Connect with us

Festival

Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου: Για 10η χρονιά από 28 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου γιορτάζει τα 10 του χρόνια και καλεί όλους τους Ανδριώτες και τους επισκέπτες του νησιού σε μια μεγάλη γιορτή πολιτισμού, από τις 28 Ιουλίου έως τις 25 Αυγούστου 2024, στο μοναδικής ομορφιάς Ανοικτό Θέατρο της Χώρας.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ είναι όλα αυτά τα χρόνια ο διακεκριμένος σκηνοθέτης Παντελής Βούλγαρης.

Όλα ξεκίνησαν το 2014, όταν, με ιδιωτική πρωτοβουλία άρχισε να χτίζεται το Ανοικτό Θέατρο, το οποίο ολοκληρώθηκε το επόμενο έτος, το 2015, οπότε και πραγματοποιήθηκε το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου.

Έκτοτε, κάθε χρόνο το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου προσφέρει υψηλής ποιότητας ψυχαγωγία, αποτελώντας ένα από τα σημαντικότερα περιφερειακά φεστιβάλ, σε οργανωτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.

Το Φεστιβάλ, στα 10 χρόνια λειτουργίας του, έχει αγκαλιαστεί από τους καλλιτέχνες και το κοινό. Πάνω από 300 καταξιωμένοι καλλιτέχνες και περισσότερες από 150 εκδηλώσεις έχουν παρουσιαστεί από το 2015 έως σήμερα, τοποθετώντας την Άνδρο στο επίκεντρο του πολιτιστικού καλοκαιριού.

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου περιλαμβάνει σημαντικές θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κορυφαίων μουσικών και τραγουδιστών, παράσταση για παιδιά, κινηματογραφικές βραδιές υπό την επιμέλεια του Παντελή Βούλγαρη, σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου και κλείνει με ένα ξεχωριστό μουσικό πάρτι.

Η διοργάνωση του Φεστιβάλ γίνεται από την Α.Μ.Κ.Ε. «Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου», και με την υποστήριξη Ανδριωτών και μη χορηγών, εθελοντών, εργαζομένων και του Δήμου Άνδρου.

H πρώτη δεκαετία του Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου είναι γεγονός και σας περιμένουμε να ζήσουμε μοναδικές βραδιές πολιτισμού κάτω από τον έναστρο ουρανό της Άνδρου.

Πρόγραμμα 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου

Κυριακή 28 Ιουλίου | 21:00
Συναυλία: «Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε…»
Φιλαρμονική Ορχήστρα Μουσικού Συλλόγου Άνδρου (ΜΟΥ.Σ.Α.), με το Γεράσιμο Ανδρεάτο

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα  του Μουσικού Συλλόγου Άνδρου διοργανώνει την ετήσια καλοκαιρινή της συναυλία με ένα εντελώς διαφορετικό μουσικό πρόγραμμα  με τίτλο

«Στα  ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε» με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο.
Συμμετέχει η Αλεξάνδρα Μητσοπούλου μουσική διεύθυνση Δημήτρης Σιδερής

αφιερωμένη στα διάφορα είδη της Ελληνικής Μουσικής και τους  Έλληνες συνθέτες.

Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης: 10 ευρώ
Προπώληση στα σημεία:
Βιβιλοπωλείο/Χαρτοπωλείο «Γραφή» – Σοφίας Γαρυφάλλου
Ταμείο θεάτρου

 

Τετάρτη 31 Ιουλίου | 21:00
Θέατρο: «Το παιχνίδι της σφαγής» του Ευγένιου Ιονέσκο
Σκηνοθεσία: Άνδρη Θεοδότου & Δημήτρης Δεγαΐτης
Λαϊκή Σκηνή Άνδρου

Η Λαϊκή Σκηνή παρουσιάζει φέτος το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο “Το παιχνίδι της σφαγής”, σε σκηνοθεσία Άνδρης Θεοδότου και Δημήτρη Δεγαΐτη.

Μετά από 14 χρόνια παρουσίας στη θεατρική σκηνή της Άνδρου, και 9 έργα που έχουν παρουσιάσει στο κοινό, οι ερασιτέχνες ηθοποιοί της ομάδας που ίδρυσε ο Κώστας Τσαπέκος, καταπιάνονται φέτος με τη μαύρη κωμωδία του Ιονέσκο, ένα από τα σημαντικότερα κείμενα του Θεάτρου του παραλόγου.

Ο Ευγένιος Ιονέσκο, ένας από τους επιφανέστερους εκπροσώπους του Θεάτρου του παραλόγου, διακωμωδεί στα έργα του τις πιο κοινότοπες καταστάσεις, ενώ απεικονίζει τη μοναξιά του ανθρώπου και την ασημαντότητα της ύπαρξής του.

Προκλητικό και επαναστατικό, το έργο ξεκινά σε μια πόλη, όπου μια ξαφνική επιδημία αρχίζει να την αφανίζει. Οι κάτοικοί της έρχονται αντιμέτωποι με κωμικοτραγικές, παράλογες καταστάσεις. Το παιχνίδι της σφαγής, μιλά για τον συμβολικό και τον πραγματικό θάνατο. Ο Ιονέσκο έλεγε: το κωμικό είναι τραγικό και η τραγωδία του ανθρώπου είναι μια κωμωδία.

Μετάφραση Ερρίκος Μπελιές.
Πρωτότυπη μουσική Νίκος Ψαριανός.
Μουσική επιμέλεια Δημήτρης Δεγαΐτης.

Παίζουν με αλφαβητική σειρά:
Γκούμας Μηνάς, Δανιόλου Βιβή, Δήμα Λεονάρδος, Κοκότη Όλγα, Κολυδά Κατερίνα, Κολυδάς Γιώργος, Κωτσαρίνης Χρήστος, Μαγκανιώτης Γιώργος, Μαργέτη Σιμόνα, Πατέστα Βαρβάρα, Περτέση Έλλη, Στρατή Αγγελική, Τριδήμα Ευφροσύνη.

Είσοδος με κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης 10€.
Τα κουπόνια εισόδου θα διατίθενται στο ταμείο του θεάτρου και στο κατάστημα “Παραπόρτι”.

Σάββατο 3 Αυγούστου | 21:00
Συναυλία: Γιάννης Αγγελάκας και 100°C – Καλοκαίρι 2024

Ο Γιάννης Αγγελάκας  και οι 100°C  για το φετινό καλοκαίρι επέλεξαν να κάνουν περιορισμένες εμφανίσεις. Όμως η καθεμιά απ’ αυτές θα είναι περισσότερο  μια μεγάλη γιορτή παρά συναυλία.
Θα μας παρασύρουν σε ένα ταξίδι που ξεκινά από τις “Τρύπες” και φτάνει μέχρι  τον τελευταίο δίσκο που έκαναν μαζί με τίτλο  “Έχω κέφια”.

