Connect with us

Festival

Δήμος Χαλανδρίου: Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024: Από 2/7 έως 28/9

Δημοσιεύθηκε

στις

Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024: Από 2/7 έως 28/9

Η τέχνη μας στηρίζει. Στηρίζουμε την τέχνη και τους ανθρώπους της

Ξεκινά στις 2 Ιουλίου η μεγαλύτερη γιορτή της πόλης, το Φεστιβάλ Ρεματιάς – Νύχτες Αλληλεγγύης 2024 του Δήμου Χαλανδρίου που θα διαρκέσει έως τις 29 Σεπτεμβρίου, γεμίζοντας το καλοκαίρι με ένα ακόμη πλούσιο πρόγραμμα, ξεχωριστών ποιοτικών εκδηλώσεων από όλες τις παραστατικές τέχνες.

Σε όλες τις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία θα δοθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και σε δομές αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

El Sistema Greece | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 30/6 και ώρα 9.00)

Η El Sistema Greece Youth Orchestra και η El Sistema Greece Youth Choir, ανοίγουν τις φετινές εκδηλώσεις. Οι νεαροί μουσικοί θα μας ταξιδέψουν στον χώρο και στον χρόνο μέσα από κλασικά αριστουργήματα, κινηματογραφικές μελωδίες και έργα από διάφορα μέρη του κόσμου, υπό τη διεύθυνση των Κυριακής Κουντούρη και Βάγιας Παπαγιαννοπούλου.

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Μίμης Πλέσσας – «Ποιός το ξέρει» | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 30/6 και ώρα 9.00)

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια ζωής του μεγάλου δημιουργού.
Φέτος ο Μίμης Πλέσσας συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής, και το γιορτάζει στο Χαλάνδρι. Ο άνθρωπος που έγινε συνώνυμο της μουσικής, δεν σταματάει να είναι παρόν και να δημιουργεί. Στο Θέατρο Ρεματιάς, πρόκειται να
παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα με τραγούδια που είναι στη βαθιά χαραγμένα στη μνήμη μας, τα αγαπούν όλες οι γενιές ακροατών και έχουν συνοδεύσει ξεχωριστές στιγμές της ζωής μας.

Ερμηνεύουν: Ελένη Πέτα, Σπύρος Κλείσσας, Δήμητρα Σταθοπούλου
Μαζί τους η Ορχήστρα Μίμης Πλέσσας
Γιώργος Παχής-μπουζούκι
Χρήστος Βιδινιώτης-μπουζούκι
Γιώργος Παπαχριστούδης-πιάνο
Ιωάννης Καλκάνης-τύμπανα& κρουστά
Χρήστος Περτσινίδης- κιθάρα
Αντώνης Καλκαντζάκος-κοντραμπάσο
Δήμος Πολυμέρης-ακορντεόν

Παρασκευή 5 & Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Θάνος Μικρούτσικος – Αφιέρωμα

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 2/7 και ώρα 9.00)

Συναυλία με τη ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΟΧΡΗΣΤΡΑ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ.
Ερμηνεύουν η Ρίτα Αντωνοπούλου και ο Κώστας Θωμαΐδης.
Δύο βραδιές αφιερωμένες στον αξέχαστο Θάνο.
Μικρούτσικο που πολλές φορές ταξίδεψε με τις μουσικές τους στο θέατρο Ρεματιάς.
Γιατί ο μόνος τρόπος που θα ήθελε ο Θάνος να τον θυμόμαστε είναι μέσα από το έργο του.
Στις δυο συναυλίες θα ακουστούν για πρώτη φορά οι μεγάλες του επιτυχίες σε στίχους των ποιητών που αγάπησε, σε καινούργια ενορχήστρωση του αρχιμουσικού και καλλιτεχνικού διευθυντή στη «Φιλαρμονική Εταιρία Μάντζαρος», Σωκράτη Άνθη.

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Old Hollywood | Συναυλία Jazz – Swing

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 5/7 και ώρα 9.00)

Με την Λένα Σταμέλου (Lena Lou) και τον Ηλία Ζέρβα.
Μια μουσικοχορευτική παράσταση με επιρροές από την χρυσή εποχή του παλιού Hollywood, τότε που τα λαμπερά μιούζικαλ και οι μεγάλες swing μπάντες κυριαρχούσαν στις μουσικές σκηνές. Η Λένα Σταμέλου (Lena Lou) και ο Ηλίας Ζέρβας δυο αναγνωρίσιμοι ερμηνευτές του Ελληνικού Jazz και Swing μουσικού στερεώματος συναντιούνται επί σκηνής προσφέροντας ένα μοναδικό μουσικό θέαμα που θα ταξιδέψει το κοινό με κομμάτια από
το χτες και το σήμερα σε μια άλλη εποχή. Στην σκηνή του Old Hollywood ο Frank Sinatra συναντά την Lady Gaga, η Marilyn Monroe τον Michael Bublé και το χτες ταυτίζεται με το σήμερα.
Παίζουν οι μουσικοί:
Σπύρος Κολαΐτης: Σαξόφωνο – Κρουστά – Ενορχηστρώσεις
Νίκος Δρογώσης: Πιάνο
Νικόλας Αθανασιάδης: Κρουστά
Γιώργος Καλαθάς: Ηλ. Μπάσο
Τάσος Βιτσεντζάτος: Τρομπέτα

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Οι Τσέντσι του Πέρσι Σέλλεϋ | Θεατρική Παράσταση

Οι Τσέντσι του Πέρσι Σέλλεϋ, του σημαντικού ποιητή, εκπροσώπου του βρετανικού ρομαντισμού του 19ου αιώνα, είναι ένα έργο σπάνιο. Μένει ανεξίτηλα στη μνήμη. Η ποιητική γραφή του, μεστή νοημάτων, το λεπτό ψυχογράφημα των ηρώων, η φιλοσοφική αναζήτηση εννοιών όπως η δικαιοσύνη και η ελευθερία, τα όρια της ηθικής, μέσα από μια δυναμική πλοκή, κάνουν το έργο μοναδικό. Το υλικό του μια αληθινή ιστορία κακοποίησης
και πατροκτονίας, που έλαβε χώρα σε μια γνωστή αρχοντική οικογένεια της Ρώμης του 1600, την οικογένεια Τσέντσι.
Η παράσταση θέλει να φέρει αυτή τη σκληρή ιστορία του 1600, βουτηγμένη μέσα από τον ρομαντισμό του Σέλλεϋ σε ένα χρόνο τόσο προσωπικό, τόσο άμεσο, ώστε να μην έχει σημασία αν είναι τότε ή σήμερα, αλλά μόνο η βαθιά ψυχική εντύπωση που μας προκαλεί.
Το φιλύποπτο περιβάλλον διαρκώς παρόν, ωτακουστές, υπηρέτες, κινούμενοι τοίχοι, πλάσματα μεσαιωνικά, επιβιώνουν σε έναν υπερχρόνο. Η συγκινητική πορεία της Μπεατρίτσε από το σκοτάδι προς το φως μας παρασέρνει
και μας κάνει να αναζητήσουμε μέσα μας το σε τι πιστεύουμε, σε τι θα μπορούσαμε να πιστεύουμε και το τι μένει.

