Connect with us

Events

Δωρεάν εκδηλώσεις εντός και εκτός Αθηνών για το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Σεπτεμβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Αθήνα

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 19:30
Parklife: Orchestra Baobab & Teranga Beat

Η αγαπημένη σειρά συναυλιών Parklife παρουσιάζει προσωπικότητες διεθνούς βεληνεκούς καλύπτοντας ένα ευρύ μουσικό φάσμα και δίνοντάς μας αφορμή για ξεχωριστές μουσικές αποδράσεις στο Ξέφωτο.
Στην τελευταία Parklife συναυλία της φετινής σαιζόν, ένα από τα πιο εμβληματικά συγκροτήματα στην ιστορία της world μουσικής έρχεται, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, στο ΚΠΙΣΝ για να μας ταξιδέψει στους χορευτικούς ρυθμούς της αφρικανικής ηπείρου. Μία μοναδική live εμπειρία με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Orchestra Baobab
Η επική ιστορία τους ξεκινάει τη δεκαετία του ’60 στην καρδιά της Μεντίνα του Ντακάρ. Ένα σχήμα που ξεκίνησε ως house band στο περίφημο Baobab Club του Ντακάρ, εξελίχθηκε στη μεγαλύτερη χορευτική μπάντα της αφρικανικής ηπείρου. H θρυλική Orchestra Baobab, λατρεμένη τόσο στην πατρίδα τους, τη Σενεγάλη, όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο, 52 χρόνια από την ίδρυσή της, εξακολουθεί να φέρνει σε κάθε τόπο που επισκέπτεται το ιδιαίτερο χαρμάνι της, το οποίο μπλέκει afrolatin και κουβανέζικους ρυθμούς με την griot music της Δυτικής Αφρικής.
Έχουν στο ενεργητικό τους πάνω από είκοσι στούντιο άλμπουμ, μεταξύ των οποίων το Ken Dou Werente του 1982, το οποίο θεωρείται από τα κορυφαία άλμπουμ world music, ενώ αξέχαστες έχουν μείνει οι συνεργασίες τους με ονόματα όπως ο Ibrahim Ferrer των Buena Vista Social Club, ο Cheikh Ibra Fam, ο Youssou N’Dour και ο Dave Matthews.
Διανύοντας, τα τελευταία 20 χρόνια, μια συνεχή περίοδο ανασυγκρότησης και «δεύτερης ζωής», μέσα από επαναηχογραφήσεις, νέες κυκλοφορίες και μνημειώδεις συναυλίες, η Orchestra Baobab βλέπει διαρκώς τον εαυτό της να αναγεννάται (στην κυριολεξία, καθώς πολλά από τα αρχικά μέλη της μπάντας έχουν φύγει από τη ζωή, με τη σκυτάλη να έχει περάσει στους απογόνους τους) και επιβεβαιώνει με κάθε της εμφάνιση την παγκόσμια φήμη της.
Opening Set: Teranga Beat
Πρόγραμμα:
Teranga Beat: 19.30
Orchestra Baobab: 21.00
Σάββατο 02/09 | 19.30
ΞΕΦΩΤΟ
Είσοδος ελεύθερη
H συναυλία πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 20:00
Ελευθερία Αρβανιτάκη – Ελεωνόρα Ζουγανέλη “Μαζί και το καλοκαίρι” στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης

Μετά από τα sold out στην μουσική σκηνή VOX στην Αθήνα (τον χειμώνα), το “Μαζί” της Ελευθερίας Αρβανιτάκη και της Ελεωνόρας Ζουγανέλη συνεχίζει με μια μεγάλη περιοδεία σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το πάντρεμα των δύο χαρισματικών καλλιτεχνών σε ένα πρόγραμμα γεμάτο ένταση, συγκίνηση, συναίσθημα και αγαπημένα τραγούδια.

Μαζί τους μια ομάδα από 7 μουσικούς: Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα, Νίκος Μέρμηγκας: μπουζούκι, λαούτο, λαύτα, μαντολίνο, Βασίλης Νησσόπουλος: μπάσο, Δημήτρης Στασινός: ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα, Δημήτρης Τσάκας: σαξόφωνο, Στέλιος Φραγκούς: πιάνο, πλήκτρα, Ντίνος Χατζηιορδάνου: ακορντεόν.

Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Λήδα Ρουμάνη
Ενορχηστρώσεις: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης, Βασίλης Νησσόπουλος
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας – Γιάννης Λαμπρόπουλος, Γιάννης Πετρόλιας
Σχεδιασμός φώτων: Μαρία Βενετάκη.

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Πεντελικού Όρους.
Κρατήσεις https://penteli.intelliserv.gr

Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 21:00
12ο Jazz στο Πάρκο
Τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής jazz θα φιλοξενήσει και φέτος, για 12η χρονιά ο Δήμος Ιλίου, σε ένα από τα μεγαλύτερα Jazz Φεστιβάλ της χώρας, με ελεύθερη είσοδο, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη.