Τους 100°C αποτελούν οι: Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, Ηλίας Μπαγλάνης στα πλήκτρα, Αλέξανδρος Κόντζογλου στην ηλεκτρική κιθάρα και ο Μιχάλης Καρανίκος στο τρομπόνι.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Γενική είσοδος: 17 €

Κυριακή 4 Αυγούστου-Δευτέρα 5 Αυγούστου | 21:00
Προβολή ταινιών μικρού μήκους «21 νέες ματιές»
Επιμέλεια: Παντελής Βούλγαρης | Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου-Σινέ Αυλή

Αφιέρωμα σε Ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της τελευταίας Δεκαετίας

Επιμέλεια: Παντελής Βούλγαρης
Συνεργάτες: Ταξιάρχης Δεληγιάννης, Βασίλης Τσιουβάρας

Φέτος, που το Φεστιβάλ Άνδρου γιορτάζει την επέτειο των 10 χρόνων του, δίνουμε το λόγο σε σύγχρονους/-ες Έλληνες & Ελληνίδες μiκρομηκάδες, που δεν έχουν ακόμα παρουσιάσει ταινίες μεγάλου μήκους.

«21 ΝΕΕΣ ΜΑΤΙΕΣ» είναι ένα διήμερο αφιέρωμα που αποτελείται από 2 δίωρα προβολών 21 συνολικά ελληνικών ταινιών μικρού μήκους της τελευταίας δεκαετίας και ειδικότερα 4 ταινίες τεκμηρίωσης (ντοκιμαντέρ), 5 ταινίες κινουμένων σχεδίων (animation) και 12 ταινίες μυθοπλασίας (live action).

Οι ταινίες καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα κινηματογραφικών ειδών και χωρίζονται σε τέσσερις θεματικές ενότητες: Μνήμη  – Μοναξιά  – Απώλεια, Βλέμμα στους νέους, Αγώνας Επιβίωσης, Ήρωες στην κόψη. Κάθε μέρα θα προβάλλονται δύο ενότητες.

Ενότητα: Μνήμη  – Μοναξιά  – Απώλεια
Κλεονίκη  (2019, 28′, σκην: Άννα Αντωνοπούλου, ντοκιμαντέρ)
Τα γράμμα της Άννας  (2015, 8′ σκην. Ιωάννα Σπηλιοπούλου, μυθοπλασία)
Η στάχτη που απομένει (2021, 5′, σκην; Νίκος Παπαγγελής, ντοκιμαντέρ)
Βάδιζα, βάδιζα, μα πού να βρω Λιβάδιζα (2019, 7’, σκην. Βαγγέλης Λουκίσας, ντοκιμαντέρ)
God Forgive me  (2024, 16’, σκην. Κατερίνα Σιγάλα, μυθοπλασία)

Ενότητα:  Βλέμμα στους νέους 
Love you more than peanut butter (2022, 8′, σκην. Αριάδνη Αγγελική  Θυφρονίτου Λήτου, μυθοπλασία)
Όχι αύριο (2022, 20′, σκην: Αμέρισσα Μπάστα, μυθοπλασία)
Buffer zone (2023, 17′, σκην. Σάββας Σταύρου, μυθοπλασία)
Heat wave (2019,  7′,  σκην. Φωκιίων Ξένος, animation)
Star fallen (2017, 2,5′,  σκην: Άλεξ Ταγκάλη, animation)
Να τους διαβάσω ποιήματα  (2022, 24′, σκην: Αλέξης Χατζηγιάννης, μυθοπλασία)

Ενότητα: Αγώνας Επιβίωσης

4 Μαρτίου (2015, 15′, σκην: Δημήτρης Νάκος, μυθοπλασία)
Αερολίν  (2023, 19′, σκην: Αλέξης Κουκιάς- Παντελής, μυθοπλασία)
Θερμοκήπιο (2023, 18′, σκην: Γεώργιος Γεωργακόπουλος, μυθοπλασία)

Ενότητα: Ήρωες στην κόψη

Dinner for few (2014, 10′, σκην: Νάσος Βακάλης,animation)
Index (2019, 11′, σκην. Νικόλας Κολοβός, μυθοπλασία)
Ο σπόρος (2015,  14′, σκην. Ιφιγένεια Κοτσώνη, μυθοπλασία)
Fuga (2023, 10′, σκην: Αντώνης Ντούσιας,animation)
To περιβόλι του θανάτου (2021, 5′, σκην. Ορφέας Τατάκης, μυθοπλασία)
Δώρο Χριστουγέννων (2022, 7′, σκην: Κώστας Κακαρούντας, animation)
Tεό ο γείτονας μου (2020, 14′, σκην: Χρήστος Καρτέρης, ντοκιμαντέρ)

Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης για την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου  7€

Τρίτη 6 Αυγούστου | 21:00
Μουσική παράσταση: 20 χρόνια Encardia

Ακριβώς πριν από 20 χρόνια οι encardia μας συστήθηκαν με μουσικές και Τραγούδια από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου. Μας Γνώρισαν στην Ελλάδα τους παραδοσιακούς χορούς της περιοχής, μας Έμαθαν τα βήματα, χορέψαμε ατελείωτα στις παραστάσεις τους, κλάψαμε με Τα λαϊκά τραγούδια αγάπης, ξενιτειάς, δουλειάς και διαμαρτυρίας των Ελληνοφώνων, τραγουδήσαμε μαζί τους στην τοπική διάλεκτο (Grico), τους Ακολουθήσαμε στα ταξίδια τους στη Νότια Ιταλία.

20 χρόνια encardia. Χιλιάδες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, Δύο σημαντικές μουσικοθεατρικές παραγωγές, επτά ψηφιακοί δίσκοι και ένα Ντοκιμαντέρ στο ενεργητικό τους. Κι ενώ πάντα περιμένουμε το επόμενο βήμα τους έρχονται στο ξεκίνημα της Β΄ εικοσαετίας τους και μας προτείνουν μέσα από τον πολύ γνώριμο πια Προσωπικό τους ήχο μια καινούργια και ανανεωμένη και πάντα εκρηκτική Παράσταση όχι μόνο τα τραγούδια που μέχρι τώρα αγαπήσαμε αλλά και Άλλα ελληνικά παραδοσιακά και δικά τους με μια άλλη οπτική. Αυτήν την Οπτική μιας κολεκτίβας που επέμεινε και άντεξε δημιουργικά 20 χρόνια Ξεπερνώντας συνεχώς τα όριά της.

