Connect with us

Συναυλίες

Classic Rock 8: H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τους SEPTICFLESH

Ωδείο Ηρώδου Αττικού | Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 | 21:00

Δημοσιεύθηκε

στις

Classic Rock 8

H Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συμπράττει με τους

 SEPTICFLESH 

το ελληνικό ροκ μουσικό συγκρότημα με την μεγάλη διεθνή καριέρα

Συμμετέχει το
Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο LIBRO CORO

Υπό τη διεύθυνση του Κοen Schoots

Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024 | 21:00

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Από την Ιαπωνία, το Μεξικό, την Νότιο Αμερική, μέχρι κάθε γωνιά της Ευρώπης, οι Septicflesh περιοδεύουν εδώ και δύο δεκαετίες χτίζοντας  μια λαμπρή διεθνή καριέρα.

Το κοινό του γκρουπ είναι μεγάλο και εκτείνεται σε πολλά σημεία του παγκόσμιου χάρτη.

9 άλμπουμ, αναρίθμητες συναυλίες και συνεχόμενες παγκόσμιες περιοδείες, συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ, 24 χρόνια καριέρας στην παγκόσμια rock/metal μουσική σκηνή.

Δισκογραφικά, το συγκρότημα συνεργάζεται με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο του rock/metal, την Nuclear Blast Records (με έδρα την Γερμανία), ενώ η τελευταία δισκογραφική δουλειά τους «Modern Primitive», έλαβε πολύ θερμή ανταπόκριση.

Το συγκρότημα χαίρει διεθνούς μουσικής αναγνώρισης. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το 2021, οι παρτιτούρες από 4 συνθέσεις του συγκροτήματος, επιλέχθηκαν από το διεθνούς κύρους, Berklee College of Music και περιλαμβάνονται έκτοτε στην μουσική του βιβλιοθήκη, για μελέτη από τους φοιτητές του.

Τα live shows αποτελούν ένα μοναδικό αισθητικό θέαμα. Το όραμα των Septicflesh είναι να παρουσιάζουν ένα, ακουστικά και οπτικά, άρτιο αποτέλεσμα, με έμφαση στην θεατρικότητα,  προσπαθώντας πάντα  να συμπεριλαμβάνουν στοιχεία στους στίχους και την εικόνα από τον Ελληνικό πολιτισμό.

Το 8ο Classic Rock θα παρουσιάσει  στο Ηρώδειο ένα crossover project όπου οι ροκ και μέταλ ήχοι των Septicflesh  συναντούν τον συμφωνικό ήχο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Το Πειραϊκό Φωνητικό Σύνολο LIBRO CORO θα συμπληρώσει το μοναδικό θέαμα.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ έχει ήδη παρουσιαστεί στο Μεξικό, το 2019, στο “Μetropolitan Theater of Mexico city” με την Συμφωνική Ορχήστρα του Μεξικό, με 140 μουσικούς και 40μελή χορωδία. Πρόκειται για μια κορυφαία sold out συναυλία την οποία  παρακολούθησαν περισσότεροι από 3500 θεατές.

Η διεθνής καριέρα των SEPTICFLESH και το κύρος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, σε συνδυασμό με τη μοναδική τοποθεσία του Ηρωδείου, θα προσελκύσει με βεβαιότητα θαυμαστές από άλλες χώρες οι οποίοι θα απολαύσουν το μοναδικό θέαμα.

Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα μαγνητοσκόπησης και κυκλοφορίας της συναυλίας από ξένη δισκογραφική εταιρεία, αφού ληφθούν φυσικά οι απαραίτητες εγκρίσεις.

Την εκτέλεση και διοργάνωση παραγωγής του Classic Rock 8 θα αναλάβει όπως κάθε χρόνο για λογαριασμό της ΚΟΑ η καταξιωμένη εταιρεία Robin 4 Arts GmbH.

Βιογραφικό

Οι SEPTICFLESH σχηματίστηκαν στην Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, από τον Σπυρίδωνα Αντωνίου στα φωνητικά/μπάσο, τον Χρήστο Αντωνίου στην κιθάρα και τον Σωτήριο Βαγενά στην κιθάρα/καθαρά φωνητικά. Από το πρώτο τους ήδη άλμπουμ “Mystic Places of Dawn”, πειραματίστηκαν με στοιχεία τύπου soundtrack μέσω του εννιάλεπτου instrumental «Mythos». Παράλληλα, σημαντικό μέρος των στίχων είχε ως βάση την μυθολογία αρχαίων πολιτισμών, με έμφαση στην Ελλάδα.  Αυτό φάνηκε εντονότερα στο επόμενο άλμπουμ που ακολούθησε, με τον Ελληνικό τίτλο “EΣΟΠΤΡΟΝ” το οποίο είχε πιο φιλοσοφικό προσανατολισμό. Το Ελληνικό πολιτισμικό στοιχείο, προωθείται σε όλη την μουσική τους διαδρομή, με τραγούδια όπως «Morpheus the Dreamlord», «Narcissus», «Tartarus», «Prometheus», «Martyr» (το οποίο αναφέρεται στην πρωτοπόρο μαθηματικό και φιλόσοφο Υπατία) κ.α.

