Connect with us

News

Dire Straits Legacy: Προσθήκη νέας ημερομηνίας για τη Θεσσαλονίκη 30 Ιουνίου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

DIRE STRAITS LEGACY | WORLD TOUR 2024 |LIVE IN GREECE

ΠΕΜΠΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 | ΑΘΗΝΑΤΕΧΝΟΠΟΛΗΔΗΜΟΥΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ(almost SOLD OUT)

 ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ:

ΚΥΡΙΑΚΗ30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024 | ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

 

Τα εισιτήρια της συναυλίας των Dire Straits Legacy στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 29 Ιουνίου EΞΑΝΤΛOYNTAI και η Made of Stone Productions ανακοινώνει την προσθήκη νέας ημερομηνίας, την Κυριακή 30 Ιουνίου!

 

Hανακοίνωση των δύο συναυλιών των DireStraitsLegacy σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τον Ιούνιο του 2024αποτέλεσε ένα από τα πιο αναπάντεχα και σημαντικότερα συναυλιακά νέα για το επερχόμενο καλοκαίρι. Από τις πρώτες μέρες η προπώληση των εισιτηρίων ξεκίνησε με γοργούς ρυθμούς και πολύ με αποτέλεσμα να γίνεται soldout η συναυλία της Θεσσαλονίκης (29/6)  και να προστεθεί και δεύτερη μέρα (30/6), ενώ και για την εμφάνισή τους στην Αθήνα έχουν εξαντληθεί τα εισιτήρια της πρώτης φάσης αλλά και κάποια από τις υπόλοιπες κατηγορίες.

 

Η live ακρόαση των τεράστιων επιτυχιών των DireStraits στη χώρα μας αποτελούσε ένα άπιαστο όνειρο κι ένα τεράστιο απωθημένο για το ροκ και όχι μόνο ακροατήριο. Με την εμφάνιση των DireStraitsLegacy που αποτελούνται από αυθεντικά μέλη της μπάντας και έχουν τις «ευλογίες» των αδελφών Knopfler είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία για να απολαύσουμε ζωντανά μερικά από τα σπουδαιότερα rock τραγούδια που έχουν γραφτεί ποτέ.

 

Σχεδόν 40 χρόνια μετά τις ιστορικές συναυλίες του σχήματος το Μάιο του 1985 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όλες οι σπουδαίες συνθέσεις των DIRE STRAITS θα ακουστούν και πάλι ζωντανά σε ελληνικό έδαφος, από τους εξαιρετικούς μουσικούς που ηχογράφησαν, περιόδευσαν και υπήρξαν μέλη του ανυπέρβλητου βρετανικού ροκ συγκροτήματος που είχε πολλάκις χαρακτηριστεί ως «το μεγαλύτερο βρετανικό συγκρότημα των 80s», έχοντας πουλήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δίσκων παρά την σχετικά σύντομη διαδρομή τους.

 

Με τις ευλογίες των αδερφών Knopfler, οι DIRESTRAITSLEGACY είναι παγκοσμίως ο μοναδικός τρόπος να ακουστούν ζωντανά τα τραγούδια του πολυαγαπημένου συγκροτήματος, παιγμένο επί σκηνής από πρώην μέλη της μπάντας που απαρτίζουν ένα από τα σπουδαιότερα line-upever, επιφορτισμένο με την αποστολή να αποδώσει σεβάσμια και με τον τελειότερο τρόπο το εξαιρετικό υλικό που όλοι μας έχουμε λατρέψει.

 

Οι Dire Straits Legacy αποτελούνταιαπότααυθεντικάμέλητων Dire Straits – Alan Clark, Mel Collins, Phil Palmer, Danny Cummings, καιτον Marco Caviglia – παγκόσμιααυθεντίαστηνιδιαίτερηκιθαριστικήτεχνικήτου Knopfler. Επίσης,οβραβευμένοςμε Grammy Christiano Micalizzi καιοπολυοργανίστας Primiano Di Biase. Specialguestο σπουδαίος SteveWalters, και ο JohnIllsleyσε επιλεγμένες έκτακτες εμφανίσεις και στην παραγωγή, ο επίσης βραβευμένος με Grammy,TrevorHorn.