Από την ταραντέλα λοιπόν του Σαλέντο και της Νάπολης και τα τραγούδια Της ξενιτειάς και τη φρουτοπία τους, μέχρι τον Ερωτόκριτο του Vincenzo Kornaro και τον Ράικο της Μακεδονίας, και γιατί όχι μέχρι τον Ίλιγγο του Γιάννη Ρίτσου από τη σονάτα του Σεληνόφωτος… και στο τέλος το κοινό Παρασύρεται στα βήματα της ταραντέλας, του πιο δυναμικού χορού της Μεσογείου.

Επί σκηνής οι καλλιτέχνες: (μέλη των encardia)
Ναταλία Κωτσάνη (τραγούδι, κρουστά)
Bαγγέλης Παπαγεωργίου (ακορντεόν, φυσαρμόνικα, τραγούδι)
Μιχάλης Κονταξάκης (κιθάρα, τραγούδι)
Κώστας Κωνσταντάτος (κρουστά, μαντολίνο, τραγούδι)
Γιώργος Ντάνης (κοντραμπάσο, τραγούδι)
Κωνσταντίνα Καλκάνη (χορός)
Αναστασία Δρούγα (χορός)

Πασχάλης Κολέντσης (Σχεδιασμός ήχου)

Τιμές Εισιτηρίων
Γενική Είσοδος 15€
Μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον φιλανθρωπικό σύλλογο Αποικίων

Τετάρτη 7 Αυγούστου | 21:00
Θέατρο: «Ικέτιδες» του Αισχύλου
Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάμπαρη

Εξήντα χρόνια μετά την πρώτη παρουσίαση του έργου στην Επίδαυρο, το Θέατρο του Νέου Κόσμου σε συνεργασία με το Θέατρο Τέχνης-Καρόλου Κουν ανεβάζει τις Ικέτιδες του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη: ένα ποιητικό αλλά και βαθιά πολιτικό έργο στο κέντρο του σύγχρονου προβληματισμού για την έννοια του ασύλου σε μια δημοκρατική κοινωνία – ιδιαίτερα όταν στη θέση του διωκόμενου βρίσκονται οι γυναίκες.

Στο έργο (που είναι το πρώτο και το μοναδικό που έχει διασωθεί από την τετραλογία του Αισχύλου «Δαναΐδες») πρωταγωνιστεί ένα συλλογικό γυναικείο πρόσωπο: ο Χορός των πενήντα Δαναΐδων που, μαζί με τον πατέρα τους Δαναό εγκαταλείπουν τη Λιβύη και την Αίγυπτο και ζητούν άσυλο στην πόλη του Άργους. Σαν την προγόνισσά τους την Ιώ, που η Ήρα καταδίωκε ανελέητα στέλνοντάς της μια ενοχλητική βοϊδόμυγα, τον «οίστρο», για να την βασανίζει, οι Δαναΐδες πασχίζουν τώρα να ξεφύγουν από τους πενήντα γιους του Αιγύπτου που απαιτούν να τις παντρευτούν με τη βία. Ο μύθος θέτει το ζήτημα της ταυτότητας και της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία, εξιστορώντας παράλληλα το χρονικό της εγκατάστασης και της επικράτησης του ελληνικού φύλου στη χώρα των Πελασγών, των λεγόμενων «Προελλήνων».

Οι Δαναΐδες Ικέτιδες μιλούν για τις ανάγκες που οδηγούν τους ανθρώπους να ξεριζωθούν από τη γη τους, την άγρια μοίρα του πρόσφυγα, την αξία της δικαιοσύνης, τις αρχές της δημοκρατίας. Πάνω απ’ όλα όμως μιλούν για τον αγώνα της Γυναίκας ενάντια στον Άνδρα που με τη βία ζητά να της επιβληθεί.

Η παράσταση ενώνει λυτρωτικά τις φωνές των αρχαίων ηρωίδων με εκείνες των σημερινών, μέσα από έναν εντυπωσιακό Χορό δεκαπέντε νέων γυναικών, με προεξάρχουσες στο λόγο την Λένα Παπαληγούρα και την Λουκία Μιχαλοπούλου (στους ρόλους της Υπερμνήστρας και της Αμυμώνης αντίστοιχα).

Τον Χορό απαρτίζουν μέλη της γυναικείας χορωδίας Chóres, νέες ηθοποιοί- σπουδάστριες της Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης και χορεύτριες- ακροβάτισσες της ομάδας «Και όμως κινείται» (με κορυφαία την Χριστίνα Σουγιουλτζή).

Στον ανδρικό ρόλο του Πελασγού, βασιλιά του προελληνικού πελασγικού φύλου-που πιστεύεται ότι υπήρξε μητρογραμμικό- η Λυδία Κονιόρδου. Τις δύο μορφές της πατριαρχικής εξουσίας ενσαρκώνουν ο Άκης Σακελλαρίου και ο Γιάννης Τσορτέκης.

Συντελεστές:
Μετάφραση: Ιωάννης Γρυπάρης
Επεξεργασία κειμένου και δραματουργίας – Σκηνοθεσία: Μαριάννα Κάλμπαρη
Σκηνικά – Κοστούμια: Χριστίνα Κάλμπαρη
Μουσική σύνθεση: Χαράλαμπος Γωγιός
Χορογραφία: Χριστίνα Σουγιουλτζή
Σχεδιασμός φωτισμών: Στέλλα Κάλτσου
Βοηθός σκηνοθέτιδας: Μαριλένα Μόσχου
Βοηθοί σκηνογράφου: Κυριακή Φόρτη
Βοηθός Ενδυματολόγου: Κατερίνα Κυρτάτου
Μουσική διδασκαλία: Ειρήνη Πατσέα, Σιμέλα Εμμανουηλίδου
Συντονισμός παραγωγής CHÓRES: Βερονίκη Κρικώνη
Διεύθυνση παραγωγής: Μαρίνα Γαβριηλίδου
Παίζουν (αλφαβητικά): Λυδία Κονιόρδου (Πελασγός), Λουκία Μιχαλοπούλου (Αμυμώνη), Λένα Παπαληγούρα (Υπερμνήστρα), Άκης Σακελλαρίου (Δαναός), Γιάννης Τσορτέκης(Αιγύπτιος Κήρυκας)
Κορυφαία χορεύτρια Χριστίνα Σουγιουλτζή
Κορυφαίες CHÓRES (αλφαβητικά) Ελένη Βασιλάκη, Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου, Γιώτα Δημητρακοπούλου, Φανή Λύκου, Ιόνυ Μοσχοβάκου, Δάφνη Παγουλάτου, Ελένη Πούλιου, Ελίνα Σταμοπούλου, Δανάη Στεργίου, Νικολάια Τριανταφύλλου
Κορυφαίες Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης (αλφαβητικά) Νεφέλη Δοδοπούλου, Μυρτώ Καπώλη, Ρένια Κρητικού, Άννα Μωρόγιαννη