Μουσικά, το συγκρότημα πέρα από το δομικό μέταλ χαρακτήρα του, πάντα φλέρταρε με την συμφωνική μουσική, την οποία ενσωμάτωνε όλο και περισσότερο με την πάροδο του χρόνου.  Στα πρώτα του βήματα, συνεργάστηκε με την Ναταλία Ρασούλη (κόρη του αείμνηστου στιχουργού Μανώλη Ρασούλη), προσθέτοντας στις συνθέσεις γυναικεία οπερετικά φωνητικά. Πλέον, και επί 7 συνεχείς κυκλοφορίες, διατηρεί σταθερή συνεργασία με την Filmharmonic Orchestra of Prague. Σημειώνεται, ότι ο Χρήστος Αντωνίου έχει Bachelor στην μουσική σύνθεση από το London College of Music και Master στην σύνθεση και ενορχήστρωση, ενώ μεταξύ των καθηγητών του ήταν και ο Adam Gorb, επικεφαλής του τμήματος σύνθεσης στο Royal Northern College of Music.

Ο Σπυρίδων Αντωνίου εκτός από την σύνθεση Μουσικής, τέλειωσε με Άριστα την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών στο ΑΆ Εργαστήριο Ζωγραφικής με καθηγητές τους Δημήτρη Μυταρά, Ζαχαρία Αρβανίτη και Άγγελο Αντωνόπουλο. Αργότερα ασχολήθηκε και με την Φωτογραφία στο τμήμα του καθηγητή Μανώλη Μπαμπούση


ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου
(χάρτης)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κάτω Διάζωμα
Ζώνη VVIP: 80€
Διακεκριμένη Ζώνη: 70€
Ζώνη A: 60€
Ζώνη B: 55€
Ζώνη Γ: 50€Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 45€ – φοιτητικό/ανέργων: 40€ (*)
Ζώνη Ε: 40€ – φοιτητικό/ανέργων: 35€ (*)
Ζώνη ΣΤ: 35€
Ζώνη Ζ: 30€ (περιορισμένη ορατότητα)

Αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ με 30€
στο τηλέφωνο 2107234567
(Δευτέρα-Παρασκευή: 10πμ-5μμ)
* Τα εκπτωτικά εισιτήρια για φοιτητές και ανέργους εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
– TICKET SERVICES
– – Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
– – Τηλεφωνικά: 2107234567
– – Onlinewww.ticketservices.gr

Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες2 ώρες πρν

Βασίλης Λέκκας – Νίκος Σπάθας: «Από γενιά… σε γενιά» | 5 Αυγούστου 2024 | Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς – Χαλάνδρι

Festival2 ώρες πρν

30ο Φεστιβάλ Κιθάρας Ερμούπολης | 2 – 6 Ιουλίου

Θέατρο2 ώρες πρν

20 Χρόνια Δελφινάριο | 3 Ιουλίου – 22 Σεπτεμβρίου

Μουσική2 ώρες πρν

Η “Γιορτή” της Παρασκευής Δουρουκλάκη (μουσική – στίχοι: Παρασκευή Δουρουκλάκη)

Θέατρο3 ώρες πρν

Σεσουάρ για δολοφόνους: Καλοκαιρινή περιοδεία 2024

Festival3 ώρες πρν

Νάξος: GetReed Festival με Χατζηφραγκέτα – Νεφέλη Φασούλη – The Steams ….

Festival4 ώρες πρν

Wake Up Festival 2024: Γυμνάσιο Κοίμησης Σέρρες | 2 – 4 Αυγούστου | Πρόγραμμα & εισιτήρια

Festival5 ώρες πρν

1ο Plastiras Lake Festival 11-14 Ιουλίου Ένα νέο φεστιβάλ – Το απόλυτο καλοκαιρινό μουσικό ταξίδι στη Λίμνη των Τεσσάρων Εποχών

Events5 ώρες πρν

Hot Air Balloon Show & Music Event Tanagra | 13 Ιουλίου 2024

News6 ώρες πρν

“Παλιοί γάτοι, τρυφερά ποντίκια” της Τίτσας Πιπίνου από τις Εκδόσεις Όταν