Παίζουν οι Γιάννης Νταλιάνης, Ελίζα Σκολίδη, Ελένη Ζαραφίδου, Χρήστος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κολιός, Γιώργος Κορομπίλης, Πανάγος Ιωακείμ
Σκηνοθεσία: Μαριλίτα Λαμπροπούλου

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

«Χρυσοπράσινο φύλλο δεν σε ξεχνώ» Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου | Μουσικο-χορευτική παράσταση

Eλεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Η Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίου, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή το 1974, παρουσιάζει μια παράσταση για όλα όσα θα θέλαμε να ξέρουμε για το χρυσοπράσινο φύλλο και τα αγνοούμε. Από τις αρχαίες ρίζες της ελληνικότητας της Κύπρου, της νήσου της Αφροδίτης, στον πρώτο εποικισμό της από τους Αρκάδες και από τους πρώτους κατακτητές στη σύγχρονη διχοτόμησή της.
Από τους αρχαίους μύθους στις λαϊκές παραδόσεις και από την παραδοσιακή μουσική στα σύγχρονα μουσικά και καλλιτεχνικά δημιουργήματα, ταξιδεύουμε ανάμεσα στις χαρές και στους θρήνους.
Με πυξίδα το συναίσθημα και τις ανθρώπινές ιστορίες, σας καλούμε σε μια παράσταση για το χρυσοπράσινο φύλλο της Μεσογείου που δεν θέλουμε να ξεχάσουμε.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

«Απόκοπος» του Μπεργάδη | Συναυλία | Συμμετέχει ο Ross Daly

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 9/7 και ώρα 9.00)

Η Ναταλία Κωτσάνη και ο Τάσος Κοφοδήμος, ενώνουν τις δυνάμεις τους μελοποιώντας και ερμηνεύοντας τον Απόκοπο του Μπεργαδή, ένα από τα ομορφότερα ποιήματα της κρητικής λογοτεχνίας του 16ου αιώνα, τον «παππού» του Ερωτόκριτου. Συμπράττουν επί σκηνής με τον Ross Daly, το Βασίλη Ρακόπουλο, το Βαγγέλη Ζωγράφο, τον Άγγελο Πολυχρόνου, και την εικαστικό Ναταλία Μαντά που εικονογραφεί σε πραγματικό χρόνο την αφήγηση.

Σάββατο 13 Ιουλίου 2024

Δημήτρης Μητσοτάκης και οι «112 live» | Συναυλία | «Από τους Ενδελέχεια μέχρι σήμερα…»

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 10/7 και ώρα 9.00)

Τριάντα χρόνια αδιαπράγματευτης και ασυμβίβαστης πορείας, ένα ακόμα ταξίδι που τον φέρνει στη σκηνή για μια συναυλία-γιορτή. Ο συνθέτης, στιχουργός και συγγραφέας Δημήτρης Μητσοτάκης, ευρύτερα γνωστός από το συγκρότημα «Ενδελέχεια», παρουσιάζει ένα πρόγραμμα βασισμένο στην 30ετή δημιουργική του πορεία. Συνοδοιπόροι στο μουσικό ταξίδι είναι οι¨112¨.
Μία μουσική κολεκτίβα με σπουδαίους μουσικούς, όπως :
Οδυσσέας Τζιρίτας, Δημήτρης Κοσκινάς, Παντελής Πέτρου, Νίκος Χριστόπουλος, Αλέξανδρος Γαβράς, Κυριάκος Πέτρου, Ελένη Φουρλάνου.

Μας προσκαλούν σε μια βραδιά γεμάτη από τις ελληνικές ροκ, και όχι μόνο, μελωδίες που ντύνουν τους άλλοτε λυρικούς και άλλοτε καυστικούς στίχους.

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2024

Encardia | Συναυλία

Με εισιτήριο | Τιμές: Προπώληση 12ευρώ ticketservices Ταμείο 14 €

Πέρασαν ακριβώς 20 χρόνια όταν οι Encardia μας συστήθηκαν. Στις 15 Ιουλίου έρχονται ξανά στο θέατρο Ρεματιάς για μια επετειακή καλοκαιρινή συναυλία τους !!! Τραγούδια αγάπης, ξενιτειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων της Νότιας Ιταλίας, μαζί με ταραντέλες, καινούργια τραγούδια και ελληνικούς ρυθμούς, πάντα με τον γνώριμο πια ήχο τους που ξεσηκώνει. Σε εμφάνιση έκπληξη η μουσική ομάδα της θεραπευτικής
κοινότητας ΚΕΘΕΑ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ.

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Αφιέρωμα στον Πάνο Γαβαλά | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 14/7 και ώρα 9.00)

O Αργύρης Παπαγεωργίου ιδρυτικό μέλος και γνωστός ερμηνευτής από το λαϊκό συγκρότημα ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στον μεγάλο βάρδο και δημιουργό του λαϊκού μας τραγουδιού Πάνο
Γαβαλά, ο οποίος υπήρξε φορέας μιας ιδιαίτερης αισθητικής σε ερμηνευτικό και συνθετικό επίπεδο και καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τη διαμόρφωση του λαϊκού τραγουδιού της Ελλάδος. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν
ο Αργύρης Παπαγεωργίου και η Μαρίνα Μανωλάκου με τη συνοδεία του συγκροτήματος “ΕΜΜΕΛΟΝ”.

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Alejandro Díaz – América Latina | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 16/7 και ώρα 9.00)

Για άλλη μια φορά η Λατινική Αμερική συναντά την Ισπανία,την Κάτω Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ελλάδα στο Θέατρο της Ρεματιάς. Στη σκηνή, 20 μουσικοί από Αργεντινή, Βολιβία, Κολομβία, Κούβα, Ελλάδα, Μεξικό, Περού, Βενεζουέλα και Χιλή θα συνταξιδέψουν με επαναστατικούς στίχους, όμορφες μελωδίες και έντονους ρυθμούς για να συναντήσουν άλλους ταξιδιώτες. Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον λαό της Παλαιστίνης.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2024

«Τα τραγούδια της Σωτηρίας» | Μουσική παράσταση

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 17/7 και ώρα 9.00)