Συμπαραγωγή Θέατρο του Νέου Κόσμου – Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος 22€
Μειωμένο για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ 18€

Παρασκευή 9 Αυγούστου | 21:00
Προβολή ταινιών μικρού μήκους: Τα 3 κορυφαία κινηματογραφικά Φεστιβάλ του
κόσμου ταξιδεύουν στην Άνδρο
Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου-Σινέ Αυλή

Στις 9 Αυγούστου 2024, στο θερινό κινηματογράφο ΣΙΝΕ  ΑΥΛΗ στη Χώρα της Άνδρου, θα παρουσιαστούν 3 ελληνικές ταινίες μικρού μήκους της τελευταίας δεκαετίας, που έχουν προβληθεί ή/και βραβευτεί στα τρία κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ του κόσμου, δηλαδή τα Φεστιβάλ Καννών, Βερολίνου και Βενετίας.
Συγκεκριμένα, θα προβληθούν οι ταινίες: «Το χάος που άφησε πίσω της» (2023, 33’, σκην. Νίκος Κολιούκος, μυθοπλασία), που κέρδισε το 2ο βραβείο καλύτερης σπουδαστικής ταινίας στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, «Το Βανκούβερ»  (2021, 26′, σκην: Άρτεμις  Αναστασιάδου, μυθοπλασία), που κέρδισε ειδική μνεία στο τμήμα Generation Plus του Φεστιβάλ Βερολίνου 2022 και «Λεωφόρος Πατησίων»  (2018,12′, σκην: Θανάσης Νεοφώτιστος, μυθοπλασία), που προβλήθηκε στο Φεστιβάλ Βενετίας το 2018.
Στο «Σινέ Αυλή» της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου
Στο πλαίσιο του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Άνδρου
Ώρα έναρξης προβολής: 21:00.
Κουπόνι οικονομικής ενίσχυσης για την Κινηματογραφική Λέσχη Άνδρου  7€

Κυριακή 11 Αυγούστου | 21:00
Συναυλία: Δήμητρα Γαλάνη, μαζί της η Παυλίνα Βουλγαράκη

Με αφορμή το νέο της άλμπουμ ΕΙΣΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ η Δήμητρα Γαλάνη αυτό το καλοκαίρι παρουσιάζει σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα το best of μιας 55χρονης καριέρας. Μια αναδρομή στα πολύ αγαπημένα τραγούδια που όλοι ζητούσαν και περιμένουν, σε μία μοναδική παράσταση και με μια υπέροχη μπάντα στο πλευρό της. Στη σκηνή μαζί της και η δημιουργός και ερμηνεύτρια Παυλίνα Βουλγαράκη.

Σε ένα πρόγραμμα που έχει τη σφραγίδα της μεγάλης μας ερμηνεύτριας και θα συνοψίζει την διαδρομή μιας ολόκληρης ζωής, η Δήμητρα Γαλάνη συνεργάζεται ξανά με νέους ανθρώπους, μουσικούς και καλλιτέχνες – δημιουργούς που ξεχωρίζει. Και αυτή τη φορά επιλέγει από την σύγχρονη σκηνή την Παυλίνα Βουλγαράκη ταλαντούχα δημιουργό και ερμηνεύτρια με την οποία ήδη έχει γράψει 2 τραγούδια (Χίλιες ζωές και Δεν είπες κάτι). Σταθερά δίπλα της ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος, ο βασικός συντελεστής στην ακριβή της μπάντα με τον οποίο υπογράφουν και το τελευταίο τους άλμπουμ που γράφτηκε την περίοδο της πανδημίας, σε ένα σπίτι, και κυκλοφόρησε την άνοιξη του 2023. Από εκεί και το Έλα Κοντά, το πρώτο τραγούδι που αγαπήθηκε από τα ραδιόφωνα αλλά και το Μόνο για μια στιγμή που ακούμε συχνά τελευταία και θα ακούσουμε και στις καλοκαιρινές συναυλίες τους με άλλα τραγούδια του δίσκου τους.

Η Δήμητρα μαζί με την Παυλίνα μας προσκαλούν στους ανοιχτούς χώρους, τις ζεστές καλοκαιρινές βραδιές και μας υπόσχονται ένα πρόγραμμα με όλα τα τραγούδια που αγαπάμε, που θα τραγουδήσουμε ξανά και που θα μας κάνουν όλους και πάλι μια παρέα. Τραγούδια που κουβαλούν την αύρα της πόλης αλλά και των ταξιδιών μας.

Στις 11 Αυγούστου δίνουμε ραντεβού με την Δήμητρα Γαλάνη στο υπέροχο Ανοιχτό θέατρο Χώρας στο Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου, εκεί που μαζί με την Παυλίνα Βουλγαράκη, για μία βραδιά, θα μπλέξουν τραγούδια και ιστορίες που θα μας περιέχουν. Ελάτε κοντά μας!

Παίζουν οι μουσικοί:
Σεραφείμ Γιαννακόπουλος: τύμπανα
Στέλιος Προβής: μπάσο
Μηνάς Λιάκος: κιθάρα
Δημήτρης Αρώνης: κιθάρα
Νικόλας Γουάστωρ: πλήκτρα, synths

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 25€
Μειωμένο για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ 20€

Τρίτη 13 Αυγούστου | 21:00
Συναυλία: Stavros Lantsias Quartet “My Ennio Morricone”

Ο Σταύρος Λάντσιας παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη του τελευταία δισκογραφική δουλειά με τίτλο “My Ennio Morricone”.

Ο καταξιωμένος Κύπριος πιανίστας και συνθέτης Σταύρος Λάντσιας ανοίγει ένα παράθυρο στο μουσικό σύμπαν του αγαπημένου του συνθέτη Ennio Morricone και παρουσιάζει τις αξέχαστες μελωδίες του που έχουν «ντύσει» εμβληματικές ταινίες όπως Cinema Paradiso, Once Upon a Time in the West και πολλές άλλες, μέσα από ευρηματικές ενορχηστρώσεις και εμπνευσμένες εκτελέσεις από χαρισματικούς σολίστες. Μία βραδιά γεμάτη εικόνες και συγκίνηση, εμπλουτισμένη από αναφορές στις ταινίες και ενδιαφέροντα αποσπάσματα από συνεντεύξεις του μεγάλου συνθέτη.

