Connect with us

Festival

Cosmopolis Festival 2023 Καβάλα | Πρόγραμμα συναυλιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Το Cosmopolis είναι μια διοργάνωση του Δήμου Καβάλας που ξεκίνησε το 2000. Είναι ένα πολυδιάστατο φεστιβάλ που συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες όλων των ηλικιών στην πόλη της Καβάλας, αναδεικνύοντας το πολιτιστικό της στίγμα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. Είναι μια γιορτή της μουσικής, των τεχνών, της γνωριμίας, του αλληλοσεβασμού και της συμμετοχικότητας, με ένα κοινό όραμα να μας φέρει πιο κοντά, προάγοντας την βασική αρχή της ανθρώπινης μοναδικότητας.  Κατά την διάρκεια της παρουσίας του μέχρι τώρα, έχει φιλοξενήσει πολύ σημαντικούς, γνωστούς αλλά και νέους καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής και της διεθνούς σκηνής.

 Το φετινό καλοκαίρι, η κεντρική σκηνή του Cosmopolis festival θα φιλοξενήσει συγκροτήματα από Ελλάδα, Τουρκία, Μαρόκο, Πράσινο Ακρωτήρι, Σενεγάλη , Βουλγαρία, και Κύπρο. Στα δύο πιο χαρακτηριστικά σημεία της πόλης, στην πλατεία Μωχάμετ Άλη και στην πλατεία Ελευθερίας, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τις φανταστικές και πολύχρωμες μουσικές τους.

Πρόγραμμα Cosmopolis 2023

25 Ιουλίου
Άλκηστις Πρωτοψάλτη

Στις 25 Ιουλίου  η μοναδική  Άλκηστις Πρωτοψάλτη έρχεται στην κεντρική σκηνή του Cosmopolis festival  για να μας συνεπάρει σε μία συναυλία  «Εξω καρδιά!» . Το ρεπερτόριό της, η συγκλονιστική φωνή της και η αξεπέραστη ενέργεια της πάνω στη σκηνή, είναι τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν μία από τις πιο διαχρονικές μορφές την σύγχρονης ελληνικής μουσικής σκηνής.

ΩΡΑ 21:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Πλατεία Μωχάμετ Άλη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Άλκηστις Πρωτοψάλτη
Φωνή

Θωμάς Κοντογεώργης
Πιάνο

Πέτρος Βαρθακούρης
Mπάσο

Κώστα Καρακατσάνης
Bιολί, κιθαρα, φυσαρμόνικα

Ανδρέας Λάσος
Kιθάρες

Κώστας Μυλωνάς
Drums

26 Ιουλίου
Cosmopolis x Soma

Στις 26 Ιουλίου η κεντρική σκηνή του Cosmopolis festival υποδέχεται τρεις ξεχωριστούς καλλιτέχνες της διεθνούς ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, σε μία μοναδική καλοκαιρινή συναυλία.

Undercatt

Ο Undercatt έχει έναν από τους πιο μοναδικούς και συναρπαστικούς ήχους μεταξύ των σημερινών σχημάτων ηλεκτρονικής μουσικής. Ο Elia Crecchi (γνωστός και ως Undercatt), ο οποίος κατάγεται από την όμορφη Τοσκάνη της Ιταλίας, ξεκίνησε την καριέρα του δημιουργώντας μηνιαία πάρτι στη γενέτειρά του. Χάρη στο δημιουργικό του όραμα και τη μουσική του οξυδέρκεια, τα πάρτι αναπτύχθηκαν γρήγορα δυναμικά και στη συνέχεια έγιναν σημείο προορισμού για διεθνείς Dj’s. Ο καινοτόμος ήχος του Undercatt τράβηξε την προσοχή ακόμη και του επιφανή Solomun, ο οποίος έγινε από νωρίς υπέρμαχος της μουσικής του,  κυκλοφορώντας την στην εταιρεία του Diynamic.

Ο Undercatt  έχει παίξει σε μερικά από τα κορυφαία events του κόσμου, όπως το DC 10, το Rex Paris, το Stereo Montreal, το Roxy Prague, το Input Barcelona, το Diynamic Festival στο Άμστερνταμ και στο μοναδικό Tomorrowland.