Το Θέατρο της Ρεματιάς υποδέχεται μια μουσική παράσταση αφιερωμένη στην «Αρχόντισσα του ρεμπέτικου», Σωτηρία Μπέλλου μέσα από τη φωνή της Χριστίνας Μαξούρη. Οι σκοποί του Τσιτσάνη, του Παπαϊωάννου, του Μητσάκη, του Καλδάρα, του Σαββόπουλου, του Μούτση, του Ανδριόπουλου και του Λάγιου, μπλέκονται με μαρτυρίες για τη ζωή της μεγάλης ρεμπέτισσας, μέσα από λόγια της ίδιας αλλά και ανθρώπων που τη γνώρισαν.
Τραγουδά η Χριστίνα Μαξούρη
Μουσικοί:
Ζαχαρίας Γερασκλής (μπουζούκι-φωνή)
Δημήτρης Κουφογιώργος (μπουζούκι)
Βασίλης Προδρόμου (κιθάρα-φωνή)
Δημήτρης Κούστας (ακορντεόν)
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης, Χριστίνα Μαξούρη

Δευτέρα 22 Ιουλίου 2024

«Το μποστάνι του Μποστ» | Θεατρική Παράσταση 

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 19/7 και ώρα 9.00)

Η Θεατρική Εταιρεία THEARTES του Κωνσταντίνου Κυριακού και της Κατερίνας Μπιλάλη παρουσιάζει την εξωφρενικά επίκαιρη και ανατρεπτική κωμωδία «Το μποστάνι του Μποστ». Μια πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών ερμηνεύουν με μοναδικό τρόπο άγνωστα και γνωστά επιθεωρησιακά κείμενα του αξεπέραστου και αμίμητου Μποστ, τα οποία συνοδεύονται από την ακυκλοφόρητη μελωδικότατη μουσική του διαχρονικού Λουκιανού Κηλαηδόνη.
Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Κατερίνα Μπιλάλη
Μουσική: Λουκιανός Κηλαηδόνης
Χορογραφίες-Κινησιογραφία: Λιλλύ Κουτσανδρέα
Ενορχήστρωση: Γιώργος Κομπογιάννης
Ηθοποιοί: Κατερίνα Μπιλάλη, Κωνσταντίνος Κυριακού, Ερμόλαος Ματθαίου, Αλεξία Μουστάκα, Κρίστη Παπαδοπούλου, Τέλης Ζαχαράκης
Φωνητική συμμετοχή: Γιάννης Μποσταντζόγλου, Σπύρος Πούλης

Τρίτη 23 & Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

«Μια άλλη Θήβα» | Θεατρική παράσταση από το Θέατρο του Νέου Κόσμου 

Με εισιτήριο Τιμές: Κανονικό: 18 ευρώ | Άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών:  15 ευρώ. | Ηλεκτρονική πώληση: more.com

Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν.
Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας.
Ενδιαφέρον έχει ότι ο Σέρχιο Μπλάνκο θέλει να παίζονται οι δύο αυτοί ρόλοι από έναν ηθοποιό.
Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Παρασκευή 26, Σάββατο 27, Κυριακή 28 Ιουλίου 2024

Our festival 10 | Συνάντηση Αλληλέγγυων Καλλιτεχνών 

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Το Our Festival επανέρχεται στο φυσικό του σπίτι για 10η συνεχόμενη χρονιά προσκαλώντας το κοινό του σε μία γιορτή Πολιτισμού και Αλληλεγγύης. Από την Παρασκευή 26 έως και την Κυριακή 28 Ιουλίου, η ρεματιά θα κατακλειστεί από πολυποίκιλους ήχους που θα μας χαρίσουν σημαντικοί καλλιτέχνες της σύγχρονης εγχώριας μουσικής σκηνής.
Με ελεύθερη είσοδο και πρόσβαση για ΑμεΑ, και μετά από 9 διοργανώσεις, με τη συμμετοχή 174 δράσεων και 846 καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το Our Festival συστήνεται εκ νέου στο κοινό του.
Με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, το Our Festival φιλοξενείται μέχρι και σήμερα στο κατάφυτο, ανοιχτό Θέατρο της Ρεματιάς.

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2024

«Το κορίτσι του τεκέ» στο «Χάραμα Καισαριανής» | Μουσική παράσταση

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 26/7 και ώρα 9.00)

Ένα Μουσικό -Κινηματογραφικό χρονικό από τα προπολεμικά αδέσποτα δίστιχα στο αστικό λαϊκό τραγούδι, το Ρεμπέτικο! Έτσι όπως γεννήθηκε και χαράχτηκε μέσα στο περιθώριο του κοινωνικού ιστού, τις φυλακές, τους τεκέδες, τα πορνεία και όπως διαμορφώθηκε και γαλουχήθηκε μέσα από τον πόνο των απόκληρων, των ξενιτεμένων, των προσφύγων και των εκτελεσμένων αγωνιστών.
Μια παράσταση βασισμένη στα ομώνυμα Βιβλία & CD του Γιάννη Τσιαντή, που σε ταξιδεύουν σε παραμερισμένες σελίδες ιστορίας από το μυθικό μουσικό υπόκοσμο των τεκέδων και των χαμαιτυπείων έως στις θυσιαστικές μάχες των προσφυγικών γειτονιών.
Κατερίνα Τσιρίδου: Τραγούδι, μπαγλαμάς, κρουστά
Σωτήρης Παπατραγιάννης: Τραγούδι, αφήγηση – πρόζα, μπαγλαμάς
Γιάννης Τσιαντής: Αφήγηση – πρόζα, τραγούδι, τζουράς, κρουστά
Γιώργος Τοσικιάν: Σολιστική κλασική κιθάρα
Τάσος Κακλαμάνης: Τραγούδι, μπουζούκι
Γιάννης Χαραλαμπάκης: Τραγούδι, μπουζούκι, κιθάρα
Νίκος Πρωτόπαπας: Κιθάρα, τραγούδι
Δήμος Βουγιούκας: Ακορντεόν
Μουσική επιμέλεια & Ενορχήστρωση: Νίκος Πρωτόπαπας
Κείμενα & Music Documentary Clip: Γιάννης Τσιαντής

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024

Storyville Ragtimers | Συναυλία jazz

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 28/7 και ώρα 9.00)

Οι Storyville Ragtimers, την Τετάρτη 31 Ιουλίου ,θα παρουσιάσουν στο «Φεστιβάλ Ρεματιάς» ένα μεγάλο αφιέρωμα-ιστορική αναδρομή από την αρχή μέχρι την κορύφωση της τεράστιας καριέρας του Louis Armstrong με τίτλο “Black & Blue”. Ο Duke Ellington έλεγε πως αν ένας άνθρωπος δικαιούται να λέγεται & Μr Jazz& αυτός δεν είναι άλλος από τον Louis Armstrong.
Γιάννης Καραγιαννάκης – κορνέτα
Κωστής Βαζούρας – σαξόφωνα, κλαρινέτο
Βασίλης Παναγιωτόπουλος – τρομπόνι
Μελέτης Πόγκας – κιθάρα, μπάντζο, φωνή
Βασίλης Τζαβάρας – κιθάρα, πιάνο, φωνή
Μάνος Λούτας – κοντραμπάσο
Θοδωρής Χριστοδούλου – τύμπανα

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Αναστασία Έδεν & Άρης Βλάχος | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 31/7 και ώρα 9.00)

