Connect with us

Events

“Ballet for Life” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο

Δημοσιεύθηκε

στις

BALLET FOR LIFE, ένα από τα σημαντικότερα έργα του ρεπερτορίου των μπαλέτων Bejart έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Νοέμβριο.

Η παράσταση BALLET FOR LIFE αποτελεί μια μοναδική συνεργασία μεταξύ τριών τεράστιων ονομάτων. Ο οραματιστής χορογράφος Maurice Béjart φέρνει στη σκηνή το πνεύμα και  το κλίμα του Freddie Mercury,  την πρωτότυπη μουσική των  Queen και τα εντυπωσιακά κοστούμια του θρυλικού σχεδιαστή Gianni Versace. Και είναι η πρώτη φορά που ένα μπαλέτο μεγάλου συνόλου συνδυάζει τη ροκ μουσική με μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια του Μότσαρτ που ταιριάζουν απόλυτα ενισχύοντας τη δυναμική του μπαλέτου.

Στο επίκεντρο του έργου βρίσκεται η απώλεια δύο θρυλικών ερμηνευτών, του Freddy Mercury και του χορευτή Jorge Donn, που και οι δύο πέθαναν από AIDS στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ο Μπεζάρ είπε: «Ο Freddy Mercury και ο Jorge Donn πέθαναν στην ίδια ηλικία. Είχαν πολύ διαφορετικές προσωπικότητες, αλλά το ίδιο πάθος για τη ζωή και την εξωστρεφή ερμηνεία. Ένιωθα πως κάτι τους συνέδεε.»

Η παράσταση ξεκινάει με το τραγούδι των Queen “It’s a Beautiful Day” με όλη την ομάδα των χορευτών πίσω από λευκά σεντόνια, δίνοντας την αίσθηση ότι βρίσκονται πάνω στα σύννεφα. Το μπαλέτο μεταφέρει μία σειρά εναλλασσόμενων συναισθημάτων, όπως, αγάπη, φόβο, αγωνία, ελπίδα, χιούμορ και απώλεια. Τα οποία μπορούν να συσχετιστούν πολύ εύκολα με τον καθένα αφού και τα συναισθήματα του ίδιου του μπαλέτου είναι εύκολα μεταδοτικά.

Αμέσως μετά επικρατεί απόλυτη ησυχία, ενώ στην οθόνη  προβάλλεται μια ταινία με τον Jorge Donn. Το τραγούδι που ακούγεται είναι το “I Want to Break Free από το άλμπουμ Live At Wembley 1986 και χάρη στο συνδυασμό της φωνής του Freddy Mercury με το χορό του Jorge Donn,  η ατμόσφαιρα φορτίζεται συναισθηματικά. Υπάρχει η αίσθηση ότι οι δύο καλλιτέχνες αφήνουν ανεξίτηλα τα σημάδια της παρουσίας τους.
Η παράσταση τελειώνει με τη φωνή του Freddy να προτρέπει “The Show Must Go On”. Ο χορός τελειώνει σχεδόν όπως άρχισε, με ολόκληρη την ομάδα επί σκηνής. Στο σημείο αυτό κυριαρχεί ανάμεσα στο κοινό μία αίσθηση ενότητας και κατανόησης, χάρη στο έξοχο μπαλέτο, τη χορογραφία και τη μουσική.

Εμπνευσμένο από τη ζωή και το έργο του frontman των Queen, Freddie Mercury, το BALLET FOR LIFE του Béjart Ballet Lausanne παραμένει μια ωδή στους καλλιτέχνες που πέθαναν πολύ νέοι.

 Μουσική

Ακούγεται κυρίως ηχογραφημένο υλικό των Queen ενώ ανάμεσα στα τραγούδια των Queen ακούγονται και κομμάτια του Μότσαρτ που ταιριάζουν απόλυτα και ενισχύουν τη δυναμική του μπαλέτου. Το μπαλέτο αναφέρεται σε ανθρώπους που πέθαναν πολύ νωρίς, όπως ακριβώς και ο  Μότσαρτ που πέθανε στα τριάντα πέντε του, δέκα χρόνια μικρότερος από τον Freddie Mercury και τον Jorge Donn που πέθαναν στα σαράντα πέντε.

Μουσικά κομμάτια του Ballet For Life
It’s a Beautiful Day, Time, Let Me Live, Brighton Rock, Heaven for Everyone, I Was Born to Love You, Cosi Fan Tutte, A Kind of Magic, Thamos
Get Down, Make Love, Piano Concerto no 21, You Take My Breath Away, Masonic Funeral Music K477, Sinfonia Concertante in E Flat Major K364, Radio Ga Ga, A Winter’s Tale, The, Millionaire Waltz, Brighton Rock, Bohemian Rhapsody, I Want To Break Free, The Show Must Go On


Ακολούθησε το Stage News στο Google news και μάθε όλα τα τελευταία νέα.


 

Συναυλίες14 ώρες πρν

Η Ana Carla Maza για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μία μουσική πανδαισία | 10 Φεβρουαρίου 2025

Μουσική14 ώρες πρν

HAN NAH | Ακατάλληλη Σκηνή | Ακούστε τη διασκευή του πολυαγαπημένου τραγουδιού

Festival16 ώρες πρν

Σύρος: 8ο Φεστιβάλ ΑΝΩ | 19 – 25 Αυγούστου 2024

Μουσική16 ώρες πρν

Marseaux & Billie Kark: Nέο single – Πάρτυ

Συναυλίες19 ώρες πρν

Μίμης Πλέσσας – Γενέθλια 100 “Τα κινηματογραφικά” | Θέατρο Παλλλάς απο 10 Οκτωβρίου 2024

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν
Θέατρο19 ώρες πρν

Straight White Men: Από 2 Οκτωβρίου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Μουσική20 ώρες πρν

Καναδικό Heavy Rock Duo Cycle | Τελική κυκλοφορία Νέου Σινγκλ «Broken Mirror»

Με ελεύθερη είσοδο20 ώρες πρν

Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης στην Κόνιτσα – Δευτέρα 12 Αυγούστου | Είσοδος ελεύθερη

Festival20 ώρες πρν

44ο River Party! 2-4 Αυγούστου 2024 | Οι μέρες πλησιάζουν!! (Όλες οι πληροφορίες)

News2 ημέρες πρν

Γιώργος Κατσαρός: «Έτσι έζησα» 90 χρόνια | Ωδείο Ηρώδου Αττικού την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2024