Shall Ocin

Ο Shall Ocin είναι DJ και παραγωγός από το 1998. Με μια ξεχωριστή ηχητική υπογραφή, προσπαθεί πάντα να οδηγεί τη μουσική του σε νέα και ανεξερεύνητα επίπεδα, με έντονη χρήση modular synths, αναλογικών rhythm boxes και custom made effects. Τα αποτελέσματα είναι αψεγάδιαστα κομμάτια, που αναμειγνύουν δημιουργικά beats, μεγάλες basslines και απροσδόκητα εφέ, οδηγώντας πάντα τον ακροατή σε μια συναισθηματική περιπέτεια στο dancefloor.

Η μουσική του μπορεί να βρεθεί μεταξύ άλλων σε labels όπως Ellum, Hotflush, Truesoul, Bpitch Control, Last Night on Earth, Hot Creations, Systematic, Get Physical, Culprit, Leftroom και Herzblut.

Είναι ένας από τους ιδρυτές της Clash Lion, μιας ετικέτας ηλεκτρονικής μουσικής αφιερωμένης στην Techno, την Electro και όλα τα είδη πειραματικής electronica.

Jorgio Kioris

Με αμέτρητες κυκλοφορίες σε πολλές μεγάλες δισκογραφικές εταιρίες όπως οι Movement Recordings, Juicebox Music, Replug, Balkan Connection, ao. Ο ίδιος ως DJ, Παραγωγός, CEO & Μουσικός Ιδρυτής του Bloque Festival,  βρίσκει πάντα χρόνο να μοιράζεται την αγάπη του για τη μουσική με όποιον μπορεί να εκτιμήσει το στυλ του.

Η μουσική του υποστηρίζεται από τους θρυλικούς Hernan Cattaneo, Nick Warren, Kölsch, Guy J, D-Nox, Edu Imbernon, Eelke Kleijn, Danny Tenaglia DJ, Cid Inc, Darin Epsilon, BOg, D-FORMATION, Sezer Uysal, Marcelo Vasami, Tripswitch, Lonya, Marc DePulse, Oliver Schories, Paride Saraceni, Dale Middleton, ao.

ΩΡΑ 19:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Μωχάμετ Άλη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Undercatt

Shall Ocin

Jorgio Kioris

 

27 Ιουλίου
Σοφία Νεοχωρίτου & Istanbul Ensemble

Φέτος το καλοκαίρι , η Σοφία Νεοχωρίτου σε μία μοναδική σύμπραξη με το μουσικό σύνολο Istanbul Ensemble, έρχεται να παρουσιάσει μια ξεχωριστή συναυλία με ρυθμούς της Μεσογείου.

Οι καλλιτέχνες θα παρασύρουν το κοινό σε ένα ταξίδι πλούσιας πολιτιστικής έκφρασης με μέσο τους την μουσική. Εξερευνώντας τους ηχητικούς κόσμους των παραδόσεων των δύο λαών (Ελλάδας και Τουρκίας), θα παντρέψουν έντεχνα στοιχεία της μουσικής από Ανατολή και Δύση και θα κινηθούν ανάμεσα σε διαφορετικά μουσικά στυλ με περίτεχνο τρόπο. Μια πραγματικά συναρπαστική και σαγηνευτική πολιτιστική ιστορία που θα εντυπωσιάσει, μεταφέροντας το κοινό σε έναν μαγικό κόσμο πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού.

Οι Istanbul Ensemle δημιουργήθηκαν το 2010 ως εξαμελή μπάντα, αποτελούμενη από τους μουσικούς Şükrü Kabacı, Ismail Karaşin, Murat Süngü, Caner Altınbaş, Ahmet Izgi. Η Σοφία Νεοχωρίτου συμπεριλήφθηκε αργότερα ως σολίστ.