 

Το καλοκαίρι του 2024, η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη αποτελούν ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ σταθμούς της νέας παγκόσμιας περιοδείας, αφιερωμένης στη μνήμη του προσφάτως εκλιπόντα JACKSONNI, μέχρι πρότινος μέλος των DSL αλλά και του original σχήματος κατά την περίοδου του εμβληματικού άλμπουμ «Brothers In Arms» και τη θρυλική εμφάνιση στο LiveAid ‘85.

 

Οι  παρόντες όμως είναι πολλοί και εξέχοντες,:

  • Bραβευμένος με Grammy & μέλος του Rock’n’Roll Hall of Fame, οαυτοδίδακτος πιανίστας ALAN CLARK ήταν ο αυθεντικός keyboardίστας καθ’όλη την πορεία των DIRE STRAITS μέχρι την οριστική διάλυση τους το 1995, ενώυπήρξε επίσης συμπαραγωγός σε αρκετά albumsτης μπάντας, συμπεριλαμβανομένου του βραβευμένου “On Every Street”. Ένας πραγματικός βιρτουόζος του hammondorgan, έχει υπογράψει τις συνθέσεις σε δεκάδες soundtrack, έχει υπάρξει μέλος της μπάντας του Eric Clapton και του BobDylan,ενώ επίσης ήτανο βασικός μουσικός διευθυντής της Tina Turner στο απώγειο της καριέρας της.Έχοντας συνεργαστεί με αναρίθμητους καλλιτέχνες (μεταξύ των οποίων οι TheBeeGees, PhilCollins, RogerDaltrey, BoDiddley, BuddyGuy, GeorgeHarrison, BillyJoel, EltonJohn, BrianJohnson, PetShopBoys, PrefabSprout, LouReed, RodStewart, VanMorrison, Robbie Williams και φυσικά τα αδέρφια Mark&DavidKnopfler στις προσωπικές τους δουλειές μετά τους DireStraits), είναι το ιδρυτικό μέλος των DIRESTRAITSLEGACY απότις πρώτες σύντομες κοινές εμφανίσεις με τους PhilPalmer και JohnIllsleyπριν 15 χρόνια ως DireStraitsLegends, που πυροδότησαν την επιθυμία στα πρώην μέλη της μπάντας να αποδώσουν και πάλι ζωντανά το υλικό του συγκροτήματος μετά την οριστική άρνηση του MarkKnopfler στις σκέψεις για reunion.

 

  • Αυθεντικό μέλος των CrimsonKing κατά τα 70s αλλά και σε όλα τα μετέπειτα reunionprojects ως σαξοφωνίστας, φλαουτίστας και πληκτράς, πρόσθεσε το όνομα του στο εμβληματικό single “MissYou” και τον δίσκο “SomeGirls” με τους RollingStones. Έχοντας ηχογραφήσει στα late-70s&early 80s με τους rock και prog ήρωες BadCompany, Camel&AlanParson’sproject σε σημαντικότατους δίσκους, ο πολυπράγμων MELCOLLINS προσχώρησε στους DIRESTRAITS το 1982 κατά τις ηχογραφήσεις του “LoveOverGold” και παρέδωσε αναρίθμητες στιγμές μαγείας στην 8μηνη ομώνυμη περιοδεία, που αποτυπώθηκαν στο μνημειακό αλμπουμ “AlchemyLive” του 1984. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του το μακρινό 1965 στο πλάι του EricBurdon και έκτοτε, έχει συνεργαστεί με αναρίθμητους σπουδαίους καλλιτέχνες, συμμετέχοντας σε ιστορικούς δίσκους και περιοδείες. Για πολλά χρόνια υπήρξε ο βασικός σαξοφωνίστας των RogerWaters, AlvinLee, BryanFerry, GerryRafferty&JimCapaldi. Η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη και περιλαμβάνει ονόματα όπως Humble Pie, Uriah Heep, Eric Clapton, Small Faces, Marianne Faithfull, Tears for Fears, 10cc και αναρίθμητα άλλα.