Το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023, στις 21:00, στον μαγευτικό κήπο του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη) οι λάτρεις του είδους και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τους: Melina Paxinos Quartet (Μελίνα Παξινού, Δημήτρης Βερδίνογλου, Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Δημήτρης Κλωνής), Spiral Trio (Σπύρος Μάνεσης, Αρίωνας Γυφτάκης, Αναστάσης Γούλιαρης), Γιώργο Κοντραφούρη organ trio (Κωνσταντίνος Στουραΐτης, Γιώργος Κοντραφούρης, Γιάννης Παπαδούλης), Ντόλα – Μπουκάλη/jazz duo (Βύρωνας Ντόλας, Χρυσόστομος Μπουκάλης).
Σάββατο, 2 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 21:00
Από τη Nouvelle Vague… στο Νέο Κύμα
Τη μουσική παράσταση Από τη Nouvelle Vague… στο Νέο Κύμα με την Ερωφίλη και την Αργυρώ Καπαρού φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου.

Η βραδιά αποτελεί αφιέρωμα στους δημιουργούς του “νέου κύματος”, του κύματος που ξεκίνησε από το Παρίσι της δεκαετίας του ΄50 ως “Nouvelle Vague” και ήρθε στην Ελλάδα, όπου πήρε τον τίτλο “Νέο Κύμα”, με τη στήριξη του δισκογραφικού παραγωγού, Αλέκου Πατσιφά. Με χαρακτηριστικό γνώρισμα του ρεύματος την αποτύπωση πιο λιτών μουσικών σχημάτων και μελωδιών πάνω σε ποιήματα, συνθέτες όπως οι Γιάννης Σπανός, Λάκης Παππάς, Νότης Μαυρουδής, Διονύσης Σαββόπουλος, Λίνος Κόκοτος και άλλοι έγραψαν πριν τα μέσα της δεκαετίας του ΄60 και επανασύστησαν στο κοινό την ελληνική ποίηση, αφήνοντας πλήθος σημαντικών τραγουδιών στο ελληνικό ρεπερτόριο, που αγαπήθηκαν πολύ μέσα από ερμηνευτές όπως η Αρλέτα, ο Γιάννης Πουλόπουλος, η Πόπη Αστεριάδη, ο Λάκης Παππάς, η Δήμητρα Γαλάνη, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Γιώργος Ζωγράφος , η Ρένα Κουμιώτη και άλλοι.

Η παράσταση μέσα από τις ερμηνείες της Ερωφίλης και της Αργυρώς Καπαρού παρουσιάζει τα τραγούδια – διαμάντια αυτής της περιόδου, ενώ η ηθοποιός Άννα Ψαρρά αφηγείται το χρονικό του “Νέου Κύματος” και τη δράση των δημιουργών του. Η πιανίστα Ευαγγελία Μαυρίδου, συνοδεύει τις ερμηνεύτριες, με τον ίδιο λιτό τρόπο που επιβάλλει το είδος.

Ερμηνεύουν οι Ερωφίλη, Αργυρώ Καπαρού
Επιμέλεια κειμένων – αφήγηση η ηθοποιός Άννα Ψαρρά
Στο πιάνο ο Κώστας Γιαννάκης

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023.
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου από το viva.gr.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 20:30
Ελένη Τσαλιγοπούλου στην “Γιορτή Μελιού” Κερατέας
Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ύστερα από μία πορεία που μετρά πια 30 χρόνια ιδιαίτερα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική μουσική σκηνή, επιλέγει φέτος να παρουσιάσει τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.

Αυτό το καλοκαίρι η αγαπημένη ερμηνεύτρια δίνει έμφαση στις μουσικές εκείνες με τις οποίες μεγάλωσε και την καθόρισαν: Η σπουδαία ελληνική μουσική παράδοση, από τα δημοτικά της Νάουσας μέχρι τα διαχρονικά νησιώτικα, συνδυάζεται με κορυφαία λαϊκά, ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια των μεγαλύτερων συνθετών μας, φτάνοντας μέχρι το δισκογραφικό της παρόν και τις σύγχρονες διασκευές των τραγουδιών του Απόστολου Καλδάρα από τον τελευταίο δίσκο της, που είναι αφιερωμένος στον μεγάλο συνθέτη. Φυσικά δεν θα λείψουν και τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση.