ΩΡΑ 21:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Μωχάμετ Άλη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Σοφία ΝεοχωρίτουΤραγούδι

Şükrü KabacıΚλαρίνο

İsmail KaraşinΚανονάκι

Murat SüngüΤσέλο, βιολί

Caner AltınbaşΟύτι

Ahmet IzgiΚρουστά

 

28 Ιουλίου
Asmaa Hamzaoui & BnatTimbouktou

Η μουσική Gnawa χρονολογείται αιώνες πριν από την εποχή που οι άνθρωποι της κρατούνταν ως σκλάβοι στη βορειοδυτική Αφρική. Τα τραγούδια τους συχνά περιστρέφονται γύρω από την αφήγηση ιστοριών που αντικατοπτρίζουν τα δεινά τους…

Σήμερα, η Asmaa Hamzaoui, μια από τις σημαντικότερες πρέσβειρες της μουσικής Gnawa, μαζί με το συγκρότημά της Bnat Timbouktou, έχει αρχίσει να διαδίδει το σπινθηροβόλο σήμα της, το ευαγγελιστικό blues της ερήμου, σε όλο τον κόσμο. Το φθινόπωρο του 2019, οι Asmaa & Bnat Timbouktou κυκλοφόρησαν το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο άλμπουμ Oulad Lghaba (Ajabu! Records)- το μοναδικό αυτό έργο επικεντρώνεται στην πνευματική πλευρά της παράδοσης Gnawa. Τα τραγούδια αποδίδουν φόρο τιμής τόσο στον κόσμο των πνευμάτων όσο και στη ζωή στην Αφρική και προβληματίζονται για τη σημασία του να ζούμε όλοι μας σε αρμονία με τη φύση και τις συνέπειες που αντιμετωπίζουμε αν κακοποιούμε τον πλανήτη μας.

Αυτές οι καταπληκτικές γυναίκες μουσικοί αποδίδουν τα μεταδοτικά τραγούδια τους στη μητρική τους γλώσσα Gnawa. Ανοίγουν νέους δρόμους όχι μόνο στη μουσική, αλλά και σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση των ίσων δικαιωμάτων, τη διατήρηση των αρχαίων παραδόσεων και τις πνευματικές πρακτικές στο σύγχρονο Μαρόκο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι Asmaa & Bnat Timbouktou από την κυκλοφορία του άλμπουμ έχουν κλείσει σταθερές θέσεις σε σημαντικά φεστιβάλ όπως το Roskilde στη Δανία, το Afrika Festival στις Κάτω Χώρες, το Oslo World Music Festival στη Νορβηγία, το World Village Festival και το Kaustinen στη Φινλανδία, το Ritmo στη Βουδαπέστη, το Archipelago Festival στη Μαδρίτη, το Goethe Institute στην Τυνησία και το καλοκαίρι του 2023 για παράδειγμα στο Womad Festival στο Ηνωμένο Βασίλειο.

“Για εμάς, η Gnawa είναι πάνω από όλα τα άλλα είδη μουσικής.
Είναι η παιδική μας ηλικία. Είναι πνευματική, θεραπευτική και σε κάνει να αισθάνεσαι προσγειωμένος”.

ΩΡΑ 21:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Μωχάμετ Άλη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Asmaa HamzaouiΦωνή

Bnat TimbouktouΣύνολο κρουστών

29 Ιουλίου
TABANKA

Οι Tabanka είναι ένα νέο συγκρότημα από το Πράσινο Ακρωτήρι (Cape Verde), η μουσική του οποίου έχει εμπνευστεί από τη μουσική παλαιότερων αυτόχθων καλλιτεχνών, όπως οι Code di Dona, Bulimundo, Américo Brito και φυσικά οι Bitori.

Το γκρουπ έχει μια φρέσκια και σύγχρονη άποψη για τη funaná: το αισιόδοξο, ενεργητικό και εορταστικό μουσικό και χορευτικό στυλ, που κάποτε ήταν απαγορευμένο από τους Πορτογάλους αποικιοκράτες. Η funaná έγινε μέρος της ταυτότητας των Καπεβερντέων μετά την ανεξαρτησία τους τη δεκαετία του ’80 και έχει ρίζες στη μουσική των απογόνων σκλάβων, αναμεμειγμένη με σύγχρονη ποπ και τζαζ.

Η βάση της funaná είναι το διατονικό ακορντεόν (gaita) και ο τραχύς ήχος του ferrinho, μιας οδοντωτής μεταλλικής ράβδου που παίζεται σαν γκουίρο της Καραϊβικής.
Οι Tabanka σε κάθε τους live show ξεσηκώνουν το κοινό, καθιστώντας αδύνατο να μείνει κανείς ακίνητος.

Τον Μάρτιο του 2018 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο Spertador. Έχουν παίξει σε φεστιβάλ όπως το Rainforest World Music Festival (Μαλαισία), Down The Rabbit Hole (NL), Gentse Feesten (Βέλγιο) και πολλά άλλα, με μεγάλη επιτυχία.