Ο Γιώργος Χαρωνίτης σε κριτική του αναφέρει «Το άλμπουμ My Ennio Morricone του Stavros Lantsias Quartet είναι για μένα Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!»
Το Γαλλικό Περιοδικό PARIS MOVE αποκαλεί το album “Ένα πραγματικό αριστούργημα!” (Un authentique coup de Maître).

Ένα πρώτο δείγμα της δουλειάς του Σταύρου Λάντσια πάνω στη μουσική του Ennio Morricone παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής την 1η Οκτωβρίου 2022, στην πρεμιέρα της προβολής του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του μεγάλου συνθέτη που σκηνοθέτησε ο Giusepe Tornatore. Ακολούθησαν sold out συναυλίες στο Μουσείο Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, στο Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός, στο Radio City Θεσσαλονίκης, στα Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας και Λεμεσού στη Κύπρο και στο Half Note Jazz Club στην Αθήνα. Το καλοκαίρι του 2023, με την άδεια της οικογένειας του συνθέτη, ολοκληρώθηκε η ηχογράφηση του δίσκου Stavros Lantsias Quartet “My Ennio Morricone”.

Ο Σταύρος Λάντσιας σπούδασε στο Berklee College of Music στη Βοστώνη και έχει συνεργαστεί με πολλούς σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως, Διονύσης Σαββόπουλος, Έλλη Πασπαλά, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ορφέας Περίδης, Ελένη Καραϊνδρου, Νίκος Ξυδάκης και πολλοί άλλοι. Συνθέσεις του παρουσιάζει για πρώτη φορά με το συγκρότημα “Human Touch” πού έχει δημιουργήσει με τους διακεκριμένους μουσικούς Γιώτη Kιουρτσόγλου καί David Lynch. Στην προσωπική του δισκογραφία περιλαμβάνονται τα άλμπουμ: «Επιστροφή», «Το Ταξίδι μιας Νότας»  «Ημερολόγιο Ονείρων» και το “Stavros Lantsias Trio Live at St. Paul’s Anglican Church, Athens”.

Ο Σταύρος Λάντσιας πρόσφατα βραβεύθηκε ως «Man of The Year 2023» στη κατηγορία Δημιουργία-Πολιτισμός από την Τράπεζα Κύπρου και την εφημερίδα Καθημερινή στη Κύπρο.

Συντελεστές:

Σταύρος Λάντσιας: πιάνο, μελόντικα, μεταλλόφωνο
Ανδρέας Πολυζωγόπουλος: τρομπέτα & flugelhorn
Μιχάλης Καλκάνης: κοντραμπάσο
Μιχάλης Καπηλίδης: τύμπανα

Ηχοληψία: Γιώργος Καρυώτης

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 17 €

Σάββατο 17 Αυγούστου | 21:00
Θέατρο: «Μια άλλη Θήβα» του Σέρχιο Μπλάνκο
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος

Το έργο:
Ένας συγγραφέας συναντά επί σειρά μηνών μέσα στη φυλακή έναν εικοσάχρονο πατροκτόνο, τον Μαρτίν. Σκοπός του είναι να γράψει ένα έργο βασισμένο στην ιστορία του νεαρού κρατούμενου, στον οποίο προτείνει να ερμηνεύσει τον εαυτό του στη θεατρική σκηνή. Όταν τελικά αυτό απαγορεύεται από το αρμόδιο υπουργείο, τον ρόλο αναλαμβάνει ο Φεδερίκο, ένας νεαρός ηθοποιός με τον οποίο δουλεύει ταυτόχρονα πλέον ο συγγραφέας. Ενδιαφέρον έχει ότι ο Σέρχιο Μπλάνκο θέλει να παίζονται οι δύο αυτοί ρόλοι από έναν ηθοποιό.

Ο Γαλλο-ουρουγουανός Σέρχιο Μπλάνκο, από τις πιο δυνατές σύγχρονες φωνές του ισπανόφωνου θεάτρου, μας παραδίδει μια σύγχρονη σπουδή για την ανδρική ταυτότητα, την καταπίεση, τη βία και το έγκλημα, την τιμωρία και τις διακρίσεις, αλλά ταυτόχρονα και τις ίδιες τις δημιουργικές διαδικασίες της τέχνης του θεάτρου, με αναφορές στο μύθο του Οιδίποδα αλλά και στο Έγκλημα και τιμωρία του Ντοστογιέφσκι.

Ο Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος ανέδειξε το πολυεπίπεδο αυτό έργο, με μια σκηνοθεσία που επαινέθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το κοινό για τον εξαιρετικό ρυθμό και την υποβλητική της ατμόσφαιρα. Η παράσταση συζητήθηκε ιδιαίτερα και λόγω των εξαιρετικών ερμηνειών των ηθοποιών, του Θάνου Λέκκα στον ρόλο του Συγγραφέα και του Δημήτρη Καπουράνη στον διπλό ρόλο Μαρτίν/Φεδερίκο, ενώ σημείωσε αλλεπάλληλα sold out τα τελευταία δυο χρόνια.

Ταυτότητα της παράστασης
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος
Επιμέλεια κίνησης: Ξένια Θεμελή
Σχεδιασμός σκηνικού: Κώστας Πολίτης
Κοστούμια: Κλαιρ Μπρέισγουελ
Σχεδιασμός φωτισμών – Βίντεο: Αποστόλης Κουτσιανικούλης
Φωτογραφίες: Πάτροκλος Σκαφίδας
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Παπαδόγιαννης
Παίζουν: Θάνος Λέκκας, Δημήτρης Καπουράνης
Διάρκεια: 105’

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 18€
Μειωμένο για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ 15€

Δευτέρα 19 Αυγούστου | 21:00
Θέατρο για παιδιά: «ΝΤΟ-ΡΕ-ΜΙ-ΡΕΔΕΣ» του Άγγελου Αγγέλου και της Έμης Σίνη
Σκηνοθεσία: Johnny O.
Ομάδα Κοπέρνικος

«Οι Ντορεμιρέδες είναι μια υπέροχη μουσική μπάντα, γνωστή σε όλο τον κόσμο για τις γαργαλιστικές της μελωδίες, τους χοροπηδητούς ρυθμούς και τους ξεκαρδιστικούς στίχους των τραγουδιών της.
Ήταν όμως πάντα έτσι; Όχι βέβαια! Στην αρχή, τα μέλη της δεν ήξεραν καν μουσική!
Πώς δημιουργήθηκαν λοιπόν οι ΝΤΟΡΕΜΙΡΕΔΕΣ; Ήταν από πάντα φίλοι ή μήπως μια παράξενη συγκυρία του χρόνου και της στιγμής τους έσμιξε για πάντα;
Φωτίζοντας το παρελθόν, αναδύεται η τρομερή τους ιστορία, ενώ θα δούμε όλες τις πρόβες και τις απίστευτές περιπέτειες που τους έκαναν αυτό που είναι σήμερα: η καλύτερη μπάντα του κόσμου!»