Η τέχνη, η γνώση, το ταλέντο και το πάθος της Ελένης Τσαλιγοπούλου ως ερμηνεύτριας, καθώς και η ευρηματικότητα και η δεξιοτεχνία των εξαιρετικών μουσικών που τη συνοδεύουν και συν δημιουργούν μαζί της επί σκηνής, υπόσχονται μία μοναδική συναυλία, γεμάτη τραγούδια που άντεξαν και αντέχουν στο χρόνο. Ένα σύγχρονο διονυσιακό πανηγύρι, με εξωστρέφεια, αισθητική και υπέροχες ερμηνείες, που θα γίνει η πιο ταιριαστή υπόκρουση στις όμορφες καλοκαιρινές νύχτες!

Συντελεστές:
Ελένη Τσαλιγοπούλου: φωνή
Σπύρος Χατζηκωνσταντίνου: κιθάρες
Απόστολος Τσαρδάκας: κανονάκι
Γιάννης Πούλιος: βιολί
Ταξιάρχης Γεωργούλης: ούτι, μπουζούκι
Άγης Παπαπαναγιώτου: μπάσο
Βασίλης Γιασλακιώτης: τύμπανα

Τάκης Σπυρόπουλος: ηχοληψία
Μαρία Αθανασοπούλου: φωτισμοί
Πάνος Γιαννακόπουλος: φωτογραφίες
Κωνσταντίνος Γεωργαντάς: artwork
2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

Θεσσαλονίκη

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 20:30
Λουδοβίκος των Ανωγείων
Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων
«Γκρεμό δεν έχουν τα πουλιά κι΄ ο άνεμος πατρίδα»
Με μία χαμηλόφωνη μουσική ξενάγηση, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων επιχειρεί ένα ταξίδι με ιστορίες, τραγούδια και παραμύθια στον «βαθύ μας εαυτό», με την αγάπη να εξυψώνεται μόνο με τα φτερά της ελευθερίας.
Λουδοβίκος των Ανωγείων: τραγούδι και ποίηση
Μαρία Καραμούζη: τραγούδι
Δημήτρης Καραμούζας: κιθάρα
Μανώλης Μπαρδάνης: φυσαρμόνικα
Εμμανουέλα Μαργιούλα: τραγούδι και θεατρικοί μονόλογοι
Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 20:30
Βραδιά αφιερωμένη στον Βασίλη Τσιτσάνη
Ένα μουσικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη, στιχουργό και τραγουδιστή της ρεμπέτικης και λαϊκής μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη διοργανώνει η Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, με τίτλο “Βραδιά Τσιτσάνη”, το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στις 20.30 στην Πλατεία Τσιτσάνη (τέρμα οδού Δημ.Πολιορκητού – Άνω Πόλη). Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ρεμπέτικα μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης.

Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 2023 @ 20:30
Ρίτα Αντωνοπούλου & Ρεβάνς
Ανοιχτό Θέατρο Βυζαντινών Νερόμυλων Πολίχνης
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βυζαντινών Νερόμυλων
Με σεβασμό στο κοινό και πιστεύοντας ότι δεν υπάρχει πιο ισχυρό μέσο ένωσης των ανθρώπων από τη μουσική, παρουσιάζεται μια παράσταση που αφυπνίζει, ξεσηκώνει, εμψυχώνει, συγκινεί και γιατρεύει. Μέσα από αυτήν προκύπτει η υπόσχεση ότι όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τον κόσμο.
Αστέρης Κωνσταντίνου: κιθάρα, λαούτο, ηλεκτρικό μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Χρήστος Ελ. Παπαδόπουλος: κλαρινέτο, σαξόφωνο, φωνή
Γρηγόρης Οικονόμου: τύμπανα
Βασίλης Νικολόπουλος: ηλεκτρικό μπάσο
Άγγελος Αθανασιάδης: ηλεκτρική κιθάρα

 

Πάτρα

Σάββατο, 2 & Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, 2023
Urban Fest by RouteLab
Αυτό το καλοκαίρι η Πάτρα ετοιμάζεται για ένα μαγικό ταξίδι στην καρδιά του ευρωπαϊκού κινηματογράφου. Το Urban Fest by RouteLab παρουσιάζει το πρώτο Urban FilmLUX, ένα φεστιβάλ φιλμ σε συνεργασία με το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, για πέντε νύχτες από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στο Θεατράκι της Μαρίνας στην Πάτρα.
Το Urban FilmLUX προσκαλεί τους λάτρεις του κινηματογράφου να απομακρυνθούν από τις οθόνες του σαλονιού τους και να απολαύσουν τη λάμψη των καλύτερων πέντε ταινιών του θεσμού “βραβείο κοινού LUX” για το 2023, με θέα τον Πατραϊκό κόλπο και κάτω από τον έναστρο νυχτερινό ουρανό της πόλης.
Πρόγραμμα Ταινιών:
• 02/09 Triangle of Sadness – Το Τρίγωνο της Θλίψης
• 03/09 Will-o’-the-Wisp – Fogo-Fátuo


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες15 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική15 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival17 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική17 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες19 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο20 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική20 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο21 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival21 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News2 ημέρες πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024