ΩΡΑ

21:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Μωχάμετ Άλη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Pai GomesGaita, lead vocals

AnildoDrums, vocals

Jason GomesBass

Jerry GomesPercussion (cow bell), vocals

Netje GomesPercussion (ferrinho), vocals

TomasPercussion (conga), vocals

LandyGuitar, vocals

30 Ιουλίου
Locomondo

Οι Locomondo έρχονται να γιορτάσουν τα 20α τους γενέθλια στη σκηνή του Cosmopolis festival 2023! Eίκοσι χρόνια συναυλιών -χειμώνα ή καλοκαίρι- στην Ελλάδα και το εξωτερικό! Η μεγάλη μουσική παρέα των reggae, ska και latin ρυθμών έχει κερδίσει -πλέον- τις καρδιές όλων –μικρών και μεγάλων–  αφού «κρύο δεν κάνει στην Ελλάδα, κρύο δεν έκανε ποτέ», στίχος που δεν έχει αφήσει ασυγκίνητο ούτε το κοινό της Ευρώπης!

Με μια μίξη από reggae, ska, latin, rock και ελληνικούς παραδοσιακούς ρυθμούς, οι Locomondo καταφέρνουν να ξεσηκώνουν ανθρώπους όλων των ηλικιών και να  τους ενώνουν κάτω από μια μεγάλη παρέα ατελείωτου χορού.

Οι Locomondo ιδρύθηκαν το 2003 στην Αθήνα από τον Μάρκο Κούμαρη και τον Γιάννη Βαρνάβα. Από το ξεκίνημά τους τα τραγούδια τους έχουν μπει στη playlist διάφορων ευρωπαϊκών σταθμών. Το 2005 ταξιδεύουν στην Τζαμάικα και ηχογραφούν με τον θρυλικό τρομπονίστα VinGordon-είναι η πρώτη φορά που ελληνικό συγκρότημα ηχογραφεί στην Τζαμάικα. Δύο χρόνια μετά ανοίγουν τη συναυλία του ManuChao στην Μαλακάσα. Έκτοτε σημειώνουν μια συνεχώς ανοδική πορεία. Έχουν ηχογραφήσει πάνω από εννέα άλμπουμ κι έχουν παίξει σε μερικούς από τους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως σε Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Τουρκία κ.α.

Φέτος, θα υποδεχθούμε όλοι μαζί το καλοκαίρι τραγουδώντας και χορεύοντας τις μεγάλες τους επιτυχίες!

ΩΡΑ 21:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Μωχάμετ Άλη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Μάρκος ΚούμαρηςΦωνή, κιθάρα

Γιάννης ΒαρνάβαςΚιθάρα, φωνή

Σταμάτης ΓούλαςΠλήκτρα, sampler, φωνή

Σπύρος ΜπεσδέκηςΜπάσο

Στρατής – Άγγελος ΣούντρηςΤύμπανα

Χρήστος ΚαλαιτζόπουλοςΑκορντεόν, τραγούδι

Χρήστος ΣπηλιόπουλοςΤρομπόνι , φωνή

Νίκος “Tattoo” ΒλάχοςΤρομπέτα , φωνή

Αθανάσιος ΤσακιλτζίδηςGuest σαξόφωνο

Παναγιώτης ΚαπετανάκηςGuest τρομπέτα

Θανάσης Ταμπάκης,Γιώργος ΦραγκέληςΗχολήπτες

Κώστας ΜαργκάςΦωτιστής

22 Αυγούστου
Josephine

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

22.08.2023

ΩΡΑ

21:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Ελευθερίας

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Εμπορικός Σύλλογος ΚαβάλαςΔιοργάνωση

Εμπορικό Επιμελητήριο ΚαβάλαςΣυνδιοργάνωση

 