Οι ταλαντούχοι ερμηνευτές που εμφανίζονται επί σκηνής, παίζουν ζωντανά πολλά και διαφορετικά μουσικά όργανα ενώ, παράλληλα, παίρνουν μέρος σε εύστοχα gags και κωμικές φάρσες με πρωταγωνιστές ακόμα και τους μικρούς και μεγάλους θεατές! Πέρα από την έντονη μουσική παρουσία, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ αλλά και η διάδραση, αφού σε αρκετά σημεία οι θεατές, καλούνται να συμμετέχουν ενεργά προτείνοντας, στηρίζοντας, παίζοντας μουσική, απαντώντας σε ερωτήσεις και βοηθώντας τους ήρωες της ιστορίας να πάρουν τη σωστή απόφαση.

Την ιδέα, τα κείμενα και τις μουσικές υπογράφουν οι αναγνωρισμένοι στο χώρο του θεάτρου για παιδιά: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη (Ιδρυτές της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ και βραβευμένοι στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για τα θεατρικά τους κείμενα, τα βιβλία και τις μουσικές τους) ενώ τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο έμπειρος Johnny O. Στο ρόλο του Μαέστρου ο Αλέξης Κωτσόπουλος. Τα τραγούδια που θα ακουστούν προέρχονται από τους επιτυχημένους δίσκους της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, ενώ θα ακουστούν πολλές καινούργιες μελωδίες, ορχηστρικά και τραγούδια, αλλά και διασκευές γνωστών παιδικών (και όχι μόνο!) τραγουδιών.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεύουν: Ηλίας Άλγκαρ, Αλέξης Κωτσόπουλος, Γιάννης Μαστρογιάννης, Μαριάννα Παπαθανασίου, Περικλής Σιούντας

Ιδέα – Κείμενο: Άγγελος Αγγέλου & Έμη Σίνη
Σκηνοθεσία: Johnny O.
Στίχοι: Έμη Σίνη
Μουσική – Ενορχήστρωση: Άγγελος Αγγέλου
Σκηνικά – Κοστούμια: ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ
Αφίσα: Κώστας Θεοχάρης
Φωτογραφίες: Χριστίνα Φυλακτοπούλου
Βίντεο: Θωμάς Γκίνης
Οργάνωση παραγωγής: Κατερίνα Μουχταρίδη, ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ

Τιμή εισιτηρίου : 12€

Τετάρτη 21 Αυγούστου | 21:00
Συναυλία: «Ανάσα μου κι αέρα» της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου

Η τέχνη του τραγουδιού, η μαγεία της ανθρώπινης φωνής, η ομορφιά του λόγου και της μουσικής, έχουν την τιμητική τους αυτό το καλοκαίρι…

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος ανεβάζουν στη σκηνή τους Απόστολο Κίτσο, Παναγιώτη Λάμπουρα και Θοδωρή Νικολάου, σε ένα ανθολόγιο της στιχουργικής τους κατάθεσης στη σύγχρονη ελληνική δισκογραφία.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, δύο σημαντικοί στιχουργοί ενώνουν τους κόσμους τους μέσα από τις φωνές νέων ερμηνευτών, αναγνωρίζοντας την πολυτιμότητα του μαζί, σε μια κρίσιμη στιγμή για την τέχνη του τραγουδιού αλλά και της πραγματικότητάς μας. Μαζί οι δύο αγαπημένοι δημιουργοί επιμελούνται και συνυπογράφουν μια μουσική παράσταση με άξονα το διάλογο των στίχων, των εικόνων, των τραγουδιών τους…
Και φωνές τους γίνονται τρεις εξαιρετικοί νέοι ερμηνευτές και μουσικοί που φωτίζουν με το δικό τους τρόπο τραγούδια που άντεξαν στο χρόνο, πού έγιναν ο λόγος της συγκίνησης και του αισθήματός μας.
Την ενορχήστρωση της παράστασης υπογράφει ο συνθέτης Χρίστος Θεοδώρου.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Τίτλος μουσικής παράστασης
«Ανάσα μου κι αέρα» της Λίνας Νικολακοπούλου και του Παρασκευά Καρασούλου

Ερμηνεύουν: Απόστολος Κίτσος
Παναγιώτης Λάμπουρας
Θοδωρής Νικολάου

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Λίνα Νικολακοπούλου – Παρασκευάς Καρασούλος
Ενορχήστρωση: Χρίστος Θεοδώρου

Μαζί τους οι μουσικοί:
Χρίστος Θεοδώρου, πιάνο, συνθεσάιζερ, καχόν
Λευτέρης Γιούσιος, ηλεκτρική κιθάρα
Πέτρος Κρεμυζάκης, ηλεκτρικό μπάσο
Παραγωγή : Μικρή Άρκτος
Οργάνωση παραγωγής: Παρασκευή Γερολυμάτου

Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 20€
Μειωμένο για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ 17€

Παρασκευή 23 Αυγούστου | 21:00
Θέατρο: «Όρνιθες» του Αριστοφάνη
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης

Τι θα συνέβαινε εάν κάποιος οργάνωνε τα πουλιά ώστε να γίνουν φορείς μιας νέας πραγματικότητας;

Μετά τους «Πέρσες» και τον «Προμηθέα Δεσμώτη» ο Άρης Μπινιάρης καταπιάνεται πρώτη φορά με την αρχαία κωμωδία και επιστρέφει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Αυγούστου με τους “Όρνιθες” του Αριστοφάνη.