Η ερμηνεύτρια Αναστασία Έδεν μαζί με τον συνθέτη Άρη Βλάχο και την εκρηκτική μπάντα τους σε μία μοναδική μουσική παράσταση με τίτλο «Του έρωτα όλα τα φίλτρα», γεμάτη jazzy διαθέσεις και ανατρεπτικές διασκευές που παραπέμπουν σε big band a la ελληνικά! Με μία βεντάλια τραγουδιών, από Γαλάνη και Πρωτοψάλτη μέχρι Δεληβοριά και Μικρούτσικο, από Μοσχολιού και Αλεξίου μέχρι Χιώτη και Τσιτσάνη, οι δύο καλλιτέχνες υπόσχονται αξέχαστες στιγμές!
Καλλιτεχνική επιμέλεια προγράμματος – ενορχήστρωση: Άρης Βλάχος
Παιζούν οι μούσικοι :
Άρης Βλάχος – πιάνο
Γιάννης Παπαναστασιού – Σαξόφωνο σοπράνο / άλτο
Άννα Λάκη – ακορντεόν
Παναγιώτης Καψαμπέλης – ακουστική/ηλεκτρική κιθάρα
Στέργιος Μητρούσης – Ηλ. μπάσο
Σπύρος Καραμήτσος – Τύμπανα

Δευτέρα 5 Αυγούστου 2024

Βασίλης Λέκκας & Νίκος Σπάθας |Συναυλία

Με εισιτήριο | Τιμές: Προπώληση: 15 ευρώ ticket services | Ταμείο: 18 ευρώ

Ο Βασίλης Λέκκας και ο Νίκος Σπάθας μοιράζονται επί σκηνής βιώματα και τραγούδια από το κοινό τους περιβάλλον που καθορίστηκε από την μακρόχρονη φιλία και συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με τον Ο Βασίλης Λέκκας και ο Νίκος Σπάθας μοιράζονται επί σκηνής βιώματα και τραγούδια από το κοινό τους περιβάλλον, που καθορίστηκε από την μακρόχρονη φιλία και συνεργασία του Βασίλη Λέκκα με τον Γιάννη Σπάθα, με πλούσια κατάθεση τόσο στην δισκογραφία όσο και στις ζωντανές εμφανίσεις.
Ο Νίκος Σπάθας από μικρή ηλικία βίωσε αυτή τη σχέση και έτσι φυσικά και αβίαστα γίνεται γέφυρα που μεταφέρει αυτή την ατμόσφαιρα και το ύφος… από γενιά… σε γενιά.
Στην παράσταση ακούγονται τραγούδια από την μακρά δισκογραφία του Βασίλη Λέκκα με τους σημαντικότερους Έλληνες δημιουργούς

Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024

Άννα Μπιλιλή | Συναυλία λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 4/8 και ώρα 9.00)

Η νέα και ταλαντούχα ερμηνεύτρια Άννα Μπιλιλή με το έμφυτο ταμπεραμέντο, έρχεται στο Φεστιβάλ Ρεματιάς για μία συναυλία με αγαπημένα λαϊκά και παραδοσιακά κομμάτια παρέα με αξιόλογους μουσικούς.
Ηλίας Μαυρίκης: κιθάρα λαούτο
Λάζαρος Ακριβόπουλος: κρουστά
Δημήτρης Σαββαΐδης: μπουζούκι, τραγούδι
Νίκος Βερύκοκκος: βιολί, τραγούδι
Τάσος Αθανασιάς: ακορντεόν

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2024

«Μαρίκα Παπαγκίκα-Το ηλεκτρικό κορίτσι» | Μουσική παράσταση 

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 23/8 και ώρα 9.00)

Η μυστηριώδης Μαρίκα Παπαγκίκα, η εμβληματική τραγουδίστρια του καφέ-αμάν, ξεδιπλώνει μέσα από το συγκλονιστικό κείμενο του Νίκου Σταματιάδη, άγνωστες πτυχές της πολυτάραχης ζωής της, στην Κω, τη Σμύρνη,
την Αλεξάνδρεια και τελικά στη Νέα Υόρκη, τη δεκαετία του ’20, όπου μεγαλουργεί, διαδίδοντας για χρόνια την ελληνική μουσική παράδοση. Η ηρωίδα-ερμηνεύτρια Κερασία Σαμαρά τραγουδά τα τραγούδια της Μαρίκας,
μέσα από διαρκή ζωντανό διάλογο με το jazz group του Τάκη Μπαρμπέρη, μαζί της, επί σκηνής.

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024

Ο θρύλος της Μουλάν | Παιδική παράσταση

Με εισιτήριο | Προπώληση: 10 €, Γενική Είσοδος: 12 € | Άνεργοι/Πολύτεκνοι /ΑμεΑ/ Γκρουπ άνω των 20 ατόμων: 8,00 € | Ηλεκτρονική πώληση: more.com

«Ο Θρύλος της Μουλάν», ένας από τους διασημότερους μύθους παγκοσμίως παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αυτό το καλοκαίρι, από την παιδική σκηνή του Χρήστου Τριπόδη και την εταιρία Μέθεξις. Πρόκειται για μία φαντασμαγορική θεατρική παραγωγή, βασισμένη στο αρχαίο κινέζικο ποίημα «Η Μπαλάντα της Χουά Μουλάν», με εντυπωσιακά κοστούμια, σκηνικά, σπαθομαχίες και χορογραφίες, καθώς και διαδραστικό παιχνίδι
με το κοινό.
Σκηνοθεσία/Καλλιτεχνική επιμέλεια: Χρήστος Τριπόδης
Διασκευή κειμένου: Μάνος Τσότρας
Σκηνικά/ Κοστούμια: Μαρία Φιλίππου
Χορογραφίες/ Πολεμικές τέχνες: Χριστίνα Μπίτου
Μουσική: Νίκος Ράπτης, Παναγιώτης Μπρίλης
Πρωταγωνιστούν: Λυδία Σγουράκη, Αντώνης Αντωνάκος, Βαγγέλης Κυπαρίσσης, Στρατής Νταλαγιώργος, Χρήστος Σωνάκης, Θεοδώρα Κοκκινίδη, Χρόνης Στρίκος, Ελένη Φανδρίδου

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024

Scarmface | Θεατρική παράσταση

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 27/8 και ώρα 9.00)

Ν. Υόρκη, 1932. Ποτοαπαγόρευση. Ο Toni Cazzo, ένας νεαρός Σικελός, με τις ευλογίες της μητέρας του θα μπλεχτεί στα πλοκάμια της Μαφίας, με μόνο σκοπό να γίνει αρχηγός της.
Ο Johnny O, εμπνευσμένος από τη χρυσή εποχή του βωβού κινηματογράφου και την πρωτότυπη ταινία «Ο Σημαδεμένος» του 1932, παρουσιάζει μια σατιρική παντομιμική παράσταση, με πρωτότυπο σενάριο, δίνοντας έμφαση στη σωματική κίνηση, την έκφραση και όχι στο λόγο. Πρωτότυπα δισδιάστατα σκηνικά, κοστούμια και μουσική εποχής, αναπαριστούν μοναδικά τη συγκλονιστική κινηματογραφική ιστορία, σε μια καταιγιστική θεατρική εμπειρία.
Παίζουν:
Johnny O, Γιώργος Ντούσης, Βασίλης Χατζηδημητράκης,
Μαρία Μπαλούτσου, Βασίλης Καζής, Εύη Κολιούλη,
Χριστίνα Δενδρινού
Σκηνοθεσία – Σενάριο – Μουσική επιμέλεια: Johnny O