 

  • Το έτερο ιδρυτικό μέλος των DIRESTRAITSLEGACY θεωρείται από τη μουσική βιομηχανία ως ένας από τους σπουδαιότερους session κιθαρίστες όλων των εποχών, έχοντας συμμετάσχει στις ηχοηγραφήσεις και περιοδείες για περισσότερα από 500 albums μέχρι και σήμερα. Βασικό μέλος της μπάντας του EricClapton, εκεί γνωρίστηκε με τον AlanClarkστα τέλη των 80s και η ένταξη του PHILPALMERστους DireStraitsήταν πλέον μονόδρομος. Ηχογράφησε και περιόδευσε από το 1990 μέχρι τη διάλυση του συγκροτήματος σηματοδοτώντας και τη μοναδική φορά που λειτούργησε στην καριέρα του αποκλειστικά ως full-time μέλος κάποιου συγκροτήματος. Οι συμμετοχές του σε αναρίθμητα albums ορόσημα της rock μουσικής τον έκαναν περιζήτητο σε κάθε ανερχόμενο καλλιτέχνη που επιζητούσε mainstream επιτυχία, αλλά και στους παραγωγούς των μεγαλύτερων pop-iconsπου επιθυμούσαν τις υπηρεσίες του (όπως οι GeorgeMichael, TakeThat, PetShopBoys, SpiceGirls, CélineDion, SheenaEaston, LisaStansfield, TinaTurner, RobbieWilliams κ.α.). Το 2004 επιλέχθηκε από την Fender ως καλλιτεχνικός διευθυντής του “TheStratPack”, την εκδήλωση εορτασμού στο WembleyArena του Λονδίνου για τα 50 χρόνια της θρυλικής κιθάρας FenderStratocaster, ενώ δυο χρόνια νωρίτερα ήταν ο βασικός κιθαρίστας του συγκροτήματος που επιλέχθηκε από τον σπουδαίο συνθέτη και διευθυντή ορχήστρας MichaelKamen στην περίφημη συναυλία “PartyatthePalace” που πραγματοποιήθηκε στο βασιλικό ανάκτορο του Buckingham. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο τίτλος της αυτοβιογραφίας που εξέδωσε πριν λίγα χρόνια ονομάζεται “PhilPalmer, theSessionMan”.

 

  • Ταυτόχρονα με τον PhilPalmer, εντάχθηκε στους DireStraits ως percussionistoDANNYCUMMINGS με τον οποίο είχαν γνωριστεί μέσω της κοινής τους συνεργασίας με τον GeorgeMichael. Πριν από την επίσημη ένταξη του στο συγκρότημα όμως, ο Cummings είχε ήδη εμφανιστεί ζωντανά επί σκηνής ως μέλος της μπάντας στη θρυλική συναυλία LiveAid του 1985 στο WembleyStadium. Η συμμετοχή του Danny στο OnEveryStreet και την επερχόμενη τελευταία περιοδεία του συγκροτήματος εδραίωσε μια εξαιρετική χημεία επί σκηνής και διαπροσωπική σχέση μεταξύ Cummings και Knopfler που έκτοτε συμπορεύονται σε όλη τη διάρκεια της solo καριέρας του Mark μέχρι και σήμερα, στην μπάντα του οποίου είναι ο βασικός drummer και backingvocalist. Η ανάγκη και επιθυμία όμως του Cummings να μπορεί να παίζει ζωντανά τα τραγούδια που αγάπησε τόσο πολύ, οδήγησε αναπόφευκτα στην παράλληλη ένταξη και συμμετοχή στους DIRESTRAITSLEGACY με τις ευχές του αδιαμφισβήτητου ηγέτη της αυθεντικής μπάντας.Έχοντας εντρυφήσει στην αφρικανική παράδοση μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα στη Σενεγάλη (παίζοντας με αυτόχθονες μουσικούς του δρόμου αλλά και τους σπουδαίους Youssou’N’Dour, SalifKeita&MoryKante) και τα studios του Λονδίνου (όπου έχει ηχογραφήσει μνημειώδη albums ως drummer ή percussionist για καλλιτέχνες όπως οι DepecheMode, PinkFloyd, PaulMcCartney, Pulp, GeorgeMichael&Wham!, BryanAdams, ChrisdeBurgh, Nazareth, TinaTurner, EltonJohn, SimplyRed, PetShopBoys, SteelPulse, DavidGilmour και φυσικά όλη τη δισκογραφία των αδερφών Knopfler).