Στην κορυφαία αυτή κωμωδία, αν και η πλοκή είναι φανταστική, η θεματική είναι αληθινή και ουσιώδης: οι «Όρνιθες» παρουσιάζουν μια καινούρια αρχή, η οποία πρέπει να γίνει έξω από την ανθρώπινη κοινωνία, μακριά από τον κορεσμό, την παρακμή και τη διαφθορά.
Ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και ο Γιώργος Χρυσοστόμου στους ρόλους του Πεισθέταιρου και του Ευελπίδη, μαζί με μία πλειάδα εξαιρετικών ηθοποιών: Μιχάλης Βαλάσογλου, Στέλιος Ιακωβίδης, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Κώστας Κορωναίος, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Ερρίκος Μηλιάρης, Μάριος Παναγιώτου, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Ειρήνη Τσέλλου, θα προσπαθήσουν να ιδρύσουν τη δική τους ιδανική πολιτεία στους αιθέρες μακριά από τους ανθρώπους.

Η υπόθεση
Δυο φίλοι, ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, απογοητευμένοι από τις συνθήκες ζωής στην πόλη τους, αναζητούν έναν νέο τόπο όπου θα μπορέσουν να ζήσουν με ηρεμία και χαρά. Η επαφή τους με τον κόσμο των πουλιών θα τους δώσει την ιδέα να ιδρύσουν μια καινούργια πολιτεία στους αιθέρες, μεταξύ γης και ουρανού.
Ενώ το χτίσιμο της πόλης βρίσκεται σε εξέλιξη, καταφθάνουν απρόσκλητοι επισκέπτες από τον κόσμο των ανθρώπων, διεκδικώντας αυθαίρετα εξουσίες και προνόμια, ενώ παράλληλα απεσταλμένοι των θεών του Ολύμπου διαμαρτύρονται θορυβημένοι για την αμφισβήτηση της θεϊκής κυριαρχίας καθώς η νέα πόλη εμποδίζει τους καπνούς από τις θυσίες να φτάσουν στον ουρανό.
Θα καταφέρουν ο Πεισθέταιρος και ο Ευελπίδης, με τη συμβολή των πουλιών, να ολοκληρώσουν το χτίσιμο της Νεφελοκοκκυγίας; Πόσο εύκολο θα είναι να πραγματώσουν τη δική τους ουτοπία;

Η παράσταση
Η σκηνοθεσία του Άρη Μπινιάρη αξιοποιεί το στοιχείο της τελετουργίας με στόχο να αναδειχθούν οι αλληγορικές προεκτάσεις του αριστοφανικού έργου, ενώ η μουσική και η κίνηση τοποθετούν στο επίκεντρο της παράστασης την ανθρώπινη κατάσταση, τη μεταμόρφωση και την αποκατάσταση μιας κοσμικής δικαιοσύνης.
Με τον ανθρώπινο πολιτισμό να έχει φτάσει σε μια οριακή στιγμή, το πέταγμα των πουλιών μοιάζει με μια τελετή μύησης και επανασύνδεσης του ανθρώπου με τον φυσικό κόσμο και με την πρωτόγνωρη δύναμη που προκύπτει από αυτή τη σχέση.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Μετάφραση: Τάσος Ρούσσος
Σκηνοθεσία: Άρης Μπινιάρης
Δραματουργική επεξεργασία- Διασκευή: Έλενα Τριανταφυλλοπούλου- Άρης Μπινιάρης
Σκηνικά- Κοστούμια: Πάρις Μέξης
Μουσική σύνθεση: Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης
Κινησιολογία: Αλέξανδρος Βαρδαξόγλου
Σχεδιασμός φωτισμών: Βαγγέλης Μούντριχας
Μάσκες Χορού: Δήμητρα Καίσαρη
Ά βοηθός σκηνοθέτη: Νεφέλη Παπαναστασοπούλου
Β βοηθός σκηνοθέτη: Βαγγέλης Πρασσάς
Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Αλέγια Παπαγεωργίου
Επικοινωνία & Γραφείο Τύπου: Μαρία Τσολάκη
Διαφήμιση-social media: Renegade Media
Παραγωγή: Τεχνηχώρος Θεατρικές Παραγωγές
Φωτογραφίες promo: Μαρίζα Καψαμπέλη
3D graphics: Εριφύλη Δουκέλη
Video promo: Θωμάς Παλυβός

Παίζουν:
Πεισθέτερος Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος
Ευελπίδης Γιώργος Χρυσοστόμου
Έποπας Κώστας Κορωναίος
Χρησμολόγος- Προμηθέας Στέλιος Ιακωβίδης
Ποιήτρια- Ίρις Κωνσταντίνα Τάκαλου
Μέτων- Ηρακλής Ερρίκος Μηλιάρης
Επίτροπος- Ποσειδώνας Μάριος Παναγιώτου
Συκοφάντης Θανάσης Ισιδώρου
Χορός Μιχάλης Βαλάσογλου, Θανάσης Ισιδώρου, Τάσος Κορκός, Σοφία Κουλέρα, Αυγουστίνος Κούμουλος, Μαρία Κυρώζη, Κυριάκος Σαλής, Αλεξία Σαπρανίδου, Ειρήνη Τσέλλου

~ Σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ~

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2024, ώρα: 21:00
Τιμές εισιτηρίων
Γενική είσοδος: 23€
Μειωμένο για φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ 20€

Κυριακή 25 Αυγούστου
Ανοιχτό πάρτυ: Nalyssa Green + The Boy Dj sets (ελεύθερη είσοδος)

 

Η Nalyssa Green και ο The Boy αποχαιρετούν το καλοκαίρι με ένα back to back DJset. Ελληνόστιχο ρεύμα, πληκτροφόρες οάσεις, σπασμένα ρυθμόκουτα, μεταποκαλυπτικά χιτ, κλασική μουσική συμπιεσμένη σε ηλεκτρονικά αρχεία, παιδικά τραγούδια που δεν είναι για παιδιά, χορός για το τέλος ή ένας τελευταίος χορός.

 


INFO
10° Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου
28 Ιουλίου-25 Αυγούστου στο Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Άνδρου (εκτός από τις κινηματογραφικές προβολές που θα γίνουν στο Σινέ Αυλή της Κινηματογραφικής Λέσχης Άνδρου)

Ώρα έναρξης: 21.00

Η προπώληση ξεκινάει στις 5 Ιουλίου στο http://www.ticketservices.gr και από τις 22 Ιουλίου εισιτήρια θα πωλούνται και από το ταμείο του θεάτρου.


Σημείωμα του Παντελή Βούλγαρη

ΗΆνδρος αγαπιέται, αγαπιέται πολύ. Από τους ντόπιους, από τους επισκέπτες. Προσωπικά νιώθω και ντόπιος και επισκέπτης. Εδώ και 35 χρόνια, χειμώνες και καλοκαίρια, αγαπώ το νησί όλο και πιο πολύ, όλο και πιο βαθειά, για λόγους προφανείς, οι ενδιαφέροντες άνθρωποι, η σπουδαία ναυτική ιστορία αλλά και παράξενους και μυστήριους, αυτούς που λαχταρά και ορίζει η καρδιά.

