Connect with us

News

CNN: Τα τραγούδια των Queen θα μπορούσαν να πουληθούν για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια

Δημοσιεύθηκε

στις

Τα τραγούδια των Queen είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο και το σύνολο της δουλειάς του συγκροτήματος μπορεί σύντομα να πωληθεί για ένα ιλιγγιώδες ποσό.

Μια πηγή που γνωρίζει την εξαγορά μουσικής αναφέρει στο CNN ότι οι συζητήσεις βρίσκονται “σε καλό δρόμο” για την εξαγορά του καταλόγου των Queen από την Universal Music Group από την Disney Music Group.

Η πηγή πρόσθεσε ότι η πώληση θα μπορούσε να ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και ότι η συμφωνία “αναμένεται να κλείσει μέσα σε ένα μήνα”.

Εκπρόσωπος του Disney Music Group, ωστόσο, δήλωσε στο CNN ότι η εταιρεία δεν σχεδιάζει να πουλήσει τον κατάλογο.

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν είχε γίνει στο παρελθόν πρωτοσέλιδο τον Δεκέμβριο του 2021 με την πώληση του καταλόγου των τραγουδιών του, με το συνολικό ποσό να κυμαίνεται κοντά στα 500 εκατομμύρια δολάρια.

Το ποσό αυτό παραμένει αναμφισβήτητα το υψηλότερο ποσό για το οποίο έχει πωληθεί ένας μουσικός κατάλογος, αλλά αν η πώληση των Queen πραγματοποιηθεί, θα σημειωθεί νέο ρεκόρ.

Το συνολικό ποσό των 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τη μουσική των Queen είναι σίγουρα τόσο υψηλό, εν μέρει χάρη στη βραβευμένη με Όσκαρ ταινία “Bohemian Rhapsody” του 2018, η οποία αφηγήθηκε την ιστορία της δημιουργίας του συγκροτήματος με έμφαση στον εκλιπόντα frontman Freddie Mercury, εμπνέοντας έτσι την αναζωπύρωση της δημοτικότητας της μουσικής του συγκροτήματος.

Ο Justin Bieber, η κληρονομιά του David Bowie και ο Sting ολοκλήρωσαν επίσης πρόσφατα τις πωλήσεις των αντίστοιχων μουσικών καταλόγων τους.


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.