Σάββατο 31 Αυγούστου 2024

Κώστας Χατζής + Ελπίδα | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 28/8 και ώρα 9.00)

Μια μοναδική συναυλία με τον Κώστα Χατζή, αθάνατα τραγούδια μέσα από τις δεκαετίες που σφράγισε με το τεράστιο ταλέντο του. Μαζί του η ΕΛΠΙΔΑ και η Δανιέλα Χατζή.
Ο κορυφαίος τραγουδιστής και τραγουδοποιός με την ιδιαίτερη «βραχνάδα» στη φωνή του και την κιθάρα του έχει ένα μοναδικό τρόπο να επικοινωνεί με το κοινό. Τα τραγούδια του έχουν καταφέρει να αγγίξουν τις ψυχές
όλων και να μας ταξιδέψουν.

Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

«Ο παππούς έχει πίεση» της Δήμητρας Παπαδοπούλου | Θεατρική Παράσταση

Με εισιτήριο |  Τιμές: Κανονικό: 20€ | ΑΜΕΑ/Ανέργων/Άνω των 65/Φοιτητικό/ Πολύτεκνοι: 18€ | Ηλεκτρονική πώληση: more.com

Η πετυχημένη κωμωδία της Δήμητρας Παπαδοπούλου επανέρχεται σε σκηνοθεσία Χρήστου Τριπόδη. Τον ρόλο του Παππού ερμηνεύει ο Τάσος Χαλκιάς. Μαζί του, ο Κρατερός Κατσούλης, η Μαριλού Κατσαφάδου,
η Δήμητρα Στογιάννη, η Ηρώ Πεκτέση και ο Άρης Αντωνόπουλος.
Ένας παππούς, τρεις εξωφρενικές εγγονές, ένας «μπάτσος», ένας ιδεολόγος νεαρός, ένας «φόνος» και ένα ρομαντικό δείπνο με φακές  οδηγούν μια θεότρελη ελληνική οικογένεια σε ξεκαρδιστικές καταστάσεις. Τρεις αδελφές σε σημείο καμπής στη ζωή τους, η αναρχική Πόπη, που «πέφτει» στον έρωτα ενός «μπάτσου», η φοβισμένη Φώφη, που κηρύσσει την προσωπική της επανάσταση και θέτει νέους όρους και κανόνες στη ζωή της και, η καριερίστα Μαρία, που έχει στόχο να γίνει επιτέλους μάνα, μπλέκονται σε ανεξέλεγκτες παρεξηγήσεις. Συνδετικός κρίκος όλων, ο αριστερός και με άνοια Παππούς, ο οποίος γίνεται η ιδεολογική έμπνευση για την ίδρυση
του νέου πολιτικού κινήματος, με το όνομα «Ψάξου». Το κίνημα που δημιουργήθηκε από τον Χάρη, τον σύντροφο της Μαρίας, φιλοδοξεί να γίνει η φωνή της νεότερης γενιάς των Ελλήνων.
Ο θρυλικός «Παππούς» της Δήμητρας Παπαδοπούλου μετά το ανέβασμα του 1997 και του 2012 επανέρχεται δυναμικά για να δώσει χαρά και γέλιο στα καλοκαιρινά μας βράδια και με περισσότερη «πίεση» από ποτέ.
Κείμενο: Δήμητρα Παπαδοπούλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Τριπόδης
Σκηνικά: Μαρία Φιλίππου
Κοστούμια: Ελένη Μπλέτσα
Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Αντωνάκος
Βοηθός Σκηνογράφου: Κατερίνα Σβορώνου

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2024

Ορφέας Περίδης | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 31/8 και ώρα 9.00)

Ο Ορφέας Περίδης, ο κορυφαίος μελωδός της γενιάς του, εδώ και τριανταπέντε χρόνια μας χαρίζει μοναδικές μουσικές στιγμές έντονων συναισθημάτων. Καταφέρνει να δημιουργεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, δίσκους ρεπερτορίου, που έχουν σύμμαχο το χρόνο, καθώς δεν επηρεάζονται από την επικαιρότητα αλλά αφηγούνται διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες.
Μαζί του επί σκηνής μια από τις πιο ανερχόμενες νέες φωνές του ελληνικού τραγουδιού η Σουσάνα Τρυφιάτη.
Ορφέας Περίδης: κιθάρα, φωνή
Σουσάνα Τρυφιάτη: φωνή
Θοδωρής Δαμουράκης: κιθάρες
Κώστας Αρσένης: μπάσο
Γιάννης Ριζόπουλος: κρουστά
Χρήστος Σκόνδρας: μπουζούκι, μαντολίνο

Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2024

ΘΡΑΝΚΣ ΠΑΝΚΣ | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 1/9 και ώρα 9.00)

Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω στο 2006 όταν και άρχισε να σχηματίζεται ένα συγκρότημα με ύφος αμιγώς παραδοσιακό. Με το πέρασμα των χρόνων τα μέλη του άρχισαν να πειραματίζονται και να ενσωματώνουν στη
μουσική τους σύγχρονη αισθητική και ύφος από διάφορα μουσικά είδη ανά τον κόσμο, αντίστοιχα με τα ακούσματα τους με live looping, ψυχεδελικά περάσματα, βαριές κιθάρες, math ξεσπάσματα και πανκ αισθητική.
Oι ΘΡΑΞ ΠΑΝΚC είναι:
Βαΐτσης Χαρακοπίδης γκάιντα, καβάλ, φωνητικά Γιώργος Σταυρίδης νταούλι, λύρα, φωνητικά Πάνος Γκίνης μπάσο, κιθάρα

Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» | Παιδική παράσταση

Με εισιτήριο | Τιμές: Προπώληση: 10 ευρώ μέσω more.com | Γενική είσοδος: 12 ευρώ

Οι «Μαγικές Σβούρες» και η MEΛΙΣΜΑ Events” , παρουσιάζουν για τα παιδιά Το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» για παιδιά σε Σκηνοθεσία – διασκευή για τα παιδιά του Δημήτρη Αδάμη.