23 Αυγούστου
Theodosii Spassov with NO KEYS TRIO

Ο Theodosii Spassov ένας από τους δημοφιλέστερους Βούλγαρους μουσικούς και βιρτουόζος του καβάλ έρχεται τον Αύγουστο στο Cosmopolis festival. Το καβάλ, ένα ξύλινο φλάουτο “βοσκός” με οκτώ οπές, είναι ένα από τα παλαιότερα μουσικά όργανα στην Ευρώπη, πλούσιο σε ήχο και τεχνικές δυνατότητες. Ο Theodosii Spassov έχει αναπτύξει το δικό του μοναδικό στυλ παιξίματος συνθέτοντας το παραδοσιακό φολκλόρ με την τζαζ, τη fusion και την κλασική μουσική. Καλλιτέχνης, μουσικός και συνθέτης, ο Spassov μαζί με το Keyless Trio, τον Alexander Lekov’s στο μπάσο και τον Nacho Gospodinov στα τύμπανα, θα παρουσιάσει ένα σύνολο από οκτώ μουσικά κομμάτια. Τα τελευταία 20 χρόνια, ο Theodosii έχει περιοδεύσει σε όλη την Ευρώπη, την Ασία, τη Μέση Ανατολή, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΩΡΑ

21:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Ελευθερίας

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Theodosii SpassovKαβάλ

Alexander LukovMπάσο

Nacho GospodinovTυμπάνα

24 Αυγούστου
Loxandra Ensemble

Ορχήστρα Λωξάντρα (Loxandra Ensemble) ιδρύθηκε και δρα στο χώρο της παραδοσιακής και world music σκηνής από το 1997 μέχρι και σήμερα. Οι μουσικές της αφετηρίες και αναζητήσεις είναι η δημοτική μουσική του Ελλαδικού χώρου, οι μουσικές παραδόσεις των Βαλκανίων, της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, (Meyhane Καφέ Αμάν), η τσιγγάνικη μουσική παράδοση και οι ήχοι του αραβικού κόσμου. Βασισμένοι στις παραδόσεις αυτές, οι Loxandra Ensemble συνθέτουν το δικό τους πρωτότυπο υλικό και πειραματίζονται φέρνοντας τα ακούσματα αυτά στο σήμερα μέσα από μία φρέσκια διάθεση προτείνοντας ένα νέο ήχο.

ΩΡΑ 21:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Ελευθερίας

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Αγγούσης ΝίκοςKλαρίνο

Αποστολίδης ΦοίβοςKρουστά

Αχιτζάνοβα Πεταλά ΑνδριάναTραγούδι, νέι

Κουλεντιανός ΘανάσηςKανονάκι, φωνητικά

Μακρής ΔιονύσηςHλεκτρικό μπάσο

Μπακλατζής ΜάκηςBιολί, φωνητικά

Παναγούλιας ΔημήτρηςKρουστά

Ταπάκης ΚυριάκοςOύτι

25-26 27 Αυγούστου
CosmoSwing

Ένα καινούριο τριήμερο διεθνές Swing Jazz event ξεκινάει στη Καβάλα σε συνεργασία του Cosmopolis Festival με την τοπική κοινότητα Kavala Lindy Hop. Με έναν συνδυασμό μοναδικών ζωντανών εμφανίσεων, μαθημάτων χορού και αυθεντικής ατμόσφαιρας, το “CosmoSwing” υπόσχεται να σας χαρίσει τρεις αξέχαστες μέρες γεμάτες ρυθμό και μουσική. Οι Oldie Goldies, μια εκρηκτική Swing Jazz μπάντα από τη Βουλγαρία, θα ανεβάσει τη θερμοκρασία στα ύψη με μία μοναδική ζωντανή εμφάνιση. Οι ήχοι της τρομπέτας, του σαξόφωνου και των κρουστών θα γεμίσουν τον αέρα με τη μαγεία της Swing Jazz. Παράλληλα, διάσημοι χορευτές Lindy Hop, όπως η Irene Ragusini από την Ελλάδα και ο Malik Derin Küçümen ό την Τουρκία, θα προσφέρουν μαθήματα Lindy Hop και Authentic Jazz για όλα τα επίπεδα.

ΩΡΑ 21:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Ελευθερίας

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Kavala Lindy HopΕπιμέλεια

Irene RagusiniΧορός

Malik Derin KüçümenΧορός

Sammy GianΧορός

The Oldie Goldies BandΜουσικό συγκρότημα

26 Αυγούστου
Orchestra Baobab

Φέτος, η  Baobab Orchestra, μία από τις σπουδαιότερες μπάντες της Αφρικής,  συμπληρώνουν 50 χρόνια επιτυχίας. Η επική ιστορία τους ξεκινά στην καρδιά της Medina του Ντακάρ στα τέλη της δεκαετίας του 1960 και εκτείνεται σε όλο τον κόσμο και στον 21ο αιώνα, με μια εξαιρετική ομάδα τραγουδιστών και μουσικών, με ένα πρωτοποριακό μείγμα αφρο-λατινικών στυλ, διεθνούς ποπ και παραδοσιακής μουσικής των griot.

