Connect with us

Festival

Chania Rock Festival: 26 – 28 Ιουλίου 2024 | Line Up & εισιτήρια

Στα πανέμορφα Χανιά 26, 27 & 28 Ιουλίου 2024 τομοναδικό Chania Rock Festival

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείτε το πρόγραμμα

CHANIA ROCK FESTIVAL – DAY 1 | Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024 |  Θέατρο Ανατολικής Τάφρου (Νικηφόρου Φωκά και Κύπρου, Χανιά 731 32) | Ώρα έναρξης: 18:00

Είναι αλήθεια λοιπόν!

Οι BLIND GUARDIAN, θα είναι οι headliners της πρώτης μέρας του φεστιβάλ, την Παρασκευή 26 Ιουλίου. Ειλικρινά, δεν θα μπορούσαμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο για το καλοκαίρι του 2024, εκτός από το συγκρότημα που ίσως και να είχε το πιο ενθουσιώδες feedback απ’ όλα όσα έχουν παίξει ποτέ στο Chania Rock Festival, στην καλύτερη –ίσως- στιγμή της καριέρας τους, όπου η δημοφιλία τους έχει αγγίξει ιστορικό υψηλό!!

Οι Γερμανοί βάρδοι, δεν είναι άγνωστο όνομα για το φεστιβάλ μας, μιας κι έχουν εμφανιστεί πάλι τον Ιούλιο του 2017 σε μία αξέχαστη βραδιά, ενώ ο τραγουδιστής τους, Hansi Kursch, λάτρης του όμορφου νησιού μας, δεν παρέλειψε να το επισκεφθεί δύο χρόνια αργότερα, το 2019, με τους DEMONS & WIZARDS.

Μέχρι τις 26 Ιουλίου, έχουμε όλοι τον απαραίτητο χρόνο να κάνουμε τις φωνητικές μας ασκήσεις, ώστε να μπορούμε να τραγουδήσουμε όλοι μαζί, με μία φωνή, τους στίχους του “The bard’s song”, όπως συμβαίνει διαχρονικά σε κάθε συναυλία τους και να ριγήσει η σπονδυλική μας στήλη…
“Tomorrow will take us away far from home

No one will ever know our names

But the bards’ songs will remain”

 

Οι EXODUS είναι το δεύτερο όνομα που έχουμε την χαρά να ανακοινώσουμε για το Chania Rock Festival, απ’ όπου θα ξεκινήσουν την Ευρωπαϊκή περιοδεία τους, στις 26 Ιουλίου, παίζοντας κάτω από τους headliners BLIND GUARDIAN!!

Αν υπάρχει ένα συγκρότημα που δικαιούται να μπει «σφήνα» στο Big 4 του thrash metal, ανάμεσα στους METALLICA, SLAYER, MEGADETH και ANTHRAX, αυτοί σίγουρα είναι οι EXODUS από το Bay Area!

Η πορεία των Αμερικάνων, υπήρξε εξαιρετική, με αρκετές αλλαγές μελών αλλά και επιτυχίες όπως το “Toxic waltz”, ίσως τον απόλυτο thrash metal ύμνο και δίσκους όπως το “Fabulous disaster”. Η διάλυσή τους στα 90s ήταν προσωρινή, η επιστροφή τους όμως με το “Tempo of the damned” το 2004 ήταν τόσο εκκωφαντική, που υπήρξε αποφασιστικής σημασίας για την αναγέννηση ολόκληρου του μουσικού είδους που υπηρετούν αγνά και ανόθευτα όλα αυτά τα χρόνια. Ακόμα και όταν ο ηγέτης και κιθαρίστας τους, Gary Holt, πήγε ως full μέλος στους SLAYER το 2013 (έπαιζε μαζί τους και νωρίτερα), είχε ξεκαθαρίσει ότι το γεγονός αυτό δεν θα είχε κάποιο αντίκτυπο στους EXODUS, κάτι που τήρησε απαρέγκλιτα.

Ιστορικό συγκρότημα, με λαμπρό παρόν όμως και νέο δίσκο που θα μπουν στο στούντιο να τον ετοιμάσουν μέσα στην άνοιξη, οι Αμερικάνοι thrashers, είναι έτοιμοι να δώσουν ένα “Lesson in violence” στο φετινό Chania Rock Festival, 12 ολόκληρα χρόνια μετά την τελευταία εν Ελλάδι εμφάνισή τους.

Και φέτος μόνο Κρήτη και φέτος μόνο Χανιά!

Μείνετε συντονισμένοι, καθώς ακολουθούν κι άλλες ανακοινώσεις τις ερχόμενες εβδομάδες.

CHANIA ROCK FESTIVAL – DAY 2 Σάββατo 27 Ιουλίου 2024 | Θέατρο Ανατολικής Τάφρου (Νικηφόρου Φωκά και Κύπρου, Χανιά) | Ώρα έναρξης: 18:00

Πιστοί στη στήριξη της ελληνόφωνης rock σκηνής και φέτος, παρουσιάζουμε μια τετράδα συγκροτημάτων το Σάββατο 27 Ιουλίου για τη 2η μέρα του Chania Rock Festival που δε χάνεται με τίποτα.

Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε : Μωρά Στη Φωτιά , Magic De Spell , Μάνος Τρυπιάς & Αυτοσχέδιος Μηχανισμός ενώ το συγκρότημα που θα ανοίξει την ημέρα είναι οι “Εναλλασσόμενη Τάση” του Μουσικού Σχολείου Χανίων

CHANIA ROCK FESTIVAL – DAY 3 | Κυριακή 28 Ιουλίου 2024 | Θέατρο Ανατολικής Τάφρου (Νικηφόρου Φωκά και Κύπρου, Χανιά 731 32) | Ώρα έναρξης: 18:00

Με ιδιαίτερη χαρά το Chania Rock Festival ανακοινώνει ως headliners της Κυριακής 28 Ιουλίου, τους κορυφαίους VILLAGERS OF IOANNINA CITY!!

Οι στίχοι κι οι μελωδίες τους ξέφυγαν από τα μουσικά όρια κι έγιναν σύνθημα κι ανάμνηση για τους χιλιάδες οπαδούς τους που ακολουθούν φανατικά κάθε τους μουσικό εγχείρημα, γεμίζοντας κάθε venue στο οποίο εμφανίζονται.

Η πεντατονική της Ηπείρου έδειξε τον δρόμο στο “RIZA”, έναν δίσκο που αγαπήθηκε όσο λίγοι, ανοίγοντας τον χορό των sold out shows στην Ελλάδα κι έπειτα στην Ευρώπη. Ακολούθησε το συγκλονιστικό “Age of Aquarius” που τους βρήκε μεστούς κι ώριμους να εντάσσουν τις progressive rock επιρροές τους στο μοναδικό τους ηχόχρωμα που κρύβει το heavy rock, τους Black Sabbath, αλλά και την ελληνική μουσική παράδοση.

Oι Villagers of Ioannina City, έχοντας πραγματοποιήσει ήδη μια μεγάλη ευρωπαϊκή περιοδεία, έρχονται στα Χανιά για μια αποκλειστική εμφάνιση στην Κρήτη για το 2024, ενώ παράλληλα ετοιμάζουν τον επόμενο δίσκο τους.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε την πιο hot ανερχόμενη μπάντα της ελληνικής σκηνής : KHIRKI

Οι Khirki (Κίρκη) είναι ένα μουσικό τρίο από την Αθήνα που ισορροπεί ανάμεσα στο rock ‘n’ roll και την παραδοσιακή μουσική. Η μπάντα αντλεί το όνομά της από τη γνωστή μάγισσα της μυθολογίας που μετέτρεψε το πλήρωμα του Οδυσσέα σε ζώα σερβίροντάς τους το μαγικό της κρασί. Αντίστοιχα το συγκρότημα, αφότου μάζεψε καρπούς από τη metal/rock κουλτούρα (Kvelertak, Mastodon, Tool, κλπ.) και επηρεάστηκε βαθιά από τα ντουμάνια της Ανατολής και των Βαλκανίων, δημιούργησε το δικό του μαγικό «ζωμό», διατηρώντας άθικτο και ανόθευτο το heavy χαρακτήρα του.

Το 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο full-length άλμπουμ με τίτλο «ΚΤΗΝΩΔΙΑ» το οποίο κέρδισε τον ενθουσιασμό της metal κοινότητας και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές από τον εγχώριο και διεθνή Τύπο. – Πριν λίγες μέρες κυκλοφόρησε και το δευτερο album «ΚΥΚΕΩΝΑΣ», ένα εγχείρημα που τους οδηγεί στην κορυφή μια και έχει ήδη αποσπάσει διθυράμβους και 10άρια από όλα τα μουσικά μέσα

Η εμφάνιση της μπάντας στο Chania Rock είναι αποκλειστική για το 2024 στην Κρήτη.

Την ίδια ημέρα θα εμφανιστούν οι PLANETNONE !!

Οι Planet None είναι ένα τετραμελές Heavy Rock συγκρότημα από τα Χανιά και επιστρέφουν στο Chania Rock Festival μετά από 3 χρόνια, έχοντας σημαντικό ιστορικό εμφανίσεων στην Κρήτη !

Συνδυάζουν ήχους και επιρροές από τον πυρήνα του 90’s Grunge και Alternative φάσματος, ο οποίος διακλαδίζεται σε πληθώρα μοντέρνων ξένων και εγχώριων ερεθισμάτων που ολοκληρώνουν την ξεχωριστή τους ταυτότητα, και συνεχίζουν την πορεία τους εξερευνώντας άγνωστες πτυχές γνώριμων μονοπατιών του νέου ήχου !

Η τρίτη ημέρα του Chania Rock Festival ολοκληρώνεται με τους DRUID !

Οι Druid είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε το 2023 από φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά με κοινό πάθος για την μουσική. Παρ ’όλο που τα μέλη της μπάντας έχουν αρκετά διαφορετικές μουσικές επιρροές, κατάφεραν να δημιουργήσουν έναν ιδιαίτερο ήχο που δεν κατηγοριοποιείται εύκολα, ενώ έχουν σκοπό να περνάνε καλά και να το μοιράζονται με το κοινό. Το αποτέλεσμα θυμίζει κάτι από Baroness, Red Fang και ίσως Corrosion of Conformity χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο και πάντα φιλτραρισμένο μέσα από τις προσωπικές μουσικές καταβολές του κάθε μέλους της μπάντας .

Η τρίτη μέρα του Chania Rock Festival έχει ολοκληρωθεί με ό,τι πιο φρέσκο και καυτό έχει να παρουσιάσει η ελληνική alternative σκηνή στην Κρήτη!


Προπώληση https://www.123tickets.gr/



Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Περισσότερα
Συναυλίες1 ώρα πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική2 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival4 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική4 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες6 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο7 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική7 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο7 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival7 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News1 ημέρα πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024