Connect with us

News

Δείτε την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024

Δημοσιεύθηκε

στις

Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 επιλέχτηκε από την κριτική επιτροπή για την επιλογή της για την επιλογή αφισών του Καρναβαλιού 2024 μετά τη διενέργεια του Πανελλήνιου Διαγωνισμού που προκήρυξε η ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας από 20  Νοεμβρίου 2023 μέχρι και 18  Δεκεμβρίου 2023.

Ο σχεδιασμός της κεντρικής αφίσας υποστήριξε το θέμα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024:

«Τι κι αν μας “μπριζώνουν”;

Τα όνειρά μας συνεχίζουν να μας ψηλώνουν.

Be Unplugged! λοιπόν»

και βασίστηκε στο ακόλουθο σκεπτικό που περιγραφόταν στην προκήρυξη του πανελλήνιου διαγωνισμού της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας:

«Ενώνουν το νου και την καρδιά μας με χιλιάδες άψυχα καλώδια, μας χειραγωγούν και μας αποπροσανατολίζουν. Νοιώθουμε ανήμποροι, τρομαγμένοι, δέσμιοι μιας κατασκευασμένης πραγματικότητας, παρατηρητές της ζωής μας.

Ας επιλέξουμε τον δρόμο της κινητοποίησης, της δημιουργικής έκφρασης, της ανθρώπινης επαφής, της καρναβαλικής, ζωτικής πνοής»

 

Η κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Αριστοτέλη Κουνάβη του Ανδρέα.

Για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό για την ανάδειξη της κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 διακρίθηκαν με βραβεία-τιμητικές διακρίσεις 3 αφίσες οι οποίες πληρούσαν τους όρους της προκήρυξης και προσέγγισαν με επιτυχία όλους τους στόχους που είχαν τεθεί σ’ αυτή. Τα βραβεία:

1ο  Βραβείο (Κεντρική Αφίσα του Π.Κ. 2024)-τιμητική διάκριση: Αριστοτέλη Κουνάβη του Ανδρέα, συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο το ποσό των 500 ευρώ.

2ο Βραβείο-τιμητική διάκριση: Αλέξης Σακελλαρόπουλος του Παναγιώτη, συνοδεύεται από το ποσό των 200 ευρώ.

3ο Βραβείο-τιμητική διάκριση: Μάρκος Ρενιέρης του Γεωργίου, συνοδεύεται από το ποσό των 100 ευρώ.

Στο σκεπτικό της-υποστήριξη της ιδέας του για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 ο Αριστοτέλης Κουνάβης αναφέρει:

«Το σχέδιό μου απεικονίζει έναν αρλεκίνο που χαμογελά με χαρά, τραβώντας ένα καλώδιο απ΄ όπου βγαίνουν παιχνιδιάρικες σπίθες. Αυτή η εικόνα συμβολίζει την έννοια της χαράς και της αναζωογόνησης.

Ο αρλεκίνος με το χαρούμενο χαμόγελό του, εκφράζει τη χαρά και τη θετική ενέργεια. Το τράβηγμα του καλωδίου υποδηλώνει την ανάγκη για αποσύνδεση και απελευθέρωση από τις πιέσεις της καθημερινής ζωής. Τα κόκκινα χρώματα της στολής αντιπροσωπεύουν τη δύναμη και το πάθος των ανθρώπων, ενώ οι κίτρινες σπίθες από τα καλώδια δηλώνουν την ευτυχία που προκύπτει από την απελευθέρωση και τη θετική αλλαγή.

Με αυτό το σχέδιο, επιδιώκω να ενθαρρύνω την ιδέα ότι η χαρά και η απελευθέρωση προκύπτουν όταν αποσυνδεόμαστε από τις καθημερινές πιέσεις, επιτρέποντας στη θετική ενέργεια να ρέει ελεύθερα».

Την κριτική επιτροπή για την ανάδειξη της κεντρικής αφίσας του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 στελέχωσαν τα μέλη του Δ.Σ. της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας Κωνσταντίνος Δραγώτης, Αβροκόμη Ξενόγιαννη και το μέλος της Κριτικής Επιτροπής του Πατρινού Καρναβαλιού 2023 Χρυσάνθη Βανταράκη.

Η απονομή των βραβείων και τιμητικών διακρίσεων για την κεντρική αφίσα του Πατρινού Καρναβαλιού 2024 θα γίνει κατά την διάρκεια της εκδήλωσης στο πλαίσιο του Πατρινού Καρναβαλιού 2024.

Η ΚΕΔΗΠ «Καρναβάλι Πάτρας» συγχαίρει τους νικητές του πανελλήνιου διαγωνισμού και ευχαριστεί θερμά όλους τους συμμετέχοντες για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις που κατέθεσαν.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Μουσική9 ώρες πρν

Οι Γάλλοι Alternative Modern-Metal Rockers PERSEIDE μοιράζονται το ολοκαίνουργιο single “I can’t stand”

Συναυλίες10 ώρες πρν

Οι Gamma Ray για 2 εμφανίσεις σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Piaf The Show: Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού | Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024

Events1 ημέρα πρν

Οι παγκόσμιοι superstars Mathame σε ένα εκρηκτικό πάρτι μελωδικής techno και όχι μόνο! | 22 Μαΐου 2024 Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού

Μουσική1 ημέρα πρν

O Μανώλης Φάμελλος μας παρουσιάζει το νέο single του με τίτλο «Ποτέ Δεν Θα Ξεχάσω Τέτοια Μάτια»

Festival1 ημέρα πρν

Anilio Park Festival | 9, 10, 11 Αυγούστου | 3 μέρες μουσικής στην κορυφή της Πίνδου!

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Release Athens 2024 – Massive Attack, Beak>, Mount Kimbie, 17.07, Πλατεία Νερού!

Festival1 ημέρα πρν

Piano City Athens 2024: Η Αθήνα πλημμυρίζει μουσική | 16 – 20 Μαϊου

Συναυλίες1 ημέρα πρν

Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη στο Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου | 26 & 27 Ιουλίου 2024

Μουσική1 ημέρα πρν

Οι Deep Purple θα κυκλοφορήσουν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο =1 στις 19 Ιουλίου