδιασμό του, καθώς και θέματα ενέργειας που απασχόλησαν την κατασκευή του αυτοκινήτου από τα πρώτα αυτοκίνητα έως και σήμερα.

Η έκθεση εμπλουτίζεται με υλικό που προσφέρει το Εργαστήριο Συστημάτων Παραγωγής και Αυτοματισμού του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών με επιμέλεια του Διευθυντή του Εργαστηρίου, καθηγητή Δημήτρη Μούρτζη και ιδιώτες, καθώς και πειράματα επίδειξης.

Μελέτη του υλικού, Σχεδιασμός των πόστερ, Γενική επιμέλεια της έκθεσης, Συντονισμός σχεδιασμού εκπαιδευτικών δράσεων: Πένυ Θεολόγη-Γκούτη, Υπεύθυνη ΜΕΤ
Επιμέλεια πειραμάτων επίδειξης: Ειρήνη Κοτζαμανίδη, φυσικός, ΕΔΙΠ Τμήμα Γεωλογίας, Αθηνά Πυλαρινού, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, υπάλληλος ΜΕΤ ΠΠ

Μετάφραση κειμένων του καταλόγου της έκθεσης για το γαλλικό αυτοκίνητο “100 ans d’ automobile Française” από τα Γαλλικά στα ελληνικά: Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Γαλλικού Ινστιτούτου της Ελλάδας στη Πάτρα.
Μετάφραση των πόστερ από τα ελληνικά στα Γαλλικά: Γωγώ Πετροπούλου, Διευθύντρια Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας στην Πάτρα

Ιωάννινα

Ε.Η.Μ. Music Festival 2023 | Στο κέντρο της πόλης, στο Πάρκο “Λιθαρίτσια” | 21:00

Η Εταιρεία Ηπειρωτικών Μελετών διοργανώνει διήμερο μουσικό φεστιβάλ στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2023.

Η διοργάνωση του Ε.Η.Μ. Music Festival έχει ως σκοπό τη μουσική απόλαυση και την ανάδειξη του καλλιτεχνικού-μουσικού έργου που διενεργείται στην πόλη μας, καθώς και την ευαισθητοποίηση των νέων ανθρώπων, προκειμένου να ασχοληθούν με τη μουσική.

Επιθυμία μας είναι αφενός η καθιέρωσή του σε ετήσια βάση και αφετέρου η στέγαση μουσικών της πόλης υπό την ομπρέλα του.

Την πρώτη μέρα θα φιλοξενηθεί η ελληνόφωνη και τη δεύτερη η αγγλόφωνη μουσική σκηνή, αποτελούμενες από συγκροτήματα που εδράζουν, εμφανίζονται ανελλιπώς και δισκογραφούν στην πόλη.

Καλούμε όλους τους Γιαννιώτες και τους Ηπειρώτες εν γένει να παρακολουθήσουν τις δύο ημέρες του φεστιβάλ και να στηρίξουν τη μουσική σκηνή της πόλης μας που έχει γεννήσει και συνεχίζει να γεννά καλλιτέχνες πανελληνίου, αλλά και παγκοσμίου βεληνεκούς.

Το Ε.Η.Μ. Music Festival θα διεξαχθεί στο κέντρο της πόλης, στο Πάρκο “Λιθαρίτσια”.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες14 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική15 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival17 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική17 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες19 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο20 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική20 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο20 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival20 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News2 ημέρες πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024