Αχ, λέω, υπάρχουν μερικές ρεματιές, μερικά ξωκκλήσια, κάτι ξερολιθιές και κυπαρισσοσειρές και βραχότοποι που δεν κατάφερα να δω από κοντά.

Αχ, λέω και φέτος, στα 10 χρόνια του Φεστιβάλ. Μας ξέφυγαν μερικές παραστάσεις και κάποια μουσικά σχήματα που ήταν αδύνατο να συμπεριληφθούν στο πρόγραμμα τα εννέα προηγούμενα χρόνια.

Αλλά πως να μη νιώθω ευγνωμοσύνη με τόσους πολλούς σημαντικούς καλλιτέχνες που τίμησαν το πέτρινο θέατρο, που μας πρόσφεραν υπέροχα κείμενα, μελωδίες, συναισθήματα και για να παίρνουμε ανάσες και να ξεδίνουμε από την πίεση και την τρεχάλα της καθημερινότητας και για να στοχαζόμαστε πιο σοβαρά, πιο ουσιαστικά τα της ανθρώπινης περιπέτειας.

Αυτά τα χρόνια η Άνδρος ακούστηκε περισσότερο και για καλό, και χάρις στο Φεστιβάλ.

Πάμε λοιπόν για το 10ο . Καλή αντάμωση στο βραδινό στέκι του Αυγούστου.

Παντελής Βούλγαρης
Καλλιτεχνικός Διευθυντής

Το φεστιβάλ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2015 και πραγματοποιείται κάθε καλοκαίρι με μεγάλη επιτυχία. Οι παραστάσεις ξεκινούν την τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου και ολοκληρώνονται προς το τέλος Αυγούστου.

Στα επτά χρόνια της λειτουργίας του έχουν παρουσιαστεί σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες Ελληνικής και κλασικής μουσικής αλλά και τοπικά σχήματα όπως η Φιλαρμονική αλλά και θεατρικές σκηνές, χορευτικά συγκροτήματα της Άνδρου.

Στόχος του Φεστιβάλ είναι να παρουσιάζει ποιοτικές θεατρικές παραστάσεις, αξιόλογες συναυλίες κλασικής μουσικής, τζαζ και χορού. Βασικός κορμός του Φεστιβάλ κάθε χρόνο είναι οι θεατρικές παραστάσεις.

Ο χώρος

Το Ανοικτό Θέατρο Άνδρου βρίσκεται στη Χώρα Άνδρου ανάμεσα στο νεοκλασικό Δημαρχιακό Μέγαρο (κτίριο Βούλγαρη) και το Λύκειο. Εμπνευστής και βασικός χρηματοδότης του είναι ο Ανδριώτης Αλκιβιάδης Τάττος. Το Θέατρο έχει κτιστεί σε ειδυλλιακή πλαγιά με φυσική κλίση προστατευμένη από τον άνεμο και πανοραμική θέα προς το νότο.

«Ένα θέατρο που θα φαίνεται ότι βρίσκεται εκεί από πάντα». Αυτή ήταν η αρχική ιδέα των αρχιτεκτόνων Κυριακής Κονδυλάτου και Κωνσταντίνου Λούκου που ανέλαβαν να υλοποιήσουν την δύσκολη αρχικά ιδέα.
Η ανοικτή σκηνή του παραπέμπει στον κανόνα των κλασικών σκηνών και συνιστά μία από τις πιο τολμηρές παρεμβάσεις στο δημόσιο χώρο της Άνδρου. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Ιούλιο του 2014 σε ένα οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου Άνδρου και έχει χωρητικότητα 870 θέσεων.

Οι άνθρωποι

Το Διεθνές Φεστιβάλ Άνδρου διοργανώνεται από την ΑΜΚΕ “Φίλοι Φεστιβάλ Άνδρου”. Υποστηρικτής και αρωγός του είναι ο Δήμος Άνδρου.

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Παντελής Βούλγαρης

Διεύθυνση & Οργάνωση φεστιβάλ: Αναστασία Καβαλλάρη

Σχεδιασμός φωτισμού & επιμέλεια φώτων: Γιάννης Βολλέλης

Μελέτη-σχεδίαση ηχητικού συστήματος & επιμέλεια ήχου: Θοδωρής Παπανικολάου

Βοηθός ηχολήπτη: Ζήσης Τόνα

Επικοινωνία: Ανζελίκα Καψαμπέλη

Φωτογραφίες: Μαρία Λαμπριάδου

Social Media: Άννα Βούλγαρη

Δημιουργικό: kiss my art

Videopromo: ΠΑΝΚ TANK

Εκτέλεση παραγωγής: KAΡΤ

Επιμέλεια αγγλικού κειμένου: Νίκη Καραγιάννη

Γραφιστική εντύπου προγράμματος : Γιάννης Σταματόπουλος

Video promo: Βαγγέλης Λουκίσας

Επιμέλεια ιστοτόπου: Μιχάλης Βούλγαρης | silentforce digital reflections

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

News2 ώρες πρν

Η τέχνη της αφήγησης στο μέταλ: Μια συνέντευξη με το Progressive Heavy Metal Exodus Rising

Θέατρο3 ώρες πρν

«Μπαμπάδες με ρούμι» Καλοκαιρινή περιοδεία 2024 | Πρόγραμμα παραστάσεων

Festival4 ώρες πρν

4th Peloponnese Beer Festival Οnly Craft | 2-3-4 Αυγούστου 2024

Συναυλίες5 ώρες πρν

O Curtis Harding έρχεται στο Floyd Live Music Venue, 12 Σεπτεμβρίου 2024

Θέατρο9 ώρες πρν

Διάλεξε τον θάνατο σου αγάπη μου: Καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία1 ημέρα πρν

Τέσσερις μοναδικές live εμφανίσεις στο παλαιό λιμάνι Αιγίου | 29 Ιουλ – 12 Αυγ 2024

Festival1 ημέρα πρν

11ο Port Festival – Κατάκολο Ηλείας 2 – 4 Αυγούστου 2024 | Οι πρώτες ανακοινώσεις

Festival1 ημέρα πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Όλες οι πληροφορίες

Συναυλίες2 ημέρες πρν

O Νίκος Πορτοκάλογλου και οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» στον Λυκαβηττό την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Θέατρο2 ημέρες πρν

Πρώτη φορά στην Ελλάδα: International Theater Amsterdam-Simon Stone-Μήδεια