 

  • Σαν να μην ήταν όλα αυτά αρκετά, με τις ευλογίες του TrevorHorn, επιβλέποντα παραγωγού των DSL και μπασίστα των θρυλικών Yes, καθήκοντα μπάσου σε ένα ήδη iconicline-up, αναλαμβάνει ως specialguest για την επερχόμενη περιοδεία ο STEVEWALTERS. Μαθητής του ανυπέρβλητου JacoPastorius, ο περιζήτητος βρετανός βιρτουόζος του πεντάχορδου μπάσου ξεκίνησε από τους JamesTaylorquartet στα 80s, πριν γίνει ο μπασίστας του αείμνηστου GeorgeMichael καθόλη τη διάρκεια της solo καριέρας του. Ενδιάμεσα όμως ηχογραφούσε και περιόδευε με αναρίθμητους άλλους σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ηAmyWinehouse, ο θρύλικός RodStewart, η funkαυτοκράτειρα ChakaKhan, osirCliffRichard, ο JimmyCliff, ηMariahCarey, οιPetShopBoys, και οι αγαπημένοιWaterboys μεταξύ πολλών άλλων.

 

  • Το touring line-up πέρα από κάποιες σποραδικές παγκοσμίως και συνήθως έκτακτες εμφανίσεις του βετεράνου JOHNILLSLEY, συμπληρώνεται από τον CRISTIANOMICALIZZI, ένα βραβευμένο με Grammy sessiondrummer, πασίγνωστο μέσω της συνεργασίας του με τον Ιταλό superstarErosRamazzotti και πάνω από 200 ηχογραφήσεις, και τον PRIMIANODIBIASE, πιθανότατα πιο περιζήτητο session keyboardist της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αφήσαμε τελευταίο αλλά σίγουρα όχι λιγότερο σημαντικό, τον frontman MARCOCAVIGLIA, ο οποίος θεωρείται παγκοσμίως ως η κορυφαία αυθεντία στο μοναδικό κιθαριστικό στυλ παιξίματος στο έργο του Mark Knopfler. Ο Caviglia γνωρίστηκε στα early 90s με το ινδαλμά του μέσω της συνεργασίας του με τον StevePhillips, συνοδοιπόρου του Knopfler στο countryprojectTheNottingHillbillies που διατηρούσε παράλληλα με τους DireStraits. Διατήρησαν επαφή και όταν αρκετά χρόνια αργότερα δημιουργήθηκαν οι DIRESTRAITSLEGACY, η πρόταση και επιλογή του για να αναπληρώσει το δύσκολο έργο πιστής απόδοσης του κιθαριστικού ήχου των DireStraits, ήταν πλέον προφανής με τις ένθερμες ευλογίες του μέντορα του.

 

Εν κατακλείδει, οι DIRE STRAITS LEGACY, εν έτει 2023 είναι η μοναδική συνέχεια της εμβληματικής μουσικής των DIRE STRAITS και ο μοναδικός τρόπος να την απολαύσει κανείς ζωντανά σε μια συναυλία. Αυθεντικά μέλη απαρτίζουν το line-up, μουσικοί που ηχογράφησαν τα διασημότερα albums και περιόδευσαν για χρόνια, δημιουργώντας τον θρυλικό ήχο της βρετανικής μπάντας, πλαισιωμένοι από θρυλικούς session μουσικούς και την προσθήκη του MarcoCaviglia, παγκοσμίως αναγνωρισμένου ειδήμονα στο ιδιαίτερο κιθαριστικό παίξιμο του MarkKnopfler, που προσδίδει τον χαρακτηριστικό ήχο της πολυαγαπημένης βρετανικής μπάντας.

 

Αντλώντας από έξι πλατινένια άλμπουμ, το απίστευτο liveshow του συγκροτήματος περιλαμβάνει όλες τις κλασικές επιτυχίες των DIRE STRAITS, όπως τα “Money for Nothing”, “Sultans of Swing”, “Romeo and Juliet”, “Walk of Life”, “Brothers in Arms”. “TunnelofLove”, πολλά fan-favourites όπως τα “ExpressoLove”, “TelegraphRoad”, “DowntotheWaterline”, “SolidRock”, “SoFarAway”, “HeavyFuel”,και πολλές ακόμα εκπλήξεις σε ένα δίωρο πρόγραμμα που δεδομένα θα μας κάνει να χορέψουμε, να συγκινηθούμε και κυρίως να θυμηθούμε το μεγαλείο αυτής της σπουδαίας βρετανικής μπάντας που κάποια στιγμή έγινε τόσο μεγάλη που πλέον δεν μπορούσε παρά να διαλυθεί!