Συνδυάζοντας ποπ, σόουλ, φανκ και παραδοσιακή μουσική από όλη τη Σενεγάλη και όχι μόνο, η Orchestra Baobab ανέπτυξε γρήγορα μια ξεχωριστή προσέγγιση που αντανακλούσε το πολιτισμικό μείγμα και τις ισχυρές μουσικές προσωπικότητες των μελών της. Αλλά, αυτό που συνέδεσε αυτά τα μυριάδες στοιχεία τόσο σφιχτά, είναι η ισχυρή κουβανική επιρροή που εισήχθη στη Σενεγάλη από τους ναυτικούς που μπαινόβγαιναν στο λιμάνι του Ντακάρ. Αυτή η έντονη αφροκουβανέζικη ατμόσφαιρα μετριάστηκε με το ενδιαφέρον του συγκροτήματος για την παραδοσιακή μουσική της Δυτικής Αφρικής. “Ο πειραματισμός με το παραδοσιακό, όπως έκαναν οι Baobab, ήταν μοναδικός εκείνη την εποχή. Υπήρχε μια τεράστια όρεξη του κοινού για παραδοσιακή μουσική”, θυμάται ο Attisso, “οπότε μας περίμενε όλη αυτή η σκηνή. Αυτό μας έδωσε μεγάλη αυτοπεποίθηση”.

Μετέφεραν τη δυτικοαφρικανική μουσική σε ένα ζωντανό μέλλον, συγχωνεύοντάς την με τη μουσική του παρελθόντος της, ανατρέποντας την κυριαρχία της κουβανέζικης μουσικής στα κλαμπ της Σενεγάλης και συνδυάζοντας την ενισχυμένη ενορχήστρωση με τις παραδόσεις των τραγουδιών των griot.

Oι Baobab Orchestra θα συνεπάρουν την κεντρική σκηνή του Cosmopolis το Σάββατο 26 Αυγούστου.

ΩΡΑ 21:30

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Μωχάμετ Άλη

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Seydou NoroukoiteBand leader/Alto sax

Alpha DiengSinger

Yahya fallRhytmic guitar

Rene SowatcheLead guitar

Mamadou Mountaga KoiteDrummer/timbales

Moussa SissokhoConga player

Abdoul Aziz ThiouneBass player

Zaccharia KoiteSinger

Wilfrid ZinsouTrombone player

26 Αυγούστου
Studphil Orchestra Tübingen

Η Φοιτητική Φιλαρμονική Ορχήστρα Tübingen του Πανεπιστημίου Eberhard Karls, εν συντομία StudPhil, ιδρύθηκε το 1967 και προσφέρει σε μουσικόφιλους φοιτητές και επαγγελματίες την ευκαιρία να αναπτύξουν ένα απαιτητικό συμφωνικό πρόγραμμα σε εντατικές φάσεις πρόβας. Το μουσικό έργο επικεντρώνεται σε συμφωνικά έργα και σολιστικά κοντσέρτα όλων των εποχών. Οι κορυφαίες στιγμές των φάσεων εργασίας είναι διάφορες συναυλίες στη νότια Γερμανία στο τέλος κάθε εξαμήνου. Στις 26  Αυγούστου η Ορχήστρα StudPhil με μαέστρο τον Συμεών Ιωαννίδη, θα ταξιδέψει στην σκηνή του Cosmopolis Festival και θα μας παρουσιάσει  μία μοναδική συναυλία, με συμμετέχοντες 40 νέους μουσικούς.

ΩΡΑ 21:00

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Πλατεία Ελευθερίας

ΜΟΥΣΙΚΟΙ

Συμεών ΙωαννίδηςΔιεύθυνση Ορχήστρας

 


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες10 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική11 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival13 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική13 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες15 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο16 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική16 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο16 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival16 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News1 ημέρα πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024