Η Αγγελική Λάμπρη στο ρόλο της Βασίλισσας των Ξωτικών Τιτάνιας, αφού σώθηκε από το μαγικό φίλτρο στο Παρά 5 !
Στο ρόλο του Μάστορα Πάτου ο Στέλιος Πετράκης Μαζί τους στη σκηνή , με σειρά εμφάνισης οι ηθοποιοί: Γιώργος Γκιόκας , Τάσος Ράπτης, Χαρά Νικολάου, Κατερίνα Περλιάνη, Άρης Καλαβρός ,Αντώνης Καραθανασόπουλος
Ο Δημήτρης Αδάμης, ο αγαπημένος σκηνοθέτης των παιδιών, παρουσιάζει το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» ένα από τα πιο αγαπημένα έργα παιδιών και ενηλίκων που συνδυάζει την πιο τρελή κωμωδία με τη μαγεία και το όνειρο και γίνεται ακαταμάχητο!
Ξωτικά και άνθρωποι ,μάστοροι νεράιδες και ένας γάιδαρος , μέσα από μαγικές μεταμορφώσεις, μπλέκονται σε ένα κεφάτο πολύχρωμο γαϊτανάκι και γίνονται μαλλιά κουβάρια με γέλια μέχρι δακρύων .
Διασκευή – Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά – Κοστούμια : Δόμνα Ζαφειροπούλου
Κίνηση : Έλενα Γεροδήμου
Επιμέλεια Κοστουμιών :Βάσια Τζοτζοπούλου -Passion Alley

Σάββατο 7  Σεπτεμβρίου 2024

“Η Φεγγαρόσουπα”- Κουκλοθέατρο | 17:30

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Aπό τους θιάσους: Χαρχούτ και Κοκου-μουκλό Μία κωμική παράσταση καταστάσεων που θα δώσει στα παιδιά το ερέθισμα να σκεφτούν ότι η μοναδικότητα του καθενός μας είναι ο πιο πολύτιμος θησαυρός!
Κούκλες σκηνικά: Ομάδα Κοκού-Μουκλό Βάσω Γιαρένη – Ηρώ Θεοδώρου

Μουσική: Σοφία Ταμβακοπούλου
Επιμέλεια σκηνοθεσίας: Χρήστος Αυτσίδης
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιάννης Νερουλίδης
Κοστούμια: ΚΙ-ΚΙ
Εμψύχωση: Βάσω Γιαρένη / Αγγελική Γουναρίδη /
Μπάμπης Κωστιδάκης
Με την υποστήριξη των εκδόσεων ΠΑΤΑΚΗ

String Demons | Συναυλία | 20:30

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από τις 4/9 και ώρα 9.00)

Στην συναυλία «Τheãtrika live» το μοναδικό στο είδος του, ντουέτο εγχόρδων String Demons, τα αδέρφια Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης, με τα μαγικά τους δοξάρια, την ερμηνεία τους, και την εκπληκτική ενέργεια τους επί σκηνής θα παρουσιάσουν κομμάτια από το νέο τους Album Τheãtrika , κομμάτια κλασικής μουσικής, μέχρι ροκ, παραδοσιακά, δικά τους τραγούδια και διασκευές που έχουν αγαπηθεί. Η συναυλία γίνεται για τα 19 χρόνια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Πάνος &Χρυσηίδα βοήθεια στα παιδιά» καθώς και με σκοπό την ενίσχυση των δράσεων της.

Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2024

«Ο χορός της ζωής» – Κουκλοθέατρo 

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Aπό τους θιάσους: Ανταμαπανταχού, Τα Πάντα Φι, Ανεμοδούρα Μανιβέλα και Καραμπόλα Κουκλοποιήματα στου χορού τα βήματα Η ιστορία μιας χορεύτριας που λαχταρά να χορέψει σε αληθινό θέατρο αλλά δίχως να έχει τα απαραίτητα.Σκηνή, Φώτα, Μουσική, Κοστούμι, ούτε καν χορογραφία.
Διαδραστική παράσταση κουκλοθεάτρου.Ενεργοί θεατές τα ίδια τα παιδιά, καλούνται να βρουν λύσεις στα προβλήματα της μικρής μας χορεύτριας. και βοηθούν στην εξέλιξη της δράσης.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024

«Ο μπαμπάς ο πόλεμος» του Ιάκωβου Καμπανέλλη | Θεατρική παράσταση

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από τις 6/9 και ώρα 9.00)

Η θεατρική ομάδα «Πτωχαλαζόνες» παρουσιάζει την κωμωδία του Ιάκωβου Καμπανέλλη «ο Μπαμπάς ο Πόλεμος» σε σκηνοθεσία Κώστα Παπακωνσταντίνου. Ένα διαχρονικό αντιπολεμικό έργο, εμπνευσμένο από ιστορικά γεγονότα, μία αιχμηρή κωμωδία, που σχολιάζει τόσο τον πόλεμο όσο και τον υπερτουρισμό και τα διαχρονικά πάθη της πολιτικής. Μια καυστική σάτιρα του πολέμου και όσων τον καπηλεύονται, αναδεικνύοντας ότι τα πάντα μεταφράζονται σε επικερδές εμπόριο.
Σκηνοθεσία: Κώστας Παπακωνσταντίνου
Κινησιολογία: Ηλίας Χατζηγεωργίου
Σκηνικά: Βίκυ Πάντζιου
Μουσική: Βασίλης Κουτσιλιέρης
Πρωταγωνιστούν: Ελισσαίος Βλάχος, Χαρά Δημητριάδη, Αγγελική Μαρίνου, Δήμητρα Μητροπούλου, Μαριάννα Ντίρου, Δημοσθένης Ξυλαρδιστός, Γιώργος Σύρμας, Βάλια Τζιτζικάκη, Δημήτρης Τσιγκριμάνης

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

«Ο Αλέξανδρος στα παλάτια της μνήμης» | Θεατρική παράσταση

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από τις 8/9 και ώρα 9.00)

Συντελεστές
Σκηνοθεσία-Δραματουργική Επεξεργασία: Σπύρος
Βραχωρίτης
Ηθοποιοί: Χριστιάνα Καραμανίδου, Ευάγγελος
Χρήστου, Αλέξανδρος Νταβρής
Διαμόρφωση χώρου – κοστούμια: Σάντρα Στεφανίδου

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

«Τρωάδες» του Ευριπίδη από το Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία | Θεατρική παράσταση 

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από 10/9 και ώρα 9.00)

Το αντιπολεμικό έργο του Ευριπίδη, ενα αποτέλεσμα διαπολιτισμικής προσέγγισης στο πλαίσιο του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη D.I.V.A. με τη συμμετοχή ηθοποιών από Ελλάδα, Πολωνία και Πορτογαλία. Σκηνοθετούν οι Σοφία Σταυρακάκη και Βασίλης Οικονόμου από την ομάδα ΘΕΑΜΑ (Ελλάδα), η Μαρία Σεμπάλ από το Τεάτρ Γκρότζκι ( Πολωνία), οι Νταβίντ Κορέια και Άννα Ιζαμπέλα Σούσα από το Τεάτρο Γκάτο Εσκαλντάτο (Πορτογαλία).
Υπερτιτλισμός/Ακουστική Περιγραφή/ Διερμηνεία στην ΕΝΓ για Ισότιμη Πρόσβαση