 

Στα τέλη Ιουνίου 2024, οι ουρανοί πάνω από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα γεμίσουν με τις υπέροχες μελωδίες των DIRESTRAITS σε δυο ανεπανάληπτα shows που κανείς rockfan δεν μπορεί να χάσει!


DIRE STRAITS LEGACY – the closest you’re going to get to DIRE STRAITS!

Η προπώληση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

ΑΘΗΝΑ – ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΟΡΘΙΩΝ 39€(Παραμένουν λίγα)

ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

A’ ΖΩΝΗ – 48€ (Εξαντλήθηκαν)

ΚΑΘΗΜΕΝΟΙ Β’ ΖΩΝΗ – 44€ (Εξαντλήθηκαν)

ΚΕΡΚΙΔΑ – 44€(Παραμένουν ελάχιστα)

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (Για 29 Ιουνίου)

ΟΡΘΙΩΝ 39€(Παραμένουν ελάχιστα)

ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

A’ ΖΩΝΗ – 48€ (Εξαντλήθηκαν)

Β’ ΖΩΝΗ – 44€ (Εξαντλήθηκαν)

ΚΕΡΚΙΔΑ – 44€ (Παραμένουν ελάχιστα)

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ (Για 30 Ιουνίου)

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ στην Α’ φάση προπώλησης (περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων):

ΟΡΘΙΩΝ – 34€

ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

A’ ΖΩΝΗ – 42€

Β’ ΖΩΝΗ – 39€

ΚΕΡΚΙΔΑ – 39€

 

Μετά την εξάντληση των εισιτηρίων της Α’ φάσης, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:

ΟΡΘΙΩΝ – 39€

ΚΑΘΗΜΕΝΩΝ

A’ ΖΩΝΗ – 48€

Β’ ΖΩΝΗ – 44€

ΚΕΡΚΙΔΑ – 44€

 

Εισιτήρια προπωλούνται πανελλαδικώς στο δίκτυο της Viva (more.com | Public | Nova) και κατά τόπους στα εκδοτήρια των χώρων.

 

Προπώληση: https://www.more.com/music/direstraitslegacyliveingreece/

 


 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
News23 ώρες πρν

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Δείτε το πρόγραμμα του Μαρτίου 2024

Events23 ώρες πρν

Brazilian Party: Ένα μοναδικό πάρτι την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

News1 ημέρα πρν

Νατάσα Θεοδωρίδου: Κάθε Παρασκευή και Σάββατο, μαζί με τον Γιώργο Κακοσαίο και τους Αlcatrash στην Ακτή Πειραιώς

News2 ημέρες πρν

To πάρτυ της ζωής μου: Νέες ημερομηνίες μετα τα συνεχόμενα sold out

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ - SUMMER TOUR 2024
News2 ημέρες πρν

Νατάσα Θεοδωρίδου & Αναστασία: Περιοδεία – καλοκαίρι 2024 | Πρόγραμμα εμφανίσεων

Festival2 ημέρες πρν

Το πρώτο Death Disco Indoor Festival είναι γεγονός: 30/11 & 1/12 2024 @ Fuzz Club

Festival2 ημέρες πρν

Νεστόριο: 44o River Party 2 – 4 Αυγούστου 2024 | Ξεκίνησε η προπώληση

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Release Athens 2024: Οι Tramhaus έρχονται στην Πλατεία Νερού | Πέμπτη 20 Ιουνίου

Μουσική2 ημέρες πρν

Η Βασιλική Μιχαλοπούλου επιστρέφει δισκογραφικά με το τραγούδι «Περιμένω»!

Συναυλίες2 ημέρες πρν

Οι Pavlov’s Dog έρχονται στην Ελλάδα για μοναδικές εμφανίσεις σε Αθήνα 10/9 & Θεσσαλονίκη 11/9