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

«Ιστορίες έρωτα και αναρχίας» | Συναυλία 

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από τις 11/9 και ώρα 9.00)

Μουσικές ιστορίες έρωτα και αναρχίας, ιστορίες για την αγάπη, για το μίσος, για τον πόνο, ιστορίες πάθους από το παρελθόν και το μέλλον, αφηγήσεις για την χαρά και το χρόνο, για το ποτέ και το τώρα. Όλες αυτές οι διαδρομές σηματοδοτούνται μουσικά, μέσα από μουσικές και τραγούδια από όλο τον κόσμο, ethnic ορχηστρικά, τραγούδια από το μεσοπόλεμο, ρεμπέτικα, ελληνικές μπαλάντες, λαϊκά τραγούδια, κινηματογραφική
μουσική και άλλα πολλά.
Τραγουδά η Εύη Μάζη
Μουσικοί:
Δήμος Βουγιούκας (ακορντεόν-μπαντονεόν)
Δημήτρης Κουφογιώργος (κιθάρα)
Κώστας Αρσένης (κοντραμπάσο)

Δευτέρα 16  Σεπτεμβρίου 2024

«Δεσποινίς Διευθυντής» των Κ. Πρετεντέρη- Α. Γιαλαμά | Θεατρική παράσταση

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Η θεατρική ομάδα του Πολιτιστικού Επιστημονικού Συλλόγου «Αργώ» παρουσιάζει το αγαπημένο έργο των Κώστα Πρετεντέρη και Ασημάκη Γιαλαμά «Δεσποινίς Διευθυντής». Το έργο παρουσιάζεται με μια πιο σύγχρονη
ματιά, αποφεύγοντας κάποια στερεότυπα για τα φύλα και τον ρόλο τους, που ευτυχώς έχουν αλλάξει. Μένουμε στην ουσία του έργου που είναι ανθρωπιστικό, διασκεδαστικό και εστιάζουμε στο πώς ένας δυνατός έρωτας μπορεί να αλλάξει τη ζωή μας.
Σκηνοθεσία: Ιωάννα Μπακαλάκου
Χορογραφίες: Άννα Μακρή
Σκηνικά: Αλέξης Καϊμάκης, Νίκος Μέντζας
Πρωταγωνιστούν: Θανάσης Υφαντόπουλος, Καίτη Σιούτη, Σοφία Λιπαντετζόγλου, Αλέξης Καϊμάκης, Αποστολία Ευθυμίου, Βικτώρια-Ίρις Καϊματζόγλου, Ανδρέας Ζηρογιάννης, Θεοδώρα Λευκιμμιάτη, Ξένια Ροδοθεάτου, Μάξιμος Γιαννόπουλος, Μαίρη Παπάζογλου, Μαριάννα Μαντάγαρη, Νίκος Μέντζας, Καίτη Σιούτη, Αποστολία Ευθυμίου, Αλέξης Βουργάνας

Τρίτη 17 & Τετάρτη 18  Σεπτεμβρίου 2024

«Ικέτιδες» του Αισχύλου | Θεατρική παράσταση 

Με εισιτήριο | Τιμές: Κανονικό: 22 ευρώ | Άνεργοι, φοιτητές, πολύτεκνοι, ΑμεΑ, άνω των 65 ετών: 18 ευρώ | Ηλεκτρονική πώληση: more.com

Οι Ικέτιδες του Αισχύλου είναι ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.
Στο έργο πρωταγωνιστεί ένα συλλογικό γυναικείο πρόσωπο: ο Χορός των Δαναΐδων που, μαζί με τον πατέρα τους Δαναό εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Αίγυπτο και ζητούν άσυλο στην πόλη του Άργους. Σαν την προγόνισσά τους την Ιώ, που η Ήρα καταδίωκε ανελέητα στέλνοντάς της μια ενοχλητική βοϊδόμυγα, τον «οίστρο», για να την βασανίζει, οι Δαναΐδες πασχίζουν τώρα να ξεφύγουν από τους πενήντα γιους του Αιγύπτου που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία. Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της εγκατάστασης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων». Οι Δαναΐδες Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της
δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.
Παίζουν: Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου, Λένα Παπαληγούρα, Άκης Σακελλαρίου Γιάννης Τσορτέκης κ.α.
Σκηνοθεσία : ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΑΛΜΠΑΡΗ

Παρασκευή 20  Σεπτεμβρίου 2024

«Φθινοπωρινό… Συμπόσιο» με τον Γιάννη Χαλκιαδάκη | Συναυλία

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από τις 17/9 και ώρα 9.00)

Ο τραγουδοποιός Γιάννης Χαλκιαδάκης μας καλεί σε ένα ακουστικό «Φθινοπωρινό…Συμπόσιο». Μας περιμένει, έχοντας γεμίσει και αυτή την φορά, την μουσική φαρέτρα του με επιλογές τραγουδιών του και εντεχνοπαραδοσιακούς ήχους. Καθώς και επιλογές από υπέροχα τραγούδια αγαπημένων δημιουργών.
Η παρέα του πλαισιώνεται από τους ξεχωριστούς μουσικούς συντρόφους του, αλλά και την καταπληκτική ερμηνεύτρια Θέλμα Καραγιάννη

Σάββατο 21  Σεπτεμβρίου 2024

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου συναντά τη Χορωδία MUSICA των «Φίλων της Μουσικής» | Συναυλία 

Ελεύθερη είσοδος με δωρεάν κράτηση από το more.com (από τις 18/9 και ώρα 9.00)

Το Ορατόριο Stabat Mater του Ουαλού συνθέτη, το οποίο ερμηνεύει για δεύτερη φορά στην Ελλάδα η Χορωδία MUSICA, είναι βασισμένο στο ομώνυμο μεσαιωνικό κείμενο του Ιταλού Φραγκισκανού μοναχού Jacopone da Todi «Η Μητέρα λυπημένη στεκόταν με δάκρυα στα πόδια του Σταυρού, καθώς εκεί κρεμόταν ο Υιός της». Στη δική του μουσική εκδοχή, ο Καρλ Τζένκινς μας μεταφέρει στον χώρο της Μέσης Ανατολής, εντάσσοντας στην κλασική αρμονία παραδοσιακά όργανα και φωνητικά αποσπάσματα.
Σολίστ: Σαββίνα Γιαννάτου, Αγγελική Καθαρίου
Χορωδία MUSICA και ορχηστρικό σύνολο από τη
Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου

Δευτέρα 23  Σεπτεμβρίου 2024

” Στο στρατί στο μονοπάτι” Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου | Μουσικοχορευτική παράσταση 

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Με αφετηρία την Ήπειρο, το τραγούδι και ο χορός ταξιδεύουν σε κάθε γωνιά του Ελλαδικού χώρου.
Παραλλάσσονται, ακολουθούν τα μονοπάτια των ταξιδευτών, ενσωματώνουν ακούσματα της περιοχής όπου καταφθάνουν,υιοθετούν ποικίλους χορευτικούς τρόπους και δρόμους.
Το τραγούδι γίνεται ένα με το φυσικό περιβάλλον, την κοινωνική δομή, τους ήχους και τα έθιμα του κάθε τόπου.
Διαφοροποιείται, αλλά από την αφετηρία ως και το τέλος του ταξιδιού του μιλά στην καρδιά των ανθρώπων, που θα σύρουν τον χορό εκφράζοντας το συναίσθημα και την ψυχή τους.

Τρίτη 24  Σεπτεμβρίου 2024

«ΚΑΘΑΡΤΗΡΙΟ» | Προβολή ταινίας στον κινηματογράφο ΑΘΗΝΑ

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Ένα σουρεαλιστικό δράμα με στοιχεία μαύρης κωμωδίας, το οποίο αφηγείται επτά ιστορίες ακραίας αγάπης, με τους ήρωες τους να επιδιώκουν μέσω αυτής τον… εξαγνισμό.
Διανομή:
Μαρία Ζορμπά ως Ηλέκτρα
Κώστας Μπάρας ως μοναχός
Θοδωρής Κατσαφάδος ως γέρος
Γιάννης Κοκιασμένος ως πατέρας
Νεφέλη Κουρή ως Αφροδίτη
Βαγγέλης Ψωμάς ως αστυνομικός
Ανδρέας Νάτσιος ως Βασίλης
Αγγελική Καρυστινού ως σύζυγος αστυνομικού
Έιντριαν Φρίλινγκ ως Έλβις
Ηλέκτρα Γεννατά ως μαυροφορεμένη
Νίκος Παντελίδης ως γραμματέας
Το 2022 η ταινία ήταν επίσημη συμμετοχή στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης και στο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου της Αθήνας, όπου κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας. Το 2023, στο επίσημο διαγωνιστικό του διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Πόρτο, παρουσιάστηκε η ταινία. [10] Στο ελληνικό φεστιβάλ του Λονδίνου το 2022, κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, σκηνοθεσίας και καλύτερης ανδρικής ερμηνείας για τον Θοδωρή Κατσαφάδο. Η ταινία διακρίθηκε ακόμα σε πολλά διεθνή φεστιβάλ με βραβείο καλύτερης ταινίας, όπως στο Bridge Fest, στο Βανκούβερ το 2022, στα Maverick Movie Awards το 2023, στα Best Film Awards το 2023, στο International Independent Film Awards το 2023, στο 8 & Halfilm Awards, το 2023, στο Gladiator Film Festival, στα Golden Wheat Awards, ενώ ακόμα συμμετείχε στο ελληνικό Φεστιβάλ του Λος Άντζελες και στο South East European Film Festival το 2023.

Τετάρτη 25  Σεπτεμβρίου 2024

Ελένη Βιτάλη | Συναυλία

Με εισιτήριο | Τιμές εισιτηρίων: Early Bird: 12€ | Προπώληση: 15€ | ticketservices.gr | Ταμείο: 17€

Η Ελένη Βιτάλη και οι Τζουμ σε μια μοναδική συναυλία!
Η φωνή της Ελένης Βιτάλη έχει σημαδέψει το ελληνικό τραγούδι.
Στην πολύχρονη πορεία της υπηρέτησε σχεδόν κάθε έκφραση του: από δημοτικά και λαϊκά ως πιο ηλεκτρικά ακούσματα, πάντα με την ίδια χαρακτηριστική αλήθεια και συγκίνηση.
Μια βραδιά – αναδρομή σε τραγούδια απ’ όλη την προσωπική της διαδρομή, αλλά και τραγούδια σταθμούς από άλλους Έλληνες συνθέτες και τραγουδοποιούς.
Την Ελένη Βιτάλη πλαισιώνουν οι δυναμικοί και ανατρεπτικοί Τζουμ, που με τις φρέσκιες ενορχηστρώσεις τους μπορούν να ξεσηκώσουν και το πιο δύσκολο κοινό και κλέβουν τις εντυπώσεις με τη φωνή του Νίκου Ξύδη.
Μαζί και όλοι εμείς που θα πάρουμε την «Ταχεία» για «Άλλες πολιτείες», σε μια «Κιβωτό», με όσα έμειναν στον χρόνο και αξίζει να τραγουδηθούν.
Παίζουν οι μουσικοί:
Αποστόλης Βαγγελάκης – πνευστά
Ρήγας Βοργιάς – μπάσο
Νίκος Ξύδης – κιθάρα
Νίκος Σαμαράς – μπουζούκι, τζουρά, τρομπέτα
Δημήτρης Σίντος – πιάνο
Θάνος Τσελεμπής – τύμπανα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Νίκος Ξύδης
Ηχοληψία: Νίκος Λαγός & Γιώργος Φιλικόζης
Οργάνωση παραγωγής: Cricos

Παρασκευή 27  Σεπτεμβρίου 2024

«Οι Νύμφες των Νερών» Λύκειο Ελληνίδων παράρτημα Χαλανδρίου | Μουσικοχορευτική παράσταση 

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση

Σάββατο 28  Σεπτεμβρίου 2024

«Ηπειρώτικα μελίσματα – κελαϊδίσματα…» από το Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα Π. Ζήση | Μουσικοχορευτική παράσταση

Ελεύθερη είσοδος χωρίς κράτηση


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
News3 λεπτά πρν

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Το πλήρες πρόγραμμα – Ιούλιος 2024

News14 ώρες πρν

Το Καφέ της οδού Σκουφά: Το νέο μυθιστόρημα της Σοφίας Παράσχου

Festival16 ώρες πρν

Πάτρα: Sreet Food & Music fest’ 24 | 21 – 22 & 27 -29 Σεπτεμβρίου | Δηλώσεις συμμετοχής

Festival24 ώρες πρν

Lake Party Τριχωνίδα: Αντώνης Ρέμος & Melisses οι πρώτες ανακοινώσεις | 22 & 23 Αυγούστου 2024

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ: «Ταξιδεύοντας στο χρόνο… 1954 – 2024» | Λυκαβηττός

Events2 ημέρες πρν

Under the Moonlight: a full moon concert and exhibition

Με ελεύθερη είσοδο2 ημέρες πρν

Φεστιβάλ Κρήτης: O Γιώργος Νταλάρας «Στο φως της Ελεύθερνας» | 5 Ιουλίου 2024 – είσοδος ελεύθερη

Festival2 ημέρες πρν

Olympus Sea Festival 2024 | 27 Ιουλίου Πολυθεματικο Πάρκο – Λιτόχωρο

News2 ημέρες πρν

Ελευσίνα: 12ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος | 1 -10 Ιουλίου με ελεύθερη είσοδο

Μουσική2 ημέρες πρν

Senses – Νέο single “Silent Disco” από το επερχόμενο άλμπουμ “Out of Line”